Şimdi Ara

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar Kulubü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
381
Cevap
41
Favori
17.119
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
4 oy
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • LG C Serisi , başta özellikle 2025 model C5/C5E model kullananlar olarak bilgi, deneyim ve öneri konusu olacaktır.

@RedbullTam35 youtube videolardan ve çeşitli kaynaklardan araştırmaları ve denemeleri sonucu elde ettiği optimum ayarlar mesajın sonuna eklemiştir. Uygulamak isteyenler deneyebilir. Kendisine teşekkür ederiz.

C5E Serisinde Fiyatlar güncellendi, indirim kodları şu an geçmiyor.

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar Kulubülg tr
    55 inç LG OLED evo AI C5E 4K 144Hz Smart TV AI Sihirli Kumanda webOS25 2025 - OLED55C5ELB | LG TR
    https://www.lg.com/tr/tv-soundbar/oled-evo/oled55c5elb

C5 Serisi rtings incelemesi

C5 Serisi rtings görüntü ayarları

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar Kulubürtıngs.com
    LG C5 OLED Calibration Settings
    https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c5-oled/settings

Tavsiye edilen ayarlar

Türkiyede sadece LG online üzerine satılan C5E Serisi var. Bu modelin Pro olarak geçtiği ve parlaklık ve netlik değerlerinin daha yüksek olduğu belirtiliyor. Ana başlıkta da konuştuğumuz üzere bunun şimdilik panel farkından ziyade, yazılımsal olduğunu dşünüyoruz. Bunun dışında kasa rengi farkı var.

C5E Serisinin parlaklığının bir miktar daha yüksek olduğuna dair inceleme

Türkiyede yeni seri kumanda ile geliyor.

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar Kulubüwww.lbtechreviews.com
    LG OLED C5 Pro (OLED65C5ELB) – Tech Reviews
    https://www.lbtechreviews.com/test/tv/lg-oled-c5-pro-oled65c5elb

LG Resmi Youtube sayfası LG Nordic kanalında C5E Serisi Tanıtımı

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar KulubüLG Nordicyoutube
    The LG OLED C5 Pro builds on the popularity and performance of the OLED C Series, but is fine-tuned for additional brightness and clarity. With superior brightness, perfect blacks, and innovative features, the OLED C5 Pro delivers an immersive experience for movies, gaming, and sports, ensuring every moment is vivid, sharp, and lifelike.
    https://www.youtube.com/watch?si=sgfgP-m3OdY5lGxG&v=QvpSLCr2LLc&feature=youtu.be

LG Oled C5/C5E Serisi (2025) Kullananlar KulubüLG Nordicyoutube
    LG OLED C5E Pro 2025 65" - Life's Good.
    https://www.youtube.com/watch?si=Lbt5TNv5csz5SkYO&v=YtJ-ehcmV4c&feature=youtu.be

@RedbullTam35 

Lg B , C , G serileri izleme ayarları

33.22.65 yazılım sürümü ile uyumludur.

***SDR FORMAT : UZMAN ( Karanlık alan , gece )

Ai ayarları hepsi kapalı

Resim gelişmiş ayarları

-Parlaklık

Oled piksel parlaklıgı : bu sizin kendi tercihinize baglı gündüz gece ayarların gözünüze hoş geleni.

-Kontrast ayarla : 85

-Siyah seviyesi : 40 , 44 arası

Otomatik dinamik kontrast : orta

Dinamik ton haritalama : Açık

İfade güçlendirici : kapalı

Maksimum parlaklık : yüksek veya orta

Gama : Bt . 1886

Siyaha yakın : 0

Motion eye care : kapalı

***RENK

Renk derinligi : 46

Ton :0

Renk sklası : otomatik algılama

Beyaz dengesi : renk sıcaklıgı : 30

Yöntem 2 puan

Düşük: Kırmızı -6 , yeşil -12 , Mavi : 10

Yüksek : kırmızı -30 , Yeşil -10 , Mavi : 15

*** Berraklık

Keskinlik : 14

Süper çözünürlük : düşük

Gürültü filtresi : düşük

Mpeg gürültü filtresi : düşük

Pürüzssüz geçiş : düşük

True motion kullanıcı seçimi ; Doğal

****HDR FORMAT ( Canlı Resim Modu )

Ai ayarları hepsi kapalı

Resim gelişmiş ayarları

-Parlaklık

Oled piksel parlaklıgı : bu sizin kendi tercihinize baglı gündüz gece ayarların gözünüze hoş geleni.

