Şimdi Ara

Lütfen herkes 1 yorum yapsın, ihtiyacımız var [cvplar 4.sayfada] (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Peki kardesiniz baska ne yapar? Bu oyunu oynamasa yapabilecegi bir hobisi var mi? Yani sunun icin soruyorum, yanlis anlamayin da, bos bir cocuksa, oyun oynamis oynamamis cok da fark etmiyor acikcasi. Yari zorla, yari ikna ile, bence oyunu sildirin derim. Ben de zamaninda cok oynadim, hala oynuyorum, cok birsey kazandirmiyor...
  • bende bi aralar oyunlara bağımlıydım kardeşinle aynı yaştayım
    şimdi o oyunlar bana saçma geliyor nedeni ise boş yere vakit öldürüyorsun
    bunu fark etmesini sağlamanız lazım boş yere para veriyor belki
    bunları fark ettiği zaman ona diğer oyuncuların ondan daha iyi olduğunu anlatmanız lazım o oyunu sabah akşam aralıksız oynayanlar var bende oynadım ama sadece öyle duruyo girmiyorum bile
    dövmek çare olmaz ama Anne ve Baba ya bağırıyorsa aşırı sert bir şekilde uyarın ama dövmeyin azarlayın fırçalayın
    Eviniz müsait ise bilgisayarı oturma odasına taşıyın eğer karşı çıkarsa (TTNET kullanıyor iseniz) Nette çocuk var paketi var 3 tl ye onu alın
    ilk başlarda bağırıp çağırır sonra acındırır ama sonunda size yalvaracaktır kaldırın diye bizzat ben yaşadım.
    Asosyal olduğunu düşünürsek öz güveni olduğunu sanmıyorum internet cafeye gider kesin o zaman onun tanımadığı arkadaşınız varsa onu bi sıkıştırsınlar ozaman hayatta adım atamaz.
    2-3 yıl içerisinde normale döner ama tabiki bende bu kadar uzun sürmedi ailem sağolsun ilk başta kızmıştım ama şimdi dua ediyorum.

    Özet olarak bu dediklerim olacak diye birşey diyemem en etkili yöntem bir uzman eşliğinde konuşmanız Allah korusun en sonunda ucu hırsızlığa hatta cinayete gidebilir.




  • Aynı nesilde olmama rağmen böyle depğldim kesinlikle spor falan yapsın stres atar ayrıca tavır koymamanız daha çok hareket yapmasını sağlar, bu sorun bi komşunuzun kırıcı bi şekilde aarlamasıyla geçer gibi veya babanız birşey diyebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden ben de böyleydim. Kendi kendime aşıyorum. Öfke kontrolü öğrenmesi gerek.
    Madem destek alamıyorsunuz o zaman sabırlı olmanız gerek. Misal 3 gün. Alın bilgisayarı alın telefonu verin kitabı. Zamanla adam olacak(17 yaşındayım %100 tecrübe)
    Olmadı bir kum torbası alın. Sinirlenince onunla boğuşsun bakarsınız spor olarak boks a başlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: malatya6089

    hocam sizofren belirtileri acilen uzmana basvurun aynisi benim arkadasta vardi su anda inanin eskisi gibi degil benden tavsiye

