Şimdi Ara

Lütfen herkes 1 yorum yapsın, ihtiyacımız var [cvplar 4.sayfada] (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
228
Cevap
5
Favori
4.139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • azını burnunu kır bilgisayara yaklaştığı anda tokatla kafa at tekme salla bir süre sonra tırsar bırakır.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Hocam belki karşı çıkacaksınız ama zor kullanmanız gerekiyor. Evde bir otorite olduğunu anlamalı, yani onun davranışlarını bastırın, o bağırıyorsa siz daha çok bağırın. Ona karşı sert olun, yoksa davranışlarının bedelini almazsa artarak büyür bu davranışları.
  • Bilmiyorum şimdiki anne-babalar neden böyle şeylere izin veriyorlar çocukları mı çok şımartıyorlar yoksa terbiye vermeyi mi bilmiyorlar..
    Şahsen ben annemden babamdan gördüğüm uygulamayı anlatayım
    Ben eğer küçük yaşta anneme "anne git başımdaaan" desem çok güzel bi dayak yerdim ve çok azarlardılar beni
    Babama karşı zaten hayır cevabı bile veremem 20 yaşındayım hala daha "tabi babacım olur babacım" diyorum çocuğu eğer serbest bırakırsanız kötü olur bırakın psikolojiyi falan "nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir" eğer böyle hareketler yapar size saygısızlık ederse önce uyarın sonra dayağa başvurun derim ama tabi ağzını burnunu kırmayın..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omeraydn

    Anlaşılan aşırı serbest bırakmışsınız ve ipin ucu kaçmış. Kendisine gelene kadar bilgisayarı yasaklayın o bağırıp çağırıyosa siz daha sert davranın (kesinlikle şiddet uygulayın demiyorum sadece ağırlığınızı koyun ve taviz vermeyin, ne demek anneye babaya bağırıp çağırmak ne gerekiyo şimdi yapın yoksa daha çok üzüleceksiniz)yoksa gerçek dünyadan daha da uzaklaşacak.

    Bu arkadaşa tamamiyle katılıyorum bilgisayarı kaldırın bir akrabanıza verin sen evde yokken sattık diyin.
    Bu yaşta kendi parasıyla bilgisayar alamayacağından en fazla bağırıp çağırır ilk bir hafta evde huzur bırakmaz. Sabredin zaten evde huzur bıraktığını sanmıyorum.
    Ergenlik döneminde bır oyuna saplantılı olursa bu arkadaş cevresini vs'de etkiler olay sadece komşunun şikayetiyle kalmaz bu donem en cok sosyal olması gereken donem bunu yalnız gecırırse ınsanlarla ıletısımı omru boyunca sıkıntıya gırer. En basta bagırır cagırır ısyan eder vıdeodakı cocuk gıbı evden gıdıcem bıdaha benı goremıceksınız fılanda dıyebılır bırakın gıtsın. En fazla 1 gece dısarda kalabılır sonra kuzu kuzu doner arayıp sormayında bole bır durum olursa.
    Malesef psikiyatrik tedavi hıc bır ıse yaramaz. Mantıklı dusunup tedavıye yanıt verebılcek bır durumda oldugunu zaten sanmıyorum.
    Oyun oynuyor dıye hıc bır hastanede yatarak tedavı yapmaz.
    Konusarak asla anlasamazsınız ergenlık donemındekı bır cocukla. Cunku sadece kendısının yaptıgının dogru oldugunu dusunur.
    Hatta ınternet cafeye gıtmesı ıcın para vermeyın ve accountunuda alın.
    Boyle bır tanıdıgın vardı en son cıldırdıgında babasıda ondan daha cok cıldırarak gozunun onunde bılgısayarı ıkıye boldu. Sen mı daha delısın ben mı daha delıyım dıye.
    Sonuc mukemmel korkusundan sesını cıkaramadı bır daha.

