Şimdi Ara

Koronavirüs tehlikesinin doruğa çıktığı günlerde Kanal İstanbul için ilk ihale yapılıyor!.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
5.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
176 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Tartışmaların odağındaki Kanal İstanbul projesinin etki alanında kalan tarihi Odabaşı ve Dursunköy köprülerinin taşınarak başka bir alanda tekrar inşa edilmesi işi için corona virüsü salgınına rağmen bugün ihaleye çıkılıyor.

    Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından hayata geçirilecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “çılgın projesi” Kanal İstanbul projesi kapsamında bugün dev su yolunun etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki tarihi Dursunköy köprülerinin rekonstrüksiyon (yeniden yapım) projesi için Kağıthane'deki Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde ihale düzenlenecek.

    KÖPRÜLER SÖKÜLEREK TAŞINACAK

    İhale için hazırlanan özel teknik şartnamede, işin amacı “Kanal İstanbul projesi etki alanında kalan Başakşehir'deki tarihi Odabaşı ve Arnavutköy'deki Dursunköy köprülerinin korunarak gelecek kuşaklara aktarılmasının sağlanması için sağlam bölümlerinin sökülerek taşınması, eksik bölümlerinin tamamlanması ilkesine dayalı projelerinin hazırlanması” olarak açıklandı.

    Şartnameye göre köprü civarında araştırma kazıları yapılarak başlangıç ve bitiş noktaları ile tespit edilecek. İhaleyi alan firma; köprünün sökümü, yapı elemanlarının taşınması, yeniden yapılması ve eksik bölümlerinin tamamlanması işlerini üstlenecek.

    Köprünün özgün konumuna yakın bir konuma taşınması için alternatif yerleri araştıracak ve köprülerin taşınacağı yeri belirleyecek. İşin süresi de 350 gün olarak belirlendi.

    NE OLMUŞTU?

    Kanal İstanbul projesi, Türkiye’nin gündemine 2011 genel seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vaadi olarak girdi.

    2017 yılında Kanal İstanbul için Ulaştırma Bakanlığı 34.9 milyon liralık “etüt, proje ve danışmanlık” ihalesi düzenledi ve proje ortaya çıktı.


    31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından da süreç hız kazandı. Küçükçekmece, Avcılar, Arnavutköy, Başakşehir ilçelerinden geçen Kanal İstanbul projesine ilişkin hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporuna son şekli verilerek 23 Aralık 2019 günü Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı.

    10 gün boyunca halkın görüşüne açılan nihai ÇED raporuna binlerce İstanbullu itiraz dilekçesi vererek itiraz etti. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de projeye karşı itiraz başvurusu yaptı.

    Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 17 Ocak 2020 itibari ile “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verdiğini duyurdu. Böylece tartışmalı projenin ÇED Raporu tüm itirazlara rağmen aynen onaylanmış oldu.

    Onaylanan ÇED raporunun iptali için İBB, barolar, çevre örgütleri, sendikalar, meslek odaları dava açmış durumda.

    kaynak sözcü







  • Türkiye bir insan olsaydı, asgari ücretle çalışıp krediyle iPhone 11 pro max alan şahıs olurdu.
  • Resmen İstanbul'u bölüp işgale kolay hale getirecekler.

    Bence ülkenin tam ortasından bir kanal daha açalım da iç anadoluya deniz gelsin.
  • Bunların dertlerinin vatandaş ya da vatan olmadığı çok açık. Ancak bazılarına sazı soksan anlamıyor. Demek ki bu saz grubu da vatandaşa ve vatana düşman

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • allah akıl fikir versin...
  • ABD Koranavirüs Mücadele

    ABD Başkanı Donald Trump, New York, Teksas, Kaliforniya, Washington ve Louisiana da dahil olmak üzere eyaletler için "felaket durumu" ilan etti.

    ABD Başkanı Donald Trump, koronavirüse karşı 2 trilyon dolarlık ekonomi paketini açıkladı:

    "300 milyar dolarlık kaynak yılda 99 bin dolardan az kazanan ABD vatandaşlarına doğrudan nakit yardımına ayrılacak."

    "4 kişilik bir aile 3 bin 400 dolar nakit yardımı alacak."



    Türkiye : Kanal istanbul ihale..


    Nwerde bu müslümanlar nerede islam, hani atasözleri insanı yaşat ki devlet yaşasın, insan olmadıktan sonra altın kaplasan ne olur. Ozaman mesele mütehait yandaşlar,rant,para, halka da kolanya ve maske, iyi uykular Türkiyem
  • Corona ile mücadele için sadece 15.4 milyar dolar kaynak ayırabilen AKP halkın istemediği yerli ve milli olmayan bir KANAL KATAR projesini hangi parayla yaptıracak?

