< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lpg şu an en avantajlı yakıt değil mi? (2. sayfa)

-
-
Söylediğiniz rakama gelmesi için LPG ye 4 liradan fazla zam gelmesi lazım.Lpg ye gelen zamlar en fazla 50-60 kuruş oluyor.lpg ye zam gelse bile bu ortamda 4 liradan fazla LPG ye zam gelmesi olası gözükmüyor.Onun için LPG avantajını devam ettireceğe benziyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
LPG neden bakım öncesi yaptırıyorsunuz?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam hesaplama da motorin ve benzin brent petrol arttığı için artıyor artışı buna bağlı şuanda inerse içyine buna bağlı olucak. Ama LPG ise nerdeyse tamamen dolara endeksli dolarda yukarı yönlü bir haraket ile LPG zamlanacak. Tabi bu durumda brent petrol dolar bazlı artacağı için dolar artarsa paralel olarak mazot benzinde zamlanacak teorik olarak her ikisi arasında fark azalması için savaşın kalkmas vedeı doların artması lazım brent bir tık gevşer. Böyle lik le LPG benzin arası makas 1-2 lira daha daralabilir ama daha fazlası çok Zor.
Bu hesabi yapan kör mu oldu hocam
Neden hocam, lpg %20 daha fazla yakmiyor mu. Ozellikle soguk havalarda benzin tuketimi belirgin olmuyor mu ? Sizin hesabinizi merak ettim
Lpg 10tl, benzin 20tl diyelim
100km de 10lt benzin yakan bir arac 12lt lpg yaksin, 1.5lt de benzin yaksin. 120+30=150tl maliyeti olur
100km de 10lt benzin yakan aracin 200tl maliyeti olur
10lt yakan ayni arac icin;
Benzin 20tl, 100km de maliyet 200tl
Lpg 10tl, 100km de maliyet 150tl
Sonuc benzinin 20tl oldugu durumda lpg maliyeti 15tl olur.
Ha sen 100km sehir icinde 1.5lt benzin yakmaz diyorsan o kismi konusuruz. Benim net bi hesabim yok ama bendeki lpgli araca hic de az benzin almiyorum :)
Mart sonu hedef;
Benzin 30 TL
Mazot 33 TL
LPG 15 TL
Hesapta çok hata yok aslında ama şöyle bir durum var. LPG yi hesaplarken 1,5 lt benzin kullanır demişsiniz. 1,5 lt benzin ile LPG li araç 15 km yol gideceği için onu LPG ile yapılan km den düşmeniz lazım. Çünkü benzinde ısınana kadar giderken LPG tüketimi yoktur.
Yani LPG HESABI
15 km benzin
1,5X20= 30 TL benzin
85 km'de 10,2 lt LPG yakar
10,2x10=102 TL LPG
Toplam benzin+LPG 132tl yapar.
Bu da %34 civarı tasarruf demektir.
Ve bu hesap kış aylarına göre kısa mesafeli yolculuk için yapılmıştır. Bahar ve yaz aylarında bu kadar fazla benzin tüketimi olmuyor. Tasarruf oranı %40-45 lere kadar çıkmaktadır. Bu dediklerim iyi ayarlanmış bir LPG sistemi içindir.
Bir kaç yıldır LPG li araç kullanıyorum. LPG yi hiç sevmem. Ama kabul edelim ucuz bir yakıt.
İleride alırsam turbo benzinli LPGsiz araç alırım. Durumum iyi olursa tabi.
Evet dediginizi hesaba katmamisim hocam, sizin hesabiniz en dogrusu. Kisi baz aldim cunku yazda fiyat farki nasil olur kimse kestiremiyor su anda. Gecen yaz nerdeyse esitlenmisti
Elinde 10lt yakan lpg ye uyumlu araci olan bence de lpg taktirmali. Ama 10lt yakan bir aracin ayni kosullarda muadil 8lt yakan cok alternatif var. Mtv farki var, amortisman var, var da var. Bu isin hesabi aslinda cok uzun :) herkes kendine gore hesap yapmali
-
avantaj elektrikli arabalarda, bir de kendin üretirsen bir kısmını veya hepsini. mis
-
Kahramanlar can verir yurdu yaşatmak için
Dönem dönem değişir. 2 ay önce lpgli aracı benzine aldı herkes, şimdi tekrar lpg tuşuna basıldı. Lpg-dizel kıyaslamasında ise avantajlı olan dönem dönem değişiyor, biri sürekli avantajlı olmuyor.
Anlık olarak lpg iyi durumda, benzinli 7 litre yakan araç 1,33 tl/ km yakarken aynı araç lpg ile 95 kuruş/km yakıyor (1 litre benzin yakılan yolda 1.3 litre gaz ile hesapladım kabaca). Aynı şartlarda dizel de 5.5 litre yakıyor desek 1.10 tl/km çıkar.
-
Şimdi siz bu konuyu açtınız ya yakında LPG'ye de okkalısından bir güncelleme yapıştırırlar. Bazen üzümünü yiyip bağını sormamak, kaderi kışkırtmamak gerekir.
performanslı kullanıma ve kış şartlarında
dizeller 6-7 litre
benzinliler 10 litre
lpg ise 12-13 litre yakar
ama siz ben illa yolun sağından 70-80 le gidicem heryere derseniz yakınıtız dizelde 1 ,benzinde 2 ,lpg de 1 litre kadar düşer .
Şu anda piyasanın en az yakan dizelleri 100 km de 6.5 - 7 litre yakıyor araba olarak kullanırsanız ama bebek arabası gibi 60-70 ile gidicekseniz 1 litre düşürürsünüz
şuan piyasada km de 1 liradan az yakan araba kalmadı benim araban şöyle yakıyo böyle yakıyor diyen varsa yalan söyler
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheJudgé -- 7 Mart 2022; 13:0:10 > -
Ankara'da Duster 1.0 Turbo LPG kullanıyorum.
Eylülde sıfır almıştım, bugün tam 8bin km oldu.
Simdiye kadar gözlemim;
Depo fulken (33 lt gaz alıyor) uzun yolda 450-460 kmde benzine geçiyor. Yani 7.2(7.4) lt
Ankara sehiricinde ise 350 kmde benzine geciyor. Yani 9.5 lt civarı. Yalniz bu süreçte şehiriçi hep soğuk döneme denk geldi. Belki baharla birlikte şehiriçi tüketimin düşebilir gorucez.
Ben aracımdan çok memnunum.
LPGde benzinden performanslı olması da cabası.
Ben büyük konuşuyorum benzinin litre fiyatı 50 lira bile olsa yinede lpg taktırmam ve size ucuz etin yahnisi yavan olur sözünü hatırlatıyorum beş sene sonra motorcuya 50.000 motor yaptırma parası bayılırsınız 9 liradan kaçayım derken
Ben 400 bin km LPG de binilmiş Mitsubishi marka bir aracın motorunu açıp test yapan bir ustanın videosunu izlemiştim. Motor kusursuzdu. Bir 400 bin km daha el değmeden binilir demişti
-
Hocam 10 yıldır 158 bin km dir LPG kullanıyorum. Henüz motor yaptırmadım. Aracımın muadili taksici 600-800 bin km de bir sürü var conta değişimi hariç motor işlemi yok rutin bakımlar. Bir çok marka fabrikasyon yapıyor artık bu işlemi ön yargılısınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mhmmd.239 -- 8 Mart 2022; 11:22:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X