Olay, 11 Aralık’ta öğle saatlerinde Kocaeli'nin Darıca ilçesine bağlı Nenehatun Mahallesi’ndeki Nenehatun İlkokulu'nda meydana geldi.
Ücretli ana sınıfı öğretmeni Sema Özdemir, öğle derslerinin bitiminde öğrencilerin okuldan rahatça çıkabilmeleri için kapıdan çekilme uyarısında bulunduğu veli ile yaşadığı tartışma sırasında yere yığıldı.
İhbar üzerine okula gelen sağlık ekipleri tarafından Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan Özdemir’in beyin kanaması geçirdiği tespit edildi. Sema Özdemir, Kocaeli Şehir Hastanesi’ne sevk edildi.
Yoğun bakım servisinde 13 gündür tedavi gören Sema Özdemir, bugün yaşamını yitirdi. Sema Özdemir’in cenazesinin memleketi Çorum’da toprağa verileceği öğrenildi
DHA
Sakarya’nın Akyazı ilçesi Sinemalar Sokağı'nda bir grup, yılbaşı kutlamalarına ilişkin tepkilerini ifade etmek için dikkat çeken bir pankart astı. Üzerinde “Müslüman Noel Yılbaşı Kutlamaz” ifadesi yer alan pankart, kentin belirli noktalarında vatandaşların dikkatini çekti.
Parkartta yer alan ifadeler Müslümanların dini ve kültürel değerlerine vurgu yaparak, yılbaşı kutlamalarının İslam diniyle bağdaşmadığını ifade etti.
YORUMLAR İKİYE AYRILDI
Bazı vatandaşlar pankartın ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilebileceğini ifade ederken, bazıları ise bu tür söylemlerin toplumsal ayrışmaya neden olabileceği görüşünü dile getirdi.
Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, pankart yerel halk arasında tartışmalara yol açtı.
TV NOTA
Alıntı
metni:Bakanlığın kararı üzerine 200 çevik kuvvet polisi, Belgrad Ormanı'na şafak operasyonu yaparak İBB'yi tahliye etti.
video:
Arnavutluk, Tiktok'u en az 1 yıl süreyle yasakladı
Kasım ayı ortasında video paylaşım platformunda başladığı iddia edilen bir tartışmanın ardından bir gencin başka bir genç tarafından bıçaklanarak öldürülmesi üzerine Arnavutluk yetkilileri, öğretmenler ve ebeveynlerle 1.300 toplantı düzenledi.
Başbakan Rama, öğretmenler ve velilerle yaptığı son toplantıda TikTok'un "herkes için tamamen kapatılacağını" söyleyerek, "Arnavutluk Cumhuriyeti'nde TikTok olmayacak" dedi.
Rama, uygulamanın gelecek yıl başlayacağını dile getirdi, ancak net bir tarih belirtmedi.
Yorum talebine e-posta yoluyla yanıt veren TikTok ise bıçaklanan gençle ilgili olarak "Arnavutluk hükümetinden acilen açık bilgi" talep etti.
Şirket, "failin veya mağdurun TikTok hesapları olduğuna dair hiçbir kanıt bulamadığını ve birden fazla haberin, bu olaya yol açan videoların aslında TikTok'ta değil, başka bir platformda yayınlandığını doğruladığını" bildirdi.
Yerel araştırmacılara göre, ülkedeki en büyük TikTok kullanıcı grubu çocuklardan oluşuyor.
Çocukların kavgalarda kullanmak üzere okula bıçak ve diğer nesneleri götürmeleri ya da TikTok'ta gördükleri içeriğin teşvik ettiği zorbalık vakalarının ardından Arnavut ebeveynlerin endişeleri artıyor.
Rama'ya göre TikTok'un ana şirketi ByteDance'ın bulunduğu Çin'deki faaliyetleri farklı. Rama, Çin'deki uygulamanın, "nasıl daha iyi ders çalışılacağı, doğanın nasıl korunacağı ve benzeri konuları işlediğini" ifade etti.
