Şimdi Ara

KZ ZSN (1DD-1BA) (14-18dolar arası) Kulak içi kulaklık incelemesi (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
324
Cevap
13
Favori
36.425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kablo dayanıklılığı ve dışarı ses verme durumu nedir?
  • Ben bu konuyu görmeden evvel zsr sipariş etmiştim. Konuyu okuyunca bir tanede zsn sipariş ettim. Satıcının 10 dolar üstü alışverişler için 2 dolar fark ödeyerek pakete zse ekleme opsiyonunu görünce oda olsun bari deyip onuda ekledim.

    Şu an tüm ürünler elime ulaştı. Yolda type c kablo ve spinfit c100 siparişlerim var. Kulaklıkların hepsini bir kaç gündür test edip kıyaslama imkanımda oldu. Telefonum huawei p20pro. Malesef 3.5 mm çıkışı bununmuyor. Kutudan çıkan çakma iphone vari kulaklıkların desibel anlamında çok zayıf kaldıklarını söylemeliyim. Type c 3.5 mm dönüştürücü ile klasik samsung stok kulaklıkları denediğimde de benzer sonuç aldım. Sorun şu ki anlaşılan huawei kulaklık çıkışını çok zayıf tutmuş. benim gibi tüm p20pro kullanıcıları aynı fikirde diyebilirim. Bu yüzden zsr ile birlikte dac dönüştürücülü orjinal kz kabloda satın alarak bu sorunu aşmayı olmaz ise orta halli type c amplifikatör almayı düşünüyordum. Nitekim ilk gelen zsr malesef desibel anlamında zayıf kaldı. Zsn geldiğinde pek umutlu değildim ancak süpriz şekilde fevkalade bir ses ile karşılaştım. Hatta dolby atmos destekli ses çıkışında ekolayzırı v tipinden bilindik ayarda iken düşük frekansları ortalara çekmek zorunda kaldım. bass öyle yüksekki kulağımı patlatacağından korktum. Kalan siparişlerimde geldiğinde kz zsn, zsr ve zse kulaklıklarını detaylıca incelemeyi düşünüyorum. Yanlız şimdilik şu kadarını söyleyeyim zsn konfor kalite anlamında fiyatına bakarsak pişman etmez.

    Dışarı ses verme konusunda evet bi miktar ses çıkmakta ancak tamamen sessiz bir ortamda 1mt mesafede dinlediğiniz parçanın tınılarını duyabilirsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Genel olarak olumlu yorumlar aldı sanırım ZSN satın alan arkadaşlardan bunu duyduğuma sevindim zira çevreme ve size de önerdiğim bir modelin beğenilmemesi üzerdi. 14-18 dolar arasında satılan ZSN gerçekten buyılın hiti oldu yurtdışı forumlarda. Bu fiyata bu kaliteyi (malzeme-ses) aldığımız için şanslıyız.

    Mutlaka kalite olarak daha pahalı kulaklıklar mevcut. Ama rahatlıkla söyleyebilirimki 30 40 dolara kadarki İEM ler arasında en iyilerden birisi bu kulaklık. Malzeme kalitesi ve kablo kalitesi ise çoğu modelden iyi.

    Blutooth modülü ile kullanmak isteyen arkadaşlar ufak bir ses yüksekliği düşüşüne hazır olsun. Zira blutooth modüllerinin genel sorunu bu maalesef. Ama ZSN burada da öne çıkıyor zira kablo ile kullanırken yüzde 100 seste ciddi anlamda çılgın yüksek ses veriyor. Blutooth kablo ile bir miktar ses düşse bile çoğu kulaklıktan daha fazla ses vermekte. Fazlasıyla tatmin edici yani.

    Ben telefon olarak Xiaomi Mi8 ile kullanmaktayım. Ufak bir ekolayzır ayarı ile aklımdaki sesi sorunsuzca elde ediyorum. Ses yüksekliği için ise yüzde70 80i geçmenize gerek kalmıyor ful tatmin için.

    Anfi olarak Yamaha Ev sinema anifisi ile devamlı olarak film izliyorum. Akşamları ZSNyi anfiye takıp izlemekteyim filmleri. Anfide -80db ile +16db arasında ses yüksekliği ayarı mevcut. -20db den yukarı çıktınız mı artık kulağınız zorlanmaya başlıyor. O derece rahat sürülebilen bir kulaklık ZSN.


