Şimdi Ara

Konsol mu Pc mi? (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
401
Cevap
3
Favori
18.931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
23 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aksoy_M

    Kral 4000 mü? İndirimle 130 -140 arası bir fiyata geliyor plus bununla beraber kiralama var forumdan al sat var bununla beraber ayaklarını uzatıp bel fıtığı olmadan 55 inç Tv'de oynamak var, boyun fıtığı olmamak var daha sayayım mı ? Bu arada Steam tamam 3. Parti oyunlarında dolar kurunu iyi sabitlemiş ama iyi oyunlarda fark çok az bununla birlikte çoğu oyun çok uzun zaman sonra PC ye geliyor
    Hiç Konsol vs PC kavgası yapacak bir insan değilim, ikisinin de artıları eksileri var, ama söyledikleriniz çok hatalı geldi.

    İyi oyunlarda fark az değil, bazı firmaların fiyatlandırması sıkıntılı EA Games ve Bethesda gibi. Witcher 3 iki bira parasına geliyor mesela. Benim yüzlerce oyunun arasında hiç kur indirimi çok olmayan oyun yok, az sayıda aynı fiyata getiren firmaları protesto ettiğim için almıyorum. Daha 2 gün önce 13 tane oyun aldım 280 liraya, aralarında AAA oyunlar da var Monster Hunter World, Farcry gibi.

    Asıl bu mesajı yazma sebebim fıtıklı olan argüman. Oyunların büyük çoğunluğunda ve konsolda çıkmış oyunların tamamında (doğal olarak) oyun kolu desteği var, ve xbox kolları microsoft'un olduğu için Windows'ta kollar taktığın an çalışıyor aynı bir mouse gibi. Platform oyunları, araba yarışları, spor oyunları vs oyun koluyla oynanıyor, fps oyunları ve mobalar klavye mouse ile oynanıyor genelde, ki o da öyle tercih edildiği için. Yani bu bir artı değil, istersen fare klavye kullanabildiğin için konsol için bir eksi aslında. Ha bu arada playstation kolları da çalışıyor programını indirince, sadece xbox direk kendiliğinden desteklediği için onu örnek verdim.

    Konsolun ciddi önde olduğu noktalar da var, ama onlar sizin değindiğiniz noktalarla alakasız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 9 Temmuz 2020; 14:49:1 >




  • Koca koca kasalarda soğutamadıkları işlemciyi ekran kartını o dar kutuda nasıl sogutacaklar merak ediyorum (ps5)

    Bence yeni nesilde bilgisayar oyunculugu zirveyi görür.

    Ps5 8-10 k da olsa alınır bir sekilde ama asıl sorun sonrası. 8k olan konsolun controlleri 1k dan asagı olmaz oyunlar 600-700 den asagi olmaz . Yilda 2 oyun oynicaksamda neden bu kadar para verip konsol alayim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konsol işi ülkemizde 1500 tl civarindayken vardi suan bitti pc ile fiyat yarişiyor.Oyunlari saymiyorum bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • PC param var 7k alıyorum aylık.
    PC diyorum,hiç PS,Xbox olmadı
    Almiyorum,bedava verseniz satar ekran kartı alirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • [F][u][r][k][a][n] [ kullanıcısına yanıt
    O ücretten de her ay bedava oyun geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arada güzel oyun geliyor evet. Ama o paraya istediğin oyunu satın almak daha mantıklı.
  • eğer online oyun oynuyorsanız (futbol, hayatta kalma vs.) pc tarafında hile hırla gür gidiyor.
    zevk almak için oynadığınız oyun artık nefret ettiriyor. elinizdeki kolu duvara atasınız geliyor.

    konsol sırf hileciler yüzünden bile tercih edilebilir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yuz kere PC 1000 kere PC...
  • Ülkemizde sanırım PC artık ağırlık kazanacak. Konsol ve oyunların fiyatları uçuyor. PC'de oyun fiyatları daha uygun olabiliyor ayrıca başka malum yollarda var. Günümüz oyun fiyatlarında birkaç oyunda sistemin parası çıkıyor.
  • Valla ps4pro sahibiyim çok zevk alarak kullandim.online oyunlarda hile hurda derdi yoktu.ex oyunları güzeldi neslin sonu geldi artık.
    İngilizce bilmedigim için bazı istediğim oyunları oynayamadim.oyunlara aşırı para vermedim al sat yaparak oyunları 10-20tl ye oynadım sürekli oynadığım oyunlari kardeslikle aldim.ps5 alma konusunda kararsız kaldım PS oyun fiyatları 600tl ye kadar dayandı şaka gibi degilmi.bu fiyatları kardeslikle kurtarmaz al satta.ps5 ülkemizde popüler şekilde kullanılacağını sanmıyorum.6-7k arası fiyata monitör hariç iyi bir PC toplanırmi merak icindeyim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bence tamamen tercih meselesine bağlı bir durum fakat ben PC'yi tercih ediyorum çünkü sağladığı özgürlük daha fazla. FPS bir oyun oynuyorsundur klavye, mouse ikilisini kullanırsın daha fazla zevk alırsın. Yarış ya da spor oyunları oynuyorsundur bir tane joystick veya direksiyon takarsın daha fazla zevk alırsın. Oyun oynamaktan çok bir işin düşer bilgisayardan rahatlıkla halledebilirsin. Bilgisayar hafif eskir bir iki parçasını değiştirerek ömrünü uzatabilirsin. Bu özgürlükleri sağlıyor olması aynı zamanda oyun dışındaki durumlarda da kullanılmasından dolayı benim tercihim PC'den yana fakat bu benim tercih sebeplerim. Sen başka şeylere dikkat ediyorsundur, bunlar senin tercihinde etkili olmayan faktörlerdir o zaman onları dikkate alarak bir seçim yap derim.
  • Bilgisayar mı konsol mu ? Sorusunun tek bir cevabı olduğunu düşünmüyorum, kişiye göre ihtiyaca göre şekillenen bir durum olduğunu düşünüyorum.