    Eğer bılgısayar konusunda ılk soledıgımı yaparsanız bır sure sonra kendısıne baska aktıvıte arayacaktır. Dısarı cıkmak sosyal aktıvıtelere katılmak gıbı.
    Bakarsınız bır kız arkadası bıle olur . Hıc arkadası yok sozunu dınleyecegı demıssınız bu cok buyuk bır sorun.
  • bilgisayarı bir sekilde yasaklarsanız okuldan kacıp internet kafelere gidebilir. bu süreci iyi yonetmek lazım. oyundan en uzak oldugu bir zamanı secin.(bu cok onemli. tam oyun esnasında yada birazdan oyun oynayacagı zamanda konsuursanız sizi duymaz, yani gercekten duymaz.kelimelerinizi beyni algılamaz. konusma esnasında sabırsızlanır, kısa kesip gitmek ister) bunun yapılabilecegi en iyi zaman bir yere piknikge gitmek gibi tüm gününüzü alacagı belli bir olaya gittiginizde, o gün oyundan ümidini kesmiş bir durumda iken alın karsınıza konusun. bu duruma kendisinin verecegi cevap onemlidir. yaptıklarının yanlıs oldugunu kabulleniyorsa bir nebze olaya O nu da dahil ederek cozum yoluna gidilebilir. ama hareketlernin normal oldugunu ve sizin yanlıs yaptıgınızı düsünüyorsa durum daha zor olacaktır. ama kesinlikle sunu unutmayın. oyun işin icine girdigi an(bilgisayarın basına oturdugu yada oturacagı sürecte) kesinlikle suanki dünya soyutlasır. Allah korusun cok onemli acil bir hastalık dahi gecirseniz umursamayabilir. burada cocugun karakteri zamana göre 2 ye ayrılır. bir oyunun çekim alanına girdigi zaman(o kafasında yemekten sonra oyun oynamayı koyduysa, yemekten sonra bir yere gitmek isterseniz bir anda asırı agresiflesir. sebepsiz yere olay cıkartır) , digeride oyun oynayamayacagını bildigi zaman(o gün içerisinde bilgisayara ulasamayacagı kesin oldugunu kabullendigi sürec)

    dolaylı olarak bilgisayardan uzaklastırmanız lazım. bunu bilgisayarını elinden alarak yaparsanız internet cafelere gider, okuldan kacar, size yalan soyler hatta para calmaya dahi baslayabilir. az oyun oynasın , süresini kısalım, biraz oyun biraz ders vs tarzı da tutmaz. yani 2 saat oyun oyna bırak tarzı ailelerin yaklasımı sacmalık bana gore. cocugun agzına balı sürüp sonra diger seylere odaklanmasını istiyorsunuz. bu sekilde oyuna bagımlı kişiler tüm gun oyun hakkında düsünürler. okulda, denizde , tatilde , bakkalda, tuvalette heryerde oyunu düsünürler.

    bu sebeplerden oyundan uzakta olacagı bir zaman diliminde (ama kesinlikle oyunla hic bir alakası olmamalı. yani bir akrabanıza gidersiniz , o orada oyun oynayabileegi yerlerin planlarını yapmaya baslar. o sebepten piknikler bence guzel bir zaman.) piknige gidip orada bu konu konusulmalı. ama bunu hepinizi basına toplanıp "soyle oglum, anlat bize, ne yapabiliriz" tarzında basına üsüsüp ona hastalıklı gibi acınaklı davranarak degil belki bir abi damarından yaklasarak senin(abisi olarak) konusman tarzında olabilir. ne yazıkki aileler günümüzde cocuklarıyla oturup konusmadıkları için tüm ailenin onunla boyle bir konu konusmak icin toplanması cocuk icin cok itici ve salakca gelecektir. son yaptıgı cam kırma olayı, ailesine bagırması vs konularında senin once onunla konusman; bunun farkında olup olmadıgının, yaptıklarına uzulup uzulmadigini anlaman gerekiyor. o da pişmansa annemlerle bunu konusalım tarzında bunu aile içi gündem haline alabilrsiniz. ama bu esnada cocuk 2 ye bolunur. oyundan kesinlikle vazgecmek istemeyektir. cok makul sekilde kabul etse bile bilgisayarın cekim alanına, eve gittigi an bir anda başkalasım gecirir tekrardan.

    oyundan cocugu koparmanın en iyi yolu ona oyun oynayacak zaman bırakmamaktır. spor kursları, dershane, okul cıkısı babasının yanında ona yardım etme tarzında mecburen yapması gereken seylerle onu baglarsanız ister istemez bilgisayardan uzaklasır. ama aklında hep oyun oalcaktır. oyunun boslugunu bu tür seylere yonlendirmek gerekiyor.