Başbakanlık Ofisi, Arnavutluk'un TikTok'a algoritmasını değiştirmesini sağlayamayacak kadar küçük bir ülke olduğunu belirtti.
Yetkililer, okullarda polis varlığını artırma, eğitim programları uygulama ve ebeveynlerle daha yakın iş birliği kurma gibi bir dizi önlem alıyor.
Rama, Arnavutluk'un şirketin ülkedeki faaliyetlerine devam etmesine izin verip vermeyeceğini kararlaştırmadan önce şirketin ve diğer ülkelerin bu bir yıllık kapanma sürecine nasıl tepki vereceğini takip edeceklerini dile getirdi.
Öte yandan, TikTok'un kapatılması kararına herkes katılmadı.
Ana muhalefetteki Demokrat Parti milletvekili Ina Zhupa, "Sosyal medya platformu TikTok'un kapatılmasına yönelik diktatörce karar, ifade özgürlüğü ve demokrasiye karşı ciddi bir eylemdir ve özgürlükleri bastırmak için gücün kötüye kullanılmasıdır."dedi.
Arnavutluk'un kararı Fransa, Almanya ve Belçika'nın da aralarında bulunduğu birçok Avrupa ülkesinin çocukların sosyal medyaya erişimine kısıtlamalar getirmesinin ardından geldi.
Avustralya kasım ayında bir adım daha ileri giderek 16 yaşın altındaki gençlere sosyal medyayı tamamen yasaklamıştı.
Euronews
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumartesi günü Muğla'da partisinin il kongresinde yaptığı konuşmada yeni anayasa tartışmaları üzerinden muhalefete 'Yaprak Dökümü' dizisindeki bir replik üzerinden yüklendi: '''Yok, istemezük'ten başka lügatlarında kelime var mı? O da yok. 'Aman Ali Rıza Bey ağzımızın tadı kaçmasın' modunda son derece konforlu alanda siyasetçilik oynuyorlar."
Türkiye'nin 1980 darbesi sonrası yapılan 1982 Anayasası'ndan Türkiye'nin artık kurtulması gerektiğini belirten Erdoğan "Ama bizim öyle bir muhalefetimiz var ki, bırakın çözümün parçası olmayı sorunun katlanarak katlanarak büyümesi için elinden geleni ardına koymuyor" dedi. Sonra da "Anayasa dahil ülkenin herhangi meselesinde önerileri var mı?'' diye sordu.
''Meclisimizdeki partilerin çoğunun ilk 4 madde başta olmak üzere pek çok hususta hemfikir olduğunu memnuniyetle müşahede ediyoruz'' diyen Erdoğan, Meclis'in son yılların en çoğunlukçu aritmetiğine sahip olduğunu belirtti.
Özel'e: 'Artık komik bile değil'
Erdoğan daha sonra hedefine Cumhuriyet Halk Partisi'ni aldı. CHP’yi Türkiye’nin önemli projelerine karşı çıkmakla itham etti. “Türkiye ne zaman tarihi adımlar atsa karşısına CHP çıkıyor” diyen Erdoğan CHP’nin 'küresel güçlerin soytarısı' olduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanı “CHP’ye gönül verenlerin önemli bir kısmı bu tablodan rahatsız, biliyoruz” diye konuştu.
AK Parti Genel Başkanı, CHP lideri Özgür Özel hakkında ise sert konuştu: ''Kırdığı potları üst üste koysak buradan Halep’e yol olur. İlk başta milletimizi ve gençlerimizi eğlendiriyordu artık komik bile değil. Türkiye gibi güçlü bir ülkenin ana muhalefet liderinin kendini bu duruma düşürmesi utandırıcıdır.''
Erdoğan ayrıca CHP’nin kendi içinde 4-5 parçaya bölündüğünü de söyledi.
