Şimdi Ara

LİPO BATARYAYI SARJ ETMEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde 11.1V 2200mah lipo batarya var. size sorum bu lipo bataryayı 4.3 Vluk sarj cihazı ile her hücresini 4.2 0 ye kadar elle şarj edebilirmiyim. edersem sıkıntı çıkar mı?

veya arkadaşımda 1S için balanslı sarh cihazı var her hücresini teker teker bu balanslı cihazla şarj etsem daha mı güvenli olur? önerilerinizi bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saymın diyorki -- 14 Ocak 2017; 15:40:8 >

• lı po Patlar benden demesi . TEHLİKELİ .
  • Saymın diyorki kullanıcısına yanıt
    Pili İnfilak etirirsin .Direk bağlamayı bırak öyle basit devrelerle bile şarz etmen çok çok tehlikeli Li on piller özel tekniklerle şarz edilir . Orjinal şarz cihazı kullanmaya özen göster . Güvenme devrelere felan Evinden olursun şarza takıp gidersen. Kontrolsuz sarj edersen sonuçlarına katlanırsın .
  • LaOtzi kullanıcısına yanıt
    öneri ve uyarılar için teşekkürler
  • lipo bataryalar özel balanslı şarj cihazları ile şarj edilmelidir. elinizdeki 3s liponun her hücresini tek tek doldurabilirsiniz ama çok uğraştırır ve en ufak hata (kısa devrede) lipo yangın tehlikesi meydana getirir.
    TP4056 ile her hücreyi teker teker yavaş bir şekilde şarj edebilirsin. Daha seri şarj etmek için balans şarj cihazına ihtiyacın var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar denedim test ettim. Gerekli tedbirler alındığında sıkıntısız şarj oluyor. Ancak minik devre 0.15 mA e kadar falan destek verdiği için (Her nekadar açıklamada 1A dense de) beklemek istemeyenler için hiçde önermiyorum.
    Aynı modüllerden ben de kullanıyorum, pil boşken neredeyse 1ampere yakın akım verebiliyor hemen hemen 1 saat şarjdan sonra kademeli olarak akım 300ma seviyelerne düşüyor. Sona ulaştığında yani pil gerilimi 4v civarına kadar geldiğnde akım baya düşüyor ve evet bu aşamada tam doluma gelmesi biraz uzayabiliyor. Ama bağlantıları ve izolasyonu güzel yaparsanız sorun olmaz, devre gayet stabil ve güvenli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    adaptör ile mi şarj ediyorsunuz? ben krokodil ile besleyip çıkıştan krokodil ile gücü pile aktarıyorum. acaba şarj soketini kullanmadığım için mi 0.15 A dan fazla vermiyor?
  • Mini usb girişinden telefon şarj cihazı ile besleme yapıyorum. Şarj ettiğim pil 18650 li-ion tip. Pil yatağına yerleştirip kabloları şarj kartı üzerine lehimledim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Saymın diyorki

adaptör ile mi şarj ediyorsunuz? ben krokodil ile besleyip çıkıştan krokodil ile gücü pile aktarıyorum. acaba şarj soketini kullanmadığım için mi 0.15 A dan fazla vermiyor?

Belki pil zaten 4.10 volt falandır hücre başı o yüzden 0.15 a akım geçiyordur. Pil boşken o küçük devreler 1amper rahat veriyor. Eğer yine olmazsa giriş voltajı ile ilgili bir sıkıntı olabilir, son ihtimal şarj devresinde sıkıntı olabilir.

• anladım. cevaplar için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.