Şimdi Ara

GOLF 7 AUTOHOLD SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
11.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Konuyu yanlış yere açmış olabilirim arkadaşlar ama benim araçta ciddi bir sorun var arabanın autoholdu gayet güzel çalışırken bugün ayağımı debriyajdan kaldırmama rağmen araba kendini bir türlü bırakmadı hatta bırakmıyor sürekli yapmaya başladı. Arac sankı el frenı cekık gibi kendisini zorluyor sonra bir anda bırakıyor. Servise il dışında olduğumdan ancak ocak sonu gidebileceğim. Araştırdım biraz ama fazla bu sorunu yaşayan yok yazılımsal olduğunu güncelleme ile düzeleceğini belirtiyorlar. Aracım 1.6 tdi comfortline golf 7 2015 model manuel bir araç. Sorun hakkında fikir sahibi veya benzer durumu yaşayan var mı?



  • Hocam Yetkili Serviste Yazılım Güncellemesi ile kolayca düzeltirler. Ayrıca tekerler ve çevresi kalın kir tabakası ile kaplıysa belki sensörlerin algılaması falan azalmıştır.
  • Cevap için öncelikle teşekkür ederim ama lastik ile ilgili söylediğiniz bölümü tam anlayamadım neyi kastediyor sunuz? Auto hold ile bağlantı kuramadım da
  • quote:

    Orijinalden alıntı: atilim85

    Cevap için öncelikle teşekkür ederim ama lastik ile ilgili söylediğiniz bölümü tam anlayamadım neyi kastediyor sunuz? Auto hold ile bağlantı kuramadım da

    Hocam sizin dediğiniz şeyin benzeri bazen arabayı yıkadıktan hemen sonra jantların üstünde su varken olabiliyordu arabayı geç bıraktığı oluyordu. Onu o yüzden dedim jantlarda sensör var mı tam olarak bilmiyorum ama belki oraların kirli olmasıyla ilgili olabilir.
  • Anladım hocam ama lastiklerde sanırım sadece basınçla ilgili sensör bulunuyor. Bu konuda net bilgim yok benim de.
  • Hocam peki arabayi kaldirma konusundaki aliskanliginiz degismis olabilir mi ? Mesela insigniada debriyajdan ayagi kaldirdiginizda auto hold araci tutuyor. Hem ayagi debriyajdan kaldirirken gaza basarsaniz o zaman el freni devreden ckiyor. Siz debriyajdan ayaginizi kaldirirken ayni anda gaza bastiginiz halde gec birakiyorsa bi servise gitmekte fayda varz
  • çok dik rampada duruyorsa araç el frenini çekiyor. el freni ışığını kontrol edin.
  • Hocam kolay gelsin gecen sene golfünüzde autohold arızası varmıs.Onun aynısı benim aracımdada var aynı sizin dediğiniz gibi bırakmıyor freni.servis kendi kendine düzelir dedi acaba siZin problem düZelidimi ne oldu??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bazı serilerde Kapı açıkken ve emniyet kemeri takılı değilken bırakmıyor elfreni

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok emniyet kemeri vs oyle seylere dikkat ediyorum zaten serviste kabul ediyor sorunu ama yapamayız ilerde düzelir dediler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Voyager03 V kullanıcısına yanıt
    Autohold bırakmama sorunu yazılımsal bir sorun..yetkili servislere geçen yıl autohold yazılımı güncel versiyonu dağıtıldı..servisi arayıp sorun plakanızı verin onlar size aracınız için yazılım olup olmadığını söylerler...eğer var ise gün alın servise gidin kritik güncellemeleri aracınıza yukleyeceklerdir. illaki servis (periyodık vs) için gitmenize gerek yok garantiniz olmasa bile yapmak zorundalar..
    edit: her golfte boyle bir sorun yok 2014-2015 modellerde boyle bir sorun vardı...444 40 05 den sorun güncellemeleri..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 30 Kasım 2018; 15:21:36 >
  • Tesekkur ederim hocam.Daha once cagri merkezini aramıstım pek ilgilenmemiştiler Almanya fabrikaya mail attıktan sonra yetkili biri arayıp sorun debriyajda demiştiler ama bncede sorun yazılımsal.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı sorunu a3 aracımda yaşıyorum. Araç 2.kez boşa alıp vitese geçince hareket edebiliyor. Her zaman olmuyor arada bir olduğu için yazılımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum.
  • greenflash kullanıcısına yanıt
    eğer dik bir yokuştaun aşağı hareket ediyorsanız bunu yapıyor yazılım mı bilmiyorum bana daha çok güvenlik amacı diye geldi gerçi benim aracım manuel otm viteslerle sistem aynı mı çalışıyor bilmiyorum
  • Golf 7'deki yokuş kalkış desteğini pek beğenmiyorum, çoğu zaman kapatıyorum. Araç manuel vites.
    Evet uzun süreli beklemelerde pedala tam basınca frenleri kitliyor ama bu sefer, hafif yokuşta yavaştan aşağı salayım yapamıyorsunuz illa vitese takıp gaz vereceksin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.