Malum yerli aracımız TOGG'un 90KW gibi büyük bir bataryası var. Ancak şarj hızı %20-80 için yani sadece %60lık sarj için 28dk o da 180kw cihaz bulup verim alabilirseniz.
Öte yandan 800 volt Ioniq serisinde batarya 63kw olsa da menzil farkı sadece 90km TOGG ile. Bununla beraber araç %10-80 arası yani %70lik sarjı 18dk'da alıyor.
Her iki aracın da yılda 15 bin KM yaptığı ve hep DC ile sarj olduğu senaryoda. TOGG sahipler yıllık yaklaşık 19 saat sarj edecek araçlarını, Ioniq sahipleri ise sadece 12 saat. Yani Ioniq'e göre %50 daha fazla süre harcanacak sarjda. Buna karşın Ioniq muhtemelen yılda 2-3 kere daha falza sarja gidecek.
Bunun yanı sıra Ioniq sahipleri en az %25 yakıt tasarufu sağlayacak, soğuk coğrafyalarda yaşayanlarda bu fark %30ları görecek.
Menzil uzun yollarda önemliymiş gibi görünse de asınlında uzun yollarda asıl önemli olan sarj hızı oluyor. 20 dakikada 350km menzil alıp devam edilebiliyor hızlı sarj ile.
TOGG üzerinden gittim çünkü benzer fiyata büyük bataryası var, hızlı sarjın ve verimliliğin ne kadar önemli olduğunu ve batarya büyüklüğünün tek başına anlamsız olduğunun çok güzel bir özeti.
Büyük bataryanın başka sorunları da oluyor, ileride değişmesi gerektiğinde daha fazla masraf, kaskosu büyük batarya riskinden dolayı daha şişkin oluyor. Sarj döngüsü az olacağı için daha uzun ömürlü olacağını düşünebilirsiniz ancak termal sistemi çok kötü olan TOGG'un batarya sağlığı konusunda da çok iyi olması maalesef beklenmiyor.
Örnek bir tabloyu aşağıya bırakıyorum 15.000km için;
Ioniq 6 (%10-80)--- Şarj başına menzil~ 360 km -- yılda 42 sarj -- 12,6 saat
TOGG T10F (%20-80)--- Şarj başına menzil 366km -- yılda 41 sarj ---19,1 saat
Arada ölü vakitler değerlendirilebilir ve full sarj yapılabilir tabiki, ya da evinizden düzenli sarj ediyorsanız o da togg'u biraz daha öne çıkarır.
Nasıl geçiniyorsunuz?
Kıymetli forumdaşlar, asgari ücretin 26k olduğu ülkede yaşam masrafları almış başını gitmiş. Kabaca bi hesap yaptım. Mevcut hayatımı devam ettirmek için aylık 110k paraya ihtiyacım var. 2 kişi için bu rakam. Ev kendimin kira da yok. aşağıda paylaşıyorum masrafları, kesinlikle hiç bişi abartılmadı, mütevazi bir hayat Ankara, Çankaya'da. Oturduğum ev de 90m2 45 yıllık binada. Aşağıdaki rakama daha oturduğum evin amortismanını da eklemedim, sonuçta 20 yılda bi evi sıfırlamak gerekiyor mutfağından lavabosuna kadar. O da aylık en az 5000 lira ediyor. Diğer eşya amortismanları da yok burada, TV, telefon, beyazeşya, süpürge, bilgisayar vs.. yani 110K minimum ihtiyacım olan rakam. Tatil de sadece 1 haftalık 5 yıldızlı otele baz alınarak bölünde 12 aya. Dışarıda yemek fazla denilebilir ancak 2 kişi çalışıyoruz öğlen dışarıda yemek durumunda kalıyoruz çoğu zaman, az bile bu rakam. Faturada da 2 telefon, ev interneti, elektrik, su, doğalgaz var.
Siz nasıl geçiniyorsunuz, herkesin bi yerden bilmediğimiz gelirleri mi var, maaşlar belli çünkü.

Değerli arkadaşlar, tabi ki para sizin paranız ne alırsanız alın. Bu benim şahsi mentalitemin bir yansıması olarak tavsiyeden ibaret. Ben her ay maaş alıp yaşamaya çalışan bir beyaz yakayım. Bir nevi modern köleleriz. Paranız vardır, finansal olarak ömür boyu yetecek güvenceniz vardır, o zaman zaten bu konu sizi alakadar etmiyor.
