Yarbay
12 Eylül 2007
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme
Toplam: 42 (Bu ay: 1)
Gönderileri

Bayadır araştırıyorum en son artık bu öğlen verdim siparişini ASUS Zenbook 14 Q407IQ modelinin. Karttan 5800tl çekmiş vergiler ve kargo dahil. Umarım sapasağlam gelir. Tr'de muadilini göremedim zaten 1 kişi sahibinden'de satıyor muhtemelen 2.el 7000tl ye. Muadilini göremedim dedim çünkü bu fiyata dedicated gpu (mx350) %100 sRGB %92 ekran kasa oranı ve ryzen 4500 14" laptop yok. Ona yakın olanların da entegre ekran kartları var veya sRGB'si %50-60'larda ve en az 8000 tl'den başlıyor. Amerikaya göre değil belki ama Tr'ye göre epey kârlı olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Portatif, 1-2 oyun (civilization-cs go) oynayabildiğim ve adobe lightroom için doğru renkleri veren uygun bir laptop arıyordum. Umarım beni yanıltmaz. Link isteyenler için:

https://www.amazon.com/gp/product/B08C81JT39/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

https://www.asus.com/us//

Silinebilir
...
Arkadaşlar maksimum 700 tl verebileceğim ekran boyutu farketmeksizin f/p olarak en iyi ürün ne olur acaba? Gerçekten yardımınıza ihtiyacım çünkü tvler konusunda pek bir bilgim yok.
Silinebilir.
Merhaba arkadaşlar öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Daha önce varolan 2+1GB DDR2 667 MHz ramlerimi 2+2GB DDR2 800MHz ramler ile değiştirdim fakat sürekli olmasa da laptop mavi ekran hatası veriyor sanırım ramler ile alakalı bir durum. Hatanın ayrıntıları şöyle:

Sorun imzası:
Sorunlu Olay Adı: BlueScreen
OS Sürümü: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Yerel Kimlik: 1055

Sorun hakkında ek bilgiler:
BCCode: 1a
BCP1: 0000000000000403
BCP2: FFFFF6800002A410
BCP3: D2C00000B6A0B867
BCP4: FFFFF8A00C8D0858
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1

64 bit windows7 ultimate orijinal kullanıyorum. Bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olabilir mi?

Anakart bilgilerim:

Bir üyenin mesajına cevaben yazmıştım, diğer adayların da bilgi sahibi olmasını istedim.

Merhaba kardeşim, öncelikle şunu söyleyeyim dediğin gibi mühendisliğe yönelim puanların da düşmesiyle baya arttı bu demek oluyor ki üniversiteler çok fazla sayıda mezun verecek. Çok fazla mezun, firmalara aşırı başvuru demek. Bu yüzden bir mezunu işe alacak şirket o kişide vasıf arıyor. Sana eğer mühendis olacaksan sahip olman gereken vasıfları saymak en doğrusu olacaktır. Mesela öncelikle üniversite ismi. Kendi bölümüm adına konuşacak olursam Turkcell gidip de 3.sınıf bir üni'den eleman almaz. Onların ilk tercihleri Yıldız teknik itü odtü gibi üniversiteler olur. Ne yani Süleyman demirel mezununu işe almıyorlar mı? diyecek olursan, alırlar evet ama burda da vasıfların olması gerekiyor, bir veya birden fazla alanda kendini geliştirmen gerekiyor en basitinden yazılım dillerinden birine hakim olman veya haberleşme adına bir fikrin olması ve bunun üzerinde proje yapman, staj yaptığın yerin kaliteli olması, yabancı dil, erasmus (avrupada 1 yıllığına öğrenci değişimi demek oluyor, yani 1 yıl veya yarı dönem avrupa ülkelerinden birinde öğrenim görmen, okulun yapacağı sınavla ve dönem ortalamanla devlet seni gönderiyor) ve son olarak da mezun olduğun ortalamanın 4 üzerinden yaklaşık 3 veya üstü bir ortalamaya sahip olman gerekiyor.

Buraya kadar anlattıklarımı özetlemek gerekirse ben kendime güveniyorum çok çalışır çabalar 3.sınıf bir üniversitede kendimi geliştirip kaliteli bir firmanın gözüne çarpabilirim diyorsan ya da bunu göze alamam ama 1. sınıf (itü,odtü) bir üniversiteyi kazanır onların labaratuar şartlarında kendimi çok yıpratmadan geliştirebilirim diyorsan mühendis olup iyi bir firmada iş bulabilirsin.

