Şimdi Ara

Komya'da göz muayenesi için hastaneye giden kadına 'Teşhircileri muayene etmiyorum' diyen doktor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
1
Favori
1.733
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

metni:
    Bir vatandaşın gönderdiği ihbar videosu:
    •⁠ Kız kardeşim Konya Meram Devlet Hastanesi'nde göz muayenesi için gitti.
    •⁠ Doktor Hasan H. U. isimli doktor kız kardeşime 'kendini teşhir eden çıplakları muayene etmiyorum' dedi ve odasından kovdu.
    •⁠ Aynı olayın bu hastanede daha önce de yaşandığını öğrendik.
    •⁠ Bu haksızlığın duyulmasını, gerekli cezanın verilmesini ve başka hiçbir hastanın aynı durumu yaşamamasını istiyoruz.

Komya'da göz muayenesi için hastaneye giden kadına "Teşhircileri muayene etmiyorum" diyen doktor
    Komya'da göz muayenesi için hastaneye giden kadına "Teşhircileri muayene etmiyorum" diyen doktorx (formerly twitter)
    ibrahim Haskoloğlu (@haskologlu) on X
    https://x.com/haskologlu/status/1960359688542793971

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 26 Ağustos 2025; 22:23:4 >

• tam tersi senaryoyu düşünelim. x devlet hastanesinde bir doktor başörtülü birini tedavi etmeyi reddediyor. dinciler ortalığı birbirine katar, bütün bakanlar koro halinde açıklama yapar, üstüne doktoru sürmezler bile, direkt içeri atarlardı.

bu "doktor" bozuntusuna ne olacak peki? yalandan bir soruşturma ve başka hastaneye transferle geçiştirilir muhtemelen. eğitimi almış ama kafa taşrada kalmış, bir milim ileriye atamamış kendini.

Neden haberi geçiyoruz, işine gelmeyen noktalarda keyfine göre mi hareket edeceğiz? Evet; yorumunu gördük, doktor haksız ama kıza da teşhirci demişsin ve bunu yaparken de kızın giydiği kıyafeti bambaşka yansıtmışsın.

Teşhircilik suçu için şurayı okuyabilirsin:

https://barandogan.av.tr/blog/mevzuat/tck-madde-225-hayasizca-hareketler-sucu.html

Okursan, baldırın veya göbeğin açık olmasının teşhircilik olmadığını anlarsın.

Avrupa'dan haberi olmayan, belki de bir kez olsun yurtdışına çıkmamış kişilerin Avrupa hakkında yorum yapmalarına gülüyorum. Avrupa'da insanlar sıkça parklara bikini veya mayo ile gidip güneşlenirler.

İlk defa haklı bir noktaya değindin. Bedenini teşhir etmek ucuzluktur. Ama sen teşhirciliğin ne olduğunu bilmiyorsun.

• Bu doktorun diploması dahil her şeyi iptal edilmeli ve en az 5 yıl ile yargılanmalı.

• Olması gereken diplomasının iptal edilip meslekten men edilmesi. Doktormuş hasta seçme lüksü varmış. Keyfi olarak kılık kıyafetinden dolayı hasta seçemezsin. Bunların hipokrat yemini bile şüpheli.

Ama dini rejime doğru yöneltilen bir ülke olduğumuz için hiçbir ceza alacağını sanmıyorum. Plaket bile gönderebilirler. Olmaz dediğimiz ne varsa oldu bu ülkede. İyi, haklı, özgür insanları kaybettik.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Komya'da göz muayenesi için hastaneye giden kadına "Teşhircileri muayene etmiyorum" diyen doktor
  • tam tersi senaryoyu düşünelim. x devlet hastanesinde bir doktor başörtülü birini tedavi etmeyi reddediyor. dinciler ortalığı birbirine katar, bütün bakanlar koro halinde açıklama yapar, üstüne doktoru sürmezler bile, direkt içeri atarlardı.

bu "doktor" bozuntusuna ne olacak peki? yalandan bir soruşturma ve başka hastaneye transferle geçiştirilir muhtemelen. eğitimi almış ama kafa taşrada kalmış, bir milim ileriye atamamış kendini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi end0plazmikretikulum -- 26 Ağustos 2025; 22:44:35 >
  • Twitter da kızın resmi de var, üstte kapalı siyah atlet, altta kot pantalon var, bi tek faul, atlet 3 parmak açılmış, göbek gözüküyor.

Doktor Bey sahile hiç gitmesin, orası çok berbat, bu kız onların yanında full kapalı kalır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • end0plazmikretikulum kullanıcısına yanıt

Jet hızıyla tutuklanır ve cezası verilirdi. Ertesi günü evinde göremezdi.

Bir doktor bu cesareti nereden buluyor?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Haberin başlığını NTV "Kıyafeti Nedeniyle Hastayı Muayene Etmeyen Doktor Hakkında Soruşturma Açıldı" başlığı ile verince türbanlı bacımıza yine terbiyesizlik yapıldı zandım...

