Şimdi Ara

Katalizör arizasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
2.481
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar aracim opel corsa 2009 1.2 lpg

    Ariza lambasi yaninca makineye baglattik. Oksijen sensoru ve katalizor arizasi çıktı. 2 tane oksijen sensoru mu neyiyse 370tl parça masrafı(iskitlerde) katalizor temizleme 400tl veya 1400e degistiririz dediler.

    Arain lpg olmasini göz önünde tutarak sizce ne yapmalıyım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Downpipe 😇😇

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • sensörleri almak gerekiyor egerki bozuksa katalizör için kesinlikle o parayı vermeyin buyuk ihtimal lpg den dolayı katalizör dagılmıstır.Bunu anlamak için gaza bastıgınızda egsozdan zırıltı şeklinde veya çat çut şekilnde ses geliyorsa için dagılmıstır.Cıkma orjinali cok daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz.Muayne tarihine kadar yaptırabilirsiniz acele etmeyin.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • skuti61 kullanıcısına yanıt
    Muayene bu nisan ayinda:) ariza lambasini sondurduk geçmez mi. Geçmezse ne yapayim degistireyim mi temizleteyim mi. Gaza basinca öyle ses gelmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses gelmiyorsa problem yoktur.Muayneden gecersiniz.Emisyon pulunuzu istanyonda değil dısarıdan almanızı kesinlikle tavsiye ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SLaYeR . kullanıcısına yanıt
    Katalizor arizasi lpgli araclarda cok sık rastlanan bir ariza. Bunun sebebi ise lpgnin yanmasindako isi farkliligi ve zengin karisimin artiklari.



    Katalizoru mutlaka yenisi ile degistirmelisiniz yoksa muayneden gecmez. Egzos pulu alamazsiniz. Ayrica co2 salinimi cok fazla artar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • egzos pulu alma şartları çıok değişti zor alırsınız eskisisi gibi öyle 2 dakikada egzoz tak aleti al geç devri bitti özeldende olsa yeni yazılım ve program yüklendi ve ankara ya tek merkeze bağlanıyor artık sistem hata varsa kalıyorsun.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Egzostçular muayene öncesi geçici olarak takarlar mı sormak lazım.
    Profesyonelce yaparlarsa anlaşılmıyor biliyorum. İçini boşaltıp ortaya bir boru, kenarlarını da elyaf ile dolduruyorlar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Lpg AFR ayarinizi dogru yerde yaptirmak kalici bir cozum saglayabilir.



    Yeni nesil araçlarda bu konvertörün çıkışında da oksijen sensörü bulunmakta ve atık gazların durumunu ölçmektedir. Kat Konvertör işlemini yapamayacak hale geldiyse, aracınız arıza lambası yakacaktır.

    Katalitik Konvertör uzun ömürlü bir parçadır. Bir motor sağlıklı çalıştığı sürece çok uzun zaman sorun çıkarmaz. Bir sorun varsa bunun 2 sebebi vardır.



    – İlki, aracın sürekli kısa mesafe kullanılması , kötü yakıt, yağ yakmasından dolayı çiğ yakıt veya yağ birikintilerinin bu etkin maddeleri pasifize etmesi, konvertörün hal değiştirmesidir.



    – İkincisi ise ayarsız yanmadan dolayı oluşan yüksek EGT sıcaklığının katalitik konvertördeki bu etkin maddeleri eritmesi, kat konvertörün içinin erimesi, çatlaması veya kırılmasıdır.



    Ayarsız LPG’li araçlarda genelde 2. Durumu görürüz. Yine open-loopta değineceğimiz fakir karışımdan kaynaklanan yüksek EGT, subapları eritirken katalizörün içerisindeki bu elementleri de eritir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 1400tl bana çok geldi. Fiyat normal mi. Başka tavsiye ettiğiniz bir yer var mi ankarada daha ucuza halledebilecegim kontrol etsin usta o da degismesi gerek derse degistireyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.