    30 dolar civarına çıkacaklara halen CCA C10 önermekteyim. Ufak tefek ekolayzır ayarı ile ciddi kalite ses üretmekte C10. Ne kadar fark var derseniz kutudan çıktığı hali ile ZSN ile çok benzer. Ama ekolayzır ayarı ile oynamaya başladınız mı kulak başına 5 sürücüyü konuşturmaya başlıyor cihaz. Şuandaki fiyatı 26 27 dolar. ZSN ve CCA C10 bence en alınacak modelleri bu senenin. CCA C10un Head-fi forumundaki ve alışveriş sitelerindeki yorumlara da bakınca (aliexpress) beğenmeyen yok kulaklığı. Mutlaka inceleyin C10 u da.



    Hatta bir arkadaşımıza da özelden yazdım kıyas olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. İemler ile normal Headphonelar arasında dağlar kadar ses kalitesi farkı mevcut.

    Örnek olarak sürekli denediğim kullandığım arkadaşıma ait olan 2500tlye satılan Bose Quiteconfort 35 blutooth kulaklık, ZSNnin yüzde 60ta verdiği ses yüksekliğini yüzde 100de anca vermekte.

    ZSNnin bas üretme şiddeti BOSEnin çok ötesinde zira ZSN yapısı gereği bir iem.

    Ses berraklığı olarak ikisi de tatmin edici düzeydeyken, ses dinamikliğine geldi mi iş ZSN 2 kattan fazla fark atıyor. Bir konser kaydını dinlerken BOSE ile keyif almanız idare ederken ZSNyi taktığınız anda konseri en ön sıradan dinlemeye başlıyorsunuz. O derece fark mevcut dinamiklik anlamında.

    Bosenin efsane olduğu konu ise hiçbir müzik dinlemezken bile gürültü önleyici sistemi açtınız mı klima benzeri veya trafik gürültüsü benzeri sürekli aynı şekilde tekrar eden sesleri direk sıfıra indiriyor. Konuşma seslerini tabiki kesmiyor ama oldukça azaltıyor. Gürültü engelleyici sistemi sürekli tekrar eden sesleri yoketme üzerine dizayn edilmiş.

    Bir diğer sağlam özelliği ise 24saat pil ömrü :)


    Yukarıda yaptığım kıyaslamada birisi 15dolarlık bir İEM diğeri ise 2500tlye satılan sınıfındaki en pahalı Başüstü kulaklıklardan birisi olan iki kulaklık mevcut.. Kaliteli bir 15 30dolar arasına satılan herhangi bir iem çoğu pahalı başüstü kulaklığı ezer geçer. Kendiniz de deneyebilirsiniz :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mutu07 -- 5 Şubat 2019; 22:59:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • mutu07 M kullanıcısına yanıt
    Üstat tavsiyenize uyarak ZSN aldım ve oldukça memnunum 14-15 dolar gibi bir rakama oldukça iyi bir performans.

    CCA C10 dışında, Tin Audio T2 ve bqeyz kc2 modelleri de indirimlerle 35 dolar civarında alınabiliyor. İkisi de özellikle Tin Audio T2 de oldukça beğenilen modeller arasında.

    Bu modelleri dinleme ve CCA C10 ile karşılaştırma fırsatınız oldu mu acaba?
  • @mutu07 öncelikle detaylı incelemen ve yorumların için teşekkürler.

    Ayrı ayrı kablolu ve bluetooth için ayrı ayrı mikrofon kalitesini de yorumlayabilir misin? (Telefon görüşmeleri için)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Y-ZiyA

    Üstat tavsiyenize uyarak ZSN aldım ve oldukça memnunum 14-15 dolar gibi bir rakama oldukça iyi bir performans.

    CCA C10 dışında, Tin Audio T2 ve bqeyz kc2 modelleri de indirimlerle 35 dolar civarında alınabiliyor. İkisi de özellikle Tin Audio T2 de oldukça beğenilen modeller arasında.

    Bu modelleri dinleme ve CCA C10 ile karşılaştırma fırsatınız oldu mu acaba?
    Tin Audio T2yi iki kez deneme şansım oldu. Yalnız ozamanlar elimde ZSN yoktu. Direk olarak kıyaslayamadım. Ama aklımda kalanlarla internet forumlarda yazan ve youtube incelemelerinde herkesin söylediği örtüşmekteydi.