Euronews
Yurt dışı alışveriş sınırı 30 Euro'dan 27 Euro'ya indi
Alıntı
metni:Yurt dışından yapılan gümrüksüz alışveriş limiti 27 Euro'ya düşürüldü. Ürünler bedava kargo olarak gönderilse bile artık devlet kargo bedelini 3 Euro olarak kabul edecek. Bunlara ek olarak ise E-Ticaret ile yapılan satışlara yüzde 1 stopaj vergisi getirildi. Kısacası yurtdışından ürün almanız artık neredeyse yasak hale getirildi. Bu kararlar nedeniyle birçok önemli marka Türkiye'den çekilmişti. Şimdi tamamen bitti.
RTE: "22 yıllık iktidarımız boyunca hak yemedik."
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) başlayan bütçe maratonu Genel Kurul'da Cumhurbaşkanlığı ve bağlı kuruluşlarının 2025 yılı bütçelerinin görüşmeleriyle devam ediyor.
"SENİN DE Mİ BAŞINI AÇTILAR, BAŞÖRTÜNÜ ÇIKARTTIRDILAR?"
Görüşmeler esnasında partisi adına söz alan AK Parti İstanbul Milletvekili Nilhan Ayan'a konuşması sırasında CHP sıralarından dikkat çeken bir sataşmada bulunuldu. CHP'li bir vekil, geçmişte yaşanan başörtüsü sorunundan bahseden Ayan'a, "Senin de mi başını açtılar, başörtünü çıkarttırdılar" diyerek laf attı.
"BAŞÖRTÜLÜ VEKİLLERİMİZLE GURUR DUYUYORUM"
Ayan ise bu sataşmaya, "Buna alışacaksınız, merak etmeyin biz alıştıracağız sizi. Lafa gelince hep kültürden, sanattan, ilerlemeden bahsedersiniz ama kızlarımızı, kadınlarımızı kazandıkları üniversitelerin kapılarından geri çevirirsiniz ve buna da çağdaşlık dersiniz. Ben bugün Meclis'imize bakıyorum, Genel Kurul'umuzdaki başörtülü vekillerimizle gurur duyuyorum" karşılığını verdi.
AK PARTİLİ USTA: "ESEFLE KINIYORUM"
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta da yerinden söz olarak CHP sıralarından gelen sataşmaya yanıt verdi. Usta, "Artık kadınlarını başının örtüsüyle uğraşmaktan, göstermiş olduğumuz mücadeleyi böylesine küçümsemek, böylesine bir laf atma mevzusu yapmanız kadar onur kırıcı bir şey olamaz. Bu kesinlikle kabul edilemez. Bu cümlenizden dolayı sizi esefle kınıyorum. Bu onurlu bir mücadeledir. Burada bulunan bütün kadınlardan özür dilemeniz ve bu cümlelerin bir daha bu Genel Kurul'da duyulmaması için herkesin özen göstermesini hassasiyetle rica ediyorum" dedi.
CHP'Lİ EMİR: "BU BİTSİN DİYE MÜCADELE VERENLERİN İÇERİSİNDE CHP'LİLER OLDUĞUNU GAYET İYİ BİLİYORSUNUZ"
Yerinden söz alan CHP Grup Başkanvekili Murat Emir ise partisini savundu. Emir, "Sayın hatibi (Nihan Ayan) dikkatle dinledik. İçerisinde bizim asla kabul etmeyeceğimiz, bize ait olmayan isnatların olduğu. Hatta zaman zaman saldırganlaştığı ifadeler var. Dolayısıyla bir tepki alması bir yere kadar anlaşılabilir. Ama ne mutlu ki Türkiye'nin gündeminde uzun yıllardır başörtüsü diye bir sorun kalmamıştır. Bu sorunun bitmiş olmasından dolayı da son derece memnunuz. Bu bitsin diye mücadele verenlerin içerisinde Cumhuriyet Halk Partililer olduğunu da gayet iyi biliyorsunuz." diye konuştu.
