Şimdi Ara

Konu siliinsin (62. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.503
Cevap
119
Favori
134.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynı şeyi tuprs da yaşadım. 88den girdim 96dan çıkmadım şimdi 80₺ civarı geziyor. Bir de tüpraş önerisi alalım mı senden reyis? Tutayım mı biraz daha yoksa çıkıp zararımla önüme mi bakayım?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • takip
  • hisse alacakken şirketinin hangi özelliklerine bakmak ilk planda bize anlamlı fikir verir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolkien -- 20 Eylül 2020; 17:38:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolkien

hisse alacakken şirketinin hangi özelliklerine bakmak ilk planda bize anlamlı fikir verir?
    Temettü, Nakit Akışı, Gelirler, Borçluluk Oranı ve Kar. Bazı şirketler sürekli kar etmeyebilir örneğin THY, bu yılı zararla kapatacak lakin bence çok kötü değil. Şu anda devlete ait olduğu için yabancılar güvensizlik sebebiyle THY'den çıkıyor, zarar sebebiyle de hisse fiyatı düşük ama şahsen kötü bir şirket olmadığını düşünüyorum. Bunlara bakıp karar verin, ayrıca yatırım şirketlerinin uzun vadeli öneri portföylerine bakın. Her yatırım şirketinin ortak olarak önerdiği şirketlere bakabilirsiniz.
  • mustifb M kullanıcısına yanıt
    Hocam komisyon olarak ziraat yatırım iyi midir? Öğrenciyim az bi parayla giricem 2 kuruş para da komisyonlarda eriyip buhar olmasın istiyorum en az komisyonu hangi banka alıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Ziraat Yatırım kullanıyorum komisyon ücreti Binde 15, İş Yatırım Onbinde 20, Garanti Binde 1.85 olması lazım. İş Yatırım en düşük gibi ama yatırım hesabı için yıllık ücrette alıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Bende Ziraat Yatırım kullanıyorum komisyon ücreti Binde 15, İş Yatırım Onbinde 20, Garanti Binde 1.85 olması lazım. İş Yatırım en düşük gibi ama yatırım hesabı için yıllık ücrette alıyor sanırım.
    Ziraat binde değil on binde 15 hocam

https://www.ziraatyatirim.com.tr/TRK/komisyon-ve-ucretler#:~:text=Arac%C4%B1l%C4%B1k%20Hizmetleri%20Servisimiz%20(AHS)%20arac%C4%B1l%C4%B1%C4%9F%C4%B1yla,i%C5%9Flemlerde%20ise%205Kr%2BBSMV%20dir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fezalii -- 20 Eylül 2020; 19:47:44 >

• orta ve uzun vadeli önerebileceğiniz hissler varmı ytd olmak şartıyla ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustifb

Temettü, Nakit Akışı, Gelirler, Borçluluk Oranı ve Kar. Bazı şirketler sürekli kar etmeyebilir örneğin THY, bu yılı zararla kapatacak lakin bence çok kötü değil. Şu anda devlete ait olduğu için yabancılar güvensizlik sebebiyle THY'den çıkıyor, zarar sebebiyle de hisse fiyatı düşük ama şahsen kötü bir şirket olmadığını düşünüyorum. Bunlara bakıp karar verin, ayrıca yatırım şirketlerinin uzun vadeli öneri portföylerine bakın. Her yatırım şirketinin ortak olarak önerdiği şirketlere bakabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Teşekkürler.

İlk önce temettüden bahsettiniz. Temettü vermeyen şirket sayısı çok fazla. Onları baştan mı eleyelim?

• wolkien kullanıcısına yanıt
    Son 3 yıldır kar etmesine rağmen hiç temettü dağıtmayan şirket bence yatırımcısına önem vermeyen şirkettir. YTD
  • por favor kullanıcısına yanıt
    Hocam yazmayı bıraktığınız için konuyu takipten çıkmıştım. Sizi buralarda tekrardan görmek çok güzel. Şans eseri cevabınızı gördüm, umarım konuya yazmaya devam edersiniz. Buradaki 3-5 boş insanın lafına aldırmayın, hayatımızın her alanında böyle gereksizler karşımıza çıkıyor. Konuyu tekrar takibe alıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: por favor

30 tl altından toplayın diye yazmıştım. özellikle macd bağırmaya başlamıştı.
    bugün tavan oldu, pzt de umarım gap li açar.
    pzt duruma göre satış yazabilirim çünkü sert düşüşün cılız tepkisi de olabilir.
    yani bir daha uzun süre o 54 seviyesi olacağını zannetmiyorum.
    finansal durumlar malum.
    aralıklı oturma düzeni ile seyircili oynama izni ve bein anlaşması biraz daha yuları taşıyabilir. ve dikkat ekim başı brüt bitimine 1 hafta kalınca pozisyon alınabilir ve brüt bitmeden 1-2 gün önce elden çıkarılabilir. çünkü genelde hep aynı hikaye gerçekleşir. brütte dar hacimle aşağı çektikleri fiyattan topladıklarını brüt sonrası hacimle çakabilirler.

Alıntıları Göster
    Hocam lafı uzatmadan yuklu olarak sasa da pozisyonum bulunuyor maliyetim 17.46 hissenin 18-22 aralıgında hedefi oldugunu soylediler ancak suan malum bistin durumu vs tedirginim siz olsanız ne yapardınız beklemeli miyim yoksa zarar kesmi yapılır hocam @por favor

• quote:

Orijinalden alıntı: 58daging

Hocam yazmayı bıraktığınız için konuyu takipten çıkmıştım. Sizi buralarda tekrardan görmek çok güzel. Şans eseri cevabınızı gördüm, umarım konuya yazmaya devam edersiniz. Buradaki 3-5 boş insanın lafına aldırmayın, hayatımızın her alanında böyle gereksizler karşımıza çıkıyor. Konuyu tekrar takibe alıyorum
    +1 katılıyorum
    Konuya devam etmelisiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrsmrc

+1 katılıyorum
    Konuya devam etmelisiniz

Alıntıları Göster
    Chakra abin düşünüyor. İş arası yapacağız bişiler. Suzi de tamam derse olur.
    Merhabalar hocam. Fener 30 un altına düşünce alın dediniz aldım 2 defa tavan yaptı. Sizce ne zaman çıkmam mantıklı olur?

• Bu konularda cok bilgi sahibi degilim ama spor hisselerine ilgim var. Genelde 3 4 tavan sonrasi sert dusus yasiyorlar. Tabi ustadlar daha iyi yorumlayabilirler.

• info yatırım kullanıyorum ben aracı kurumlara bak istersen on binde 4 kesiyor anlık fiyatları da veriyor tek kademe alış satış aylık 9 tl ücreti var ekstra ama bankalar on binde 15 veriyor 4 te 1 i hemen hemen
  • İş bankası komisyonu iyi midir? En iyisi hangisi

Hocam iyi ki yazdınız tekrardan,
    Burada sessiz takipte olan büyük bir kitleniz oluştu gibi duruyor :)
    İztar bende çok satmaya niyetlendim ama sizin yorumlarınız aklıma geldi tuttum yanlışta yapmamışız :)
    Menderes için direnç noktaları nedir hocam çok beklemek istemeyen nerede satmalı bunda da fikir verirseniz seviniriz.
    Gerçekten kaliteli analizleriniz var. Bırakmayın buraları takipteyiz teşekkürler şimdiden.
  • Merko icin yorum alabilirmiyiz kardesim. Bir ongorun varmi acaba.

• 
Sayfa: önceki 6061626364
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.