    Kulak başına iki sürücüsü mevcut Birisi 10mm diğeri 6mm. Zsndeki gibi BA sürücü mevcut değil tizler için. T2 karakter olarak ZSNden farklı bir kulaklık. Zsn bright denilen açık bir ses üretmekte. Ses yüksekliği seviyesinden farklı olarak neredeyse bir konser kaydındaki seyircinin ufak bir bağırışını bile duymaktasınız. Mesela orkestra kayıtlarındaki sanatçıların nefes alış verişleri gibi sesler de rahatça duyulmakta. Ama bunu dengeli bir şekilde yapmakta. (Alışkın olmayanlar ekolayzır ayarlarından orta frekansları bir iki tık aşağı çekebilirler)

    Zsnden daha açık ses üreten modeller de mevcut. Bunlar zaten genellikle müzik dinlemek için değil de müzikteki hataları bulmak için yapılan modeller. Daha çok stidyo kayıtları için kullanılmaktalar. Hatta iddia edebilirimki bu dengeyi bozarsanız aşırı bright kulaklıkla müzik dinlemek işkence gibi geliyor bana. Detayların arasında boğulmaya başlıyorsunuz birsüre sonra. Ekolayzır ayarını düz çizgi yerine ------- (flat) ters V şeklinde --^-- yaptığınızı düşünün. Midler ful hatta tizler de neredeyse maksimumdayken kulaklığı ilk taktığınızda bu nasıl bir ses bu nasıl bir hafiflik duygusuna kapılıyorsunuz. Okadar fazla alıyorsunuzki tüm ayrıntıları bir süre sonra gerçekten baş ağrısı yapmaya başlıyor.


    Warm dediğimiz daha sıcak tonlara sahip kulaklıklarda müzik dinlemek ise çok daha zevk veriyor. Tin Audio T2 buyüzden çok beğenildi çıktığından beri. Midleri yumuşak basları öndeki delikleri kapatırsanız Zsnden iki tık aşağıda ama genel müzik türleri için yeterli. Delikleri kapatmazsanız bence yetersiz. Tizler ise kulak tırmalamadan tüm ayrıntıları sunmakta. Ton olarak da biraz sıcak ses üretince kulaklık gerçekten işini iyi yapıyor. Naturel ses üretmekte çok başarılı. Yalnız ciddi bas severler uzak dursunlar. Trn V80 veya diğer kulaklıklara bakmalılar.


    Zsn daha dinamik fiyat skalasında rakipsiz. Dizaynı çok iyi. Ekolayzır ayarına göre tamamen farklı bir kulaklık haline girebiliyor.

    Tin Audio T2 ise 45 dolar civarına satılan bir model idi. Çok beğenildi bilenler tarafından çokça tercih edildi. Fiyatı uygunsa mutlaka bir adet de T2 alınabilir. Zira gerçekten çok beğenilen bir model. Kişisel tercihler söz konusu :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İncelemeniz için teşekkürler, daha önce Sennheiser'ın giriş model(MX80) bir kulaklığını kullanıyordum idare ediyordu bozulunca yeni arayışa girdim ve sayenizde az önce ZSN siparişi verdim. Kafamda iki soru var şu an,
    1) ZSN için sanırım type-c kablo yok yanılıyor muyum? Bulduğum kablolar hep diğer modellerle uyumlu gözüküyor. ZSN için olanına rastlayamadım. Bildiğiniz varsa link atabilir misiniz?
    2) En büyük korkum kulağıma oturmaması, Sennheiser'dan da önce Brainwavz marka bir kulaklık kullanıyordum yanında çeşitli boyda eartip yollamışlardı ama hiçbiri oturmamıştı kulağıma, çöp olmuştu kulaklık. En rahat kullandığım kulaklıklar Apple ve Sennheiser Mx80 tipindeki kulaklıklardı. Yanında yollanan eartipler yeterli olur mu sizce ekstra sipariş vereyim mi yukarıda attığınız linklerden?

    Bu arada Aliexpress'teki official satıcısı Çin yeni yılında kargo yapamayacakları için kampanya düzenlemişler kalpleri kazanmak için. 20$'lık ürün aldığınızda ikinci kulaklığı hediye ediyorlar. Sipariş verdikten sonra gördüm ben de kampanyayı, 1$'lık çanta almaya çalıştım ama kargo ücreti 3.30$ çıkartınca extra charge talep etmelerini ve siyah renkte bir tane daha ZSN göndermelerini istedim. Umarım kabul ederler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jipaniiz -- 8 Şubat 2019; 14:34:12 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutu07

    Genel olarak olumlu yorumlar aldı sanırım ZSN satın alan arkadaşlardan bunu duyduğuma sevindim zira çevreme ve size de önerdiğim bir modelin beğenilmemesi üzerdi. 14-18 dolar arasında satılan ZSN gerçekten buyılın hiti oldu yurtdışı forumlarda. Bu fiyata bu kaliteyi (malzeme-ses) aldığımız için şanslıyız.

