Şimdi Ara

Lens Nasıl Takılır? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
2
Favori
13.214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: _OlguN_

Benden ufak uyarı
    12 saatten fazla gözünde kalmasın..Göz zamanla ölür..
    Bunu ciddiye al..

komik
  • sonunda takabiliyorum kendim şmdilik 40 dakikamı falan alıyor ama zamanla ögrencem inş :D
    yardımlarınız için teşekkür ederim.
    dün taktım 45 dakika sonra falan sag gözümden lens cıktı o neden oluyor?
    bide bu bulanıklık kaç güne geçer?
  • Bende aldım len sag gözüm bozuk olduğu için takıyorum bişiy değişmiyo gıcık oldum birde o kadar paraya numaralı bilmemneli alındı.. :S
  • 2 Gün önce aldım yavaş yavaş alışıyorum..İdmanlarda çok işime yaradı..Lensi çıkarana Allah razı olsun :D
  • varmı takabilen
  • arkadaşlar çok olay bir yöntemini söyleyeceğim örneğin sol gözümüze takacağız sol işaret parmağımızı kirpiklerimizin altına koyup kirpiklerimizi yukarı kaldırıyoruz sol orta parmağımızı da göz kapağımızın alt tarafınıı aşağı indirmek için kullanacağız ve lensi sağ elimizin işaret parmağna alıp lensimizi göz bebeğimizin ortasına yerleştiriyoruz bir kaç kere yavaş yavaş gözümüzü açıp kapatıyoruz o kendi yerini buluyor zaten değdiği anda naylon gibi yerine yapışıyor böyle rahat takarsınız. çıkarmak içinde aynı şekilde göz kapaklarımızı ayıracağız ve sağ elimizin işaret ve baş parmağıyla lensi sinek yakalarmış gibi fazla sıktırmadan yakalayacağız.bu arada batıyorsa ya lensle göz arasına kirpik kaçmıştır ya da lens ter takılmıştır.
  • valla bende lens kullanıyorum ama ne takabiliyorum ne çıkartabililiyorum :D:D 1 aylık lens aldım. :D:D süresi bitince gidiyorum aldığım yere çıkarıyorlar yenisini takıyorlar :D:D
  • takarken 10
    çıkarırken 3sn
    alışma meselesi yani
  • quote:

Orijinalden alıntı: DgnByz

quote:

Orjinalden alıntı: baykagan

quote:

Orjinalden alıntı: pirate_1905

Doktora gitmeden almasaydın keşke

Doktora gittim de aldım.

Yarın futbol maçım var, gözlerim 2.75 derece bozuk. Maçlarda gözlük kullanamadığım için aldım da, bir sorum daha olacak: İlk günlerde gözü rahatsız eder mi?

Gözünü kırparken rahatsızlık verebilir, çünkü gözünde cisim var :) Ama 1 hafta falan sonra gözünde olup olmadığını bile unutabiliyosun :))

1 Hafta mı?
    Ben ilk taktığımda 5 dk batışma oldu sonra geçti.Sanki hiç takmıyormuşum gibi.İkidebir ablama soruyodum düşüp düşmediğini Çünkü hiç hissetmiyorsun.

Evet alışınca çok seri oluyorsun takarken.

edit:Çüşş 2 sene öncesinin konusuymuş. Bizde balıklama daldık.Adam uzman olmuştur artık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Estheim -- 18 Mart 2010; 21:20:34 >

• Arkadaş uzman oldu mu
  • o zaman çabalamayı bırakmış da olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrcn[KAL]

Lens ele alınır(işaret parmağı).Ters olup olmadığı kontrol edilir.Lens hangi elimizdeyse onunla gözün alt kısmını,diğer elimizle üst kısmını aralarız.Açtığımız gözümüzle uzağa odaklanırız ve odak noktamızı değiştirmeden yavaşça lens göze deydirilir.Zaten hemen göze yapışır.Altında hava kalıp kalmadığı kontrol edilir,varsa göz oynatılarak çıkarılır.

