Bildirim
Kullandığınız araçların en iyi ve en kötü yanları? (4. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
2017 1.6 Civic FC5 ECO CVT
+ Artıları
Tasarım ve albenisi olan araç.
İçi ve bagajı geniş. Ailelere uygun
Sorunsuz Motor, Şanzıman
Fabrikasyon LPG ile Uygun yakıt tüketimi
LPG bilgilerinin aracın yol bilgisayarında olması gayet güzel.
Konfor ve Yol tutuşu gayet başarılı (Bağımsız süspansiyona sahip)
Hisli direksiyon
2.eli iyi.
Trim sesi yok. (Araç 40binde) Gayet başarılı bu konuda.
- Eksileri
Yol sesi alıyor ve kaportası rakiplerine göre daha ince.
LPG li satılan model ekonomi odaklı olduğu için, Atmosferik motor sebebiyle performansı bir nebze düşük. Gitmem demiyor. Standart bir kullanıcıyı ve aileyi tatmin eder. Ama performans beklentisi olan 1.5 turbo bakmalı. (Onda da LPG yok)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyWorldLife -- 12 Ağustos 2020; 9:25:9 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
2018 Fiat Panda benzinli 1.2 69 beygir Popstar
+Ankara'da Kızılay, Bahçeli, Tunalı gibi yerlerde bile park yeri bulabiliyorum, dar sokaklarda u dönüşü yapabiliyorum.
+Şehir içi 5.5-6.5 şehir dışı 4.5-5.0 civarında yakıt tüketiyor.
+4 hava yastığı, bluetooth üzerinden sesli komut, city fonksiyonlu direksiyon, direksiyon üzerinden radyo ve komut tuşları var.
+Tavanı çok yüksek olduğu için ferah ve büyük hissettiriyor.
+Vites yolları belirgin ve geçişler keyifli
+Altı yüksek ve aks mesafesi kısa olduğu için araziye vurulabiliyor, Eskişehir Yazılıkaya taraflarında çok yağmurlu bir günde ve başka bir gün Sarıcakaya taraflarında neredeyse ralli yapmıştım.
+İtalya üretimi olduğundan montaj kalitesi sınıfına göre başarılı, henüz 20.000km yi yeni geçti ancak daha trim sesi yok.
+Servis bakım maliyetleri düşük.
-Uzun yol konforu kötü
-Arka koltuk mesafesi kötü.
-Yokuşlarda veya uzun yolda motor performansı kötü, sürekli vites düşürmek gerekiyor.
-Vites aralıkları kısa olduğu için yüksek hızlarda motor bağırıyor.
-2 hoparlör var, arka kapılarda hoparlör yok ve camlar manuel
-Arka koltuk 3 değil 2 kişilik
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ysgramor -- 12 Ağustos 2020; 11:7:40 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
2009 Hyundai Accent kullanıyorum. Araç benzinli hiç LPG takılmadı. İçeri motor sesi kesinlikle gelmiyor ve konfor açısından gayet iyi. Tek sıkıntısı araç biraz küçük(5 kişilik bi aileyiz) ve benzinli oldugu için yakıtı biraz fazla harcıyor ama benzinli olduğu için kesinlikle motor sıkıntı çıkarmıyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
2019 0.9 clio tce.
+ ları;
fiyatı uygun. (ekim 2019'da 0km olarak 77500tlye almıştım)
yakıtı az.
performansı fena değil.
şehir içinde direksiyonun çok yumuşak olması.
- leri;
şehir dışında direksiyonun çok yumuşak olması,
malzeme kalitesi kötü,
yalıtım kötü,
ses sistemi kötü,
süspansiyonları sert,
farların yetersiz aydınlatması.(h7 ampul kullanmasına rağmen yetersiz)
2008 Ford Fiesta 1.4i collection
+ları;
yol tutuş,
sürüş keyfi,
eğlenceli bir araba.
sorunsuzluk.(sıfırdan beri sadece bakımları yapıldı, herhangi bir arıza çıkarmadı.)
ses sistemi iyi.
-leri;
trim sesi,
çok yüksek yakıt,
farların yetersiz aydınlatması(h4 ampul kullandığı için normal aslında)
sürüş pozisyonu ideal değil. -
2006 Ford Mondeo 2.0 TDCI Otomatik
+Kesinlikle Jatco şanzımanı. Sağlamlığı ile ün yapmasının dışında yerine göre vites düşürme, büyütme ve hatta boşa alma (düzlük veya hafif eğimde aracı salmak istediğinizi anladığında, yani ayağınızı gazdan çekince,vitesi boşa alırdı). Yokuş inerken fren yapınca vites düşürür, daha sert fren yapınca bir vites daha düşürür, gaza basında vites arttırır. Japonlar yapmış.