    Mutlaka kalite olarak daha pahalı kulaklıklar mevcut. Ama rahatlıkla söyleyebilirimki 30 40 dolara kadarki İEM ler arasında en iyilerden birisi bu kulaklık. Malzeme kalitesi ve kablo kalitesi ise çoğu modelden iyi.

    Blutooth modülü ile kullanmak isteyen arkadaşlar ufak bir ses yüksekliği düşüşüne hazır olsun. Zira blutooth modüllerinin genel sorunu bu maalesef. Ama ZSN burada da öne çıkıyor zira kablo ile kullanırken yüzde 100 seste ciddi anlamda çılgın yüksek ses veriyor. Blutooth kablo ile bir miktar ses düşse bile çoğu kulaklıktan daha fazla ses vermekte. Fazlasıyla tatmin edici yani.

    Ben telefon olarak Xiaomi Mi8 ile kullanmaktayım. Ufak bir ekolayzır ayarı ile aklımdaki sesi sorunsuzca elde ediyorum. Ses yüksekliği için ise yüzde70 80i geçmenize gerek kalmıyor ful tatmin için.

    Anfi olarak Yamaha Ev sinema anifisi ile devamlı olarak film izliyorum. Akşamları ZSNyi anfiye takıp izlemekteyim filmleri. Anfide -80db ile +16db arasında ses yüksekliği ayarı mevcut. -20db den yukarı çıktınız mı artık kulağınız zorlanmaya başlıyor. O derece rahat sürülebilen bir kulaklık ZSN.


    30 dolar civarına çıkacaklara halen CCA C10 önermekteyim. Ufak tefek ekolayzır ayarı ile ciddi kalite ses üretmekte C10. Ne kadar fark var derseniz kutudan çıktığı hali ile ZSN ile çok benzer. Ama ekolayzır ayarı ile oynamaya başladınız mı kulak başına 5 sürücüyü konuşturmaya başlıyor cihaz. Şuandaki fiyatı 26 27 dolar. ZSN ve CCA C10 bence en alınacak modelleri bu senenin. CCA C10un Head-fi forumundaki ve alışveriş sitelerindeki yorumlara da bakınca (aliexpress) beğenmeyen yok kulaklığı. Mutlaka inceleyin C10 u da.



    Hatta bir arkadaşımıza da özelden yazdım kıyas olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. İemler ile normal Headphonelar arasında dağlar kadar ses kalitesi farkı mevcut.

    Örnek olarak sürekli denediğim kullandığım arkadaşıma ait olan 2500tlye satılan Bose Quiteconfort 35 blutooth kulaklık, ZSNnin yüzde 60ta verdiği ses yüksekliğini yüzde 100de anca vermekte.

    ZSNnin bas üretme şiddeti BOSEnin çok ötesinde zira ZSN yapısı gereği bir iem.

    Ses berraklığı olarak ikisi de tatmin edici düzeydeyken, ses dinamikliğine geldi mi iş ZSN 2 kattan fazla fark atıyor. Bir konser kaydını dinlerken BOSE ile keyif almanız idare ederken ZSNyi taktığınız anda konseri en ön sıradan dinlemeye başlıyorsunuz. O derece fark mevcut dinamiklik anlamında.

    Bosenin efsane olduğu konu ise hiçbir müzik dinlemezken bile gürültü önleyici sistemi açtınız mı klima benzeri veya trafik gürültüsü benzeri sürekli aynı şekilde tekrar eden sesleri direk sıfıra indiriyor. Konuşma seslerini tabiki kesmiyor ama oldukça azaltıyor. Gürültü engelleyici sistemi sürekli tekrar eden sesleri yoketme üzerine dizayn edilmiş.

