Şimdi Ara

Kriz kapıda lütfen dikkatli olun! (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
419
Cevap
7
Favori
15.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
52 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ülke 2 senedir krizde ama bizim %50 lik uyuyan kesimin dünyadan haberi yok.15 Temmuz olayı da devletin tek uğraştığı iş oldu.Eminönü,İstoç,Kadıköy tarafına gidin esnafın halini görün.Kan ağlıyorlar.Kapanan dükkan şirket sayısında felaket bir artış söz konusu.İşsizlik yükseldi.Ülke günden güne kötüye gidiyor ama birilerinin hiç umurunda değil.Varsa yoksa FETÖ,15 Temmuz,Musul,Suriye.
    Kurulan şirket sayısı azaldı, kapanan şirket sayısı arttı.http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1933571-kurulan-sirket-sayisi-azaldi-kapanan-sirket-sayisi-artti



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R-10 -- 3 Kasım 2016; 13:47:4 >




  • Kassady kullanıcısına yanıt
    Esegi salarim cayira ha ot yer ha cimen. Esek icin fark eden ne! Artik halkin yuzde 98 i okumus. Ama mal degil beyin artik bedava senin gibilere galiba parali gelmis eksik kalmis. Dunyayi dunya gibi yasayanin ahireti bktandir diyor atalarimiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • İşinize bakın ya çalışan adam kazanıyor ne krizi ne ekonomisi ? Sadece mualif olmak için ekonomiyi siyaseti iktidarı kötüleyip durmayın .
  • sıkıntı büyük Allah sonumuzu hayretsin. bu gidişle savaşa bile girebiliriz...
  • Ne krizi eski turkıye yok artık ! Aklınızdan cıkarn kotulukkeri 2023 yaklasıyor ekonommiz devleşior artık biz deyil Avrupa ve abd dusubsun bizi yıllarca abd ye almayanlar yalvaracak ama biz girmicez fındıgınızdan komurden bordan yararlanamıcaklar SESSIZ OLUN TÜRKŞYE GELİYOR HEMDE TARIHIBDEKİ EN İYİ LİDERİ İLE !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet olarak krizle yaşatılmaya o kadar alıştık ki mevcut kriz artık halkımıza olağan durum olarak görünüyor. Kimse halinden şikayetçi değil. Kimsenin işsiz eşi dostu akrabası yok. Her şey günlük gülistanlık.

    Dövizle işimiz yok diyenler benzini, mazotu, petrol ürünlerini (plastik vb), gübreyi, ilacı, kağıdı, elektronik ürünlerini TL üzerinden satın aldığını zannediyor olacak ki $ ve €'dan bize ne diyebiliyorlar. Ya da "ben hep 50TL'lik benzin alıyorum" diyerek enayiliğini kanıtlama çabasına giriyorlar.

    Ülkedeki en büyük sıkıntı kraldan çok kralcı olması. Yanlış olan bir şeyi sırf taraftarlığı yüzünden yanlış olduğunu bile bile yada hiç sorgulamadan savunmaya çalışması.

    Kısacası bence de ülkede kriz yok keriz çok!
  • ProXimaL_ kullanıcısına yanıt
    Bencede sana ne krizi ne ekonomisi, anlamadigin seyler uzerinden bosa yorum yapma bari. Yazmayi bilmedigin kelimeleri de yazma bir zahmet, "muhalif" olacak. Daha nasil yazildigini bilmediginiz kelimelerle insanlara ithamlarda bulunuyorsunuz ya, cok guluyorum.
    Tabi sizde ekmeği hep 1 TL'ye alan, yakıtı hep 50 TL'lik alan ve bu sebeple doların yükselişinden etkilenmeyen kesimdenseniz o ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 3 Kasım 2016; 14:16:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: perSNN


    quote:

    Orijinalden alıntı: volkanbravo


    quote:

    Orijinalden alıntı: felmyaxe

    Arkadaşımız burada ne demek istemiş acaba? Kendisi anladığı zaman bize de söyler.

    Vallahi bende anlamadım.Doğru yerde durmak nedir hepimiz aynı gemideyiz ve toplu halde girdabın içine sürükleniyoruz.Krizi görmemek için kör olmak lazım gerçekten.Bir önceki mesajımda somut gerçeklerle anlattım duygusal bir şekilde değil.

     Kriz kapıda lütfen dikkatli olun!