    Hocam ne sizofreni yahu, o kadar da degil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim kardeşim Wolfteam oynuyor deli gibi. Çocuğa bıraktıramıyorum, sürekli kısıtlayarak dizginlemeye çalışıyorum. Aklı fikri orada nasıl bağlanmış çözemedim, oyunun gram albenisi yok. Bana çok çok saçma geliyor. CS'nin yanından geçemez. Saçma saçma şarkıları filan var dinliyor. Allah'a şükür durumumuzun el verdiği ölçüde iyi bir pc topladım, diyorum oğlum rpg falan oyna ingilizce ilerlesin yok illa bu saçmalık oynanacak. Daha 13 yaşında ve adam akıllı bir lise kazanamayacak bu gidişle. Aileme ısrarla telkin etmeme rağmen psikolojik destek aldırtamıyorum kardeşime. Ufak olunca değerli oluyor işte son çocuk ya. Gelecek kaygısını ortadan kaldırıyor ufak yaşta bu oyunlar. Kesinlikle profesyonel takviye şart. Allah yardımcınız olsun kardeş.
  • Ben de bu oyunu oynuyorum abicim. Bir Gamer olarak arada sinirlenme oluyor, bu günlük hayatta random bir şeye sinirlenmek gibi ama. Yani sebebi oyun değil. Ama öyle anneye bağırma, cam kırma falan normal değil. Sorun oyun değil kardeşinin yapısı karakteri ile ilgili bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi burada bir çok kişi bilip bilmeden teşhis koyabilir bunlara takılmayın.Kardeşinizin durumu kolay bir durum değil ve anladığım kadarıyla siz bunu olabildiğince aile içinde çözmek istiyorsunuz ama bu tip durumlar hele ki ergenlik dönemi denen hassas dönemde yaşandığından benim önerim bazı diğer arkadaşların da dediği gibi bir uzman la görüşüp fikir almanız dır.En doğrusu bu olur diğer türlü problem büyüyebilir.Size kolay gelsin.
  • Usta ona görevler verin gerekirse anneniz evinizin işini bile ona yaptırsin ( belim ağrıyor basim ağrıyor yardım eder misin bahanesiyle).. ayrıca sizinle birlikte ortak bir aktivite yapın. Mesela hali saha maçı olur bilardo olur haftanın belli gunlerini bu şekilde sartlandirin sonrasında kendi duzelir ama eğer mudahale etmezseniz işiniz zor. Hele birde şehir dışında uniye giderse daha rahat olacağı için işler daha kötü olur. Benim bir arkadaşım var adam 25 yaşında hala metin oynuyor okulda neredeyse 7 yıla uzadı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • otorite kurun çocuğun üstünde bu ne salaş hayat
  • Oyundaki karakterin şifresişi öğren. İtemi falan varsa karakteri soy. Yani oyuncunun elbiselerini falan senin açtığın bivkaraktere aktar. Oyunla ilgili bütün hayalleri yıılacak. Yeniden başlayacak. Bi sure uğraştıktan sonra tekrar charı soy. 2-3 kere tekrarlandıktan sonra uğraşarak yapamayacağını anlar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bende lise 4e gidiyorum.Bende o yaş grubuna dahilim belki söylediklerimi dikkate almayacaksınız fakat yinede yazmak geldi içimden.Anlayabiliyorum az çok kardeşinizi.Bende ortaokul ve lise 1-2 dönemlerimde neredeyse oynamadığım online oyun kalmadı.bu lol yoktu o zamanlar gerçi ben oynarken de her neyse bilmiyorum nasıl kullanabilirsiniz fakat benim o oyunları bırakmamı sağlayan tek formül oyundan sıkılmaktı.Oyle lanet birşeyki siliyordum tekrar kurup oynuyordum.Birde gizli oynardım ben.Aslında buda oyun içi etkenlere bağlı olabiliyor.Mesela Metin2de arkadaşlarım tarafından ihanete uğradım o kadar emeğim gitti.Tekrar başlayamadım.Yani ne zamandan beri oynuyor bence bu önemli olan.Sakin olduğu bir zaman ailecek oturup konuşsanız bu oyunu sana bir getirisi yok.Seneye sınava gireceksin ne halt edeceksin gibisine en azından gözünü açabilecek bir konuşma yapabilirseniz etkisi olabileceğini düşünüyorum.Tabi bu sıkılmasını bekleme yolunu denemeniz için önce sakin oynaması gerekiyor anlattığınıza göre bu şekilde oynaması çok kotu.Babanız geldiğinde aynı tepkiyi verebiliyor mu çık odadan rahat bırak gibisine?Önce kendi kafasında bir şekilde bitirmesi gerek diye düşünüyorum.Allah sabır ve kolaylık versin.İşiniz zor ..




  • Öncelikle Merhaba,
    Lol denilen oyun maalesef çağımızın oyun hastalığı , çevremdeki bir çok arkadaşım bu oyunda saatlerini harcıyorlar.
    En basitinden normalde "melek gibi" diye tabir ettiğim arkadaşlarım lol oynarlarken onlarla konuşmaya çalıştığımda "sus be , yine ne var ? , abi bi sus git artık ya" gibi kırıcı laflar işitiyorum.
    Gelelim olası çözümlere.
    Empati yaparak düşündüğümde , ilk olarak kesinlikle karşınıza alıp sakin bir dille hal ve hareketlerinin yanlış olduğunu ona söylemeniz , eğer böyle devam ederse interneti kapattırmak gibi önlemler alacağınızı açık bir dille ifade etmelisiniz.
    Bunu yaptıktan sonra belli bir süre daha bekleyip hal ve hareketlerinde herhangi bir iyileşme olup olmadığı gözlenmelidir.
    Durum iyileşmenin aksi yönünde devam ediyorsa mutlaka interneti kapatmalı , mümkün olduğu kadar kontrolün sizde olduğunu ona göstermelisiniz.
    Bilakis eğer kontrolün elinde olduğunu düşünmeye devam ederse işler sarpa sarmaya devam edecektir.
    Tüm yapılanlara rağmen bir sonuç alınamazsa uzman biriyle görüştürmeniz şart olacaktır.
    İyi Geceler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pc332 -- 1 Kasım 2013; 0:20:14 >




  • Böyle abim olacak Adana'yı rehin alırım kitabıma ki.