Ben böyle yapıyorum.

sanırım dediğin gibi hava kaçıyor. ama ne yapsam düzeltemiyorum ,dolayısıyla yerine yerleşmiyo .. ne yapabilirim?:(
  • Up bende yenı lens aldım 10dakkadır uğraşıyorum bi mavi olarak göremedim kendımı takamadım yahu.
  • Arkadaşlar yok mu bu işin kolay bir taktiği ?

Doktorun muayenehanesinde 20dk'da takıp,çıkarmayı hallettim fakat ertesi gün bir türlü takamadım . Kirpiklerim sürekli refleks gösterdi .

Doktor göz damlası gibi birşey damlatmıştı takarken , o damla mı rahatça takmamı sağladı?

Yok mu bir püf noktası bu işin ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ControlYourDream

Arkadaşlar yok mu bu işin kolay bir taktiği ?

Doktorun muayenehanesinde 20dk'da takıp,çıkarmayı hallettim fakat ertesi gün bir türlü takamadım . Kirpiklerim sürekli refleks gösterdi .

Doktor göz damlası gibi birşey damlatmıştı takarken , o damla mı rahatça takmamı sağladı?

ilk iki üç gün zorlanman normal .ben ilk gün sırf çıkarmak için 3 saatimi harcamıştım ve becerememiştim.şimdi 1 dakikamı falan alıyor.zamanla alışırsın takıp çıkarmaya.takarken gözünü olabildiğince açık tut 4 5 saniyelik iş zaten. lensi işaret parmağına koy. gözünü aç ve yerleştir lensi. yamuk taksan da kırp gözünü .yerleşir o kendiliğinden.böyle böyle alışırsın.lensin temizliğine de dikkat et

• quote:

Orijinalden alıntı: moussasow1907

quote:

ilk iki üç gün zorlanman normal .ben ilk gün sırf çıkarmak için 3 saatimi harcamıştım ve becerememiştim.şimdi 1 dakikamı falan alıyor.zamanla alışırsın takıp çıkarmaya.takarken gözünü olabildiğince açık tut 4 5 saniyelik iş zaten. lensi işaret parmağına koy. gözünü aç ve yerleştir lensi. yamuk taksan da kırp gözünü .yerleşir o kendiliğinden.böyle böyle alışırsın.lensin temizliğine de dikkat et

Göz damlası kullanmak takma-çıkarmada yardımcı olur mu ? Bir de doktordan çıktıktan sonra 1saat bulanık gördüm . Ondan sonra birdenbire cam gibi netleşti . Bunun sebebi göz damlasının bulanıklık yapması mıdır ?

İlk gün eve geldigimde 10dk'da çıkardım ama bugün 1saat uğraşmama rağmen takamadim . Gözün beyaz yerine yerleştir sonra gözünü kırp demislerdi de gözün beyaz kısmını göremiyorum ki yerlestirirken .

Ne zor işmiş be ..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• sabret bir süre öyle alışacaksın ki, beyin gücüyle çıkarıp takabilir hale geliceksin
  • quote:

quote:

quote:

Göz damlası kullanmak takma-çıkarmada yardımcı olur mu ? Bir de doktordan çıktıktan sonra 1saat bulanık gördüm . Ondan sonra birdenbire cam gibi netleşti . Bunun sebebi göz damlasının bulanıklık yapması mıdır ?

İlk gün eve geldigimde 10dk'da çıkardım ama bugün 1saat uğraşmama rağmen takamadim . Gözün beyaz yerine yerleştir sonra gözünü kırp demislerdi de gözün beyaz kısmını göremiyorum ki yerlestirirken .

