|
Arkadaşlar aracım MPV Zafira Tourer. Lastikler 4 yıllık artık değiştirmem gerekiyor. Ancak kafama bir soru takıldı. Üzerinde Pirelli Cinturato P7 var. Bu lastiklerden memnunum. Aynı özelliklerde lastik ararken üzerinde bu lastiklerin modeline göre bir çok fiyat ile karşılaştım. Üretim tarihleri buna sebep sanırım. Ancak birşey dikkatimi çekti. Ölçüler aynı, model aynı tek fark yük ve hız endeksi. Hıza çok takmıyorum. Zaten hız yaptığımız yok. Ancak ağırlık endeksi önemli bir konu mudur? Yani üzerindekiler 98Y olarak alınmış eski sahibi tarafından. Yani bir lastik 750kg maks. taşıma kapasitesine sahip. 98 yerine 94 almak çok birşey farkettirmiyor gibi görünse de bunun tam olarak mühendislikte yeri nedir? Bilgisi olan var mı? Yani aracım normal sedan araçlardan ağır bir araç. Boş ağırlığı yanılmıyorsam Zafira Tourer için dizel motorluda 1750 kg. Yani yolcu ve yükle birlikte yazın 2100 kg' ı bile bulabilir diye düşünüyorum. Yine seçim yaparken 98 gibi yüksek yük endeksine sahip bir lastik mi satın almalıyım? Detay bilgiye sahip olanlar varsa yardımcı olursa sevinirim. |
|

Yeni Kayıt

2 Mobil
Konudaki Resimler
Hızlı