SonDakika.com
Hatay'da Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, kız öğrencilerin okul servislerinin ön koltuklarına oturmasını yasaklayan tartışmalı kararda geri adım attı
Müdürlük, kamuoyundaki tepkiler üzerine okullara gönderdiği resmi yazıyı geri çekti. Okullara iletilen 'Düzeltme' başlıklı yeni duyuruda 12 Aralık 2024 tarihli eski yazının ''dikkate alınmaması'' ve yapılacak işlemlerin Okul Servis Yönetmeliği’ne göre yürütülmesi talep edildi.
Ayrıca şu ifadeler de yer alıyordu:
“Öğrenci servislerinde ön koltuklarda kız öğrencilerin oturmaması için okulunuzdaki öğrencilerin bilgilendirilmesi ve ön koltukta oturan kız öğrencinin oturduğunun tespiti halinde şoförlerin, öğrencilerin derhal uyarılması gerekmektedir. Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda bilgilerini ve gereğini rica ederim.”
Karara tepki gösteren Emek Partisi Antep Milletvekili Sevda Karaca X'te yaptığı paylaşımda, "Antakya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden bir garip genelge: Öğrenci servislerinde kız öğrenciler ön koltukta oturmayacakmış! Merak ediyoruz, gerekçe nedir?" dedi.
Euronews
CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, TBMM Genel Kurulu'nda 2025 Bütçesi'nde AKP'li Gökçek ailesi hakkındaki yolsuzluk iddialarını yeniden gündeme getirdi.
Ağbaba konuşmasında da görevden el çektirilen AKP'li eski Ankara Büyükşehir Başkanı Melih Gökçek'in oğlu AKP Vekili Osman Gökçek'in 600 milyon liralık ve 14 bin metrekarelik malikanesinden bahsetti.
Ağbaba şu ifadeleri kullandı:
Alıntı
metni:Bir de Osman Gökçek'in malikanesine bakın. Değerli arkadaşlar, bakın bu malikaneyi dünyada 3 kişi yapar. 1- Kolombiya'daki uyuşturucu baronları. 2- Arap şeyhleri. 3- Hırsızlar. Şimdi size soruyorum, şimdi size soruyorum, Osman Gökçek kim? A- Uyuşturucu baronu. B- Arap şeyhi. C- Hırsız. Takdir sizin.... Allah aşkına, Allah aşkına bakın, bir ev, bir bekar adam 250 metrekare kapalı havuzu niye yapar ya? 160 metrekare salonu niye yapar? 110 metrekare eğlence odasını niye yapar ya? Niye yapar? Acaba babası onu dinozor parkına götürmediği için mi eğlence odası yapıyor? Bu evin değeri muhtemelen 600 milyon değerli arkadaşlar
AKP Ankara Vekili Osman Gökçek, TBMM iç tüzüğüne göre sataşmadan söz aldı. Gökçek, malikanesini mal varlığında belirttiğini söyledi. Gökçek, malikanenin değerinin 600 milyon lira olduğu iddiasını yalanlamadı. Gökçek bunun yerine Veli Ağbaba hakkında iddialarda bulundu. Bunun üzerine de CHP Grup Başkan Murat Emir yanıt verdi.