-Kontrast ayarla : 100

İfade güçlendirii : Parlaklık

Maksimum parlaklık : yüksek

Gama : 2.2

***RENK

Renk derinligi :50

Renk sklası : otomatik algılama

Yöntem 2 puan

*** Berraklık

Keskinlik : 0

Süper çözünürlük : kapalı

Gürültü filtresi : kapalı

Mpeg gürültü filtresi : kapalı

Pürüzssüz geçiş : kapalı

True motion kullanıcı seçimi ; doğal

*** Dolby vision resim modu Canlı

Ai ayarları hepsi kapalı

Resim gelişmiş ayarları

-Parlaklık

-Siyah seviyesi : 40

Maksimum parlaklık : yüksek

İfade güçlendirici : Parlaklık

Gama : 2.2

***RENK

Renk sklası : Yerel

Yöntem 2 puan

*** Berraklık

Keskinlik : 0

True motion kullanıcı seçimi ; doğal

Alıntı

metni:
    Dipnot : Bunlar benim kullandıkların eksik veya geliştiribilir yerler olursa beraber düzeltiriz el ele, Resim ayarlarını yapmadan önce uzman karanlık Sdr için ve Canlı Resim ayarlarını Hdr ve Dolby için Format eşleince sıfırlayın ayarları eşleşen formatı sıfırlama yaptıktan sonra yapmaya başlayın ilk adım olarak .İyi forumlar herkese.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raziel82 -- 22 Aralık 2025; 13:12:54 >

• Lg  B , C , G serileri izleme ayarları
    33.22.65 yazılım sürümü ile uyumludur.

***SDR FORMAT : UZMAN ( Karanlık alan , gece )
    Ai ayarları hepsi kapalı
    Resim gelişmiş ayarları
    -Parlaklık
    -Kontrast ayarla : 85
    Otomatik dinamik kontrast : kapalı
    Dinamik ton haritalama : Açık
    İfade güçlendirici : kapalı
    Maksimum parlaklık :  yüksek veya orta
    Gama  : Bt . 1886

***RENK
    Renk derinligi : 46
    Renk sklası  : otomatik algılama
    Beyaz dengesi :  renk sıcaklıgı : 30
    Yöntem 2 puan
    Düşük:  Kırmızı -6 , yeşil -12 , Mavi : 10
    Yüksek :  kırmızı -30 ,  Yeşil  -10 , Mavi : 15

*** Berraklık
    Keskinlik  : 14
    Süper çözünürlük : düşük
    Gürültü filtresi : düşük
    Mpeg gürültü filtresi : düşük
    Pürüzssüz geçiş : düşük
    True motion kullanıcı seçimi ; Sinematik görüntü

****HDR FORMAT ( Canlı Resim Modu )
    Ai ayarları hepsi kapalı
    Resim gelişmiş ayarları
    -Parlaklık
    İfade güçlendirii : Parlaklık
    Maksimum parlaklık :  yüksek
    Gama  : 2.2

***RENK
    Renk sklası  : otomatik algılama
    Yöntem 2 puan

*** Berraklık
    Keskinlik  : 0
    True motion kullanıcı seçimi ; Sinematik görüntü

*** Dolby vision  resim modu Canlı
    Ai ayarları hepsi kapalı
    Resim gelişmiş ayarları
    -Parlaklık
    -Siyah seviyesi : 42
    Maksimum parlaklık :  yüksek
    İfade güçlendirici : Parlaklık
    Gama  : 2.2

***RENK
    Renk sklası  : Yerel
    Yöntem 2 puan

*** Berraklık
    Keskinlik  : 0
    True motion kullanıcı seçimi ; sinematik görüntü

Dipnot : Bunlar benim kullandıkların eksik veya geliştiribilir yerler olursa beraber düzeltiriz el ele, Resim ayarlarını yapmadan önce uzman karanlık Sdr için ve Canlı Resim ayarlarını Hdr ve Dolby için Format eşleince sıfırlayın ayarları eşleşen formatı sıfırlama yaptıktan sonra yapmaya başlayın ilk adım olarak .İyi forumlar herkese.

