Şimdi Ara

Dökme gaz sistemi kurulumu/kullanımı hakkında yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
20.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    acaba aranızda dökme gaz sistemi kullanan var mıdır? Müstakil bir evin bahçesine kurulum maliyeti (hafriyat ve tesisat kısmı daha doğrusu) ne kadar tutar, bilen ya da kabaca tahmin edebilecek var mıdır? Bilindik markaların dökme gaz sistemlerini araştırdım, keşif yapıldıktan sonra bahçe uygunsa toprak altına ya da üstüne 1750 litrelik (800 kg'lik) silindirik bir LPG tankı gömülüyor (ufak bir zemin betonu da dökülüyor). Bu tank için de 800 Lira civarında bir depozito ödüyorsunuz. Onun dışında tanktan eve kadar bir tesisat çekiliyor ve standart kombinize bağlanıyor. Yani depozito dışında hafriyat ve bu tesisatın masrafı var.

    Yardımcı olabilecek varsa çok makbule geçer.



  • Güncelleyeyim.
  • Kuracağınız LPG tesisatı basınçlı tank ve borulama olacağından pahalı bir yatırım olacaktır, ayrıca periyodik olarak makine mühendisleri odası muayenesinden geçecektir. Eğer birkaç yıl içinde evinize doğalgaz gelecekse bu masrafa girmeye bence gerek yok, çıkma bir sıvı yakıtlı kazan kurabilirsiniz. Tabii doğru karşılaştırmayı yapmak için iklim ve kullanım özelliklerini ve detaylı maliyetleri bilmek gerekir..
  • İlginize teşekkürler yalnız tank kurulumu gaz dağıtan şirkete ait. Ben sadece depozito oduyorum. Dolayısıyla belirttiğiniz masraflar ve düzenli kontroller bana ait degil. Ben sadece hafriyatın maliyetini merak ediyorum. Bahceyi hazir hale ben getireceğim, şirket ise depozito karşılığı tankı getirip kombiye kadar bağlantısını yapacak. Hafriyat dısında muhtemelen malzeme faturası da cikaracaklardir ama detayını bilmiyorum. Belki evinde kullanan vardır diye sormak istedim.

    Dogalgaz 2013de gelecek demislerdi ama bana sorarsanız minimum 5 sene var... Halihazirda kömürlü kazan kullaniyorum ama pisliğinden bezdim. O yüzden alternatiflerin maliyetini araştırıyorum. Belki de elektrikli kombi alacağım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleyeyim.
  • Merhaba igorparker,

    Sonunda nasıl bir gelişme yaşandı? Dökme gaz tesisatı kurdunuzmu? Isınma iyimi? Maliyetleri öngördüğünüz gibimi? Yoksa sonuç daha mı değişik?

    Giresun iline Doğalgaz geldi, ancak bu ilimizin yerleşimi daha dağınık ondan dolayı Bulancak ilçesinde doğalgaz, zaten yolu yapamayan doğalgazı nasıl gedirecekki, yok.

    Mazot pahallı olmasa, jeneratör bağlıyacağım ve kendi elektriğimi kendim üreteceğim.

    Selamlar
  • bende düşünüyorum. sonuç ?

  • arkadaşlar dökme gaz pahalıdır. getirmesde sorun. hani tedarikçiyi bulunca anca sonuç alableceğiniz bir durum malesef ki

  • Maliyeti ne kadar arkadaşlar

  • Kurduran olmamış sanırım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.