+yürüyeni. 200.000 km de arabanın amortisörleri orjinaldi. En ufak bir masraf açmadığı gibi 180'de bile ip gibi gider, güven verir. Sertlik ayarı çok iyidir. Ne sert ne yumuşak.
+200.000'de turbo ve enjektörlere anahtar değmemişti. Tank gibi arabaydı.
+iç hacim. iç hacmi kendinden daha uzun araçlardan bile daha iyidir. Sürücü koltuğunda bacaklarımı dümdüz ileri uzatabiliyordum. Boy 1.85.
-Motoru ticari kökenli olduğu için çok sesli çalışır.
-iç tasarımı çok basittir.
-
2017 Opel İnsigna Grand Sport 1.5 165bg Excellence
Artıları
-Dış görüntü şahane. OPC paket ile gelen body kit ve jantlar çok hoş duruyor.
-Şoför koltuğuna oturunca denizaltı kullanıyor gibi hissediyorum
-Seri bir araç.
-İç hacim çok geniş. Arka koltuklarda diz mesafesi çok iyi.
-Donanım olarak çok tatmin edici.
Eksileri
-Yakıyor meretAma abartı değil yine de.
-
-
Hocam sen clio yu çok gömüyorsun beklentin yüksek sanırımquote:
Orijinalden alıntı: Psyduck17
2019 0.9 clio tce.
+ ları;
fiyatı uygun. (ekim 2019'da 0km olarak 77500tlye almıştım)
yakıtı az.
performansı fena değil.
şehir içinde direksiyonun çok yumuşak olması.
- leri;
şehir dışında direksiyonun çok yumuşak olması,
malzeme kalitesi kötü,
yalıtım kötü,
ses sistemi kötü,
süspansiyonları sert,
farların yetersiz aydınlatması.(h7 ampul kullanmasına rağmen yetersiz)
2008 Ford Fiesta 1.4i collection
+ları;
yol tutuş,
sürüş keyfi,
eğlenceli bir araba.
sorunsuzluk.(sıfırdan beri sadece bakımları yapıldı, herhangi bir arıza çıkarmadı.)
ses sistemi iyi.
-leri;
trim sesi,
çok yüksek yakıt,
farların yetersiz aydınlatması(h4 ampul kullandığı için normal aslında)
sürüş pozisyonu ideal değil.şaka bir yana lastik basınçları çok değiştiriyor karakterini ona baktır birde clio kısa keskin darbeleri iyi sönümlüyor uzun yüksek darbelerde başarısız eğer bu çok problemse 195 65 15 epey rahatlatır
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
ben olanı söylüyorum. her zaman derim bu paraya bu araba. 10 aydır çok memnunum çünkü aldığım para belli. ama bir polo ya da fiesta parasına alsaydım hiç memnun olmazdım orası ayrı. ben bu arabayı aynı dönemde satılan polodan fiestadan 30-40 bin lira ucuza aldım. o yüzden hiç bir zaman pişmanlık yaşamadım. hatta bugünkü piyasaya baktıkça iyiki almışım diyorum her bindiğimde. 10 ayda 9555kmye geldi. bunun 2 ayı karantinada evden hiç çıkmadan geçti.
şimdi piyasa yükseldi. şu anda ikinci eli benim sıfır aldığımdan 35 bin lira pahalıya satılıyor. o yüzden almak isteyenler ne aldığını bilsin, çok yüksek beklentiyle almasın diye kötü yönlerini söylüyorum. iyi yönlerini de söylüyorum. iyi yönü motoru ve fiyatı. 1.4 gibi gidiyor ama daha az yakıyor. -
320i Ed 40. Yıl kullanıyorum herseyi çok iyi tek sıkıntısı Run flat lastikleri. 90 binde trim sesi falan yok su anda. Amcamda A4 var 2017 model 60 bin civarında trim sesi gelmeye başladı DSG sıkıntı çıkarmadı daha.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ford Focus 2015 1.6 Dizel.
Olumlu yanları
# Yakıt tüketimi güzel. Verdiği performansa oranla oldukça az yakiyor. Ortalamam 6.7 litre, şehir içi karma günlük 100 km civarı yaparım. Klima açık, ayağımı gaza korkmadan basıyorum.
# parçalar ucuz. Lastik ebatı çok güzel, her yerde bulunuyor internetten alırsan seti 740 liraya güzel markalar bulmak mümkün.
# Ağırlık çekiş gücü iyi, arabaya bir kere çekici bağladım ve 100 km hıza kadar sorunsuz çıktı. O hızlarda beni korkutmadan seyir sağladı.