    Bir diğer sağlam özelliği ise 24saat pil ömrü :)


    Yukarıda yaptığım kıyaslamada birisi 15dolarlık bir İEM diğeri ise 2500tlye satılan sınıfındaki en pahalı Başüstü kulaklıklardan birisi olan iki kulaklık mevcut.. Kaliteli bir 15 30dolar arasına satılan herhangi bir iem çoğu pahalı başüstü kulaklığı ezer geçer. Kendiniz de deneyebilirsiniz :)
    Hocam sipariş ettiğim cca c10 bugün elime geçti, ilk izlenimim kz zs3'ten sonra boğuk sesten berrak sese geçiş yaptım resmen sadece kz zs3 bass konusunda biraz daha iyi ama cca 10'un berrak sesi bunu ört pas etti, burn in yapıp tekrar ayrıntılı inceleme yapacağım. Spotify için önerdiğiniz bir ekolayzır ayarı varmı ?




  • Hocam hayırlı olsun. Hangi mağazadan sipariş ettiniz acaba ?
    Ben de zsn ile biraz daha paraya kıyıp c10 almak arasında çok kararsız kaldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blnmynx

    Hocam hayırlı olsun. Hangi mağazadan sipariş ettiniz acaba ?
    Ben de zsn ile biraz daha paraya kıyıp c10 almak arasında çok kararsız kaldım.
    https://www.aliexpress.com/store/1825606?spm=a2g0s.9042311.0.0.1c6b4c4doqQ2l0

    Burdan aldım hocam, kulaklıktan çok anlamam fakat ses kalitesi gerçekten beni tatmin etti. Geçen gün zorlu center apple'da beats marka kulak üstü bir kulaklık denedim 600 lira civarı fiyatı vardı inan ki ondan aşağı kalır yanı yok




  • Teşekkürler hocam, güle güle kullanın.
    Rock, metal gibi türlerde denediniz mı performansını? Özellikle metallica- Halo on fire'i dinleyerek performansını belirtirseniz çok sevinirim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blnmynx

    Teşekkürler hocam, güle güle kullanın.
    Rock, metal gibi türlerde denediniz mı performansını? Özellikle metallica- Halo on fire'i dinleyerek performansını belirtirseniz çok sevinirim:)
    Rock metal performansınıda denedim hocam, dediğiniz şarkıyıda az önce denedim kendi deneyimlerim adına söyleyecek olursam gayet güzel buldum rock performansını, özellikle anadolu rock cem karaca hastası olarak beni tatmin etti diyebilirim :)cem karaca kahya yahya parçasında arka plandaki enstrümanları farkettim yıllar sonra

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolasın hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blnmynx

    Sağolasın hocam :)
    Rica ederim hocam :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilgilendirmeler için teşekkürler. Bende sipariş verdim 100 tl tuttu gearbestten aldım bakalım ne kadar sürede gelecek.

    Siyah mic li aldım ben.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sennheiser cx 300 ii kulaklığım bugün rahmetli oldu. Fiyatı çok yüksek geldiği için tekrar almak istemiyorum sizce KZ ZSN beni tatmin eder mi bu kulaklıktan sonra. Dinlediğim müzik türü elektronik ağırlıklı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zsn derken bütçeyi biraz daha artırayım, 30 dolar yapayım dedim.
    Şu sıralar zs10 indirime girmiş ama öven de var gömen de, çok kararsız kaldım. Sibilans sorunu varsa sıkıntı.
    Zs10 hakkında bilgisi, deneyimi olan var mı acaba ?

    Şu sıralar cca c10- zs10- phb em023 arasında gidip geliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: blnmynx

    Zsn derken bütçeyi biraz daha artırayım, 30 dolar yapayım dedim.
    Şu sıralar zs10 indirime girmiş ama öven de var gömen de, çok kararsız kaldım. Sibilans sorunu varsa sıkıntı.
    Zs10 hakkında bilgisi, deneyimi olan var mı acaba ?

    Şu sıralar cca c10- zs10- phb em023 arasında gidip geliyorum.
    Kesin tavsiyem CCA C10 dur. ZS10 forumda güvendiğim arkadaşların dedikleriyle; fazla büyük konforu neredeyse yok seste sibilance ve tiz parlama sorunları var deniyor. Yinede zevk ve farklı kişilerin denemesiyle elbet değişir de riske gerek var mı tartışılır.

    İlerde durum elverirse farklı modeller denenir zaten öylede bakmak gerek :)
  • Bende Bluedio TN var. Siz övünce baya canım çekti açıkçası. Tek çekincem kulağın arkasında olması kablosunun. Rahatsız eder diye düşünüyorum. PC'de kullanmak için almayı düşünüyorum. Pinleri falan kolayca çıkıyor mu?
  • Romakiyo kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam. Ben de bu tarz yorumları çok gördüğüm için riske girmedim. Cca c10'u sipariş verdim geçen gün:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.