    okulda yada mahallesinde lol oynayan birileri vardır kesin. gerekirse bu kisilerden bagını koparmak icin sınıfını degistirtin. gerci tum sınıflarda bu tür oyunları oynayanlar vardır.

    bazı seylerde cok gec kalmıssınız. aileler tv karsısında sabahtan aksama akdar cocuklarını bırakıyorlar. internetin karsısında cocuklarını savunmasız bırakıyorlar. basta hata yapmıssınız. simdi cozmesi daha zor. bir psikiyatr ile durumu gorusun, ama basta cocugu goturmeyin(hatta hic goturmeyin, cocuk bu sefer yapılan herseyi kendine karsı yapılmıs sanıp savunmaya gecer, en basit elektrikler bile kesilse kendine karsı bir darbe sayar bunu :)). Ama evde cocugun problemli, psikiyatrist ile gorusmeye goturdugunuz birisi olarak tuhaf oldugunu hissetirirseniz cocuk sizden daha da uzaklasabilir.

    ayrıca aileler gerektiginde otoritesini kullanamıyorlar. cocuk aglıyor üzülüyor diye ne isterlerse yapıyorlar. sozu cocuguna gecmeyen, ne yazıkki cocuk yetistirmede cahil ebebeynlerimiz var. cocuk yetistirme hakkında 1 kitap dahi okumamıslar, deneme yanılma yaparak , resmen cocugu kobay olarak kullanrak yetistiriyorlar. anne veya baba (ki genelde burada baba daha etkilidir) aile icinde bir otorite durumunda olmazsa cocuk bu boslugu cok rahat kullanır.

    cocuga oyun oynayacak vakit bırakmayın. onun nerelere gitmesi gerektigini sizler belirliyorsunuz. yavas yavas ona meşgaleler bulun. hergün birseyler bulmaya calısmaktansa 1-2 kursa filan yazdırın. aksamları düzenli birseyler yapsın. ilk baslarda belki sıkıntı cıkmayabilir fakat bu seylerin oyununu engelledigini farkedecektir ve yine baskaldırı baslayacaktır. bilinçli bir sekilde süreci yonetmek gerekiyor. direk basta interneti kesmek, bilgisayarı kaldırmak tarzı bir uygulamaya gitmeyin. verecegi tepkiler asırı olabilir.

    bazı sitelerde bu tip sorunları olan kişilerin yazılarını okuyun. bunun üzerine yazılmıs yazılar arastırın.buarada psikiyatrlar da işi cok iyi bilecek diye birsey yok. işi sallayan , saçmalayan işi daha kotu hale getirebilecek psikiyatristler de var ne yazık ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi druen -- 1 Kasım 2013; 10:59:07 >
  • Ben 22 yaşındayım. O oyun yüzünden sinirlenince mouse kırmışlığım var. Sana şu kadarını söyleyim o oyun çok değişik bi şey. Ben çok sinirlenmem oyunlara falan ama bu oyunda tutamıyorum kendimi. Oyunda rank yani derecelendirme sistemi var. 11 Kasım'da 3. sezon kapanıyor ve 3. sezonun ödülleri 11 Kasım'a kadar oyunda bi yerlere ulaşabilmiş insanlara gelecek. Kardeşin bu yüzden sürekli oynamak istiyor. 11 Kasım'dan sonra biraz daha durulur. Kardeşin oyunda istediği yere ulaşana kadar bu durum bitmeyecek. Sorun varsa sorabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nk061

    Şimdi beyler bayanlar yazı biraz uzun olabilir ama Allah aşkına okuyun ve yardımcı olabilecek yorumlar yapın.

    Ben 22 yaşında üniversite okuyan, okurken aynı zamanda çalışan bir insanım. Aylık 500TL gibi bir kazancım oluyor o da anca bana yetiyor yani eve hiç bir katkım yok diyebilirim. Kardeşim 16 yaşında lise 3'e gidiyor ve ağır bir ergenlik geçiriyor.

