Şimdi Ara

Albea'da ABS olup olmadığı hakkında bir soru?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
21.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    HL modeli 1,2 16v, çift hava yastığı, klima, yan aynalar elektrikli, sisfarları vs.

Ancak arabada ABS var mı yok mu bir türlü anlayamadım. Göstergelerin olduğu yerde ikaz lambalarının bulunduğu yerde yuvarlak içinde ABS yazıyor ama hiç yanmıyor, yanmadığı için de belli belirsiz okunuyor. Acaba ABS var mı yoksa, o göstergeler ABS olan modeller için mi konulmuş.
    Bilgisi, fikri olan var mı bu hususta ??

• büyük ihtimal yok. en kolay yolu arkanızda kimse olmadığı zaman freni kökleyin ciyaaaaaaaaaaaaak diye bir ses gelirse yoktur pedal sertleşip titrer ise var demektir ama bence yok
  • abs lambası yanmiyorsa cok büyük ihtmalle yoktur , kücük bir ihtmal ise o ikaz isiginin ampülü patlamistir.
    o modellerde abs ile birlikte ebd de oluyordu.

sigorta kutusunda abs beyni icin ayrica sigorta vardir oradan anlayabilirsiniz bir baska anlayabileceginiz yer ise fren merkezine bakarak da anlasilabilir ama bunun icin kesin abs oldugunu bildiginiz yada olmadigini bildiginiz bir aracla yan yana getirip karsilastirmaniz gerekir :)

en güzeli bir servisin önünden gecerken girip bir sorun derim :)

abs albealarda ve paliolarda hep opsiyonel olmustur. saydiginiz diger donanimlardan haric güvenlik paketi de alinmis ise ancak o zaman abs vardir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrinkCoke -- 25 Kasım 2006; 20:13:55 >
  • hava yastığı 2 adetse abs yoktur. güvenlik paketiyle beraber 4 hy abs oluyor diye biliyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: drhilter

hava yastığı 2 adetse abs yoktur. güvenlik paketiyle beraber 4 hy abs oluyor diye biliyorum

arkadaş doğru demiş
    güvenlik paketi alınınca abs de oluyor araçta
    göstergede işaretin bulunma nedeni ise üretim maliyetini düşürmek amacıyla tek tip üretim yaparak tüm donanım seviyelerinde o gösterge tipini kullanmak...
  • 4 hava yastikli ne palio nede albea görmüs degilim.

ki bunlarin üretilmis tüm modellerini kullanmisimdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrinkCoke -- 25 Kasım 2006; 23:27:31 >
  • Albea'larda ben de 4 hava yastığı yok diye biliyorum. Ama sanırım dediğiniz gibi ABS yok benim arabada. Yinede yarın bi deneyeceğim, bakalım araç nasıl tepki veriyor.

Esasen eski aracıma göre (hyundai excel 94 model) frenleri çok iyi, çok hassas, duramam çarparım korkusu yok, bastığımda çok iyi bir şekilde aniden durabiliyorum. Tabi bu abs'den midir bilinmez.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden al�nt�: turansah

Albea'larda ben de 4 hava yast��� yok diye biliyorum. Ama san�r�m dedi�iniz gibi ABS yok benim arabada. Yinede yar�n bi deneyece�im, bakal�m ara� nas�l tepki veriyor.

Esasen eski arac�ma g�re (hyundai excel 94 model) frenleri �ok iyi, �ok hassas, duramam �arpar�m korkusu yok, bast���mda �ok iyi bir �ekilde aniden durabiliyorum. Tabi bu abs'den midir bilinmez.

aracınızda 2 airbag varsa abs+ebd de vardır....ancak ikinci el aldığınız için daha önceki sahipleri abs kullanmayı beceremediklerinden sigortasını çıkararak iptal etmiş olabilirler...bu sıkça yapılan acaip bir durum....böyle olunca frenler normal çalışır...kaputu açtığınızda fren hidrolik deposunun arkasında bir metal kutucuk varsa abs+ebd vardır...ancak 2.airbag olan modeller güvenlik paketi ile üretilir ve mutlaka abs+ebd mevcuttur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 8 Aralık 2006; 14:08:52 >

• Evet arkadaşlar havnitekin doğru söylemiş.Araçta opsiyonel olarak sunulan güvenlik paketi mevcut.Bu pakette ebd ile zenginleştirilmiş abs,çift hava yastığı var.Albealar üretime başladığından beri en fazla 2 hava yastığına sahip oldu.O yüzden aracımda 2 hava yastığı var diyen albeacıların aracında abs'si de vardır.
  • slm
    Arabayı çalıştırdığında ABS lambası önce yanar sonra söner ise ABS arabanda mevcuttur..
    Değil yanmıyorsa yoktur... BY
  • ABS li arabalarda bu ışık arabayı çalıştırınca yanar ve 5 saniye sonra söner...Eğer hiç yanmıyorsa KESİNLKİKLE ABS yoktur...
    Saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BERCESTE33

ABS li arabalarda bu ışık arabayı çalıştırınca yanar ve 5 saniye sonra söner...Eğer hiç yanmıyorsa KESİNLKİKLE ABS yoktur...
    Saygılar...