1.

Evet normal, neredeyse tüm televizyonlarda Ethernet portu 100 Mbps'dir. Gigabit Ethernet portu olan bir model ya yok ya bilmiyorum. TV'ye en hızlı bağlantı WIFI iledir.

2.

TV'lerde (LG , Samsung veya diğer) CPU ve RAM ne yazık ki bir Anroid TV box gibi değildir, üreticiler en çok bütçeyi panele, işlemciye (görüntü işlemcisi) ve görüntü işleme hattına verir. CPU ve RAM çok çok iyi olmaz. Ama webOS özellikle bu açıdan diğerlerine göre (Samsung Tizen, Sony vs) çok daha agresif arka plan temizlemesi yapar, app'leri vs hafızadan atar RAM'i sıkıştırmamak için, böylece sistem nadiren çöker. Samsung'daa bu daha orta seviyededir, ama o da stabildir. Sony arka plan temizlemesini en hafif yapandır. Samsung Tizen daha hızlı hissedilir, animasyonları daha kısadır vs. ama webOS bilinçli olarak bu mimariyi seçmiştir, zira görüntü işleme hattından hiçbir şeyin kaynak çalmasına müsaade etmez, app'leri kapatır ama görüntüde en ufak takılma veya pürüze sebep olabilecek bir RAM riskine sokmaz TV'yi.

3.

Bu hata anten/yayın sinyalinin ya zayıflığından olur ya da gevşek F konektör, oksitlenmiş priz, kırık iç iletken gibi sebeplerden olur, bu yazı çıkıp 3-5 saniye gecikme ile görüntü geliyorsa normaldir TV'lerde önce yazılım sonra tuner açılır. Uyduysa LNB yaşlanmış olabilir ve uydu ile ilgili başka sebepler ama TV ile ilgili değil, ancak yağmur/nem etkisi de olabilir. Yayıncı frekans değiştirmiş ise otomatik kanal arama bunu çözer

1 numarayı WIFI ile (veya Ethernet to USB Gibgabit adapter ile çözebilirsiniz. 2 numara TV'nin tabiatı ama şimdi ya da ileride Apple TV 4K veya başka bir TV box alırsanız tüm TV'lerden daha hızlı olur zaten, ya da buna alışacaksınız. 3 numara ise ben tuner kullanmadığımdan emin değilim sizde ne oluyor daha fazla detayla bir arama veya chattGPT ile sohbetle problemi bulabilirsiniz.

Ayrıca ilk 1-2 aydan sonra TV hızlanır, ilk kullanımlarda arka plan endeksleme, reklam yüklemeleri, app güncellemeleri gibi şeyler daha yavaş kılar arayüzü. Ayarlardan promosyonları kapatın, bir kaç yerde var ayarlarda.

LG en büyük önemi görüntüye verir, app'ler ikincildir bu yüzden görüntüsü olmayan ama CPU ve RAM'i müthiş Apple TV ile LG uçar. Samsung ise hem görüntü olsun hem ipad/tablet gibi appler hızlı olsun der. LG de TV hiç kilitlenmez (veya aşırı ender), zaten amaçları da budur zira TV kilitlendi diye servis çağrılması en büyük servis maliyetini oluşturur, bunu sıfırlamak ya da minimize etmek için stabiliteye, başka alet eklenince problem çıkmamasına vs odaklanırlar. Ben de bunu C5 alırken araştırırken öğrendim.