    Yap işlet devret ihalelerinin hazineyi ve milletimizi daha fazla sömürdüğü ortada. Amaçları kasayı mı boşaltmak bilimam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne desek boş.
    Bu yapılanları tarih kaydediyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: weirdo

    Türkiye bir insan olsaydı, asgari ücretle çalışıp krediyle iPhone 11 pro max alan şahıs olurdu.
    yanlış
    çöp toplayıcısı olup (mülteci çöplüğü) uyuduğu çadıra zıçan evsiz olurdu
  • Ekonomi çökecek adamlar hala Kanal İstanbul peşinde.
  • Ülkeyi 15 gün evinde tutacak paran yok ama kanal istanbul'u yapacak paran var..İşçiye izin yok, hayat neredeyse durmuş millet şaşkınlık içinde, dışarı çıkmayın deniliyor ama ne yiyeceksin diye soran yok..Biz dua edelim, siz ülkeyi talan edin!!
  • weirdo kullanıcısına yanıt
    Sonra en pahalı operatöre 3 yıllık 16 milyon dakika konuşma garantisi verip konamadığı dakikaların da parasını öderdi

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yok anam yok. bu iktidar hiç bir şeyden ders çıkarmıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    Bunların dertlerinin vatandaş ya da vatan olmadığı çok açık. Ancak bazılarına sazı soksan anlamıyor. Demek ki bu saz grubu da vatandaşa ve vatana düşman
    Evet hem de düşmanların en yamanıdır. İş başına gelmek ve iş başında kalmak için istismar etmeyecekleri kutsal yoktur bunların. Bu adamlardan duyduklarımız onların yaptıkları ile hiç bağdaşmadığını çok kez görmememize rağmen hala bunları iktidarda tutuyoruz. Bu edebiyata halk prim verdikçe daha çok başımız yanacak.

    Kanalistanbul demek geri dönülemez bir doğa felaketi ve şüphesiz ihanettir. Ancak bunu anlatmakla bile geri adım atmayacaklar. Çünkü zaten ihanet olduğunu için bu kadar ısrarcılar.

    Bakara 204-205: “İnsanlardan öylesi de vardır ki, dünya hayatına ilişkin sözleri senin hoşuna gider. Bir de kalbindekine (Sözünün özüne uyduğuna) Allah’ı şahit tutar. Hâlbuki o, düşmanlıkta en amansız olandır.

    İş başına geçti mi yeryüzünde bozgunculuk çıkarmak, ekini ve nesli helak etmek için koşar. Allah ise bozgunculuğu sevmez.”



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K.chaLi -- 26 Mart 2020; 11:26:41 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Imamoglu konularinda birde 8 10 kisi saldiran akpli tayfa bu konularda neden yok?

    bu koda puro vergi artisi hakkinda mesela ... orada hukumeti savunan bir tane akpli gelmemis foruma.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozbey08

    yok anam yok. bu iktidar hiç bir şeyden ders çıkarmıyor.
    Bir şeyden ders çıkarması için insanın yaptığı işte hatası olması lazım. Burada şöyle felaket olur böyle kötü olur sonra pişman olursunuz demenin faydası yok. Çünkü Bu rejimin karakterini çözümleyen herkes bu ihanetin bile isteye kasten yapıldığını anlıyor. Yani bunların akıllanmasını beklemek taksimde vapur beklemekle eş değer. Gayet akılları başında isteye isteye kasten yapıyorlar. Tıpkı 17-18 yılda tüketmedikleri, yok etmedikleri milli değer kalmadığı gibi bu ülkenin doğasını da kurutmadıkları dere koparılmadık çiçek kesilmedik ağaç bırakmayana dek tahrip edecekler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bırakın Türkiye'yi tüm dünyada ülkelerde bu virüs devam ediyor iken ve daha ne kadar kötü olacak devam edecek belli değil iken nedir bu düşüncesizlik vurdumduymazlık ekonomi çökünce kanalmi kurtaracak ülkeyi . Millet işsiz . Ve maas bağlanmayacak milyonlarca kişiye. Her dakika herşeye zam m pazar market içler acısı . Nereye gidiyoruz belli değil . Ama bunların kafaları nerede belli hicbirsey değiştirmez kararımizi ne bu hırs yapikacsksa önce ülke toplarlansin sonra bakın duruma .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.