Şimdi Ara

Klimadan kötü kokulu hava geliyorsa....???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
44
Cevap
0
Favori
43.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, son zamanlarda araç içindeki buhuyu önlemek için klimayı açtığımda klimadan içeriye kötü kokulu hava geliyor. Araçta koku önleyici parfüm v.b. kullandığım halde (kalirifer peteğine takılı) bu koku duyuluyor yine.. Sadece kaloriferi açtığımda bu koku gelmiyor... Koku rahatsız ettiğinden bu sefer de camları açmak zorunda kalıyorum.. Ne yapmalıyım dersiniz? Polen filtresi yazın temizlenmişti.. Camlara giden hava deliklerinin olduğu yere parfüm mü sıkayım ya...??

• kötü koku ilk kullanımda genelde gelir.
    hatta polen filtresi temiz olsada gelebilir.
    hatta ve hatta sıfır araçta bile bu olur.
    ama bu koku abartılı şekilde ilk defa oluyor ise polen filitresinin bulunduğu yere bir bak hatta değiştir yada temizlet...
    bu kokunun değişik sebepleride vardır mesela bazı araçlarda klepe tutucu plastikler zamanla eskir ce çürür o bölgede biriken pislikler her açıkdığında koku yapabilir. hatta hava hattındaki nem veya sıcaklıkta bir etkendir.
    ama bu illde gaz kaçağının bir belirtisi değildir.
  • Öncelikle yanıtın için teşekkür ederim.. Aracım hyundai accent 2001 model gls ve polen filtresini kendim temizleyip temizleyemiyceğimi bilmiyorum. Kolay bir yerdeyse denerim tabii ki.. Bu arada koku sadece klimayı çalıştırdığımda oluyor (sıcak hava üfleme olayı-camlara) ama normal şekilde sadece kalorifer çalışınca koku olmuyor. Bir de soğuk deniycem bakalım yine koku olacak mı?
  • ben polen filitresi için ustaya hiç gitmedim.. kimi torpidodan ulaşılır kiminede ön camın önündeki havalandırmayı söküp ama sonuçta zor bir yerde değildir.
    en güzel çözüm o kısmı söküp ar4aç temiz bir ortamda son kademede fan açılır ve temizleyici bir solisyon dökülür bu solisyon ucucu alkol derecesi yüksek olmayan bir sprey olabilir bunu yaptım başarılı oldu
    eşimin eski parfümüydü bu.... :o)

camları açmayıda unutma ama illede klima açık olmasın. hatta kapalı olsun.
    ama sonuçta bir miktar koku yine kalır buda klimanın gazının devirdaiminden kaynaklanan bir kokudur bunun önüne geçemezsin sonuçta bu kokuda belli bir süre sonra yok olur.
    hocam sürekli içerdeki havayı sirküle etmesi pek doğru değil. hatta bazı durmlarda asıl koku ordanda gelebilir çoğu araçta çünkü hava emişini ayakların buluduğu yerden yapıyor.
    quote:

Orjinalden alıntı: EagleGlance

bunun için yapılacak tek şey klimanın hava sirkülasyonunu içteki havayı içeride döndürmesi için olana ayarlıyacaksın havayı dıştan almaması gerekir

• Zaten normalde ben içteki havayı sirküle eden ayarda tutuyorum, ama önceden bu kadar koku olmazdı. Dışardan gelecek şekildeye ayarladığımda da bu sefer dışarda alamadığım kötü hava içeri geliyor koku olarak.. Yani şu sıra böyle bir sorun var işte..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • wolverine 2001 accentin polen filtresi torpidonun hemen arkasındadır. aslında kolayca değiştirebilirsin ama biraz uğraştırıcı olabilir ilk sefer için

bence parçacıdan 15ytl ye bir polen filtresi al elektrikciye git değiştirsin 5 dakikalık iş zaten iyice bak adam açarken birdaha sen kolayca yaparsın

Orjinalden alıntı: serkes

ben polen filitresi için ustaya hiç gitmedim.. kimi torpidodan ulaşılır kiminede ön camın önündeki havalandırmayı söküp ama sonuçta zor bir yerde değildir.
    en güzel çözüm o kısmı söküp ar4aç temiz bir ortamda son kademede fan açılır ve temizleyici bir solisyon dökülür bu solisyon ucucu alkol derecesi yüksek olmayan bir sprey olabilir bunu yaptım başarılı oldu

ama sonuçta bir miktar koku yine kalır buda klimanın gazının devirdaiminden kaynaklanan bir kokudur bunun önüne geçemezsin sonuçta bu kokuda belli bir süre sonra yok olur.

cmaxte sökülmesi baya zahmetli 45 dakika filan sürüyor...
    gaz pedalının filan sökülmesi gerekiyor...