    Bir oyun var, LOL. Ne berbat bir oyundur bu.. Kardeşim oyuna kendisini öylesine kaptırıyor ki kulaklık kulağındayken ettiği küfürler dışarıdan duyuluyor ve komşular bize şikayete geliyor, düşünün artık olay ne kadar ileri boyutlarda. Bu oyunun başına oturduğu zaman kendisini dünyadan soyutluyor. Odaya giriyoruz "Çıkın, rahat bırakın, çıkın" diye bağırıyor ama bu bağırma öyle böyle değil böğürüyor resmen.

    Bu akşam daha 1 saat önce ben oturma odasında oturuyorum annemde mutfakta bir şeyler yapıyor kardeşim ise bizim oda da PC başında. Okuldan geldi bir selam bile vermeden direkt gitti odaya. Neyse dedim genç sonuçta, bende böyleydim. Neyse işte aradan 45 dakika falan geçti yine bu arada küfürler savuruyor tabii ki. Birden bizim odadaki bilgisayar masasını yumruklamaya başladı, fareyi kaldırıp kaldırıp vuruyor falan.. O vurduğu fareyide ben aldım ona. Ailemizin durumu orta derece denilecek yerde. Hatta belki 1 tık altı. Sırf o arkadaşlarından geri kalmasın diye gittim, mouse aldım. Ama tabii bu olayda onun yüzüne vurmadım bu hareketimi. Annem hemen korkarak mutfaktan koştu "Ne oluyor?" demeye. Kardeşim birden annemin karşısına dikilerek "anne çık odadan, bırak beni, anne delirtme beni, çık, çık" diye bağırmaya başladı. Öyle bir bağırıyor ki ama komşular kapıya geldi yani o derece.

    Bu bağrışmalardan sonra kapıya yöneldi. Baktım evden gidecek gibi, hemen tutuldum peşine. Kapıdan çıkmadan yakaladım, tuttum. Ben onu tutunca tepinmeye başladı ve camı kırdı. Ardından yerdeki terlikleri falan fırlattı etrafa. Gözleri falan büyüdü ama yani görmeniz lazım, ben durdum izliyorum. Sinir krizi geçiriyor olabilir diye dokunmak istemedim. Hepsi ama hepsi bu illet oyun yüzünden buna eminim.

    Kardeşimi bu oyundan ve bu durumdan kurtarmak için ne yapmamız gerekiyor? Çünkü artık gerçekten kontrol edilemez bir hal aldı.

    Bu yazıyı annem ve babamla birlikte yazdık. Onlarda okuyacaklar, lütfen yorumlar ciddi olsun.

    Şimdiden teşekkürler forumdaşlarım.

    edit: Kardeşim tam olarak bu çocuk gibi davranıyor.




    En az ugrastiracak, kesin ve net cozum: kiz ortamina sokun.Agir odun degilse kendiliginden sosyallesir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Yiğenime yaptığımı anlatayım kesinle yasak koymadılar koydurtmadım zaten kimseyede oyun oynarken pc başındaki haraketlerini çektim küfürler değişik haraketler acayip mimikler eğer dedim bu şekilde devam edersen bunu facebook youtube bütün ortamlara yükleyip arkadaşlarına gönderip seni rezil edicem dedim ve işe yaradı arkadaşlarına rezil olma korkusu yetti ona oyunları tam olarak bitiremesekde online oyunları ve şuursuzca ettiği küfürleri kesebildik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bikac yil once ben de cok tepki verirdim oyundakilere arkadaslarima hakaretler ederdim sonra gonullerini almaya calisirdim. Artik hic takmiyorum zamanla o da sakinlesir oyun zamanla bayar merak etme siddet uygulama arada uyar sakin oynamazsa pc yi kaldirmakla tehdit et

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı oyunun mu oynuyoruz yav ? Bunun sadece bir oyun olduğunun idrak edilmesi en önemlisi, profesyonel yardım alın derim.
  • nk061 kullanıcısına yanıt
    Hemşerim yapacağın ilk şey kardeşini oyundan banlatmak olsun . oyuna girdiği şifreyi ogren . sende gir oyuna troll dediğimiz oyunla alakası olmayan bilerek kendi takımına oyunu kaybettiren biri olarak sürekli uyarı alılınca banlanması lazım .
    Hadi abi neyse abiyede olmaz ama anne babaya ses yukseldimi akan sular durur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senatorts -- 1 Kasım 2013; 11:25:43 >
  • Teyzem amcam suç sizde çocuğu yetiştirme tarzınız hatalı. Cocuga para verip istediği almakla cocuk yetistirilmez. Sevgi saygi verdiniz mi hiç.