Sony mesela arkada app kapatmayı filan en az yapan ama görüntü işlemede LG'den de Samsung'dan da çok daha iyi olan bir marka. Görüntü işlemci bloğu izoledir, ayrık buffer'lar kullanır vs. Pahalı diye eleştirilir, oysa pahalı değil maliyetlidir. Pahalı fiyatının ederi olmayan demek, maliyetlide ise o fiyatın bir karşılığı vardır. TV'lerde Sony, Panasonic ve eskiden Pioneer bence pahalı değil maliyetlilerdi, LG, Samsung hatta TCL, Hisense pahalıdır. Sony'nin fiyatı için markaya fark ödüyorsun derler, aynen öyledir, ama o marka o farkın karşılığını verir. Sony ve Panasonic keşke çıkmasaydı ülkeden ama alım gücü gitgide azalan bir pazarda kalitedense "iş görsün"e bakıldığından satışları azaldı tabii. Pardon yahu ilgisiz bir konuya kaptırdım, güle güle kullanın :)

• 👋🏻

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Kısaca Bazıları ürün kodu farkı bazıları ürün %10 daha parlak diyor(resmi veya ispatlı bir şey yok gördüğüm kadarı ile), ayrıca otomatik kalibrasyon yok e kodunda, önemsiz bence hangisi daha ucuz ise ona yönilebilir şahsi fikrim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grumpy6 -- 28 Kasım 2025; 13:59:30 >
  • Hayırlı olsun bu konuya ihtiyaç vardı diğer yerde kayboluyordu , bende pazartesiden beri kullanıyorum aşırı memnunum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Psn:Brkeyp
  • Herkese hayırlı olsun.

Kardeşime yakın zamanda almıştık. İki hafta kullandıktan sonra kendi kendine kapanıp açılmaya başlandı. Servis 3 gün önce alıp götürdü TV'yi haber bekliyoruz.

• Hayırlı olsun. Forum da kasım indirimleriyle beraber Lg C5 alan ciddi bir kullanıcı kitlesi vardı yerinde bir konu olmuş.

Geçmiş olsun. Ağustos başından beri 65C5E kullanıyorum. Herhangi bir sorun yaşamadım.

Umarım çabuk çözülür sorun.

C5e ve C5la Modeli bugün lg bayi ve müşteri hizmetleri ile yaptıgmız görüşme sonucu Panel birebir aynı oldugu, C5e serisi online LG resmi sitesine özel satışı oldugu için E harfini aldıgı , bayi ve parekandelerde satılmadıgı bilgisini vereyim bende merak ediyordum yalan ve kulaktan dogma bilgiler yerine ögrendik çok şükür , C5LA veya C5E modelinin hangisi indirimde iyi fırsat yakalarsanız düşünmeden alabilirsiniz kafanızda soru işareti olmasın panel ve yazılım bire bir aynıdır arkadaşlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RedbullTam35 -- 28 Kasım 2025; 14:40:25 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sağol hocam bilgilendirme için.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Psn:Brkeyp
  • RedbullTam35 kullanıcısına yanıt

Dürüst bir bayi çalışanıymış, geçen gün başka bir arkadaş daha çalışana sormuştu o alt seri cevabı almıştı :)

Teşekkürler.

Netten biraz araştırma yaptığımda gelen güncelleme ile alakalı olduğunu yazmışlar ama öyle olsa herkese olurdu diye düşünüyorum.

Oda bendim hocam :)) , başka bi lg bayiyi telefonla aramıştık eşimle 149k yı kitlemeye çalışmıştı direk, bunu tanıyorum yüz yğze görüştüm dürüst evet burası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Konu hayırlı olsun. Benim TV de 65" C5E modeli. Servis talebinden 1 gün sonra dün itibarı ile kuruldu. Harika TV. TV kumandasına alışmaya çalışıyorum. Uydu kanalları arasında geçiş süreleri eski televizyonum ile aynı. Eskisi 7-8 sene önce aldığım Grundig 43" idi. Daha hızlı olmasını umuyordum, ona şaşırdım. TV açılışı gayet hızlı. Youtube ve uygulama geçişleride öyle. Benim eski tv ye göre teknoloji çağ atlamış.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.