Ancak kabaca, MTV Kasko, Trafik, Muayene, teker masrafı ve değişimi vs. C sınıfı bir araç ortalama hiç bişi yapmadan 8 bin TL yiyor zaten her ay. Bir de üzerine yine ortalama bi C-SUV'un aylık amortismanı 10.000 TL'den az değil kesinlike sıfır aldıysanız.
Yani arabayı kullanmadan aylık minimum zaten 15-20K gidiyor. Ne kadar pahalı araba alırsanız bu aylık masraf da 30-40 diye gidiyor tabi.
Şimdi benim BMW-Mercedes alacak param var ama bunu yapmayacağım, eli yüzü düzgün otomatik baz donanım bir C-B segment alıp geçeceğim.
Şimdi ben sırf param var, finansal gücüm var diye 5 milyona bi Mercedes alsam aylık masrafım amortisman dahil 15-20k olacağına 40k olacak. Ben bu masrafı karşılarım mesele bu değil, ben 80 yıl yaşayacaksam önümdeki 45 yılı henüz garantiye alamadım finansal olarak, dolayısı ile kölelik süremi ileri atmış oluyorum böyle tercihler yaparak.
Aynı durum telefon, bilgisayar, televizyon, beyaz eşya hatta konutta da geçerli. Herkesin bir konfor eşiği var tabi, benim de var, düzgün bir mahallede düzgün bir sitede oturmak mesela, büyük bir TV olması vs. vs. Ama işte sırf param var işte OLED TV alayım, 17 pro max 1 TB alayım, Mercedes alayım dediğimiz zaman köleliği uzatıyoruz.
Düzeni değiştirmemiz mümkün değil, düzenin içinde doğru kararlarla rahat nefes alacak şekilde hareket etmek ise bizim elimizde.
Doğru fiyatlı iyi lokanta kalmadı memlekette
Istanbul'da bi lezzet turu yaptim 7-8 gün, her gün farklı yerlerde yedim arastirarak. Lezzette dair bir şey kalmamış İstanbul'da, Ankara nispeten daha iyi durumda, orda da benzer bi turu 2 ay önce yapmıştım.
Bi kere doğru fiyat ve doğru lezzet çok az, belki de yok. İyi bir kuru fasulyeci buldum diyorsun mesela, ulan bir tabak kuru fasulye 10 dolar olur mu? Paris'te miyiz?
Ünlenmiş, sosyal medyada hype olmus durumcuye gidiyorsun, muhtemelen 80 gram Adana durum 16 dolar. Yaninda ikram falan yok, lahana turşusu sadece. 70 kilo uzeri bir insanın doyma şansı yok. Ayran desen 2.5 dolar. Hayırdır abi kimsiniz siz? Ayak ustu salaş bir yersiniz alt tarafi, yaptığınız dürüm Adana'daki en kotu dürümcüden daha kötü.
Dondurmacilar zaten dolandirici olmuş, topu 100-200 lira arası degisiyor. Ya hayirdir abi siz gelisimini tamamlamis bir Avrupa ulkesinde dondurma mi satıyorsunuz? Asgari ucret 600 USD, süt ve şeker desen dunyanin bir cok yerinden cok çok daha ucuz. Sen nasıl Roma gibi turistik bir yerde 1-2 euroya Gelato satilirken burada bize 2-4 arasi Gelato satiyorsun? Baska bi yer buldum 3 topu 150 diye adam kandiriyolar, ulan 1.5 top koymuyorsun, ilk defa mi dondurma yiyoruz? Ayrica dondurman leş gibi.
Ankara'da bulabildigim tek fiyat performans yer bir kokorecci oldu, dolu dolu yarim ekmegi iri kıyılmış sekilde 8 dolara satiyordu. Muazzam bir lezzet, Özerhisar ayran da 1.5 dolardan ucuzdu.
Yine iyi bir pideci buldum mesela ortakoy arka sokaklarinda, salaş oğlu salaş bir yer, pide fiyatlari 8-12 dolar arası. Abi Anadolu'da 3 dolara pide satiliyor gayet guzel yapiyolar. Tamam güzel pide yapmissin da salasin onde gidenisin, neden ben sana 15 dolar hesap birakip gidiyorum adam başı.
Degerli arkadaşlar, biz bu ülkede, çok degil, Covid oncesinde 5 dolara guzel yemekler yiyorduk, ne ara 15-25 dolara vasatliga teslim olduk.
Yok abi yok, herkes radarları açsın, dolandiriliyoruz, doğru fiyat, dogru lezzet yerlerini keşfedin ve başka hiç bir işletmeye gitmeyin.