Ne zor işmiş be ..

göz damlası kullanmadım ben fazla bilgim yok ama lensi taktığım ilk gün başım falan dönmüştü. bunlar normaldir diye düşünüyorum.

zor değil zamanla alışırsın .ilk zamanlar çok zor gelir, gözün lensten sakınır takarken falan ama sonra kendiliğnden halledersin.Lens parmağındayken gözüne hafifçe yerleştir lensi de yırtmamaya dikkat et sakin ol takarken.diğer elindeki işaret parmağıyla kirpiklerini hafifçe aç.lensi gözüne yerleştirdikten sonrası kolay zaten bi kaç kez kırpsan o doğru yere yerleşir tam olarak.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ne zor işmiş be ..

göz damlası kullanmadım ben fazla bilgim yok ama lensi taktığım ilk gün başım falan dönmüştü. bunlar normaldir diye düşünüyorum.

zor değil zamanla alışırsın .ilk zamanlar çok zor gelir, gözün lensten sakınır takarken falan ama sonra kendiliğnden halledersin.Lens parmağındayken gözüne hafifçe yerleştir lensi de yırtmamaya dikkat et sakin ol takarken.diğer elindeki işaret parmağıyla kirpiklerini hafifçe aç.lensi gözüne yerleştirdikten sonrası kolay zaten bi kaç kez kırpsan o doğru yere yerleşir tam olarak.

Göz damlası kullanarak inanılmaz rahat takıyorum fakat damlasız çok zorlaniyorum . Nasil alistiniz siz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla bu gün numarasız lens aldım. Almışken renkli olsun dedim Rus a döndüm ya.

Bir gözüm 4 küsür numara ve astigmat var. Diğeri ise 2 küsür (3 e yakın) o da astigmat tabi. Dolayısı ile lens pahallı olacak. O yüzden bunları 1 ay gözlük ile kullanayım da alışayım dedim.

Dün aldığım yerde adamlar taktı. Ve oradayken de kendim çıkardım. Çıkması 2-3 saniye. Neyse çaktım işi dedim. Bu sabah sinir krizi geçirdim. 20 dakika uğraştım olmadı. Tersini düzünü nasıl ayırt ediyoruz zaten anlamadım. Hep aynı gibi duruyor iki tarafı da. Sonra sakin olup odamdaki aynanın karşısına geçtim ve düşündüm. Alt kapak sorundu.

Sağ Göz için. Sağ elinizin işaret parmağına alın lensi. Sol elinizin işaret ve orta parmağı ile üst göz kapağınızı kirpikler de dahil ( Kirpiklerin üstüne bastırıp. ) yukarı çekin. Sağ elinizde ise işaret parmağınızda lens var. Boştaki orta parmağınızla da alt göz kapağını kirpikler dahil aşağı doğru çekin. Sonra da işaret parmağınızı cumburlop değdirin gözünüze. İlla tam karşıya bakmanız gerekmiyor istediğiniz yöne bakın sonra gözünüzü sağa sola hareket ettirip, açıp kapayarak ya da göz kapaklarının kenarlarına masaj yaparak yerine oturtabilirsiniz. Olay lensi katlanmadan göze yapıştırmaya bakıyor. Sonrası ( Yani ortaya hizalama ) 3-4 saniye.

Bu gün daha ilk günüm ve olayı çözünce 1dk mı aldı takmak ( Ondan öncesi ise yarım saatlik sinir krizi. Her seferinde katlandı. Ya da tam oldu derken dışarı fırladı. ). Sakin olmak stres yapmamak önemli. Heyecanlı olunca düzgün yapamıyorsun. Derin bir nefes alın ve özellikle yüz hizasında bir ayna bulun. Eğilerek zor oluyor. Bir yandan belinize hükmedip; sırt, omuz, bel ve bacak kaslarına enerji pompalarken diğer yandan lens takımı gibi hassasiyet isteyen bir işi yapmak zor çünkü. ( Bir elinizi hızlı sağa sola sallarken diğer elinizi daha yavaş sallamaya hatta hızını değiştirmeye çalışmaya benzer. Ki ben onu bile yapabilmeme rağmen eziyetti. Bilmiyorum belki göbek ağır bastığındandır. Ama mantıklı açıklam konsantrayon bozulması. )

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.