Yerinde olsam iyi bir üniversite tercihi yaparım tabi başarabiliyorsam, çünkü onların labaratuarları malzemeleri ölçme aletleri vb. gereçleri tam techizatlı. Bu sayede aldığın eğitim çok daha etkili ve teşvik edici olacaktır. Öyle bir okulu kazanamazsan, söylemeyi unuttuğum TORPİL vasfını kullanarak da çok rahat mezun olduktan sonra iş bulabilirsin veya yine dediğim gibi kendini gerçekten geliştirerek 2. -3. sınıf bir üniversiteden mezun olup kaliteli bir şirkette iş bulabilirsin.

Gel gelelim benim bölümüme, elektronik ve haberleşme mühendisliği İTÜ deki adıyla Telekomünikasyon mühendisliği, iş yelpazesi bakımından gerçekten çok alanı var. Elektroniğin geçmediği şirket fabrika firma yok zaten buna haberleşme de eklenince, askeriyeden sağlığa özelden resmiye neredeyse kapsamadığı iş alanı yok. 3G - 4G fiber internet olayı da gitgide yaygınlaşmaya başladığı şu yıllarda hele gerçekten önü açık bir mühendislik. Oradan bakınca herşey güzel gözüküyor ama değil mi? :) Bu paragrafta okudukların belki heveslendirecektir seni ama yukarıda yazdıklarımı kesinlikle unutma!!!

Özel ve devlet konusuna gelirsek, sana şöyle sorayım; mühendis olduktan sonra abi ben oturcam gelen evrakları mühendis imza yetkimi kullanarak imzalıcam aylık 3-4 bin(birsüre sonra tabi :) alıp kendimi artık geliştirmicem diyorsan devlet kurumlarını tercih edebilirsin. Yani kısacası rahat olursun en başlarda 2küsür bin maaş alırsın yıl geçtikçe maaşın primlerle birlikte 3-4 bine gelir ama mühendis adına kendini geliştiremezsin. Sabah çayını simidini alır gider odanda oturur gelen evrakları imzalarsın.

Özel kurumda işler biraz değişir, birincisi oturtmazlar ama oturmadıkları için de hakkını verirler. Üstelik kendini geliştirmiş de olursun. Burada hakkını verirler derken hemen öyle aldanma özel sektörde 1500-2000 arası maaşla başlarsın fakat kendini geliştirdikçe bu ücret devlettekine göre daha hızlı artar. Dediğin gibi özelde tutunmak kolay değildir atılma riski onların istediklerini vermediğin sürece vardır. devlet kurumundaki gibi oturursun neden atıldım diye düşünmene gerek yok. Bak, özel şirket seni işe alırken bile sana şu soruyu soruyor "seni niye işe alalım" veya "bize ne fayda sağlayabilirsin". Mezun olduktan sonra bu sorulara emin bir şekilde cevap verebiliyorsan özel sektör tercihin olsun. Ama veremiyorsan ya yüksek lisans yap ya da devlete kapak at memur hayatı yaşa. Tercih senin. İki tarafı da kötülemiyorum aslında, nerede mutlu olucaksan orası en iyisidir senin için. Abi ben biraz tembel karakterliyim oturiyim azımsanmayacak derecede maaşımı alıyım devletten diyosan hiç de küçümsenecek gözle bakmam ben. Olabilir niye olmasın. Özelde iş bulmayı göze alamayıp sana öğretim veren hocaların da tercihi devlet olmuş baksana ben niye yargılayayım.

Umarım istediğiniz sevdiğiniz bir tercih yaparsınız. Daha sorularınız varsa buradan ulaşabilirsiniz.
Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdi ana modem var 5440 bu gayet düzgün internet sağlıyor fakat 4452 ile interneti veren modeme bağlanmıyor. Terimleri tam olarak bilmiyorum acces point olarak kullanmam gerekiyor sanırım 4452yi. Modem ayarlarına giriyorum bişeyler deniyorum routing falan ama nafile :) Biriniz yardımcı olun lütfen.

Dahan net olayım :) apartmanda 3. katta oturuyorum ve 3. kattaki modem 1. kattakine bağlanmıyor. bu sorunu nasıl çözebiliriz :)
Amatörce seslendirdi arkadaşım ben de fonda bişiler çalmaya çalıştım :) Paylaşmak istedim.

http://youtu.be/q8umzISrCNM
Ya arkadaşlar, üniden arkadaşımla bi ses kaydı işine giriştik ama şimdi mesela alkış veya kahkaha efektini nasıl ekleyeceğiz bu ses kaydına, mesela ses kaydını kesip araya şarkı ekleme olayını? Var mı bildiğiniz bir program?
Hakkında
Meslek: Elektronik ve Haberleşme Mühendisi
İlgi Alanları: Teknoloji, Donanım, GSM
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Dell Studio™
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 12 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.652
İkinci El Bölümü Mesajları: 13
Konularının görüntülenme sayısı: 113.255 (Bu ay: 140)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 76 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.