Şimdi Ara

55'' oled tv tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.354
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, 55'' oled yada mini led tv arıyorum. Oled olursa qd oled olması önemli, neden bilmiyorum daha bir güven veriyor :)

miniled ömrü uzun diye istiyorum açıkçası ama oled in görüntü kalitesini alamam diye de korkuyorum açıkçası çok kararsız kaldım.

Tv nin başka hiçbirşeyi önemli değil, yani şöyle izah edeyim apple tv 3.nesil kullanıyorum, tv nin işletim sistemi olmasa bile olur yani.

Ses olarak soundbar var, tv nin hoparlörlerini zaten kullanmıyorum.

Bütçem 50-55 arası.

• Miniledlerden de oled kadar başarı alabilirsiniz. Kullanim amaciniza bagli. Uydu yayınları izlemiyecekseniz oled guzel. İzleyeceksiniz tavsiye etmem. 55 inc de oled ve miniled fiyat farkı pek yok. Miniled düşünürseniz tcl c855 ve c755 cok başarılı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Açıkçası hiç uydu yayını izlemiyorum. Turkcell tvbox var ama onuda ayda yılda bir açarım. Genelde youtube netflix amazon video falan

Oled size uygun o zaman. Küçük ekranlarda oled fiyatlarida artik uygun

Fakat Türkiye'de 2024 model 55 inç QD-OLED yok. Samsung S90D'nin 55'i düz WOLED panel. Sadece 65 inç'i QD-OLED.

Yeni S90F de öyle olacak gibi. Gene WOLED & QD karışık kullanmışlar.

Bir tek 2023 model S90C'ler QD; fakat onu sıfır kapalı kutu bulmak zor olabilir.

Bu arada, QD-OLED'in ömrü WOLED'ten üstün değil. Hatta bazı senaryolarda WOLED daha iyi olabiliyor.

QD'nin düz WOLED karşısında iki tane belirgin üstünlüğü var: Daha parlak ve renk kapasitesi daha yüksek. Ancak bunların önemi, izlenen içeriğe ve beklentilerinize göre değişir. Etkisi çoğu zaman, hype'landığı kadar olmuyor. Bazen fark yaratmıyor vb.

Kısaca, panel türü ne olursa olsun, OLED'in üstünlüğünü, çok iyi bir şekilde deneyimlersiniz. Düz WOLED'le bile 1000 nit parlaklık, DCI-P3'ü %100 kapsayan isabetli renkler ve yeterli bir renk volümü elde ediliyor. Esas önemli olan bunlar.

Son olarak:

S90D ile yakın fiyata bulunursa, LG C4 alın. Panelleri aynı, ama C4'ün işlemcisi daha iyi. Daha kontrastlı görüntü verir. Ayrıca C4'ün kasa kalitesi falan daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 28 Mart 2025; 2:13:20 >

• Hocam yanıt için teşekkürler, işlemci farkı inanın hiç önemli değil kendi işletim sistemlerini kullanmıyorum zaten. Arada ciddi fiyat farı var gibi ilk araştırmalarıma göre. Görüntü kalitesi gözle görülür farketmeyecekse sanırım samsung a yöneleceğim

İşlemci iyi olursa daha kontrastlı görüntü verir gibi teknik bilgiden uzak yorumları kaale alıp kafanızı bulandırmayın yalnız bu işlemci durumu sizin düşündüğünüz gibide değil yani siz tv nin kendi işletim sistemini kulllanmayacak olsanız bile tv de işlemci durumu önemlidir neden derseniz tv lerde %90 iki tane işlemci olur birisi tv nin genel işleri için işletim sistemi vs diğeri ise görüntü ile alakalıdır görüntü işlemcisi güçlü olursa upscale vs işlemlerde daha başarılı sonuçlar ortaya çıkar bu durumlarda tabiki algortima markanın görüntü işleme tarzı vs de önemlidir yani olaya tv nin hızlı çalışıp çalışmaması gibi basit bakmayın iki model arasında lg bu konuda belki bir tık daha iyidir gözle görülür farkıda eğer dikkatli kullanıcıysanız uydu yayınlarında gradyan konusunda görürsünüz genellikle uydu yayını yada düşük çözünürlüklü içerikler izlenecekse lg daha mantıklı onun dışında lg almanızın hiçbir anlamı yok...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    55 inc TV tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    75 inch Tv tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    43 İnç TV Tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • rebelyell R kullanıcısına yanıt

İşlemciyle kastettiğim, görüntü işlemcisi hocam. Sistemin işlemcisinden bağımsız, görüntüyü işleyip panele ileten ünite.

LG'de, OLED'e özel Alpha 9 ve Alpha 11 işlemcileri var. Samsung ise, QLED'lerdeki işlemciyi kullanıyor. Hatta Samsung en iyi işlemcisini OLED'te değil, 8K QN900 QLED'lerde kullanıyor.

Bu sebeple, LG'nin HDR ton haritalama, hareket işleme ve düşük kalite yayın performansında bir üstünlüğü var.

Mesela LG, 2023'teki işlemciden itibaren, ton haritalama bölge sayısını 5000'den 20000'e çıkardı. Ayrıca, İfade Güçlendirici özelliğini eklediler. Samsung'ta bunların tam karşılığı olmadığı için, LG daha kontrastlı ve detaylı görüntü verir.

Tabi aralarında büyük fark yok. Fakat mesela, Samsung S90D'nin fiyatı 55 bin, LG C4'ün fiyatı 60 bin TL olsa, tereddüt etmeden C4'ü alırım.

Edit: C4'ün fiyatı nette yüksek çıkıyor, ama şehrinizdeki bayilerden ve forumdaki Burak Beyden de bir fiyat alın. Bazen fark oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi False King -- 29 Mart 2025; 3:6:34 >

• Merhaba, bahsettiğiniz LG C4 aşağıdaki ürün mü? Romanya'da yaşıyorum, bu yüzden Romanya satıcılarından link veriyorum.

Diğer yandan, 48 ve 55 inç arasındaki tek fark ekran boyutu mu?

https://altex.ro/televizor-oled-evo-smart-lg-48c41la-ultra-hd-4k-hdr-121cm/cpd/UHDOLED48C41LA/

merhaba, bir önceki mesajımı yorumlayabilir misiniz?

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.