|
Bildirim
|
Sizin konunuzla pek alakasi olmayabilir ama, ben atiyorum 120 ile gidiyorken bir araba arkamdan 125 le gelip onume gecip tekrar 120 ye dusuyorsa acayip sinir oluyorum. Sollayip geciyorum tekrar. Derdim beni gecmesi ya da benle ayni hizda gitmesi degil, gecsin gitsin. Ya da 120 ile gitmeye devam etsin ama 150-200 metre onumden gitsin. Sollayip hemen gecip onume gelmenin hic bi anlami yok. Uzun yolda onumde aracla gitmeyi hic sevmiyorum. O yuzden oyle bir durumda tekrar sollar, gecer, sonra kendi dedigim gibi 150-200 metre ilerlerim ki o kisir donguye girip tekrsr beni gecmeye ugrasmasin.
Birisiyle ayni hizda yan yana gitmeyi sevmiyorum, guvenli de bulmuyorum. O yuzden ya o beni adam akilli gecsin, ya da ben onu adam akilli geceyim. Bagimsiz olalim. Yaptigi sollama sollamaya degsin yani. Tek arac gecil tekrar yavaslayip onumde gidecekse bi anlami yok. Ama genelleme yaptigimizda bu dedigim olay genelde sizin dediginiz kucuk, dusuk motorlu araclarda oluyor. İyi basan zaten gecip gidiyor ve benle alakasi kalmiyor. Ama bazisi anca zorlaya zorlaya gecip hemen onumde yavasliyor tekrar. (Bunu yapan iyi arabalar da var tabiki ama sadece genelleme yaptim) Bu arada aracim da 1 ay oncesine kadar 1.4 2000 corsa idi. Oyle 2.5 arabaya biniyorum, beygiri 150 alti olanlar sokaga cikmasin vs gibi triplerim de yoktur. |
Direk olarak konu hakkında olmasa da ben de uzun yolda sinir olduğum hareketleri yazmak istedim :
Benim ve eşimin araçları D segmenti ve 2.0 turbo dizel ve 1.6 turbo benzinli, 150 bg dolayında araçlar; yani Türkiye ortalamasına göre güçlü araçlar. (Tam model vermedim ki bazı kompleksli arkadaşlar ucuz polemikler yaratmasın) Sürüş stilim genelde sabit hız (cc ile) ve hız limitlerindedir, yani otoyolda 120-124km/s, bölünmüş yollarda 110-114 km/s civarında giderim, araçta çocuklar varsa daha yavaş giderim. Sürekli doğru şeridi seçer, şeritten taşmam, dikkatimi dağıtmam; soldan hızlı gelenin önüne çıkmam, asla şerit ihlali yapmam, genelde 3 şerit yollarda ortadan, 4 şerit yollarda sağdan 2. şeritten giderim; yol müsaitse her koşulda en sağ şeritten giderim; sollama yaparken de basar geçer sonra tekrar seyir süratime dönerim. Yani tam "ideal sürücü"yüm, kurallara da azami şekilde uyarım; bu yüzden de Avrupa'da araç kullandığımda binlerce km boyunca en ufak bir sıkıntı yaşamıyorum. Ama güzel ülkemde böyle kullansanız bile türlü türlü maceralar yaşamak olası. 1. Sollayacakmış gibi sol şeridi kapatıp uzun süre sollamayan, bu yüzden de sizi orta şeride hapseden sivri zekalılar. Bunlar bir de arada 4-5 km/s hız farkı olduğu halde 500 metre geriden sol şeride çıkarlar. 2. Siz yanına gelince gaza basmayı akıl edenler... Otoyolda 2 km ileride aracı görürüm, belli bir farkla yaklaşırım (benim hız sabit), tam soluna çıkar sollamaya başlarım ki o kilometrelerdir benden bariz biçimde yavaş giden adamın aklına gaza yüklenmek gelir... 3. Solladıktan hemen sonra geri sollayanlar. Yine otoyolda sabit hızda kilometrelerce öteden gördüğüm, benden bariz biçimde yavaş giden araç ben solladıktan hemen sonra gaza yüklenir ve kısa süre sonra geri sollar. Bu tipler genelde bir süre sonra yavaşlar, bazen bu sollamalar defalarca tekrarlanır. (Benim hız hep sabit) 4. Göz göre göre önüme atlayanlar. Otoyolda 120 km/s ile giderim, ileride orta şeritte peşpeşe araçlar olur, sollayacak fırsatı olduğu halde arkadaki araç sollama yapmaz. Tam arada tehlikeli bir mesafe kalmışken birden önünüze atlar. 