    Geminin ucundakiler doğru yerde durduğunu sananlar, manzarayı seyrediyolar "her şey çok güzel", kayıktakiler de kurtulacağını ümit edenler tabi okyanusu aşabilirlerse gerçekten maddi-manevi travmaya rağmen kurtulurlar. Önemli olan geminin o hale gelmesini engellemek... Suriye ve Libya gibi, doğru yerde duranlar sayesinde mahvoldular, kurtulabilenlerin ise sadece canları var... Bizde de doğru yerde durduğunu sananlara örnek iktidardan çok iktidarcı olanlar, teöristbaşından çok pkklı olanlar, muhalefetten çok her daim muhalifler(doğruya doğru demeyen muhalefet eğrinin eğri olduğunu nasıl anlatabilir?), cia ve mosaddan çok sözdeislamcılar ve benzerleri örnek gösterilebilir...

    Çok güzel anlatmışsın hocam.Krizin gerçekten olduğunu piyasanın içindeki arkadaşlarımız daha iyi bilir tabiki.Kimisi saçma sapan yorum yapmış kriz var diyosunuz herkes lüks arabaya biniyor diye.Millet o arabaları lüks telefonları hep borçlanarak alıyor.Bankalar maviboncuk dağıtır gibi kredi veriyorlar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awendel

    Ne krizi eski turkıye yok artık ! Aklınızdan cıkarn kotulukkeri 2023 yaklasıyor ekonommiz devleşior artık biz deyil Avrupa ve abd dusubsun bizi yıllarca abd ye almayanlar yalvaracak ama biz girmicez fındıgınızdan komurden bordan yararlanamıcaklar SESSIZ OLUN TÜRKŞYE GELİYOR HEMDE TARIHIBDEKİ EN İYİ LİDERİ İLE !

    Bu tarz yorumları görünce malum partinin nasıl iktidar olduğunu daha iyi anlıyorum.
    Bak cahil kardeşim öncelikle Türkçede "ğ" diye bir harf var, arada kullan. "Deyil" olmayacak "değil" olacak, ilkokulu da mı okumadınız?
    Abd'ye girmeyeceğiz ne demek? Avrupa Birliği'nin kısaltması AB'dir. Saçma sapan, bilmediğin şeyleri ortaya karışık atmışsın, sen bile ne demek istediğini bilmiyorsun muhtemelen.
    Ha birde fındık Amerika'da Türkiye'den daha ucuz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kassady

    quote:

    Orijinalden alıntı: denizci535

    Herkes atesine gore yanar. Odun senin vur kafana kafana. İnkar etmeden google ye kuran ile ilgili gerceklere bak ogren. Beyni iki klavye arasinda goturme. Kilometre mi kaldi artik. Beyin kucuk olunca boyle oluyor olmali.

    Merak etme kurani musluman gecinen senin gibilerden daha cok okudum din egitimi de aldim. Senin gibi google a "kur an gercek mi" yazip karsima cikan ilk kur anin ve allahin gercekligini kuranin ve allahin varliginden suphe duyan birine kurandan ayetlerle aciklamaua calisan islami siteye tiklamiyorum.

    Evren hakkinda ne biliyorsun hayatinda kac belgesel izledin ? Kuantum fizigi hakkinda ne biliyorsun? Yoksa sen de su dunya gunese 30 cm daha yakin olsa dunyada hayat olmazfi diyen cahil surusune mi dahilsin ?

    Arkadaşım konuyu dağıtma sonuçta kriz yok demek ki bu kadar konuyu dağıtıyorsunuz.
    Bir çin atasözü şöyle der güneş balçıkla sıvanmaz ben çocukken ferrari yoktu ülkede şimdi yolda çarpmamak için dikkat ediyoruz.




  • Lafa bak abd findik ucuzmus mus mus sende somur senin findikta ucuz olsun. Halen boyle cahiller forumda dolaniyo. Adama ğ yazmasini ogretiyo, klavye hatasidir yazmis bi kere. Git somurge devletlerin ekonomisi nasil bak. Fransa almanya abd tek somuremedigi ulke biz olacagiz boyle giderse. Bi vatan hain leri tutuklansin. Gazeteci akadamisyen gibi turkuz diyen tipiklerden bi kurtulalim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serenissimo

    ülkede ekonomi diye bir şey kalmadı ki beceriksiz iktidar partisi herşeyi eline yüzüne bulaştırdı , doların geldiği hale bak 3,10 bu kriz demek kriz hemde en ağırından sorumluları niye istifa etmiyor ? bu beceriksizlerle ülke batmaya doğru gidiyor , hala güllük gülistanlık gibi gösterilmeye çalışılıyor , rezillik , rezillik !