İstanbul'un rezil bir şehir olması
Ankara'da doğdum büyüdüm, 40'a yakın ülke gezdim, yurtdışında 3 farkli ülkede bir süre yaşadım, İstanbul'da da 10 sene önce falan 1.5 yıl yaşadım (nefes aldım diyelim), çalıştım. Şimdi uzun zaman sonra gelip bi hafta tatil yapalım bir de turist olalım dedik. Ortaköy'de 5 yıldızlı bir otelde kaldım ve adalar, kadikoy, bebek, emirgan, Arnavutköy, tarihi yarimada, galata vs. Gezdik. Sanırım gördüğüm yerler arasinda Delhi'den sonra en berbat şehir İstanbul.
Otobüste insanlar kucak kucağa, vapura binerken iskelede üst üstte binip vapura binmeye çalışıyorsun, otobusler vapurlar leş gibi, insanlar dolandırıcı, mafyatik, agresif. Yemekler kötü, hatta iyi diye pazarlanip hype olmus yerler bile çoğunlukla vasat. 10 yıl önce işe arabayla gidiyordum 15km yolu 1 saat 15 dakikada, simdi o 2 saat olmustur herhalde.
Ben bir hafta gezip ayrıldım, burada zorunda olmadıkça yaşamak en hafif tabirle zekadan yoksun olmak demektir. Nitekim daha önce de istifa edip ayrılırken yegane etken şehirdi. Yoksa iyi bir işim vardi, maaşı piyasaya göre iyidi.
Zorunda oldukları için burada yaşayanlara üzülüyorum, yaşadıkları zulmün farkında bile degiller belki de.
Bir turist gozuyle de bu şehre neden bu kadar turist gelir anlamış değilim, sanirim daha çok Araplar, Ruslar falan geliyo vizesiz baska bi yere gidemediklerinden.
Sadece toplu ulaşımdaki rezalet halkın ayaklanıp, isyan etmesine yetecek durumda. Bu şehirde yaşamak zorunda olanlara sabır diliyorum...
Türk Telekom dolandırıcılığı
Normalde yurtdışında yaşıyorum, Türkiye'ye gelmiştim kısa sureligine ve Turktelekom hattıma para yukleyerek 10 günlük, 8gblik bir paket aldım. Türkiye'den ayrildim ve paketi yenilendigini söyleyen bir bildirim aldım sms ile. Boyle bir talebim olmadigi icin paketin iptali ve para iadesi talep ettim. Tabiki kabul etmediler dolandırıcı oldukları için ama asıl olay burada başlıyor. Israrla iade isteyip sonuç alamayinca telefonu kapattım ve yaklaşık 3-5 dakika sonra sadece 250 lira kalan bakiyeme denk gelen tam 250 liralik bi paket daha yuklendi hesabima. Yani telefonda konustugum musteri temsilcisi kadın hesabimdaki parayı bitirmek için kendi kafasindan paket yükledi hattıma. Olay 03.05.2026 tarihinde yaşandı. Konuyla ilgili bir şikayet kaydi açtım web sitelerinden halen bir soruç yok, bu dolandiricı firmaların uygulamalarına alışmıştık zaten de bu artık başka bir seviye oldu.
Neyse kendileri bilir, beni 600-700 lira dolandirarak ne elde edecekler acaba cok merak ediyorum, 5 ay sonra kesin dönüş yapıyorum, hem mobil hattimi tasiyacagim hem de ev internetinde Türk net vs. Bisi kullanacagim, cok zekisiniz 600 lira dolandirarak aylik asagi yukari 2500 TL kaybettiniz firma olarak. Yılda 30 bin TL muhtemelen bir ömür bugünün parasıyla 1-2 milyon TLden oldunuz. Bu politikalariniza devam edin benim gibi sizi ömür boyu banlayan vatandaş artsın ve tez zamanda batarak tarihin tozlu raflarına karışın.
İlan no: 1061238148
Poco X3 GT Ana Konu

Depolama ve RAM
8 GB+128 GB, 8 GB+256 GB
LPDDR4X RAM + UFS 3.1 depolama
*İşletim sisteminin depolanması ve cihaza önceden yüklenmiş yazılım nedeniyle kullanılabilir depolama alanı ve RAM, toplam bellekten daha azdır.
Boyutlar
Yükseklik: 163,3 mm
Genişlik: 75,9 mm
Kalınlık: 8,9 mm
Ağırlık: 193 g
*Veriler, şirket içi laboratuvarlardan elde edilmiştir. Endüstri ölçüm yöntemleri farklılık gösterebileceğinden gerçek sonuçlar da farklılık gösterebilir.
