Şimdi Ara

Linea'ya olan önyargının sebebi nedir? (Konfor konusunda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Bu mesajımı arabalar hakkında gram bilgisi olmayan bir kardeşiniz (18 yaşındayım bu bölümde bulunan üyelerin neredeyse tamamı benden büyüktür) olarak yazıyorum.

Geçen yıl dayım yurtdışından geldi ve Linea kiraladı. 1 hafta boyunca burada kaldı ve her gün o Linea ile saatlerce gezdik.

Araçın donanım paketi ne bilmiyorum ama burada sıkça okuduğum "konforsuzluk" durumu yoktu. Yol sesi azdı ve motoru hiç duymadım. Koltuklar da rahatsız etmeyecek seviyedeydi.

Yanlış anlaşılmasın, hepiniz benden çok daha tecrübeli abilerimsiniz/ablalarımsınız (Gerçi burada kadın üye var mı bilmiyorum) ama deneyimlemeyince insan doğal olarak merak ediyor

Ha çok kaliteli değildi ama yerden yere vurulmayı da haketmiyor bence.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu forumda otomobil hastaları var. Ben de dahil.

Motorun sesi, yolun sesi, trim sesi hatta sinyal sesi, frenin dozlaması, vitesin geçişi, lastiğin sertliği, farların aydınlatması vs vs araçla alakalı her şey ilgimizi çekiyor. Merakımız olduğu için bindiğimiz taksiyi, diğer araçları vb tüm araçlarla karşılaştırma yapıyoruz. Doğal olarak bunca farklı model görüp her şeye dikkat edince iyi-kötü ortaya çıkıyor.

Sonuç olarak siz rahat ettiyseniz, size konforlu geldiyse bize laf düşmez. ("gram otomobil bilgim yok" dediğiniz için laf düşmez, bilip konforlu demek başka mesele )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • burada vw,fiat yerlere gömülür mazda şaha kaldırılır yani burası gerçek hayatı yansıtmıyor takma fazla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha iyisine binince otomatikman kötülüyosun. Yukarıdaki arkadaş durumu çok güzel özetlemiş.

Bende benim Lada ile kıyaslayınca motor performansı (1.3 mjet için) ve koltuk sertliğini sevemedim. Onun haricinde bana göre tam bi aile arabası. Yol tutuş, iç hacim, bagaj, frenler vs. Ladayı 50 defa cebinden çıkarır.

• Sanki bahsedilen araç Aston Martin. Neyin ön yargısı olacak ki? Aracın üretim maksadı alanın ayağını yerden kessin,belli süre sorunsuz hizmet etsin sonra hurdalıkta geri dönüşüme katılsın gitsin. Bunun için maliyetleri minimum seviyede tutularak yapılan bir araç. Sonuçta çok iyi bir araç olsa Fiat üretime yeni kasası ile devam ederdi. Kullan at türü denilen araçlar kategorisinde ön yargılık birşey yok beklenti olmadan binilecek bir araç,beklenti olursa ön yargı olması normal.
  • 1.3 lineanin bos paketlerini uzun sure kullandi. Yol tutus 120-130 km ye kadar olmak kaydiyla fena degil, ancak yol motor gurultusu konusunda cok kotuydu.

Emotion gibi ust donanimlaeda ise yol sesi motor sesi vb alt donanimlarla benzer olmasina ragmen, ic aksamda kalite bariz daha iyiydi.

Velhasil accent mi symbol mu linea mi dersen kesinlikle linea derim

Bir de boyunuz 1.75 den fazlaysa arka cam kenarlari boyun agrisi yapar

• Bizim millet gerçekten enteresan.

Bu arabalara 60-70 bin TL verince beklenti içine giriyorlar sonra arabadan şikayet ediyorlar.Ama vergilerden kur dan şikayet etmezler.

Bunlar dünyadaki en ucuz en düşük maliyete üretilen araçlar.