    Tek amacı oyun oynamak olan kişiler için konsol kullanışlı konforlu bir cihaz, önceden maliyeti sebebiyle daha çekiciydi fakat şimdi biraz kafa karıştırıcı maliyetlere ulaşmış durumda...

    Birden fazla kullanım amacı isteyen kişiler için bilgisayar ideal çözüm, konsolla kıyaslanacak bir yeri yok :) Hem donanım hem işlevsellik olarak konsoldan üstün bir cihaz...

    Benim evimde 2 konsol ve iyi bir bilgisayar var fakat yoğun kullandığım konsol oluyor, sebebi evliyim ve çalışıyorum. Gece sıkıldığımda 1 2 saat oynayıp kapatmak için bilgisayar açmak zor geliyor :)
  • PS Xbox vs Oynadığınız oyunlar bile PC de yapılıyor tartışma kapanmıştır 4 tb oyun arşivim bulunmakta torrent olarak .d

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2500 lira iken one x + 2 yıllık gamepass yapan adamların kafa rahat :D
  • Yeni nesilde Xbox'tan ucuz bir konsol hamlesi bekleniyor. Eğer ps5'in 8 bin tl'den gireceği Türkiye pazarına da özel fiyat uygulaması yaparlarsa öyle bir konsolda ve 2000 tl gibi bir fiyat sunarlarsa bütün ülkeyi kazanırlar.
  • Young Sinatra kullanıcısına yanıt
    2000 tl olma imkani yok, zaten cok ucuza satiyorlar, sirf icindeki ekran kartinin ederi 10 bin liranin uzerinde, o da servislerden kazanmak istedikleri icin. Fiyatin asil sebebi bizim vergiler iken ucuza satmak icin zararina satmalari gerekir. Birkac seneye yine pc daha karli olur ama en azindan ilk 2 sene bilgisayara gore yine de ucuz olacak, suan onun dengi bilgisayar bile yok paradan bagimsiz olarak.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • WaBoSe kullanıcısına yanıt
    Toplanır hocam youtuberları takip edin. Sponsorlarla anlaşarak uygun fiyata sistem satışına öncülük ettikleri dönemler oluyor. 3 sene kullanırsınız baktınız yetmiyor ekran kartı değiştirirsiniz ve devam edersiniz pc ölmez 8 seneye kadar yolu var bir kaç yükseltmeyle. 8 seneye kadarda kim öle kim kala illaki konsol kadar beklenti olmasın ömür açısından. Ayrıca oyunlarda çok ucuz pc de. Tr destekli değil çoğu oyun bunların önemli bir kısmını tr yamayla zevkle ve anlayarak oynarsınız. Emin olun gow tlou olmasada oluyor zibilyon tane oyun var.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2-3 yılda bir sistem yenilemek zorunda kalacağıma konsolu tercih ederim 7-8 sene kafam rahat eder elbet oyunlar daha pahalı ama indirim dönemiyle kardeşlik sistemiyle vs hallolmayacak bir şey değil 8klık bir sistem toplasam şu an zaten adam akıllı oyun oynayamam bir de 2-3 yılda bir güncel işlemci ekran kartı vs isteyecek bu masrafı oyunlara yatırırım daha mantıklı pc'de bazı oyunların avantajı var kabul ediyorum ama oyun konusunda konsol varken pc demek garip geliyor bana
  • asko56 kullanıcısına yanıt
    Teraflops, performans ölçeği için tutarlı bir metrik değil. Mesela baktığın zaman Vega 64'ün 12.66 teraflops olduğunu görebilirsin. Bu mantığa göre Vega 64'ün RTX 2080 Super'den daha iyi bir GPU olması gerekir; ama gelgelelim GTX 1080 ile eşdeğer olacak bir GPU Vega 64. Yani ooo 10 teraflops üff çok güçlü diye hemen atlamayın. RTX 2060 - 2070 ayarında bir şey olacaktır PS5 GPU'su.


    Ayrıca konsollar çıktığında AMD tarafında RDNA2 ve NVIDIA tarafında Ampere mimarili RTX 3000 serisi ekran kartları çoktan çıkmış olacak. Aynı zamanda Eylül'de 4000 serisi Ryzen işlemciler de geliyor. Bunların çıkışıyla birim performansa düşen maliyet oldukça düşecektir.

    Anakartın da öyle ahım şahım bir şey olmasına gerek yok.

    Normal şartlarda PS5'i sollayacak sistemi 8 bin TL'ye rahat çıkarırsın ancak PS5'in depolama donanımı prensip olarak PC'lerden farklı çalışıyor bunun ileride PC'lere entegre edilip edilmeyeceğini göreceğiz ancak edildiğini varsayarsak biraz daha masraf çıkabilir.

    Lansman gününde PS5'i 10 bin TL'yi geçmeyecek bir PC ile sollarsın.


    1 yıl içinde o fark tamamen erir. (Zaten ilk sene konsolda muhtemelen doğru düzgün oyun olmayacak)

    2 yıl içinde ortada PS5 diye bir şey kalmaz. Bugünkü durum neyse ona döner.


    15 bin falan hikaye yani.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elessar Eredhian -- 15 Temmuz 2020; 20:52:13 >




  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.