Şimdi Ara

Laptopun devamlı şarjda durması sakıncalımıdır?..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar, uzun bir dönem masa üstü kullanımından sonra ilkdefa dizüstü bilgisayara geçiş yaptım ve Asus X61SF253DV marka ve model bir laptop aldım. Bu yüzden laptop hakkındaki cahilliğimi hoş görün lütfen.

Laptopun devamlı yani açıkken ve kapalıyken şarjda durması bataryaya kötü bir etki bırakırmı, sakıncası olurmu. Öneri ve tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

• Herhangi bir sıkıntı oluşturmaz.
  • aynı konuyu arka arkaya açarak daha fazla cevap alamazsınız birini silin de kalabalık olmasın boşuna
  • Bataryan her türlü ölecektir. Sakın bataryayı çıkarıp kullanma. Herhangi bi elektrik kesintisinde anakart vs. yanar.

Sürekli sarjda pil takılıyken kullanman hiçbir etkisi olmaz. Ama illa ömrünü uzatmak istiyorsan bazı programlar var :

Bataryayı sürekli %80 sarjda bırakıyor ve sürekli o sarjda gidiyor prize takılı iken. Buda bataryanızın omrunu uzatıyor.

Programın adını bilmiyorum ama Samsung Battery gibi birşey olması lazım.Veya diger Battery Maker lar
  • BatteryCare
  • quote:

Orijinalden alıntı: AL[e]N

BatteryCare

Evet bu program ile yapabilirsiniz.

Teşekkürler Alen

• benim bildiğim kadarı ile aradabir şarjı biritmek iyi gelir. ben öyle apıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gazın Takılı Kalması Sorunu
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sarj'ı tam bitirisen o batarya 1 ayı bulmaz ölür. Sarj'ı haftada 1 veya 10 güne 1 %10 a kadar düşürmeniz lazım.

Eğer tam bitirirseniz bataryaı 1 ay sonra ölür.
  • hiç bir zaman dikkat etmedim batarya ömrünü uzatmaya, 2 yıldır da canavar gibi çalışıyor laptop
  • benimki 1 senede öldü
  • Ben 5 Senedir kullanıyorum hepte boşalıyor hala turp gibi iki buçuk saat gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anesthesia`

quote:

Orijinalden alıntı: AL[e]N

BatteryCare

Evet bu program ile yapabilirsiniz.

Teşekkürler Alen

ben Teşekkür ederim önemli degil

• quote:

Orijinalden alıntı: Anarkia

hiç bir zaman dikkat etmedim batarya ömrünü uzatmaya, 2 yıldır da canavar gibi çalışıyor laptop

MArka-model ney ?
  • zaten laptoplar sarjı genelde tamamen bitirmez bi seviyeden sonraa kapanır. Sana şöyle söyliyim batarya dolduktan sonra artık akım bataryadan geçmez yani pc bataryayı kullanmaz dolduktan sonra bu da pile zarar vermez. ve takılı kalması önerimdir çünkü herhangi bi elektrik kesintisinde güç kaynağı görevi yapmış olur. ayrıca ayda bir doldur boşalt pili. 5 yıllık laptop tecrübesi konuşuyor..Artı prof hoca söyledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fîrzen -- 27 Ekim 2009; 15:01:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: U u R

zaten laptoplar sarjı genelde tamamen bitirmez bi seviyeden sonraa kapanır. Sana şöyle söyliyim batarya dolduktan sonra artık akım bataryadan geçmez yani pc bataryayı kullanmaz dolduktan sonra bu da pile zarar vermez. ve takılı kalması önerimdir çünkü herhangi bi elektrik kesintisinde güç kaynağı görevi yapmış olur. ayrıca ayda bir doldur boşalt pili. 5 yıllık laptop tecrübesi konuşuyor..Artı prof hoca söyledi

+1

batarya dolunca otomatikman elektriği kesiyo ondan ne gibi bi zararı olabilir ki. ups görevi görmezse pili kurtarıcam derken laptopa zarar verebilirsiniz

• Dün son anda Kurtardım diyebilirm pc'yi
    Normalde şarj takılı durmazdı.
    Dün yağmur, fırtına bastırdır.
    İçimden aha elektrik gidecek dedim.
    Gözüme masadaki batarya takıldı.
    Hemen taktım . Taktığımdan yaklaşık 10 saniye sonra voltajlar düştü elektrikler kesildi.
    Bundan sonra hep takılı kalsın o zaman ( Önerilerinize göre )
  • tamamen şansa kalmış bir şey batarya işi ne yaparsan yap.

5 yıllık fujitsu var evde hala tam şarjla 3.5 saat çalışabiliyor (ki onun bataryasını kaç kere sıfırladm artık kapanıp açılmayana kadar çalıştırdım bilgisayarı), ondan sonra aldığım ve sonunda yanan acer aldığımda 3 saat giderken 1 yıl sonra 1 saat gitmeye başlamıştı. şimdi kullandığım acer ise 2 saat anca gidiyor (ama bunu saymıyorum, çift çekirdek üstüne vista, 7 vs vs)

öbür iki bilgisayar da xp ikisi de dothan 1.7 işlemciliydi. kullanım tarzlarım aynıydı, masaüstü misali kullanlan dizüstü. bataryalar farklı gitti işte. aynı şekilde 4. yılına giren fujitsu var dayımda, bataryası hala 4.5 saat kadar gidebiliyor, ama arkadaşımın aldığı dizüstü bilgisayarın batarya 8 ay içinde 20 dakka zor dayanmaya başladı.

tamamen şansa kalan bir şey istediğiniz tekniği uygulayın.

• 1,5 yıl kullanılan bir pc.
    şarjda ekran parlaklığı en üst seviyesinde Dengeli güç kullanımında 1 saat 45 dakika gidiyor.
    ekran parlaklığını orta seviyesinde kullanıldığında 2 saat 30 dakika gidiyor.
    En alt seviyede iken ekran parlaklığı şarj 3 saat i gösteriyor.
    Anormal bir durum yok dimi
  • @a.saygili

tamamen normal

piller de çeşit çeşittir. 6 hücreli 12 hücreli vs

hücre sayısı ne kadar yüksekse o kadar uzun dayanır
  • Arkadaşlar bu programı önerirmisiniz ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.