5. Sellektör manyağı görgüsüzler. En sinir olduğum tipler bunlar diyebilirim. Özellikle "şimşek etkili led far"lar çıktıktan sonra bu görgüsüzlük iyiden iyiye arttı. Dikkat edin bunu yapanlar genelde ya premium araç ya da led farlı standart araç oluyor. Ben 120 km/s ile araç solluyorum, sollamam 2-3 saniye ancak sürecek, 500 metre geriden 140 km/s hızla gelen adam başlıyor sellektör atmaya, "pıt pıt pıt".... Böyle tipler denk geldiğinde çoğu zaman inadına yavaşlıyorum ya da yavaş hareket ediyorum. Seve seve bekliyor arkamda. Sellektör atmayan hızlı bir araç görürsem de tam tersini yaparım, gerekirse frene basar adama yol veririm. (Zaten şerit ihlali yapmadığımı söylemiştim.) 6. Sağımda araç varken sellektör atanlar ve "önüme çıkma" diye sellektör atanlar. Sağımda araç olduğu ve benden pek de hızlı gitmediği halde sellektör atanlara da sinir oluyorum. Durdurup "ne yapmamı bekliyorsun, arabayı şarampole mi yuvarlayalım gerizekalı" diye sormak istiyorum. Bir de sağ şeritten 110 ile gidersiniz, adam orta şeritten 115 ile gelir; ileride bir araç durmuştur ve çok yavaş gidiyordur. Aynaya bakarım, yeterli mesafe var. Ama karayolunu arkadan gelen vatandaşın babası yaptırdığı için, "önüme çıkma" anlamında sellektör atar; inadına çıkarım. Daha yazsam çıkar ama ilk aklıma gelenler bunlar. |
İnsanların çoğu anksiyete hastası, farkında değil. Adam işsiz, trafikte makas atıyor, oysa hızlı gitmesi gereken bir yeri bile yok, ama psikoloji bozuk
|
Söylediklerinize sonuna kadar katılıyorum. 24 yaşında lpg' li 1.4 atmosferik aracım var, huyunu suyunu biliyorum önümdeki yokuşu ne kadar süratle, hangi vitesle, hangi devirle rahat çıkabileceğini tahmin edebiliyorum geçebileceksem sollamaya çıkıyorum, eğer geçemeyeceksem efendi efendi sağ şeritte tırlar ile beraber gidiyorum ancak, her zaman uzun yolda dediğiniz tipten birileriyle mutlaka karşılaşıyorum hatta birkaç kez kaza yapmama dahi sebep oluyorlardı. Virajlı ve yokuşlu bir geçitte, sağ şeritte arkamda 4-5 adet tır ile beraber 50 km civarında hızla yokuşu çıkıyoruz aynı söylediğiniz gibi bir dizel polo en fazla 65 km hızla beni solladı ve arkasından gelen qq' ya yol vermek için, yeteri kadar mesafe bırakmadan önüme geçti ve bastı frene benim tüm güç gitti, ben yavaşlayınca domino etkisiyle arkamdaki tüm tırlar da yavaşlamak zorunda kaldı, sadece bana değil görebildiğim kadarıyla 4 tıra daha sebep oldu hadi kendimden geçtim onlarca ton yük taşıyan o tırlar tekrar devir yakalamak için dünya kadar mazot yaktılar, yazıktır. Bir insan neden ortalama 50 km hız ile, yokuş çıkan bir aracı sollayıp, geçince de hızını 40' a kadar düşürür anlamıyorum. Bilinçsiz insanlar yüzünden trafik çekilmez bir hal aldı.
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redbul_540 -- 30 Haziran 2018; 1:11:44 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BekirARSLAN -- 30 Haziran 2018; 1:22:23 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 30 Haziran 2018; 2:6:48 > |
|