Şimdi Ara

LÖTFETT lehim pastalarının sırrını buldum!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
11.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çoğumuz bilir ve bizzat yaşamıştır. kullandığımız lehim pastaları bir süre sonra etkisini kaybeder ve havyanın ucunu daha da kirletmeye başlar. nedenini biraz geç de olsa keşfettim arkadaşlar. lehim pastasının içinde bulunan bir asit var ve bu asit metalleri eritebiliyor. hatta uzun süreli kullanımlarda havya ucunu tamamen yok ettiği de görülmüştür. biz havyayı pastaya her batırdığımızda havya ucunun yüzeyindeki metal aşınıyor ve böylece lehim daha iyi tutunarak havya ucunun parlamasını sağlıyor. zamanla pastada bulunan bu asit azaldığından dolayı temizleme işlemi gerçekleşmiyor.pastaya yeniden asit takviyesi yaptığımızda ilk günki gibi cozzz lamaya devam ediyor. pek bu asit ne mi? sıkı durun söylüyorum hidroklorik asit namı diyar tuzruhu- kezzap. işe yaramayan pastalarınız içine 2 kapak tuzruhu döküp karıştırdığınızda mükemmel sonuçlar ortaya çıkıyor. şu anda havyamın ucu ilk günkünden daha temiz herkese tavsiye ederim. yeni pastaya 3 lira vermektense bir şişe tuzruhu alıp deneyin derim.

• ben bunun için nişadır kullanıyorum ve daha iyi sonuç veriyor.

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • güzel fikir
  • Lehim pastasının asit ihtiva ettiğini yeni öğrendim deme darılırım valla. Ben ayrı ayrı kullanıyorum.Lehim pastası iş görmezse, sönmüş tuz ruhu kullanıyorum. Hassas objeleri zamanla kemirip eritebiliyor asit. o yüzden karıştırmıyorum.

DH Japonya Hayranları
    ||DH Elektronik külübü||Opera fan kulübü||Amfi hastası, motor-bisiklet ustası||Az yakar, çok kaçar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenakord08

Selamlar ....
    Bende Yıllardır kesinlikle Pasta kullanmıyorum. Bunun yerine Sarı Çam Reçinesi kullanıyorum.. Hem çok iyi temizliyor, Hem çok güzel lehim yapılıyor, Hem çok güzel havya ucu temizliyor ve hem de çok hoş bir koku yayılıyor etrafa....
    ** Haaa birde bu reçineyi selülozik tinerle sıvı hale getirip hazırladığım baskı devrelerin bakırlı yüzüne sürüyorum ve çok iyi koruma sağladığı gibi çok iyi de lehim yapılıyor. Ayrıca korozyondan mükemmel bir şekilde koruyor.... Dağarcığınızda bulunsun....

çam recinesi derken?

dağ bayır dolaşırsan bulabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezerkıran -- 24 Mayıs 2009; 14:12:11 >
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Self Control

Lehim pastasının asit ihtiva ettiğini yeni öğrendim deme darılırım valla. Ben ayrı ayrı kullanıyorum.Lehim pastası iş görmezse, sönmüş tuz ruhu kullanıyorum. Hassas objeleri zamanla kemirip eritebiliyor asit. o yüzden karıştırmıyorum.

hocam sönmüş tuz ruhu nasıl oluyo? sönmemişi halen canmı çekişiyo

quote:

Orjinalden alıntı: kenankord08

Selamlar ....
    Bende Yıllardır kesinlikle Pasta kullanmıyorum. Bunun yerine Sarı Çam Reçinesi kullanıyorum.. Hem çok iyi temizliyor, Hem çok güzel lehim yapılıyor, Hem çok güzel havya ucu temizliyor ve hem de çok hoş bir koku yayılıyor etrafa....
    ** Haaa birde bu reçineyi selülozik tinerle sıvı hale getirip hazırladığım baskı devrelerin bakırlı yüzüne sürüyorum ve çok iyi koruma sağladığı gibi çok iyi de lehim yapılıyor. Ayrıca korozyondan mükemmel bir şekilde koruyor.... Dağarcığınızda bulunsun....

reçine ile havya temizlemeyi zamanında bende denemiştim ama sonuç pastadan çok daha kötü oluyo havyanın ucu daha da kararıyo. baskı devreleri reçne ile kaplamak mantıklı ama bunun için milletin reçne aramasına gerek yok. çoğumuzun kullandığı lehim reçine ihtiva eder zaten lehiöi yaptıktan sora az miktar tiner ve küçük bir fırçayla silmek kalan reçinenin tün alana yayılmasını sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chex -- 24 Mayıs 2009; 16:45:13 >

• denemekte fayda var
  • su tavsiye etsem...
  • pasta mecbur kalmadıkça kullanmam eski havyamın ucu dümdüz olmuştu pasta yüzünden

Orjinalden alıntı: sezerkıran

çam sakızı yada hakma diyede geçer

dağ bayır dolaşırsan bulabilirsin

müzik marketlerde keman telini matlaştırmak için de kullanılır oralardan da bulunabilir
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.