Şimdi Ara

KULLANILMAYAN BANKA HESAPLARINDAN ÜCRET ALINACAK Son gün 28 Nisan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
9
Favori
3.313
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bankalar, kullanılmayan mevduat hesaplarını kapatmayan müşterilerinden hesap işletim ücreti alacak. Kullanılmayan hesapları kapatmak için son tarih ise 28 Nisan.

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, 28 Mayıs'ta yürürlüğe girecek olan yeni Tüketici Kanunu'na dikkat çekerek, "6502 sayılı kanun yürürlüğe girecek. Burada bankalarla ilgili bazı önemli hususlar var" dedi ve şöyle açıkladı:

"Artık bankalar tüketicilere aidatsız kredi kartı çıkartmak zorunda oldukları gibi, haber vermeden, onay vermeden tüketicilere bir takım ücretler tahakkuk ettiremeyecekler. Örneğin; kredi kartını kapatmak isteyen bir tüketici kapatma ücreti ile karşı karşıya kalmayacak. Ancak tüketiciler mutlaka kendilerine gönderilen, bankalardan gelen mesajları dikkate alsınlar. Son zamanlarda bankalardan gönderilen mesajlarda tüketicilerin vaktiyle açmış oldukları, belki de unuttukları hesaplarla ilgili hesap işletim ücreti tahakkuk ettirileceğinden ve belli bir süreye kadar bunu iptal etmedikleri takdirde, hesabı kapatmadıkları durumda bu ücreti yansıtacaklarından bahsediliyor. Haberiniz olmadan borçlanmak istemiyorsanız, mutlaka duran hesaplarınızdan olsa, çalışmayan banka hesaplarınızı kapatın. Aksi halde size bir ücret yansıtılır, haberiniz olmadığı ve hesapta da para olmadığı için kara listeye bile girebilirsiniz."

'KARA LİSTEYE GİRME'
    Tüketicileri dikkatli olmaları konusunda uyaran Ağaoğlu, "Bankalardan gelen mesajlara mutlaka süresinde itiraz ederek, müdahale ederek o çalışmayan hesaplarını kapatmalıdırlar. Aksi halde o hesapta para olmadığı halde kendilerine borç tahakkuk ettirilecek, bu borca faiz yürütülecek; bir süre sonra tüketici istemediği, hak etmediği bir durumla yani kara listeye girme gibi bir durumla karşı karşıya kalabileceklerdir" diye konuştu.

'TARİHİ VE KENDİ NUMARANIZI BİR KENARA NOT ALIN'
    Ağaoğlu müşteri hizmetlerini arayarak hesabını kapatan tüketicileri uyararak, "Tüketiciler bu hesaplarını mutlaka ya banka şubelerine giderek ya da müşteri hizmetlerini aramak sureti ile kapatmalıdırlar. Şayet müşteri hizmetlerini ararsanız mutlaka o aradığınız tarihi ve kendi numaranızı bir kenara not alın. İleride banak, 'biz bu şekilde aranmadık' derse, sizin elinizde o tarih, o telefon kaydı delil olacaktır" dedi.

İTİRAZ YOLU KAPANIYOR
    Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların tartışmalı birçok ücret ve kesintisini yasal zemine kavuşturuyor. BDDK'nın hazırladığı yeni taslağa göre, başta hesap işletim ücreti olmak üzere, bankaların birçok ücret ve kesintisi yasallaşıyor.

Başta tüketici koruma örgütleri olmak üzere birçok kesim tarafından karşı çıkılan ücret ve kesintiler için Tüketici Mahkemeleri'nde yüzlerce dava açılıyor ve birçoğu "iade kararı" ile sonuçlanıyordu. BDDK'nın yeni kararıyla, artık banka müşterileri, kesinti ve ücretler nedeniyle tüketici mahkemelerine gidemeyecek.

KAYNAK:http://www.ntvmsnbc.com/id/25508766/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mega Zeka -- 9 Nisan 2014; 12:28:01 >

• SAÇMALIK !!!
  • Üşeniyordum kalan son hesabı kapatmaya. Motive oldum, bugün gidip halledeyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

SAÇMALIK !!!

+1
  • benim hesaplar almış başını gitmiş nerede ne var bilmiyorum ki kapatayım.
    Faizdir avukatlık ücretidir vs.'dir giydirmek için adamlar zaten borç olsa söylemiyorlar ki size ulaşamadık diyorlar halbuki kredi ve kredi kartı satmak için hergün arıyorlar.
  • yakında doğmamış çocuklarımızın banka hesabı ihtiyacından doğacak hesap numarası rakam gereksinimi işletmeme ücreti kesicekler!
  • biz hesap işletim ücreti kalkacak diye beklerken neler oluyor...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • toplu şekilde nerden görebilecez nerde ne varsa kapatalım gitsin o zmn boşuna açık durmasın
  • Bankalar zaten milleti sömürecek yer arıyorlardı. bu kanunla işi resmiyete döküp para koparacaklar
  • Hesabı kapatınca banka o bankada hesabımız kalmadığına dair bir evrak veriyor mu?
  • hangi bankada kaç tane hesabımız var diye gösteren bir sistem var mı?
  • Bu BDDK tüketici faydası için bir kanun çıkarmışmı daha acaba ,hep bize geçiriyorlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: odanedemek

Hesabı kapatınca banka o bankada hesabımız kalmadığına dair bir evrak veriyor mu?

Bende onu düşünüyordum. Şimdi hesabı kapatırken bi tonla kağıt imzalatırlar ama hesabı kapattığımıza dair belge verirler mi bilmiyorum. işi sağlama almak lazım hesabınız var diye sonradan borç çıkarabilirler.
  • Bana da geldi Akbank'tan bu yönde bir mesaj, internet şubeden daha önce deneyip de kapatamadığım hiç kullanmadığım boş hesapları kapattım. Ama benim bildiğim bir bankacılık hukuku kuralı vardır, para olmayan bir hesaba müşterinin yaptığı herhangi bir ediminden kaynaklanan borçlanma yoksa, boş hesaba borç yansıtılamaz. Cidden bu şekilde ise, boş hesaba bile masraf yansıtılıp borçlandırılacaksa mahkemeler dolar taşar artık.
  • odanedemek kullanıcısına yanıt
    Gecen hafta Ziraat bankasinda kapattim dekont verdi, ayrica bu muabbeti sordum bisey bilmiyorlar neyse ordan akbanka gittim hesap dondurulmus mudahele edimiyoruz dediler onlara sordum aciik hesaplari millet kapatsin diye yapiyorlar dedi gotevli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KKB nin bir uygulaması ile cep telefonlarından, ya da halkbank gibi bazı bankalar tarafından ücretsiz olarak verilen kredi risk raporunda hangi bankada neyiniz var,kredi kartı hesap..vs görebilirsiniz.
  • Ulan kredi kartı yıllık ücretini kaldırcaz dediler 30 liralık ücreti 60 lira oldu, bir de bu mu çıktı Müstehak bu millete
  • Mega Zeka kullanıcısına yanıt
    tüketici aleyhinde de kararlar var ama bekleyip görecez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fds14 -- 9 Nisan 2014; 12:23:11 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Anlamadığım nokta kullanılmayan vadesiz hesaptan nasıl işletim ücreti alınır? Vadeli olsa faiz vs. bir kilif uydurulur da vadesizde nasıl olacak ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarius82 -- 9 Nisan 2014; 12:19:07 >
  • Kapatıldığına dair belge verilmiyor. Aynı bankanın farklı şubelerinde işlem farkıda trajikomik. Farklı şubeden kontrol edilebilir kapatıldığı,internet bankacılığından da.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.