A

Binbaşı
22 Aralık 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 65 (Bu ay: 2)
Gönderileri
Merhaba

Evde eşimin adına kayıtlı 1 aracımız bulunuyor, 2. Aracı da yine onun adına almayı planlıyorum.(bemim adıma hiç araç olmadığı için sigorta -kasko yuksek cıkıyor). Sımdı benim sorum şu; halihazırda kullandığımız aracta eşimin yuzde 65 civarı hasarsızlıgı var, yeni araçta da eskiyi satmadan bu hasarsızlıkla kasko sıgorta yapılabiliyor mu? Yoksa o arac 2. Arac oldugu için bu hasarsızlıktan faydalanamıyor muyuz?

***Bu arada su an guncel arac satılık, ilgilenen olursa ilan no paylasabilirim. Arac 2014 (2015 cıkıslı) manuel 1.2 tsi polo -23.800km de boyasız-değişensiz.
Arkadaslar merhaba,

Elimde 5-40 Castrol edge yag var, aracin bakimini sanayide yaptiracagim.Bildigim kadariyla daha onceki bakimlarda vw yetkili serviso 5-30 kullandi. Rutin yag degisimde 5.40kullansak bir sikinti olur mu? Sikinti olmazsa yok yere degistirmyelim yagi?

Arac vw 1.2 tsi polo
Elimde 2014 model 1.2 tsi manuel comfortline polo var, henuz 18000 kmde evin 2. Arabasi olarak kullaniliyor.

Bugun toyota corolla 1.6 life icin fiyat aldim 81.000 fiyat verdiler, bunun 34000i 0 faiz 12 ay.

Aslinda polodan memnunum,genel olarak bir sikintim yok.Zaten hanim kullaniyor sadece sehir icinde gunde 8-10 km kullaniliyor.

Degistirme fikrimin nedeni; mevcut araci 62-64 arasi verebilirim diye dusunuyorum(0 comfort poloya 93 k dedi vw erel) uzerine sadece 16-18 arasi koyarak arabayj 4yil genclestiril 0 layabiliyorum.(polonunngaranti bitti, lastikler 4 seneyi doldurdu,muhtemelen 1-2 seneye agir bakimlar olacak) Ayrica 34000 in tamamini kredi kullandigimda zaten 0 faizin yaklasik 8-9 bin artisi oluyor, yani arada reelde kalan fark 7-8 bin oluyor.

Sizce bu degisimi yapmak mantikli mi? Yakitin artacak oldugunun farkkndayim ama zaten cok az km yapiliyor onun icin pek bi etkisi olmaz. Corollanin malzeme kalitesi, guvenligi, yol tutusu, bakim maliyetleri, kaskosu sizce poloya (2014) gore nasildir?
Merhaba,

Eşimin aracı için yıllık bakım yaptırmayı düşünüyorum.Arac gecen yık haziranda bakıma girmişti, o günden bugune 3000 km yapmadı.Su an 17.000 kmde

Arac 2014 model 1.2 tsi polo manuel (dsg derdimiz yok,garanti bitti) Servis 800-900 arası bişey söyler diye tahmin ediyorum. Bu noktada 2 sorum var,

1. 4 yıl bakımında standart dışı bişey yapmaya gerek var mı?Triger, balata vb.

2. Anadolu Yakasında güvenilir önerebileceniz vw özel servis var mı?Tahminen özelde kaça patlar bu işler?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler
Az önce bagaja epey bir esya indirdim.Bebek arabası park yatak vb derken baya doldu.Her nekadar 500 litre seviyesinde bir bagajım olsa da sedan bir araca bazı büyük malzemeleri yüklemenin ne kadar zor oldugunu farkettim.Daha önce kısa süreliğine superb kullanmıstım.Arka cam ile bagajın birlikte acılması cok mantıklı gelmişti.bu işin kolayı varken qNeden araç üreticileri bu şekilde üretimi arttıırmıyorlar acaba? 500-600 litre baagaj imkanı verip sıkısk bir yükleme ağzından bu işi halletmek cok sacma geldi bana.Skoda dısında pek faLa bu işe eğilen yok sanırım
Mevcutta sirket araci kullandigim icin alman pek soz konusu degil.Eskiden beri xc 60lari begenirim.Bugun 2.ellerine bakarken 100.000 civarinda genelde 120-130 bin km temiz kazasiz araclarin 120-140 arasi oldugunu gordum. Suv araclardan 2017 model quaqai kullanma firsatim olmustu ve cok begenmemistim.Bugun quasqaının 150-160 bın oldugu yerde 5 yasında temiz xc 60 tercih edilemez mi?

Eksi olarak bakım -kasko geliyor aklıma,bakımı dısarda halledilirse, kasko haricinde ne gibi handikapları olabilir?
Arkadaslar merhaba

Cam filmi ile ilgili mevzuat belli oldu mu, su an 2 numara yaptırdak sıkıntı cıkar mı?
Arkadaslar merhaba

Nette arastirdim ama net bi bilgi bulamadim. 2004 focus mk1 (comfort)larda isofix baglantisi var mi?
Youtube da gezınırken denk geldım.Amacım kotulemek vb kesınlıkle degıl ancak uzun zamandır bu kadar sokıntılı bır moose test ızlememıstım. Hıc juke kullanmadıgım ıcın bısey dıyemiyorum

Bu segmentte normal mi ?

https://youtu.be/B5aM30TFZ-w
Herkese ıyı akşamlar

Som 1ayfa yaklaşık 7000kmsehır dışı yapmam ve yenı bebek sahibi olmamızdan dolayı port bagaj almayı düşünüyorum

Her ne kadar kullandığım aracın bagajı genıs(500lt) olsa da, sık seyahat etmemız ve genelde uzun(600-700km üstü) olması sebebıyle, daha konforlu bır seyahat ortamı yaratmak için port bagaj almamın mantıklı olabılecegını düşündüm

Su an kafamda bır kaç soru var

1-port bagaj guvenlı mıdir? (Yol tutuş, denge vb sorunu olur mu? )

2-çok ses yaptığını duydum,bılhassa yüksek hızlarda (120 yi geçmem) rahatsız edıcı olduğunu söyleyenler var

3 -su an 2014 jetta kullanıyorum .yıl sonuna doğru aracım degısecrk(2017 Jetta olur) bu port bagajı farklı bır araçta da kullanabılıyor muyuz?

Bu konular harıcınde avantaj veya dezavantaj olabilecek farklı tecrübeler yaşayan arkadaşlar varsa paylasabilirlerse sevınrıım.

Bebek arabasının yan koltukta gitmesi artık sinir bozucu olmaya basladı😀
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 4 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.955
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 11.714 (Bu ay: 770)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4.066 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.