Millet bunları araba sanıyor.Hollanda da gazelle bisiklet Dacia Sandero ile yakın fiyatlarda.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bende 1.6 linea var memnunum 30 küsür bin tl verip aldığım araçtan 100 bin tl konfor + performansi beklemek doğru değil. Ben araca asla amaç gözüyle bakmadım işimi hallediyor beni bir yerden bir yere götürüyor. Eşyamı ve beni taşıyor. Yeter benim için. Ben linea almadan önce arkadaşlarım şaka gibi şeyler konuşuyordu. Yok 30 daha koy şunu al yok evi sat mercedes al. Bunu diyen adamda araba yok Ya da şirket arabasi ile hava atan tipler. O yüzden çok kafaya takmamak lazım. En nihayetinde bunlar araç. Linea gider jetta gelir. Jetta gider Focus gelir mercedes gelir. Amaç olarak farklı bir şey beklememek lazımdır.

• 2009 senesinde şirket aracı albea vermişlerdi, üç ay sonra da sıfır linea verdiler. Albeadan linea’ya geçince araba gayet güzel gelmişti.

Tamamen neyle kıyasladığın ile alakalı.

Şimdi A3 sedan kullanıyorum, uzun süre volvo V40 tan sonra A3 yavan geliyor. Bana sorsan A3’ü yerden yere vururum, kötü araç mı tabi ki değil.

• Bilgisi yerine fikri olanların cirit attığı yer olduğundan beğenilmiyor..
  • Yasakpınar kullanıcısına yanıt
    Kırmadan dökmeden ne güzel anlatmışsınız tebrikler. Kardeşimizin hevesini gururunu kırmadan gelebilecek en güzel yorum gelmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bediboy

Kırmadan dökmeden ne güzel anlatmışsınız tebrikler. Kardeşimizin hevesini gururunu kırmadan gelebilecek en güzel yorum gelmiş.
    Teşekkür ederim.

• Linea başka araç tecrübesi olmayana güzel gelebilir

Linea ve Duster hatta 301ve sümbül de kütükten oyulmuş gibi dümdüz koltuk yapıları vardır. Ben bizimkilerin Duster ile uzun yol yaptım ve aslında iyi konforu falan da kötü değil hani diye düşündüm. Ama abim bir i30 almış, onu deneyince, hele de o içine gömüldüğün geniş rahat koltuğu gördükten sonra anladım ki Duster koltuğu bildiğin kütük.

Yani önyargı değil tecrübe oluyor kötüleme sebebi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 7 Ağustos 2018; 13:55:56 >

• lineanın hangi modeline bindiniz bilmiyorum ama eski torpidoda olanlar biraz rahatsız maalesef. tabi ki burada arkadaşların dediği gibi hangi araçla kıyasladığınız ve kriterleriniz de önemli. punto kullanıcısıyım, normal şartlarda biri sedan biri hatchback olması lazımken durum maalesef öyle değil. 2010 model linea ile punto arasında aynı arabaymış gibi görünmesine rağmen kullanım ve konforda bariz fark var. durum böyle olunca eleştiri odağı oluyor maalesef.

ekonomi isteyen, parçası servisi ustası her şehirde olsun diyenler için linea gayet güzel bir araç. multijet zaten ömrü konusunda nam yapmış, kolay kolay arıza açmayan bir araç. kaza da güvenli mi derseniz kesinlikle değil, ama 20 yaşındaki metal yorgunluğu yaşamış bir araç kadar da çürük değildir diye tahmin ediyorum. kısacası ne kadar ekmek, o kadar köfte ya da ne kadar para o kadar hizmet. parasına göre karşılığını veren bir araç diye düşünüyorum.

• Eğri oturup doğru konuşalım 1 senedir 2011 1.3 multijet linea kullanıyorum. Maddi durumum buna yetiyor. Aracın ses yalıtımı berbat. Motor sesi 80 geçtikten sonra çok fena geliyor. Yakıt az. Malzeme kalitesi düşük. Suspansiyon bence 1 senelik deneyimime göre yeterli. Tabi ki bir golf değil yanından geçemez ama aynı çukuru farklı araçlarla ( FD6 civic , polo) geçiyorum linea daha başarılı. Yol tutuş astra focus yanına yaklaşamaz ama 301 , symbol kadarda berbat değil. Bu yazı 1 senelik deneyim sonucu yazılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HeLLgaTe -- 8 Ağustos 2018; 0:10:56 >
  • Benzinli olabilirmi motor sesi az dedin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.