• Soruşturma sonucu ne olacak?
    Meslekten men mi edilecek?
    Bence bir şey çıkmaz.

• şuan güncel çıplaklığı avrupada göremezsiniz. yeni nesil çok kötü ilerliyor. Teşhircilik yapılıyor şimdi bu yorumu yazdığım için geri kafalı diyeceksiniz ama durum bu malesef.

• Teşhirci kadınları yeterince utandırmıyoruz ama mücadele etmenin yöntemi bu değil sayın doktor.

• Navi kullanıcısına yanıt

Çıplaklığın anti tezi başörtüsü değil. Kıyası doğru yapalım önce lütfen..

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Değil elbette. Eskiden de türban karşısına bikini örneği ile çıkılırdı. O da çok saçmaydı. Bu bir örnek sadece. Toplumda ayrışmış kesimlerin hassasiyet kıyaslaması diyelim. Ülkemizde yanlışlar-doğrular, yapana ve kime yapıldığına göre değişebiliyor. Mesela senin mahallede çok kişinin bu doktora hak verdigini tahmin ediyorum. Ülkede de çoktur destek olacak. Bir ilkokul öğretmeninin çocuklara yazın şort giymeyin diye tavsiye ettiği video vardı yakın zamanda. Ona gelen görüşlere bir bakabilirsin.

Arkadaşın dediği de, bu olay bir türbanlılya yapılsaydı, demeçler demeçleri izler, gereken 24 saati geçmeden yapılırdı. Şimdi ağız kenarıyla "pek olmamış, yanlış yapmış, olmasa iyiydi " vs denecek.

• M_aTRa_X kullanıcısına yanıt

Yorum doğru ama yeri ve zamanı değil. Bu olay konuşulurken söylenecek şey degil. Yanlışa kılıf olur sadece. Doktorun tezi de bu zira.

• Navi kullanıcısına yanıt

Tesettür Dini bir sembol olduğu için hassasiyet baremi de yüksek oluyor haliyle. Teşhircilik ve çıplaklık neyin sembolü ben tam olarak anlamış değilim. Hiç bir şekilde ne inanç ile ne bilim ile ne akıl ile temellendirme yapılacak bir olgu değil. Çıplaklık " Özgürlük " kavramını istismar ederek açıklanmaya çalışılıyor, altını kazısan iç güdülere dayana bir duygusallık çıkıyor. Çıplaklığın ve hiç bir meşruiyet zemini yok.

Bu arada doktorun yöntemi yanlış, makam ve güce dayalı olmaz bu işler..

Nedense bu dini hassasiyetler en çok kılık kıyafet kıl tüy meselelerinde ortaya çıkıyor. Neyse bu ayrı bir konu.

Ilk düğmeyi yanlış iliklersen gömleğin üzerinde düzgün durması imkansız olur. Çıplaklık neyin sembolü diye sorduğun soru, hatalı bir başlangıç noktası. Bir sembol olmak zorunda değil. Teşhirci kelimesi de ayrı bir sorun ve karşıdakini aşağılama amaçlı. Türbanlılara sıkmabaş denirdi eskiden, küçümseme amaçlı, aynı şeyi sen yapıyorsun. Teshircilik ve çıplaklığın bir sınırı var mı? Hangi kıyafetten itibaren bu sınıfa giriyor sana göre? Tesettür dışında neredeyse her giyim tarzını bu sınıfa koyabilirsin o zaman.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Navi -- 27 Ağustos 2025; 13:30:20 >
  • Doktor Bey işini yanlış seçmiş. Doktor hiç bir hastanın cinsine kıyafetine rengine bakmadan tedavi etmek zorundadır. Zaten hipokrat yeminide budur.Ben 45 sene yurt dışında yaşadım. Kaç kere ameliyet oldum. Ama bana hiç bir doktor hangi milletten hangi ırkdan olduğuma bakmadı. İşini yaptı.Şimdi bu Doktor bey kıyafete bakıp ölen bir hastaya müdahale etmeyecek mi?Yani gerçekten yanlış bir meslek seçmiş. Bence camiye hoca falan olsaydı anlardım. Bu konunun hiç bir affedilecek bir yanı yok mesleği icabı

• 2000watts kullanıcısına yanıt

"Oğlum, ben sana Doktor olamazsın demedim, Adam olamazsın dedim"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_runo -- 27 Ağustos 2025; 13:41:15 >

Senin saçmalıklarına o kadar cevap verdik, sen hiç utandın mı da senin istediğin gibi giyinmeyenleri mi utandırmaya çalışıyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkTechno -- 27 Ağustos 2025; 14:13:41 >
  • Göbeği açık kıyafete teşhircilik diyen insandan korkarım ve uzaklaşırım. O insanın kafasından her türlü düşünce geçebilir.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.