Şimdi Ara

Lağım Basmış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
208
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
30. Sırada  bugün en iyi #7
Sayfa: 1
Giriş
  • Nihayet beklediğim lojman haberi geldi genel merkezden.

"2 daire kaldı ve senin önünde biri daha var" dediler ve sonra görmem gereken daireleri bildirdiler.

Yanıma emlak işlerinde uzman akrabamı da aldım ve yaklaşık 20 km'lik araba yolculuğu sonrasında siteye vardık.

Güvenlikli sitede 4 blok ve olimpik yüzme havuzu var.

Her blok 5 katlı ve her katta 6 adet 2+1 daire var.

İş yerinde en alt tabakada olduğum için bana sadece zemin katlar kalmıştı.

Daireler sıfır ve daha önce kullanılmamıştı ama binada daha önceden yerleşim olduğunu kapı önlerine park edilmiş araba ve piskiletlerden anladım.

İlk daireyi gördük ve ben beğendim. Yalnız bir odasında parke henüz döşenmemişti.

Komşu bloktaki diğer daireyi gördük.

O dairede ise hiçbir odada henüz parke döşenmemiş ve usta çalışmaya devam ediyordu

Klozet ise berbat bir kir içindeydi ve durumu anlamıştık aslında.

Usta "İnşaatı yapan işçilerin aymazlığı işte gidip dışkısını pet şişenin içine koymuş ve en üsteki açıklıktan gidere bırakınca lağım da tıkanmış ve bu dairede patlamış, şu an parkeleri komple söktük ve yeniden yapıyoruz, ayrıca kapı pervazları da şiştiği için onları da değiştireceğiz, 1 günlük işi var" dedi.

Bana verilmesi planlanan daireler 2+1, ebebeyn banyolu, kombisi ve ocağı hazır ayrıca alttan ısıtmalı giriş katları, zeminden takribi yarım metre yüksekte 2 adet geniş balkonu var, dairelerin pencereleri de mağaza penceresi gibi büyük bu yüzden içeri bol miktarda ışık giriyordu.

Daha sonra genel merkeze hasarsız olan ilk daireyi istediğimi bildirdim.

Ancak genel merkezden yetkili aradı "O daireyi senin önündeki personel aldı, sana moklu daire kaldı, son kararın nedir?" diye sorunca süre istedim.

Ne yapmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cem_Alim -- 24 Ekim 2025; 11:13:19 >

• adamlar yapıolarmıs daireyi sikinti yapmadan devam bence. ztn sen alttabakasın sana dönene kadar daire isiii ohoooooo

Sene başında şu an oturduğum 1+1 dairenin kirası %40 tüfe oranında zam görürse 30.000 TL olacak.

Ama lojmana taşınırsam;

Kira + Site Aidatı + Aylık işe geliş/gidiş mazot maliyeti toplamı sadece 10.000 TL olacak...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Milletin kaynakları işte böyne heba ediliyyo; o kadar çoluk çocuklu memurlar fahiş kiralarda sürünürken, yapayalnız yaşayan bekar birisine hem 2+1 veriliyor, yetmiyor bir de bu daire çerez parasına veriliyor... 

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anahtarı teslim ettiler,

Kira mayıştan otomatik kesilecekmiş, aidatı bugünden itibaren site yönetimine ben ödececeğim.

Aybaşına 1 hafta kaldığı için taşınmak için bir haftam var.

Önce Elektrik, su ve gaz abonelikleri...

• Olimpik yüzme havuzlu site  enteresan. Olimpik yüzme havuzu 50 metre oluyor. Havuzun bakımı pahalı olur, devamlı cankurtaranı bulunması lazım. O sitenin aidatı kaç para olacak. Ayrıca hiç kimsenin oturmadığı devamlı lağım basan bir daire ise oturma. Sadece bir defalık lağım bastıysa otur. Ayrıca lağım evin hangi noktalarına kadar ilerlemiş, onu da değerlendirmen lazım. Yatak odanın zeminini kadar lağım suyu girdiyse o evde oturulmaz.

Orijinalden alıntı: Tek Yol Erken Seçim

Olimpik yüzme havuzlu site  enteresan. Olimpik yüzme havuzu 50 metre oluyor. Havuzun bakımı pahalı olur, devamlı cankurtaranı bulunması lazım. O sitenin aidatı kaç para olacak. Ayrıca hiç kimsenin oturmadığı devamlı lağım basan bir daire ise oturma. Sadece bir defalık lağım bastıysa otur. Ayrıca lağım evin hangi noktalarına kadar ilerlemiş, onu da değerlendirmen lazım. Yatak odanın zeminini kadar lağım suyu girdiyse o evde oturulmaz.

Klozet mok içindeydi, biz gittiğimizde tüm odaların parkeleri sökülmüştü, duvarlarda veya fayanslarda su ve pislik izi yoktu, koku yoktu, sanırım önce boyayı yeniden yapmışlar, zira bir odada halen usta çalıştığı için kullanımda olan boya malzemeleri yerde duruyordu.

Daireye girmeden uzun bir koridor var ve koridorun daire duvarı tarafında su izi kalmıştı, yaklaşık 1 metre yüksekliğindeydi.

Daire boş olduğundan lağım sızıntısı birkaç gün devam edip binayı koku sorunca farkedildi sanırım zira bu kadar olmazdı.

Kapı pervazlarının alt tarafları su değmesinden mütevellik şişmişti ama kapılar sorunsuzdu...

• Cem_Alim C kullanıcısına yanıt

hayırlı olsun gülcemalim ağabey

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

koku veya seni rahatsız eden bi durum yoksa dairenin içinde yapcak bişi yok gibi görünüyo, tut gitsin.

metni:
    quote:
    Orijinalden alıntı: Cem_Alim
    Klozet mok içindeydi, biz gittiğimizde tüm odaların parkeleri sökülmüştü, duvarlarda veya fayanslarda su ve pislik izi yoktu, koku yoktu, sanırım önce boyayı yeniden yapmışlar, zira bir odada halen usta çalıştığı için kullanımda olan boya malzemeleri yerde duruyordu.Daireye girmeden uzun bir koridor var ve koridorun daire duvarı tarafında su izi kalmıştı, yaklaşık 1 metre yüksekliğindeydi.
    Daire boş olduğundan lağım sızıntısı birkaç gün devam edip binayı koku sorunca farkedildi sanırım zira bu kadar olmazdı.
    Kapı pervazlarının alt tarafları su değmesinden mütevellik şişmişti ama kapılar sorunsuzdu...

Titiz bir insan bu evde oturamaz.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.