Yarbay
04 Haziran 2008
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
5 üye
Görüntülenme
Toplam: 196 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Merhaba, bugün 2015 model aracım muayeneden geçti ancak ilk defa bunlar kafama takıldı, daN değerlerinden ne anlamalıyız ? sapma oranları 0 olmalı mı ? Sağ ve Sol altındaki 3 haneli sayılar ne oluyor ?

2 sene önceki muayenedeki sapma değerleri sırasıyla 1, 7 ve 14 iken, bu seneki sapma değerleri 7, 11 ve 14 olmuş.

Işık Değerleri de 2 sene önceki değerlerden daha iyi çıkmış saçma bir şekilde :)

Belki merak eden kişiler de olmuştur...

Şimdiden teşekkür ederim.

Muayene Fren Ölüm Değerleri Hk. (daN)
Geçen 1 2 hafta sarı sitede oto ilan sayısı 460 bindeydi, o günden bu yana hergun 1 2 1 2 artarak 521 bin küsür oldu, hergeçen gün sayı artıyor ama fiyatlar hala taş gibi duruyor :) tofaş arabalardan dolayı fiyatlar inmiyor :) leş gibi arabalar 800 den başlıyor. dolar artsa 1000 olacak ama kimse bişi alamayacak, millet zaten fakir. al satçılar birbirine çaka çaka durur artık. ben de alıcam ikinci araba için ama leş gibi arabalar dünya para.
tmm sakinim :D
Bugun yıllık bakım için aracı lidte kaldırınca kapakta yağ gördük, usta ile baktık ama yağ kaçağı damlaması göremedik, zaten yağ tapası ile leke bölgesi aynı yerde değil. Motor altına birqz dikkatli baktım sanki hafif kurum vardı, usta normal terleme yapmıştır falan dedi ama içime sinmedi. Sonra bir arkadaşı aradım, keşke iki balata sprey ile hem motor altını hem karter kağını güzelce temizleseydiniz, 1 ay sonra tekrar bakılırdı dedi.
aklıma takıldı, nereye gösterim ne yapayım.
Aracın karter kapağında bulunan yağ lekesi
klasik sahil yolu samsun tosya ankara ist rotası yerine alternatif rota bakıyorum.
iki alternatif buldum,
ilki maçka gümüşhane sivas
Trabzon’dan İstanbul’a rota önerisi.

ikincisi de giresun dan içeri girip eğribel tünelinden yine sivas üzerinden yola devam etmek,
bu iki güzergah yolları, etrafı falan nasıldır? sivasda döner yiyim diyorum en basiti, yanda başka neler yapılır, vs.
Bildiğiniz gibi karadeniz güzergahını yer yer sel almış durumda bazı yollar kapanmış, yarın mı yoksa salı gunu mu istanbuldan çıksam ? yarın çıkarsam, gidene kadar yollar açılır, sıkıntı biter diye düşünüyorum, fikri olan var mıdır ?
zidoo x9s media playerim var
https://thedigitaltheater.com/john-wick-chapter-4-2023/ burda bulunan HEVC trailerleri açamıyorum. Bu dosyaları açabilmek için hangi cihaz lazım acaba ?
kiracım yeni yapılan zam sonrası yeni bir sözleşme yapalım diye ttutturdu. bunu neden istiypr olabilir? 5 yıllık süreyi yeniden mi başlatmak istiyor acaba ?
5 yıldır oturuyor

TEMİZ İKİNCİ EL GÜNLÜK KULLANIM İÇİN 3500 TL YE ALINIR MI ?

Lenovo V130-15IKB-81HN00N3GE - Notebookcheck-tr.com

İ3 7020U İŞLEMCİ

SSD VE HDD TAKILI

12 GM RAM

Merhabalar. 7.yıl bakım zamanı geldi, aracım 2015 v40 D2 Otomatik.
Geçen bakımdan itibaren sadece 5.000 km yapmışım :) şu an 57.000 km'de. Şimdiye kadar hep yetkili serviste yaptırdım. Fiyat için aradığımda tutarsızlıklar var her zaman olduğu gibi hem fiyatlar tutmuyor hem verilen bilgiler. Biri ara bakım olduğu için hava ve polen filtresine gerek olmadığını, diğer yetkili servis ise pandemiden dolayı bütün filtrelerin değişmesini gerektiğini söylüyor :) En iyi yetkili servis fiyatı olarak 2.100 TL teklif aldım. Bu fiyatın içinde hava ve polen filtresi yok.
Bosch Car servisten tüm filtreler ve yağ dahil 1.500 küsür fiyat aldım.
Parçacıdan tüm filtreler (yan sanayi) ve yağ fiyatını işçilik dahil 1500 TL olarak aldım.(Hava ve Polen değiştirmezsem 250 Tl falan daha düşüyor)
Filtreleri MANN marka alayım diyorum 800 küsür falan tutuyor, yağın kendisini de dahil ettiğimizde işçilik hariç 1600 tl tutuyor.
Aklıma şunlar takıldı.
İki bakım arası sadece 5000 Km yaptığım için bakım zamanını esnetebilir miyim ?
Aradaki fark için özele mi gitmeliyim? Özele gidilecekse seçilecek filtre markası ne olmalı?
Yetkili serviste yapıldığı söylenen yazılım güncellemeleri çok önemli bişi mi ?

Araç bilgisine inandığım bir arkadaşım da yakıt filtrenin her sene değişmene de gerek yok dedi ve tanıdığı bir yeri aradı onlar da öyle dedi.
Son olarak da 5000km daha bin öyle bakıma sok, boşuna parar vermiş olursun dedi.
Her bakım zamanı böyle biraz uğraşıyorum çok sinir bozucu bir süreç :) şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

55XD8505 cihazımda dünden beri ekranın alt kısmında yatay çizgi geldi, fişleri çıkarıp bekledim, sonra fabrika ayarlarına döndürdüm ama hala aynı. Garantisi de yok. Yeni Tv mi almak mantıklı yaptırmak mı ? Nerede yaptırabiliriz, maliyeti ne olabilir ?

Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
MacBook
Otomobil
Volvo
Mobil cihaz
Apple
Operatör
Türk Telekom
Takım
Fenerbahçe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH’de
Nerede: Bir konuya bakıyor.
Son Giriş: 7 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 17 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.163
İkinci El Bölümü Mesajları: 28
Konularının görüntülenme sayısı: 105.340 (Bu ay: 4.108)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 236 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.