Eksileri
# motor çok gürültülü. Traktör mu çalışıyor araba mı belli değil. Çok titriyor.
# yol sesi çok alıyor özellikle aynalardan gelen rüzgar sesi
# 140 dan sonra güç yetersiz kalıyor. 1.6 Turbo ama atmosferik gibi hissettiriyor bu hızlardan sonra
# malzeme kalitesi çok iyi değil. Deri direksiyon var yıpranma onda çok az ama konsol. Kısmı plastigi güneşten dolayı kalktı
# motor yağ yakıyor. 2000 km de 140 ml civarı yağ yaktığını tespit ettim. Her hafta yağ kontrolu yapıp ekliyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
En son Türkiye'de kullandığım 3'ünü yazayım eski mercedes ya da pajero kimseyi ilgilendirmez sanırım.
Citroën c4
+sessiz, f/p yüksek, donanımı iyi az yakar.
-mcp, arka torsiyonun vuruntusu.
Kuga
+4*4 boyutları iyi, güven veriyor, kullanımı keyifli, tokluk hissi var. Ben tipini de seviyordum. İlk gaz tepkisi ve hızlanması iyiydi. 180 beygir.
-e yakıyordu, ses sistemi cık.
3008
-çok çok sessiz, cidden konforlu, oyuncağı bol. 1.2 motor ama performans kuga ile aynı. Vitesi iyi, ses kalitesi iyi(benim araçta hq hoparlör diye garip bir donanım var başka bir araçta görmediğim focal falan değil ama. ondanda olabilir) Malzeme kalitesi cidden yüksek, oyuncağı bol. Küçük direksiyon güzel.
-Arka torsiyon, çok iyi ayarlanmış ama genede torsiyon olduğu anlaşılıyor. Suv hissi vermiyor, 4*4 yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 12 Ağustos 2020; 21:15:48 >
2017 Elantra
Artıları:
Tuketim dusuk
Tasarım bence güzel
Uygun bakim/onarım
Genis ic hacim
Eksileri:
Halojen on farlar
Yol ve lastik sesi
Fazla yumuşak direksiyon
Kullandığım F30 un bana göre eksiklerini yazacağım sadece:
Sensatec Deri diye bir maddeyle koltukları kaplamışlar. Böyle bir derimsi şeyi kullanmaya nasıl izin vermişler aklım almıyor.Alta minder koydum ama sırtım ter içinde. Yazın koku da yapıyor.Normal deri koltuklar da terletiyordur mutlaka ama bunun kadar olduğunu sanmıyorum. Deri koltuk olacaksa soğutma şart.
BMW diye bir markanın standart müzik sistemi bu kadar dandik olmamalı. 2007 Jetta nın müzik sistemi daha kaliteli.
Üst donanımlarda koltuklar, ses sistemi değişiyor biliyorum ancak gücümüz buna yetti. -
Hocam merhaba. Levorg sevdiğim ve beğendiğim bir araç. Yakıt tüketimi gerçek kullanımda nasıl?
2008 model c200 K avantgarde aracı alalı 1 ay oldu daha önceden 8p ve 8v a3 kullandım
+ları güvenlik donanımı yılına göre bence gayet iyi ki diz havayastğı dahi var
+ frenleri gayet iyi
+uzun farları aracın yakınlarda daha geniş yanıyor
+Koltuğun rahatlığı 2019 A3 e göre daha iyi geldi ki kilolu bir insan olduğun için önemli bir detay benim için
+8P A3 deki gibi aynaları araca göre geniş ve daha rahat görüyorum daha az kör noktam var ve sol yan ayna otomatik karartmalı
+Daha oturaklı daha güven hissi veren bir araba ve uzun yolda yormuyor.
+3 adet akü girişi var 1 tane torpidoda bir tanesi arka koltuklarda
+arkada bardaklık ve kolçak var
+koltuk döşemeleri yıpranmamış ancak ben arabayı yaklaşık 21 bin km de aldım o yüzden çok kullanılsa ne olurdu bilmiyorum
-5 vites az geliyor arabaya sorunsuz güzel ama özellikle düşük hızlarda çok atik değil. 120 km den daha hızlı gidecekseniz ise araç güzelleşiyor
-Bluetooth ile telefon bağlansa da müzik aktarımı sadece aux çıkışından mevcut. Cd dışında başka bir çıkış yok(bazı modellerinde kart okuyucu gördüm ancak ülkemizde görmedim
-Aynaların büyük olması rüzgar sesinin biraz daha fazla olmasını sağlıyor ama önceki aracıma göre rahatsız edici seviyede değil belki birkaç desibel daha yüksektir.
-Hernekadar basında gitse de yine basınca yakıyor meret
-Elfreni alışmayı gerektiriyor.
-
2008 Accent Era 1.6 Select
+Aracın çevikliği, motorun performansı, sorunsuzluğu
-Konfor çok kötü, yol tutuş zayıf ve frenler kötü
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X