Ekran
6,6 inç FHD+ Nokta Ekran
2400x1080 FHD+
Yenileme hızı: 120 Hz
Dokunmatik örnekleme hızı: 240 Hz
DCI-P3
Okuma modu 3.0
Güneş ışığı ekranı 2.0
360° ortam ışığı sensörü
Corning® Gorilla® Glass Victus™
İşlemci
MediaTek Dimensity 1100
CPU: 2,6 GHz'ye kadar 4x Arm Cortex-A78
2 GHz'ye kadar 4x Arm Cortex-A55
GPU: 836 MHz'ye kadar Arm Mali-G77 MC9
6 nm üretim süreci
Pil ve Şarj
5000 mAh (tipik) pil
67 W Turbo Şarj
Kamera
64 MP ana kamera
f/1,79
1,4 μm büyük piksel (4'ü 1 arada)
8 MP ultra geniş açılı kamera
FOV 120°
f/2,2
2 MP makro kamera
f/2,4
Arka kamera fotoğraf özellikleri
Uzun pozlamalar
Fotoğraf kopyaları
Gece modu
Arka kamera video özellikleri
Vlog modu
Pro hızlandırılmış çekim
Arka kamera video kaydı
4K 3840x2160 | 30 fps
1080p 1920x1080 | 60 fps, 30 fps
720p 1280x720 | 30 fps
Ağır çekim video: 120/240/960 fps
16 MP ön kamera
f/2,45
Ön kamera fotoğraf özellikleri
Yapay Zeka Güzelleştirme
Film karesi
Ön kamera video özellikleri
Kısa video
Güvenlik
Yana monte parmak izi sensörü
Yapay Zeka Destekli Yüzle Kilit Açma
NFC
Google Pay Desteği
*İşlevler bazı pazarlarda değişiklik gösterebilir.
Ağ ve Bağlantı
Çift SIM, çift bekleme: 5G+5G
Ağ bantları:
5G/4G/3G/2G'yi destekler
5G: n1, n3, n28A, n41, n77, n78
4G:
FDD-LTE Bandı 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8, 18, 19, 26, 28A
TDD-LTE Bandı 38, 40, 41,42
3G: WCDMA Bandı 1, 2, 4, 5, 8
2G: GSM 850 900 1800 1900 MHz
*5G bağlantısı, bölgedeki kullanılabilirliğe ve yerel operatör desteğine göre değişebilir. *Cihazın desteklediği frekanslar bölgeye göre değişiklik gösterebilir.
Kablosuz Ağlar
Bluetooth 5.2
Wi-Fi 6
Navigasyon ve Konumlandırma
GPS: L1
Galileo: E1 | GLONASS: G1 | Pusula: B1 I QZSS: L1丨A-GPS
Ses
Çift hoparlör
Yüksek Çözünürlüklü Ses sertifikalı ve Yüksek Çözünürlüklü Kablosuz Ses
Dolby Atmos®
Video
HDR10 desteği
Titreşim motoru
X eksenli doğrusal motor
Sensörler
Yakınlık sensörü | Ortam ışığı sensörü | İvme Ölçer | Jiroskop | Elektronik pusula | Titreşim motoru | Kızılötesi verici
İşletim Sistemi
MIUI 12.5 (POCO için)
Kutu İçeriği
POCO X3 GT | Güç adaptörü | USB Type-C kablo | Type-C - 3,5 mm kulaklık adaptörü | Koruyucu kılıf | SIM çıkarma aracı | Hızlı başlangıç kılavuzu | Garanti kartı | Logo çıkartması
GTX 1650 2.970 TL ve RX 550 2GB 1.200 TL
Ryzen 5 1600af 6600xt ile dar boğaz yapar mı?
Evet soru açık, yardimci olabilecek, bilgisi olan var mı? Yabanci siteler dahil bulamadım.
| Ryzen 5 1600 AF // B450M // 8x2 DDR4 Ram // GTX 1660 Super // 500 gb NVMe + 240gb SSD + 1TB HDD // OCZ 80plus 550 watt PSU // Zalman Z3 Plus kasa // AOC 32inc 2k 75hz |
Son Giriş: 39 dk. önce
Son Mesaj Zamanı: 3 gün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4.573
İkinci El Bölümü Mesajları: 485
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 1.507)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3.880 (Bu hafta: 3)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
8 Yanıt
1