Şimdi Ara

Kombimde duşalırken su soğuyor neden olur?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
1
Favori
170.979
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar baymak star extra kombi kullanıyorum 4 yıldır sorun toktu 2haftadır duş alırken su su birden soğuyor ve tekrar ısınıyor bunun muhtemel sebepleri neler olabilir ? kullanım suyu ntc si çanuk bozulacak bir parçamıdır bundan olurmu yoksa 3 yollu vanadaki bir arızadanmı olabilir bu durumun muhtemel sebepleri nelerdir?



  • duş suyu banyoda ısınıp soğuyor kombi üzerinde bu hateketi niye yaptığına baktığımda suyu açınca kombi parametrelerde yüzde yüz yanıyor ve hiç azaltmıyor bu şekilde suyu ısıtıyor ve k power yüzde yüz devam ederken birden gazı kesiyor ve su soğuyor bunu hep böyle devam ettiriyor iç kazan ısısımınyükseliyor bir sebepten alevi kesiyor akılmetredenmi olur havalar çok soğuk giriş suyunu çok soğuk görüptemi maxmimumda yanıyor anlamıyorum bu sıkıntı neden olur?
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    modulasyon ayarı yapılınca düzelir servis yapar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kombiustası

    modulasyon ayarı yapılınca düzelir servis yapar

    şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu modülasyon ayarı nedenbozulurki durup duruken?
  • bakılması lazım sensör vs test kontrol
  • başka yorum yapabilecek varmı arkadaşlar nereleri kontrol etmem lazım?
  • senin bakacağın sistem basıncı gaz geliyormu ve resetle gerisi go to service
  • hocam kombide ışıltırma yapılmaz. suyu yüksek dereceli açıp, eğer ılıştırmak için soğuk suyu açarsan belli bir yerden sonra su soğur. eğer ılıştırma yapmıyorsan ve tek bir musluk dışında hepsinde sadece sıcak suyu açtığında sorun oluyorsa o zaman servis desteği al derim.
  • arkadasın dedigi gibi ılıştırma yapılmaz ayrıca mutfaktada aynı sorun oluyormu.Banyoda oluyosa duş başlıgı kullanıyomuusn bunların kireçlenmesi yüzünden olur.öYle ntc yada modülasyon ayarı falan bozulmaz kombide zor iş yani onlar ilk sebep kireçtir herzman duş başlıgını söküp temizliyceksin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: aliance21

    arkadasın dedigi gibi ılıştırma yapılmaz ayrıca mutfaktada aynı sorun oluyormu.Banyoda oluyosa duş başlıgı kullanıyomuusn bunların kireçlenmesi yüzünden olur.öYle ntc yada modülasyon ayarı falan bozulmaz kombide zor iş yani onlar ilk sebep kireçtir herzman duş başlıgını söküp temizliyceksin

    duş başlığında sıkıntınyok kombi gazı kesiyor ve su soğuyor ama ev ısıtmasında en ufak sorun yok duşta çok yüksek start alkyor ve full yanıyor sanırım buda aşırı ısıdan gazı kesmesi gerekiyor...
  • Ilıştırmak olmaz diyorsunuz kombide en düşük 40 derece oluyor. Yanmıyormusunuz bu suda :)



    Ben pişerim 40 derece ile
  • Su basıncından, duş başlığı (duş telefonu) na kadar herşey etkendir. Suyu başlığa değilde yere yönlendirip deneyin, aynı sorun olacak mı? Sonucu buraya yazın.



    Saygılar....
  • pulpa kullanıcısına yanıt
    tabiki su ısındıgı için kombi gazı kesiyor.İşte bu ısınmanın belirli bir çizgide artması gerekiyor.DUş başlıgı çıkışlarının kireçlenmesi ,dar olması bunlar etkendir hep.kullanım suyunda cihaz maksimum yanar taki senin ayarladıgın set sıcaklıgına gelince minimuma düşer ki hep bu derecede kalabilsin.Ama bunuda musluktan 7 litre civarında su akarken yapabilir
  • Arkadaşım ben de kombimi 2 senedir sorunsuz kullanırken aynı şey bende de oldu. Servis geldi termostatı değiştirdi ve oldu dedi. 2 defa düzgün şekilde duş aldım ki problem tekrar etti. Geçen hafta tesadüfen fark ettim. Sıcak suyu aniden açınca ister duş başlığına ver ister musluğa, basınçta ani bir dalgalanma oluyor. Kombi de muhtemelen bu farkı regüle edemiyor. Kendimce şöyle bir çözüm buldum: Musluğu açarken yavaş yavaş açıyorum. Önce çok kısık açarak suyun duş balığına dolmasını sağlıyorum. Su tamamen dolup debi sabitlendiğinde suyun debisini yavaş şekilde istediğim seviyeye getiriyorum. Denemediğim şey kalmamıştı. En son duş başlığının içine kireç sökücü bile dökmüştüm olmamıştı ama sonunda böyle çözebildim. Bi dene derim.
  • 40 derece gayet uygun bir sıcaklıktır. 40 derece altında çoğu kişi yıkanmaz ve ona göre üretilirler zaten genelde kombiler. Bazılarında min ayar 38 dir. aliance21 ustanında dediği gibi bir muslukta debi dakikada 7-8 ite dolduracak kadar şiddetli olmalıdır.
  • Demir döküm kombide de başıma gelmişti benim aynı problem. Servis çağırdık bakım yapılacak dedi. Boyler sıvısı ile sıcak su esanjorunun içeriğini temizledi. Kireç ve pas dolmuştu içerisi. Buda şu çıkışını kisitliyormus. Temizledikten sonra duzelmisti.
  • hamdi574215 kullanıcısına yanıt
    Kolay gelsin. Kombi sıcak su derecesi minimum 40 a ayarli. Sadece sicak suyu acsam benim için fazla geliyor. Bu nedenle ilistirma yapıyorum lakin su sıcaklığı stabil durmuyor. Çözüm nedir acaba
  • Benim kombide de benzer bir sıkıntı var. Duş alırken bir anda soğuyor ve sonrasında ısınıyor.

    Banyodaki lavabonun çeşmesini hafif açarsam su sabit ısıda kalıyor, sanırım kombiyi çalıştıracak seviyede su debisi yetersiz kalıyor.

    Benim yapabileceğim bir çözüm var mı? Teşekkürler.

  • fofer kullanıcısına yanıt

    duş başlığını değiştir yada temizle sorun düzelir

  • quote:

    Orijinalden alıntı: akula06

    duş başlığını değiştir yada temizle sorun düzelir

    Hocam hem duş başlığını hem de başlığın kablosunu değiştirdim sonuç değişmedi.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.