    Hükümeti sevmem ama o kadar uzun boylu değil durum türkiye özelinde değil tüm gelişmekte olan ülkelerde doların durumu aynı bize özel bir dolar krizi yok.
  • denizci535 kullanıcısına yanıt
    Yanlis yazmadigini sende, bende gayet iyi biliyoruz. Ulkede yaygin bir hastalik, cahillik.
    Findigin ucuz olmasini somuruye nasil bagladin, birakin su ilkokul cumlelerini. Hep ayni safsatalari yazmaktan usanmadiniz, benim cahilligimi nereden cikardiniz?
    Ayrica yazdiklarinizin yarisini anlayamadim, sizinde az once alintiladigim arkadastan farkiniz yok herhalde, gidin bir liseyi aciktan bitirin sonra yorum yaparsiniz. Yazdiklarinizi anlaybilirsek cevapta veririz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zerathull -- 3 Kasım 2016; 14:40:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Klișe olacak ama, üretmeyen ama tüketen bir toplumuz, ne olmasın bekliyodunuz? İnsaatla mi karin doyuracaksin? 3-5 yabanci otomotiv frimasi disinda adam akilli buyuk capta sanayi uretimimiz yok, teknoloji uretmiyoruz, ar-ge yok dolayisiyla inovasyon yok, zaten 4 tarafi imam hatiplerle cevrili ulkede hangi egitimle ar-ge olacak? Din ile mi kalkinacak bu ulke? Yoksa siyasi goygoyla mi? Anasini s..tiniz ulkenin, sansi olan gitsin kurtarsin kendini su ulkeden.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben krizden ziyade paranın el değiştirdiğini düşünenlerdenim.

    Likidite konusunda büyük bir kriz var ama bu sadece Türkiye'de değil tüm dünyada var.

    Ha şunu da belirteyim çok yüksek oranda fesih, tasfiye, icra takibi var. ancak şirketler deliler gibi el değiştiriyor. Tamamen kapanmıyor.
  • Galiba sende digerlerine benziyon :)))) ama cahillik sukur ulkede bitti. Geriye akilli gecinen ayak takimlari kaldi :))))

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Awendel

    Ne krizi eski turkıye yok artık ! Aklınızdan cıkarn kotulukkeri 2023 yaklasıyor ekonommiz devleşior artık biz deyil Avrupa ve abd dusubsun bizi yıllarca abd ye almayanlar yalvaracak ama biz girmicez fındıgınızdan komurden bordan yararlanamıcaklar SESSIZ OLUN TÜRKŞYE GELİYOR HEMDE TARIHIBDEKİ EN İYİ LİDERİ İLE !

    2023'te cok buyuk hayal kirikligina ugrayacaksin. Senin gibilerin o zaman neler diyecegini cok merak ediyorum.
  • denizci535 kullanıcısına yanıt
    Aynen kelime dağarcığın kadar yorum yapmaya devam, bu ülkede cahilliğin bittiğini düşünmekten büyük bir cahillik yok. Tavsiyeme uy, açıktan bitir liseyi.
  • Ne zihniyetsiz adamlar var, cebimizde dolarmi var yukselirse yukselsin diyor :) sanki ulkede yerli uretim var, herseyi dolarla yurtdisindan aliyoruz, senin cebinde dolar olsa ne olacak olmasa ne olacak.. Zaten krizin geldigi 2017 de yapilan vergi duzenlemelerinden belki, suriyeli besliyecegiz diye oz kaynaklarimizi, colugumuzun cocugumuzun riskini, gelecegini yok ediyorlar, suriyeli adamlar sefa surup sex yapip urerken benin gariban askerim sehit oluyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kriz yok diyen varsa laleli osmanbey ve taksimi bir gelsinler.



    Geçen sene avrupadan gelen turist sayısı bu sene yok. Arap dışında ülkeye kur getirecek ülke sayısında da azalma var ki Türkmenistan Kazakistan gibi ülkeler de de nakit para sıkıntısı var.



    Bunun dışında ülkede güven minimum seviye geldi. Hali hazırda parası olan işletmeci ohal de iken niye yatırım yapsın?



    Hala kriz yok diyen varsa araclar için gelen vergi değişikliğine bir göz atsın. Vergiden vergi alan tek devlet bizim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.