    Hocam tüm yazıları okudum.Bendede uyku hastalığı vardı hastalık değildi yani dünya üzerinde beni en çok rahatlatan şey uykuydu yarıölüsün neticede, evde genellikle derste parkta otobüste heryerde uyurdum çünkü başka türlü çekilmiyor bu dünya otunuda içtim alkolünüde içtim.
    Şimdi bak psikoloğa götürdüler ilaç veriyordu uyumayım diye daha çok uyuyordum yani doktor derdini dinler geçiştirir gider parasına bakar.
    Boşver doktoru yabancı birisi kardeşine birşey katmaz sizlerin birşeyler yapması lazım.Herkesin dediği gibi 2-3 sene bırakır saçma gelir bize saçma geldiği gibi ama mudaheleyi önceden yapmak lazım.Ki bazı tipler var 25 yaşına gelmiş hala çocuk gibi bağımlı oluyolar onlardanda olabilir.

    Bak abi abi diyorum 18 yaşındayım, benim abim benle hiç ilgilenmez tabiri caizse s.kine bile takmaz beni köşede öldürsünler umrunda olmaz.Pek konuşmayız bu yüzen.İşte diyorum ya senin gibi abim olsa memleketi rehin alırdım.
    Şu an ne yapıyor bilmiyorum büyük ihtimal uyuyordur okulu varsa sabah.Onun yanına git deki olum de ne yapıyosun de şu soktuğumun dünyası için ne yapıyorsun bi kendine gel ne lan bu de arkadaşlarına bak de kızlara bak git para harca gel beraber yapalım ulan gel gidelim bir göl deniz kıyısına iki bira içelim rahatlayalım de hayatı gör lan biraz de.

    Ama bak sana söylüyorum buna kalıbımı basarım oynama isteği neden var biliyormusun, okulda arkadaşları vardır bunun hep öyle olur onlarda oynuyodur altta kalmayayım diye buna asılıyodur onlara hava atma isteği vardır onlarla fikir alışverişi yapıyodur o arkadaşlarıyla ilişkisini kes.
    Üni hayatını anlat biraz ilgisini çeksin lise sonra yetiştiremeyeceği dersleri anlat.Deki mat 1 i bitir de çözdüğün her test için bir bira alim sana de bişey de çocuğu rahatlatan şeyler yaptır.

    Bak yaktırdın gene




  • yazılanları okumadım birader ama herkes haddini bilmeli bu hayatta.. zamanında siz mi terbiye vermediniz bilmiyorum ama benim kardeşim katiyen kalkışmaz böyle şeylere.. bizde oynuyoruz MMORG leri FPS leri bizde çığırdan çıkar gibi oluyoruz ama evde sesli küfür ettiğimi hatırlamıyorum. kardeşimde aynı şekilde... başta babam olmak üzere biz böyle terbiye gördük böyle büyüdük.

    gücün kuvvetin yetiyorsa döv olmuyorsa psikolağa falan götürün üç günlük dünyada Ergen birinin mal mal hareketleriyle kendinizi üzmeye değmez.
  • size yardımcı olacak teknik bilgileri ö.m. ile gönderdim.
  • Onu bir işe verin,münkünse akşam geldiğinde anca yemek yemeye hali kalıcağı bir işe anca akıllanır ben olsam ağzını burnunu kırmıştım gerçi ama ilk bunu deneyin...Gitmezse işe de kesin yemini...
  • Durum vahim gibi.

    Bilgisayarı engelemek vs. hiç bir şeye çağre olmaz.
    İnternet kafeye gider para harcar.
    Para vermezseniz hırsılık yapmaya başlar. (Kızmayın lütfen genel olarak baktığımızda hırsızlığa yönlendiriyor bu durum)

    Pisikolojik yardım alın diyeceğim ama oda ters tepki yapabilir ben manyakmıyım vs. diye.

    Evde tek pc var sanırım pc yi ortaklaşa kullancağız dersim var vs. ayağna kalkmasını sağlayın.
    Babanız bu noktada otoritesini koysun. abin ünide vs. desin sende üniyi kazan sanada pc alalım vs. desin tabi bu haa tamam o zaman ben kalkayım abim otursun demeyecektir. Ama telkin yöntemi defalarca ve defalarca tekrar ettiğinizde etkili olur.

    İlkgün 20 dk işim var deyin 2. gün 35-40 dk dersim var deyip kaldırın pc den.
    Telkin yöntemini kullanın.

    Gerçi bunları yazdım ama galiba evde 2 pc var bunları yazabildiğinize göre.
  • Annemin bi lafı vardır ağzına çarp bida yapmaz der

    Şaka bi yana kardeşinin gerçekten uzman birinden yardım alması gerek ama bu işte sizinde suçunuz vardır eminim çok şımartmışsınızdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • en basta baban-annen cok yanlis yapmis ve cok serbest birakmis.psikolojik destek almasi gerekiyor. Ha benim kardesim boyle bir duruma gelirse(allah korusun) o monitoru kafasinda kirarim.
    ayrica sana bi atasozu ;
    "nush ile uslanmayani
    etmeli tekdir, tekdir ile
    uslanmayanin hakki kotektir"

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.