• bazı araçlarda böyle servis kıyakları var tabiki...
    böylece servise gidilmesini yada ustaya gidilmesini garanti kılıyorlar

bu arada gaz pedalının neyini söktüklerini pek anlamadım.

quote:

Orjinalden alıntı: ozzye36

quote:

ben polen filitresi için ustaya hiç gitmedim.. kimi torpidodan ulaşılır kiminede ön camın önündeki havalandırmayı söküp ama sonuçta zor bir yerde değildir.

cmaxte sökülmesi baya zahmetli 45 dakika filan sürüyor...
    gaz pedalının filan sökülmesi gerekiyor...

• Bende bu sıcak hava açıldığında çıkan kokudan muzdaripim bazen lağım gibi koktuğu bile oldu bakalım havalar ısındı eğer soğuk hava üflerkende bu koku olursa ploen filtresine bir el atalım...

bu arada gaz pedalının neyini söktüklerini pek anlamadım.

tam yerini bilmiyorum ama sökülmesi için gerekli imiş.
    cmax başlığında sökülmesini anlatan pdf vardı
    hem servisi zorunlu kılıyolar hemde işçiliğin çok tutmasını sağlıyolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 18 Mart 2007; 23:08:04 >

Orjinalden alıntı: Wolverine

Arkadaşlar, son zamanlarda araç içindeki buhuyu önlemek için klimayı açtığımda klimadan içeriye kötü kokulu hava geliyor. Araçta koku önleyici parfüm v.b. kullandığım halde (kalirifer peteğine takılı) bu koku duyuluyor yine.. Sadece kaloriferi açtığımda bu koku gelmiyor... Koku rahatsız ettiğinden bu sefer de camları açmak zorunda kalıyorum.. Ne yapmalıyım dersiniz? Polen filtresi yazın temizlenmişti.. Camlara giden hava deliklerinin olduğu yere parfüm mü sıkayım ya...??

1)Polen flitresi temizlenmesi gerekir.
    2)Klimanın radyatör peteklerine tazlikli su tutturman gerekir
    3)Kışın'da arada bir klimanın çalıştırılması gerekir.

Aracında sigara kullanıyorsan kokuyu oda tetikliyor benim size önerebileceklerim bu kadar SAYGILAR.

• Teşekkürler öncelikle yanıt veren arkadaşlara.. Sigara içmiyorum, arada nadiren sigara içen arkadaşım oluyor arabada ama o zaman da cam açıyorum. Şu soğuk çalıştırma olayını deniycem.. Koku gitmezse polen filtresini temizletirim artık..
  • Maksimum sıcaklıkta klimasız olarak havalandırmayı çalıştır,o koku klima borularının içinde nemin kalmasıyla ve kokuşmasıyla ilgili daha çok .Motor sıcaklığını iyice kazanınca 10-15 dakika maksimum sıcaklıkta maksimum güçte havalandırmak yeterli olacaktır. Buna ek olarak havalandırmanın dışarıda hava alan aralıklarını temizlemek üstünde yaprak toz gibi maddelerden arındırmak gerekli. Klimaların dışarı su tahliyesi yapan kanallarının açık olup olmadığını kontrol etmekte fayda var. Tabi paraya kıyıp polen filtresini de almak lazım.
    Bir de nem almak için kısa süre klimayı açıp camlarda nem gidince kapatmak klimanın içinde atıpmamış nemin kalmasına neden olur yani klimalı havandırma işlemini daha uzun süreli uygulamak iyi olur
  • arkadaslar yerı burası degıl belkı ama 96 accentte polen fıltresı varmıdır? araba 2 senedır bende hıc onemsemedım varsa degıstıreyım
    konica hexanon 50 mm f:1.7
    vivitar 35 mm f:2.8
  • Arkadaşlar klimadan gelen kötü kokunun sebebi BAKTERİ oluşumudur. Filtrenin değişti-rilmesi bir işe yaramayabilir. Servislerde bakteri gidericilerin olduğunu biliyorum, benim gittiğim servis bakteri gidericinin 45-50 YTL civarında olduğunu söylemişlerdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManamann -- 20 Mart 2007; 11:24:37 >
  • yA ben bide önde giden araç varsa vede benim klima açıksa öndekinin eksoz kokusu içerde o yüzden bir araca yaklaşınca ya klimayı kapatıyroum ya da sirkulasyonu açıyorum.bu eksoz kokuları fitil ediyor beni vede çok sakıncalı arkadaşlar.araba içinde daha çok ciğerlere dolluyor ilerde sorun yapabılır.bunun için sanırım filitre pek birşey yapamyor kanımca ne dersiniz
    Boşuna yorma kendini, özelimi açamıyorum ..!
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.