Şimdi Ara

Resim Eklendi /Sokakta kalmış yavru kedi. KUSUYOR, TÜY DÖKÜYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
56
Cevap
0
Favori
3.721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Evet arkadaşlar uzatmayacağım, yavru küçücük bir hayvan, annesini emememiştir bile, biz sahip çıktık, temizledik eve aldık. Ara sıra kusuyor ve tüy döküyor topak topak?

Ne aşı yaptırmalıyız burdaki veterinerler sadece ineklerden anlıyorlar ? Bu hayvan için ne yaptırayım ?? TAVSİYELERİNİZİ BEKLEMEKTEYİM??
    İlk eve aldığımız günlerde makineyle çekmişim şimdi gördüm resimleri, ekledim. HAYVAN BİRAZ TOPARLANDI, şu an çok daha temiz ve iyi.

İLK EVE ALDIĞIMIZDAKİ HALİ HAYVAN YORGUN BİTAP VE BİRAZ KİRLİCEYDİ

BUDA ŞU ANKİ HALİ OYUN OYNADIĞI BİR SIRADA ÇEKTİM: :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 4 Aralık 2007; 8:31:51 >

• Yav hayvan ölmesin, iyice iştahı falanda gitmiş, hayvan ölmesin küçücük inanın. Aşı falan yaparlarmı? ne dersiniz?
  • hastaysa neden yapmasınlarki bnmde kedim vardı ama büyükken yaptırmıştım aşıları neyse boşver benimkinide sen onu kesin bi veterinere götür veteriner dediğin her hayvandan anlar sadece inektenmi anlar canım
  • işiniz cok zor veterinere goturun bagırsaklarında parazit olabilir bizde 3 yavru bulduk ancak yasamadılar yasatan var kısaca bahsediyim bezlerin ustunde yatırın yanına su torbası koyun ya da pet şiede sıcak su. beslemek için ozel tozları var bulamayacak bir yerdeyseniz bebek mamsı alın yeni doganlar için süt vermeyin direk. nemli pamukla annesinin yalaması gibi uyararak yaptırın ve karnına amsaj yapın bunlar ilk aklıma gelenler
  • Usta ciddiyim bak adamlar sadece inekten koyundan anlıyorlar. Köpeği olan tanıdıklarım baya zorlandıklarını söylemişti tedavi konusunda, üstelik ilaç olarakda tavuklara verilen suya katılan ilaç verdiklerini söylemişti.

Yavru küçücük daha belki 1 aylık veya 1,5 aylık bilemiyorum. Ne aşısı yaptırsak tam doğru olur.

Birde kediye çiğ tavuk veya ciğer gibi şeyler versek bir zararı olurmu? Bizim burda sokak kedileri ne bulsa yiyorlar hiç bir şeyde olmuyor canavar gibiler köpekler bile korkuyor bunlardan.

Orjinalden alıntı: zzzzz

işiniz cok zor veterinere goturun bagırsaklarında parazit olabilir bizde 3 yavru bulduk ancak yasamadılar yasatan var kısaca bahsediyim bezlerin ustunde yatırın yanına su torbası koyun ya da pet şiede sıcak su. beslemek için ozel tozları var bulamayacak bir yerdeyseniz bebek mamsı alın yeni doganlar için süt vermeyin direk. nemli pamukla annesinin yalaması gibi uyararak yaptırın ve karnına amsaj yapın bunlar ilk aklıma gelenler

Usta sıcak su işini yapacağım. Hayvan iyi değil vallahi. Evde annem falan hastalık bulaştıracak eve diyip kızıyorlar. Hayvanın ölmesini istemiyorum.
    anlıcağın bence düzgün ve güvenilir bi veterinere götür

Orjinalden alıntı: hidden

Usta ciddiyim bak adamlar sadece inekten koyundan anlıyorlar. Köpeği olan tanıdıklarım baya zorlandıklarını söylemişti tedavi konusunda, üstelik ilaç olarakda tavuklara verilen suya katılan ilaç verdiklerini söylemişti.

Yavru küçücük daha belki 1 aylık veya 1,5 aylık bilemiyorum. Ne aşısı yaptırsak tam doğru olur.

Birde kediye çiğ tavuk veya ciğer gibi şeyler versek bir zararı olurmu? Bizim burda sokak kedileri ne bulsa yiyorlar hiç bir şeyde olmuyor canavar gibiler köpekler bile korkuyor bunlardan.

Hocam yavru kediye çiğ et kesinlikle doğru değil,parazit yapar diye biliyorum.Birazcık pişirin yedirin zaten onun da hoşuna öyle gidecektir.Ayrıca ılık süt ile felan da besleseniz iyi olur.Parazit konusuna çok dikkat etmelisiniz,gerekirse google amcaya başvurun belki yardımcı olabilir.

