Şimdi Ara

Lens Nasıl Takılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
13.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Lens aldım ancak nasıl takılacağı hakkında hiçbir fikrim yok.

Böyle bir video buldum ancak pek ikna olmadım;

http://www.uzmantv.com/kontakt-lens-goze-nasil-yerlestirilir

Gözlerim bozuk, nasıl takılacağı hakkında bir fikriniz var mı?

• Lens ele alınır(işaret parmağı).Ters olup olmadığı kontrol edilir.Lens hangi elimizdeyse onunla gözün alt kısmını,diğer elimizle üst kısmını aralarız.Açtığımız gözümüzle uzağa odaklanırız ve odak noktamızı değiştirmeden yavaşça lens göze deydirilir.Zaten hemen göze yapışır.Altında hava kalıp kalmadığı kontrol edilir,varsa göz oynatılarak çıkarılır.

Ben böyle yapıyorum.
  • Hocam sağ göz için sağ elini sol göz için sol elini kullan.Lensi tam işaret parmağının ucuna yerleştir ve lensi tak direk çuk diye oturmaz havadan bırakma gözüne deydir korkma bastır bişi olmaz.İlk sefer acayip zorlanırsın
  • elinize alın gözünüzü açın ortasına koyun tam bnde kullanıom hemde violet rengi:D
  • Doktora gitmeden almasaydın keşke
  • Aynen o şekilde takıyorum başka kolay yöntemi yok bildiğim :( Huylanıyorum diyosan , gözünü komple aç yukarıya doğru bak , gözün beyaz kısmına yapıştır lensi sonra gözünü aşağı - yukarı - sağ - sol yap lens otursun . Ben videodaki gibi direk takabiliyorum ikisi 30 sn falan sürüyor ;)
    @hackerist ,
    Lensinin ss'sini koyabilir misin ? Mümkünse gözündeyken ? Merak ettim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DgnByz -- 16 Aralık 2008; 21:30:39 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: pirate_1905

Doktora gitmeden almasaydın keşke

Doktora gittim de aldım.

Yarın futbol maçım var, gözlerim 2.75 derece bozuk. Maçlarda gözlük kullanamadığım için aldım da, bir sorum daha olacak: İlk günlerde gözü rahatsız eder mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Doktora gittim de aldım.

Yarın futbol maçım var, gözlerim 2.75 derece bozuk. Maçlarda gözlük kullanamadığım için aldım da, bir sorum daha olacak: İlk günlerde gözü rahatsız eder mi?

Gözünü kırparken rahatsızlık verebilir, çünkü gözünde cisim var :) Ama 1 hafta falan sonra gözünde olup olmadığını bile unutabiliyosun :))

• quote:

Orjinalden alıntı: DgnByz

quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Doktora gittim de aldım.

Gözünü kırparken rahatsızlık verebilir, çünkü gözünde cisim var :) Ama 1 hafta falan sonra gözünde olup olmadığını bile unutabiliyosun :))

O çok kötü olur işte. Kaleciyim bi de, rakip şampiyonluğa oynuyor.

Yardımlarınız için teşekkürler. Lensi taktık diyelim, nasıl çıkaracağım?

• çıkarmak için de lensi parmağınla kenara kaydır, sonra işaret ve baş parmağınla lensi al. Lensi takıp çıkarırken elini iyice yıka ve lensi tuttuğun elini havluya falan silme toz kapmasın

e kaleciysen, önceki maçlarda inşallah gözüne top falan gelmemiştir
  • quote:

Orjinalden alıntı: guduk68

çıkarmak için de lensi parmağınla kenara kaydır, sonra işaret ve baş parmağınla lensi al. Lensi takıp çıkarırken elini iyice yıka ve lensi tuttuğun elini havluya falan silme toz kapmasın

e kaleciysen, önceki maçlarda inşallah gözüne top falan gelmemiştir

Gözlük takmıyordum, en kötü tarafı da buydu zaten. Bunun yüzünden reflekslerimi kullanamıyordum. Yarına başarılı bir performans sergilerim umarım. Kazanırsak finaldeyiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidesen -- 16 Aralık 2008; 21:38:52 >

• Merhaba arkadaşlar bende yeni lens aldım gözlükten kurtuldum sonunda ama lensi takamıyorum snirden edliriyorum bırakıyorum tekrar yapmaya calışıyorum gene aynı ellerim gözüme yaklaşınca göz kapaklarım kapanıyo cok zorlanıyorum önerebileceginiz bişey varmı?
  • gözün beyaz kısmına tak gözünü aç kapa bulur yerini 7 yıldır öyle yapıyorum
  • Benimde gözlerim bozuk,güneş gözlüğü hariç gözlük kullanmayı sevmiyorum ve lense karşıda önyargım var.
    Aklıma Edgar Davids geldi..O da gözlüklerle çıkıyordu müsabakalara.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thaylee

Merhaba arkadaşlar bende yeni lens aldım gözlükten kurtuldum sonunda ama lensi takamıyorum snirden edliriyorum bırakıyorum tekrar yapmaya calışıyorum gene aynı ellerim gözüme yaklaşınca göz kapaklarım kapanıyo cok zorlanıyorum önerebileceginiz bişey varmı?

Tam 1 sene önce aldm bende.Aynı sorundan dolayı takamıyorum.Geçen sene doktor takmıştı ilk başta.2-3 hafta çıkartamamıştım.Çıkardım bi dahada takmadım
  • Ben sahsen 1 hafta hergun 2-3 defa tak ckart yaparak uzanlasmistim ama ilk gunler cidden zor oldu ozellikle ilk gun takmam tam 20 dakika mi almisti
  • Öncelikle sana birkaç küçük tavsiye ; yeni başladığın için dikkat etmen gerekiyor. Lensi taktığın elini mutlaka yıka ve temizle, lensin üzerinde en ufacık bir kıl, tüy veya kıyafetlerden geçen kucuk yun gibi şeyler olmasın, bunlar lensi taktıgında gözünü rahatsız eder.

Lensei takmaya gelince, her ne kadar nasıl takıldgını bilsen de onu yapmadan öğrenmesi zor, deneye deneye alışırsın. Sol işaret paramgına aldıgın lensi gözune doğru yaklaştır ve ileri sabit bak gözunu kırpma, daha sonra konsntre ol ve tak. Gozune bastırabilirsin, oturtablirsin veya kaydıysa göz bebeğine doğru oynatabilirsin.
  • Benden ufak uyarı
    12 saatten fazla gözünde kalmasın..Göz zamanla ölür..
    Bunu ciddiye al..
  • lenslerle uyuya kalma lensleri çıkar mutlaka

lenslerle uyuya kalmışım dün şuan bi gözüm kıpkırmızı halde

ayrıca mutlaka evde falan çıkar gözluk tak kullanıyorsan dışarda takarsın lensleri
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

lenslerle uyuya kalma lensleri çıkar mutlaka

lenslerle uyuya kalmışım dün şuan bi gözüm kıpkırmızı halde

ayrıca mutlaka evde falan çıkar gözluk tak kullanıyorsan dışarda takarsın lensleri

Bu çok doğru, ben de evde gözlük takıyorum, lensi ise sadece dışarıda. Ayrıca hijyene de dikkat et göz çok hassas bir organdır..
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.