    Psikatriye gitmeniz sonucu değiştirir mi bilemem ama en azından denemelisiiz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nasıl bir oyunmuş bu öyle, çok şaşırdım.

    Demişsiniz ya babam varken kardeşime el kaldıramam babama hakaret olur diye. Siz bu kadar saygılıyken ailenize, onun aynı terbiyeyi alamamış olması sanırım gevşeklikten kaynaklanıyor. Belli ki bu çocuk şımarık yetiştirilmiş. Bu saatten sonra otorite fayda etmez. Oyundan daha iyi bir şey bulmasını sağlayın; arkadaş, kız arkadaş, uğraşmayı seveceği hobiler vs. bulun ki oyuna ilgisini kaybetsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah yardımcınız olsun durum ağır gözüküyor. o kadar olmasam da ben de çok kötü bağımlıydım bi zamanlar pc oyunlarına. yeni arkadaşlar edindikçe bilgisayardan uzaklaştım. kendiliğinden oldu da diyebiliriz. arkadaşlarıyla daha çok vakit geçirdikçe yavaş yavaş uzaklaşır bence. sonrası aileye kalmış. beraber vakit geçirin dışarı çıkın bi şeyler yapın yürüseniz bile yeter. geçmiş olsun
  • Herkez yanlış olduğundan bahsetmiş, bende çok taraftarı değilim ama üzgünüm, olayın tek çözümü sopa.
  • Kötü olmuş ya online oyunlar böyle sıkıntılar çıkarabiliyor
    Ancak bunları oynayanlar bunun bir oyun olduğunu anlayınca bu tarz sorunlar zaten kendiliğinden ortadan kalkacaktır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üzüldüm gerçekten. Bende o yaşlarda aynı durumdaydım, metin2 ile. Arkadaş çevresi uzaklaşırsa kardeşinde uzaklaşır bu oyundan ama çok zor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçi benim ailem bir şey demezdi şiddet kısmı eksik ama onun dışında benzer aşamalardan geçtim diyebilirim. Hani hayata atılmam Ogame sayesinde 1 yıl, CM 01-02 sayesinde 1 yıl, diğer oyunlardan dolayı da 1 yıl ekle toplamda 3 sene kadar gecikti.

    Şu aşamada kendiniz çözüm bulmaya çalışırsanız her şey daha kötü olabilir. Hani tutup dövseniz kafada bu yaşlarda kimse olmadığı için gider intihar eder, değmez ama siz üzülürsünüz arkasından, pişman olursunuz. Eve psikolog çağırabilirsiniz, ya da zorla da olsa hastaneye yatırabilirsiniz. Varsa imkan gizlice sakinleştirici ilaç falan verin, zor bir durum, çözüm üretmek kolay değil.
  • Acik ve net olarak oyun oynarken modemi kapa. Ban yiyecektir. 2 kere falan yap. Olmazsawww.whatismyip.com dan ip ni ogren lol turkiyeye aciklamali bir mail at. Ip ban atsinlar en temiz cozum olabilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şimdi dövün diyecem ama dövülecek yaşı geçmiş bizimkiler sağolsun küçüklükten beri itina ile döverlerdi dövmek çözüm değil 2 tokat 5 saat knight tek çözüm arkadaş ortamı bir arkadaş ortamına girmesi lazım biz 7 8 kişi oynardık knightı sonra birden biri dedi bırakalım çok para gidiyor felan sonra dedik bırakıp ne yapalım gidelim Batak oynayalım yada bir yerde oturalım o gün den sonra bıraktık gitt,i yada sen alıp sinemaya gidebilirsin ailen alıp pikniğe gidebilir hiç olmadı okullar tatil olunca sen ile birlikte bir akrabanızın yanına gidin il dışına ama bu tatilde de olabilir 10 günlük küçük bir tatil baktınız olmuyor getirin sanayide işe koyun çalışsın. Yeminle sinirlendim boşver tatili felan tatil felan fazla buna okuldan alın siz onu getirin fırıncıda, sanayide yada bir inşaat da işe koyun
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.