• Hocam yavru kediye çiğ et kesinlikle doğru değil,parazit yapar diye biliyorum.Birazcık pişirin yedirin zaten onun da hoşuna öyle gidecektir.Ayrıca ılık süt ile felan da besleseniz iyi olur.Parazit konusuna çok dikkat etmelisiniz,gerekirse google amcaya başvurun belki yardımcı olabilir.
  • sen beni dinle yavru kediye çiğ et falan verilmez hatta buyuklere biel haslanıp verilmesi dogrudur verebilcek hiçbişeyin yoksa süt ver ama suyla karıstır yarın hemen parazit için veterinere gotur bulabilirsen toz al :)
  • Tamam şu an sıcacık bir yerde yatacak onu ayarladım, yiyecek biraz süt içmiş sütü su ile karıştırıp vermiştik, et konusundada şu ana kadar hep pişmiş vermiştik kendimize yaptıkça az çok ona da veriyoruz. Tüy döküyor ama çok döküyor üstelik. Hemen araştıracağım yarın kim iyi anlar diye. Yazık hayvancağıza. Çiğ et vermeyeceğim. Ama makarna, süt, ekmek gibi şeyleri yiyor normalde.
  • Hayvan normal olarak şu anda ne verirseniz yer. Tüy dökmesi mevsim şartlarından ötürüde olabilir, parazittende olabilir. Tüylerinin arasına bir bakın siyah hareketsiz şeyler varmı diye. Aşılar için yaşı daha çok küçük. En az 6 aylık ken karma aşı yapılır. Daha sonra bu süreci diğer aşıları izler. Şimdi siz bu kedinin sorumluluğunu üzerinize alacaksanız eğer, ilk iş bi petshop tan kittymilk süt tozu alın. Bu süt tozu yavru kediler için anne sütü gibidir. kendisini toparlayana kadar kittymilk ile besleyin. Bi veterinere götürüp pireye karşı ensesine ilaç sürdürün. Kedi yıkanmaz, ıslanmak tüylerine ve derisine çok zarar verir. Bir defa yıkadıysanız eğer bunu bir daha tekrarlamayın. Danışmak istediğniiz noktalar olursa elimden geldiğince yardımcı olurum.
  • evet aynen kittymilkden bahsediyordum sakın yıkamayın bebek pudrası alın ama mumkunse yapmayın kuru kalmasını sağlayın umarım yaşar ancak yemek yiyebildigine gore cok kucuk olamdığını düşünüyorum resim koyma sansınız var mı :)

pek bi bilgim yok hayvan bakımı konusunda.. inşallah gereken bilgiyi edinirsin bu konuda..

şu an keyfi biraz yerine geldi gibi oynamak istiyor gibi hareketler yapıyor, köfte verdim çünkü bi güzel yedi hayvancağız.

Aslında 1 haftadan fazladır bizde duruyor pişmiş balık dahil pek çok türden yemek yedi (bazen azda olsa pilav bile yedi) ama hayvan çok zayıf birazcık kendine geldi, ama bu gün hanım dedi bu kusuyor tüy döküyor diye hakkaten çok tüy döküyor yumak yumak, tüylerinin arasında aslında çok minik noktalar var

Ama bit yada pire değilmiş annem öyle söyledi. Yıkamak zararmı verir? Yıkamayı düşünüyorduk bu aralar?

İnşallah yaşar bu gün baya kötü olmuş ben işteyken hayvan. Şimdi daha iyi. Belirttiğiniz süt tozunu bulmayı umuyorum.

Şimdi gördüm. -BOZ- usta sağol kardeş, merhamet etmek gerek, hayvanda olsa can taşıyor. Umarım iyi olur.

Nöbetten yeni çıktım, çok yorgunum biraz uyuyacağım. Sağolun arkadaşlar iyiki varsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 2 Aralık 2007; 23:10:59 >

• usta sakın yıkamayın evde sırınga varsa içine süt koyun hayvan emsin.bide kurutma makinasının en düşük ayarıyla hafifi hafif karnını ovalayın ürkütmeden bide fazla mınıcıklamayın hayavanı. sadece biriniz ilgilensin. elden ele dolaştırmayın
    Bir umudum sensin Anlıyormusun ? Hayat yaşanmıyorki Senle olmadan !!
  • sakın yıkamayın hatta buyuk kediler bile yıkanmaz cunku tuylerinin dipleri kurumaz. kittymilk internetten de alabilirsiniz oyun oynamak istemesi guzel :)
  • bizim orda bi martı bulmuşlardı galiba 2 gundur çatıdaymış bunu içeri aldılar ama ayağı takılmış herhalde derin yara vardı neyse 2. gun oldu hala dili dışarda yatıyor galiba belediyenin bi hayvan hastanesi mi ne varmış oraya götürüp verdiler...belki onlar iyileştirebilir diye umut ediyorum...

Kediye ev yemeği vermeyin kedilerin metabolizması insanınkinden çok farklıdır özellikle baharatlı,aşırı tuzlu ve tatlı yiyecekler kısaca evden hiç birşey yemesin süt bile kedinin bağırsaklarını bozar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firtikk -- 2 Aralık 2007; 23:54:37 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.