Eğer abs devre dışı bırakılmışsa lamba hiç yanmaz...tekrar devreye almak mümkündür,alınınca da lamba yeniden yanmaya başlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi havnitekin -- 17 Aralık 2006; 15:48:54 >
  • EBD Mİ???? ARKADAŞLAR EMİNMİSİNİZ!!!! ALBEA VE PALİO LARDA BU SİSTEM YOK SADECE ABS MEVCUT BENDE DE ABS VE ÇİFT HAVA YASTIĞI VAR FAKAT EBD NİN NE IŞIĞI NEDE İSTENİLDİĞİNDE DEVRE DIŞI BIRAKMAK İÇİN BİR DÜĞMESİ VAR.....Kİİ BÜTÜN EBD YADA ESP BİLDİĞİM KADARIYLA BUNLAR AYNI SEY OLAN ARAÇLARDA BU SİSTEM İSTENİLDİĞİNDE DEVRE DIŞI BIRAKILABİLİYOR...YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN TŞK. BU ARADA ABS IŞIĞI KONTAK AÇILDIKTAN BİRKAÇ SANİYE SONRA SÖNÜYOR HAVA YASTIĞI IŞIĞIDA YİNE BİRKAÇ SNİYE HIZLI HIZLI YANIP SÖNÜYR...
  • quote:

Orjinalden alıntı: KT 405

EBD Mİ???? ARKADAŞLAR EMİNMİSİNİZ!!!! ALBEA VE PALİO LARDA BU SİSTEM YOK SADECE ABS MEVCUT BENDE DE ABS VE ÇİFT HAVA YASTIĞI VAR FAKAT EBD NİN NE IŞIĞI NEDE İSTENİLDİĞİNDE DEVRE DIŞI BIRAKMAK İÇİN BİR DÜĞMESİ VAR.....Kİİ BÜTÜN EBD YADA ESP BİLDİĞİM KADARIYLA BUNLAR AYNI SEY OLAN ARAÇLARDA BU SİSTEM İSTENİLDİĞİNDE DEVRE DIŞI BIRAKILABİLİYOR...YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN TŞK. BU ARADA ABS IŞIĞI KONTAK AÇILDIKTAN BİRKAÇ SANİYE SONRA SÖNÜYOR HAVA YASTIĞI IŞIĞIDA YİNE BİRKAÇ SNİYE HIZLI HIZLI YANIP SÖNÜYR...

Arkadaşım yanlış biliyorsun.Albea ve Palio'larda HL tipi opsiyonlu olarak sunulan araçta EBD+ABS mevcut.Işık yanıyordu yanmıyordu onu bilemem ama aracımda 2. hava yastığı var ve yaşı 5 'ten küçük diyorsan aracında ebd destekli abs var.

• Selamlar,

Konuyu ben açmıştım, ABS olup olmadığını öğrendim.

Albea HL modellerinde ABS-EBD opsiyonel olarak sunuluyor. Birçok hl modelinde abs bulunur zira zaten zengin bir donanım içeriyor, alan vatandaş abs-ebd opsiyonunuda dahil ediyor. Ama dediğim gibi hepsinde yok. Benim albeada'da yok. Gösterge tablosunda simgesinin bulunmasının tek sebebi hl modeller için aynı gösterge tablosunun kullanılması.

Kısacası HL modellerinin hepsinde çift hava yastığı, klima vs birçok zengin donanıma sahip olmasına rağmen ABS yok. Dediğim gibi opsiyonel olarak satın alınıyor. Ben arabanın ilk sahibi olmadığım içinde ilk el alan vatandaş bu opsiyonu satın almamış.

Saygılar...
  • ARACI ÇALIŞTIRDIĞINDA ABS LAMBASI YANIYORSA VAR DEMEKTİR.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KT 405

EBD Mİ???? ARKADAŞLAR EMİNMİSİNİZ!!!! ALBEA VE PALİO LARDA BU SİSTEM YOK SADECE ABS MEVCUT BENDE DE ABS VE ÇİFT HAVA YASTIĞI VAR FAKAT EBD NİN NE IŞIĞI NEDE İSTENİLDİĞİNDE DEVRE DIŞI BIRAKMAK İÇİN BİR DÜĞMESİ VAR.....Kİİ BÜTÜN EBD YADA ESP BİLDİĞİM KADARIYLA BUNLAR AYNI SEY OLAN ARAÇLARDA BU SİSTEM İSTENİLDİĞİNDE DEVRE DIŞI BIRAKILABİLİYOR...YANLIŞIM VARSA DÜZELTİN TŞK. BU ARADA ABS IŞIĞI KONTAK AÇILDIKTAN BİRKAÇ SANİYE SONRA SÖNÜYOR HAVA YASTIĞI IŞIĞIDA YİNE BİRKAÇ SNİYE HIZLI HIZLI YANIP SÖNÜYR...

güvenlik paketi opsiyonuna sahip albea ve palio larda iptal edilebilen yolcu hava yastığı,abs+ebd mevcuttur..tek başına abs paketi yoktur..

• quote:

Orjinalden alıntı: impress

büyük ihtimal yok. en kolay yolu arkanızda kimse olmadığı zaman freni kökleyin ciyaaaaaaaaaaaaak diye bir ses gelirse yoktur pedal sertleşip titrer ise var demektir ama bence yok

abs nin varlığından haberdar olmanın en etkili yolu . geniş alanda denemekte fayda var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.