Şimdi Ara

renaulttan hiç anlamıyorum. bu araç iyi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • polo mu corsa mı konum var ama arada bu renault rsline donanımları dikkatimi çekiyor. kaç kere sitesine girip kafam karışıp kapatıyordum, x tronic vs renaulta karşı neden ön yargım var bilmiyorum ama bu araçlar çok güzel duruyor. fazla yakıyor ve otomatiği cvt olması dolayısıyla pek iyi değil sanırım. torku düşük demişti halit bolkan youtubeda. örnek ilan linki:

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-memurdan-yeni-clio-5-rs-line-icon-pakt-ekim-2020-trafige-cikis-895412350/detay

polo ve corsa ile baş edebilir mi bu araç. yoksa hiç bulaşmamak mı lazım

• nissanın cvt lerinde sıkıntı vardı bunlarda da nissan ile aynı şanzıman var. Bu kasaya geçişte şanzımanda bir değişiklik oldu mu bilmiyorum ama ben tam otomatik varken cvt almazdım. Clio alınacaksa 1.3 tce edc daha güvenilir olur.

2012 Renault Fluence 1.5 dci 110 hp 2016 kasım alındı 45.750 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: o.lut03

nissanın cvt lerinde sıkıntı vardı bunlarda da nissan ile aynı şanzıman var. Bu kasaya geçişte şanzımanda bir değişiklik oldu mu bilmiyorum ama ben tam otomatik varken cvt almazdım. Clio alınacaksa 1.3 tce edc daha güvenilir olur.

rsline en üst pakete ilave paket oluyor ve 220 bin lira gibi alınabiliyor. alan niye aldığı gibi satıyo o kadar iyiyse diye insanın aklına geliyor tabi. şanzıman ya da yakıt tüketiminden dolayı mı acaba diyorum memnun etmiyor kullananı.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

rsline en üst pakete ilave paket oluyor ve 220 bin lira gibi alınabiliyor. alan niye aldığı gibi satıyo o kadar iyiyse diye insanın aklına geliyor tabi. şanzıman ya da yakıt tüketiminden dolayı mı acaba diyorum memnun etmiyor kullananı.

Alıntıları Göster

her araçtan var satılık o bir kıstas değil bence. Ben dediğiniz kombinasyonu sürdüm çok güzel C segmentine yaklaşmış araç çok beğendim ama o cvt beni korkutuyor edc narin sürüş ile sorun açmaz ben donanımdan feragat edip daha iyi bir motor ve şanzıman tercih ederim.

2012 Renault Fluence 1.5 dci 110 hp 2016 kasım alındı 45.750 tl

• o.lut03 O kullanıcısına yanıt

anladım hocam. bu attığım ilandaki edc sanırım yani çift kavrama. teknik özelliklerinde yazıyor

megan hb bulabilirseniz o fiyatlara veya biraz üzerine.

misal ilan atıyorum temsilidir ilanla alakam yok.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hatasi-kusuru-yok-tesla-ekran-821966904/detay

İ20 Bu Kadar Kötümü
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1.0 motor alacaksaniz bence RS Line cok da onemli olmamalı çok daha ucuza zaten ikinci el icon donanım alınabiliyor. Aradaki farkla uzun dönem yakıtınızı karşılamış olursunuz. Tabi zevk meselesi orasını bilemem ama RS Line olunca herhangi bir ek güvenlik paketi falan gelmediği için ben böyle düşünüyorum. CVT yerine çift kavrama EDC bence çok mantıklı değil (yine benim düşüncem - 4,5 yıl CVT Corolla sürdüm), evet EDC bir DSG değil ama sonuçta çift kavrama :)

1.0 motor doğası gereği 4 silindir araca göre daha titreşimli çalışıyor ve 4 silindir daha sessiz bir araçtan sonra farkı bariz hissediyorsunuz. Çekiş konusunda çok bir şey denemez ama basınca da çok yakıyor (araç yeni olduğu için de çok geliyor olabilir) ama zaten benim gibi Corolla 1.6 (CVT) dan geçip kısa mesafede kullanan kişinin 9-10 litreye alışık olması lazım o nedenle bana pek dokunmuyor :) kaldi ki daha araç çok çok yeni. Ayrıca kimsenin hele hele de 1.0 a göre yüksek hacimli bir araçtan geçen kişinin eco modunu kullanacağını ya da kullanmak isteyeceğini sanmıyorum. Belki dümdüz bir yerde yaşanıyorsa tın tın giderim denir ama ben Ankarada dik yerlerde eco modu yokmuş gibi düşünüyorum.

İç ambiyans (bendeki icon için) çok güzel ve çekici ayrıca led farlar falan çok daha kullanışlı eskiden önümü görmüyormuşum sanırım.

Bizim için mesela çocuklu aile olunca sedan araçtan geçince arka tarafta çocuk koltuğu koyunca kalan alan çok dar geldi. İkinci çocukla nasıl olur bilemiyoruz bile. O nedenle tekrar C sınıfına geçmeye karar verdik (neden satıyorlar dediğiniz için söylüyorum) ama üstüne 40 koyarız derken o para günden güne eriyor.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt
    1.0 lar cvt 1.3 ler edc şanzıman.
  • tello2 T kullanıcısına yanıt

biraz buralar biraz bayırlı falan. araba bayır yukarı çıkarken tıkansın istemem. başka araçalrın sitesindekileri rahat anlayabiliyorum ama reno sitesine girince ne netin otomatiği, şanzımanı falan anlaşılmıyor bakıp çıkıyorum.

reno edcsi dsg kadar adı çıkan bi şanzıman değil sanırım ve cvt bunlarda biraz ağır kalıyor diye biliyorum.

bana en ideali 1.0 edcli gibi geliyor. garantili olduktan sonra 1-2 sene binip satarım zaten sanrım.

Clio 1.0 TCe RS Line EDC

1.0 turbo edc şanzımanlı oluyor di mi bu hocam. xtronic falan yazyor bazısında. onlar mı cvt.bugün videolarını izleyeceğim. stonic, polo, corsa ve bunun arasında karar vereceğim.

sağol. peki 1,3ler atmosferik mi? 1.0 turbo sanırım?

1.3 ler 130 hp turbo benzinli mercedes nissan mitsubishi renault ortak geliştirdi birçok araçta kullanılıyor 130 140 160 gibi farklı güç seçenekleri olarak ve kullanılan edc şanzıman 7 ileri ıslak kavrama o da motorla beraber yeni geliştirildi.
  • büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

1.3 Tce ler de turbolu 1.0 X-tronicler de Hocam.

1.0 X-tronic olanlar 90 beygir (2020 üretimler 100 beygir bu sene basinda cikanlarda 10 beygir düşürdüler) ve CVT şanzıman.

1.3 Tce olanlar EDC şanzıman ve 130 beygir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tello2 -- 26 Mart 2021; 12:58:32 >

anladım hocam sağol. 1.0larda turbo o zaman. 1.0larda cvt var diye güçsüz kalıyor sanırım torkta düşük kalıyorsa. alınca 1,3 almak lazım o zaman. hem atik, hem daha az yakar.

• o.lut03 O kullanıcısına yanıt

hımm bi ara nissanda sanırım sıkıntılı durumlar var cvtlerle ilgili. öyle bi şey çıkarsa anlamı kalmaz.1,3 edc en iyi yine hocam. çok sağol sonunda renodaki motor şanzıman olayını anladım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu fiyata 1.3TCe EDC7 İcon alırdım.200 bine sıfırı var hatta ilanlarda.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.