Gökçek'in konuşması şöyle:
Alıntı
metni:Bugün kendi mal beyanımda belirttiğim bir varlık için Veli Ağbaba'nın söylemiş olduğu sözlerin üstüne, konuşma üstüne kürsüye çıktım. Tabii özellikle Veli Ağbaba'ya başta şunu hatırlatmak istiyorum. Özellikle şehit ailelerimizden bahsetti. PYD'li terörist Özge Aydın hatırlarsanız meclis kürsüsünde gelmişti. Elleri kelepçeliydi. Daha sonra PYD tarafından öldürüldü. Türkiye'ye ailesi dahi kabul etmek istememişti. Bunun savunucusu Veli Ağbaba'ydı. İkinci olarak 2013 Tutuklu Gazeteciler Raporu'nda yine serbest bırakılsın dediği Mersin saldırısında canlı bomba olarak kendisini kullanan terörist Dilşah Ercan yine Sayın Veli Ağbaba'nın raporunda geçen isimlerden bir tanesiydi. Yani Veli Ağbaba aslında bir terörist savunucusu, bir terörist aklayıcısı olduğunu göstermiştir. Ayrıca keşke kendisi burada olsaydı şu soruyu da sormak isterdim. Malatya Kale İlçe Başkanı vardı. Biliyorsunuz bu ilçe başkanı 16 yaşındaki bir kızımıza tecavüzden dolayı şu anda tutuklandı. Bu kıza tecavüz eden kişiyi savunan yani referans olan kişi Sayın Veli Ağbaba'ydı. Üçüncü olarak söylemek isterim bizimle alakalı yolsuzluk iddialarında bulunuyor burada. Kendi kardeşi Hür Ağbaba SGK'nın kendisine vermiş olduğu biliyorsunuz bir arsa ile ilgili 150 milyon liralık arsayı 8 milyona kendisine peşkeş çekerken yakalandı ve ihale iptal edildi. Yani Veli Ağbaba aslında bakıldığı zaman benim hani bana biraz önce burada bazı ithamlarda bulundu ama tecavüzcülerin savunucusu desek referansı çıkıyor. PKK'lıların savunucusu desek referansı çıkıyor. Yolsuzluklarla ilgili kişileri aradığımız zaman öz ağabeyi çıkıyor
MURAT EMİR İDDİALARA YANIT VERDİ! "HER BİR KURUŞ BURNUNUZDAN FİTİL FİTİL GETİRİLECEK"
Gökçek'in ardından yanıt için kürsüye çıkan CHP'li Murat Emir:
Alıntı
metni:İddialarla ilgili söz istedi. Elbette ki hakkıdır. Kendisine bu kürsüden kimi iddialarda bulunuldu, bunlara cevap vermek onun hakkıdır. Ama kendisi burada iki dakikada kendi konumuyla ilgili hiçbir cevap vermedi. Muhtemelen veremiyor, açıklayamıyor ve bize savcılığı adres gösteriyor. Bakın Türkiye'de elbette biz savcılığa gideriz, elbette ki hukuki soruşturmalar yapılır ama Sayın Gökçek siz de bilmelisiniz ki babanızın dönemi ile ilgili yüzün üstünde dosya İçişleri Bakanlığı'nın raflarında yıllardır bekliyor ve tozlandı. Dolayısıyla bu savcılıklar göreve başlayacaklar, merak etmeyin. O her bir kuruş burnunuzdan fitil fitil getirilecek ama onun için gerçekten Türkiye'de adil bir yargılamanın olacağı günleri beklemek zorundayız. Şimdi, attığınız iddiaların bir kısmını ben biliyorum, cevap vereyim. Bir Tıp Fakültesi öğrencisini okulla ilgili bir sorunundan dolayı, bir eyleme karışmalarından dolayı, bir başka bir nedenle geliyor ve o bir öğrenci grubu geliyor ve Veli Ağbaba onlarla birlikte basın toplantısı yapıyor, görevini yapıyor. Ama o kişi yıllar sonra terörist oluyor. Bakın siz bilemezsiniz bunu. Artı mesela diyorsunuz ki rapor diyorsunuz, tecavüzcünün avukatı ya bunlar olacak şeyler değil. Attığınız iftiranın böyle akla mantığa uyar bir tarafı olsun, bir zemini olsun. Bakın tecavüz dediğiniz zaman işte orada savcılık devreye girer. Hangi savcılıkta tecavüzcü yargılanırken bırak Veli Ağbaba'yı, Veli Ağbaba asla böyle bir şey yapamaz da yapmaz da ama hangi CHP'li bunun arkasında durur? Hangi insan bunun arkasında durur arkadaşlar? Yani söylediğiniz şeyin içerisinde biraz akıl ve vicdan olsun. Dolayısıyla varsa cevabınız hakkınızdaki iddialarla ilgili gelin konuşun
Halk TV
Son Giriş: 4 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 10 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.665
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 305.761 (Bu ay: 20.101)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.231 (Bu hafta: 15)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic