Yarbay
03 Temmuz 2003
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
6 üye
Görüntülenme
Toplam: 166 (Bu ay: 2)
Gönderileri
...
4k tv alma niyetinde olan birine bu 2 seçenek üzerinden hangisini neden önerirsiniz?
Aracım 2012 insignia 1.4. Şu an 40 bin km.de.
Son aylarda iyice artan turboya geçince yani özellikle 2000 devirden sonra ani hızlanma yaptığımda anlık da olsa motordan bir şakıma sesi geliyor.
Eski aracımdan şanzıman sesine benzettim ama tam çözemiyorum.
Servisteki elemanlar da tam anlayamadı, farklı yakıt kullan bir de öyle bakalım dediler, farklı yakıt aldım ama şu sıra ses daha da arttı, yakıttan olduğunu sanmıyorum.
Sakin kullanımda bişey yok, yokuş çıkarken daha belirginleşiyor, düz yolda 2000-3000 devir aralığında mesela 2. vitesten 3. vitese geçişte ani hızlanmada da duyuluyor, sonra 3. vitese alınca ses gidiyor.
Nedir derdi sizce?
31500km.de 2. el aldığım ve şu anda 39 bin km.de olan opel insignia 2012 1.4 benzinli aracımın önceki sahibinin yakıt kullanma alışkanlığını bilmediğimden ve aracın şehiriçi tüketimi fazla olduğundan bilindik markaların benzin depo ve enjektör temizlemesi için yakıt katkılarını alıp her depo dolumunda (60lt) depoya eklettim.

Sanırım bundan sonraki süreç bu uygulamalarla alakalı olacak ki aradan geçen 15-20 günlük süre sonrasında egzos ucunda siyah bir kurum farkettim, devamındaki günlerde de sarı renkteki motor arıza lambası yandı.

Elimde obd cihazı ve programı var, tarattığımda P1101 arıza kodu alıyorum, baktığımda da debimetre arızası olarak geçiyor.

Şimdi bu bahsettiğim arızayı söndürüyorum ancak 3 gün sonra yine yanıyor. O esnada aracın çekişinde herhangi bir değişiklik olmuyor.

Servise gitmedim henüz ancak sorduğum bikaç yerde bana karbon clean yaptırmam önerildi, 39 bin km.deki araca acil gerekli olur mu bilmiyorum.

Başka yerlerde de bana manifoltu temizlettirmem önerildi, hatta 2 manifoltu da temizlettirmem önerildi ve gaz kelebeğinin de o esnada temizlenmesinin iyi olacağı, böylece de arızanın tekrar etmeyeceği, hemen debimetre sensörünün değişiminin fuzuli masraf olacağı, sonrasında da bu arızanın yinelenebileceği, çünkü asıl önemli olanın oluşan kurumun temizlenmesi gerektiği anlatıldı.

Bunlar servis öncesi konuştuğum sanayideki ustalardan yaptığım alıntılardır.

Benim bu kullandığım yakıt ve depo temizleyiciler neden böyle bir olaya sebep oldu?

Bu durumda benim ne yapmamı önerirsiniz?

Bu manifolt ve boğaz kelebeği temizliği uzun ve masraflı bir iş midir? Gerekli ise tahmini masrafı ne olur? Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden Allah razı olsun diyorum.

(Not: Aracın 33 bin kmde yağı, yağ, hava ve polen filtresi, bujileri ve ön fren balataları serviste değişmiştir.)
2012 1.4t edition elegance 140hp 3 ay önce satın aldım. Cep telefonumun kendi bluetooth kulaklığı olduğu için araştırma gereği dahi görmemiştim ama şimdi farkettim ki navi 600 ekranda config düğmesine basınca telefon ayarları menüsü görünmüyor. Bu nedenle de bluetooth ve onunla ilgili hiçbir ayarı yapamıyorum. Direksiyon üzerinde, ön konsolda ve vites yanında 3 adet aynı işe yarayan telefon resmi olan düğme var, basınca mute yapıyor sesi ama config düğmesine basınca çıkması gereken telefon ayarları çıkmıyor. Araç stop vaziyetteyken menüler eksik geliyor, çalıştırınca klima ayarları felan da ekleniyor menüye ama telefon ayarları yok. Ben mi yapamıyorum, neyi eksik yapıyorsam yardımcı olun lütfen, yoksa servise mi gitmem gerekiyor?
Arkadaşlar, 2005 model 1,4 peugeot 206 benzinli aracımız satılıp üzerine en çok 25bine kadar konup benzinli, otomatik 2006 ve üzeri 1,5-1,6 motor yine 206 gibi küçük ancak yokuş yukarı bayılmayacak araç tavsiyeleriniz neler olur? Acil lazım, şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Merhabalar,

Trabzon'dan Mersin-Silifke'ye kendi aracımla bikaç gün sonra yolculuk var nasipse. Yanımda şoför yok, eşim ve aynı yaşta olan bayan yeğenim var.

Google'dan tarife aldığımda bana Giresun'dan yolu değiştiriyor, Sivas, Kayseri, Niğde, üzerinden Tarsus şeklinde bir güzergah çıkarıyor. Aracımda Navigasyon cihazım da var. Onunla tarife aldığımda Samsun'a kadar gidip ordan Çorum, Yozgat, Nevşehir, Niğde, Tarsus diye yol çiziyor.

Bu yollardan hangisini ve neden kullanmamı bana önerirsiniz? Dönüşte yine kendi aracımla geleceğim. Aracımda uzun yol eksiğim yok. Sabah 5-6 gibi yola çıkıp aynı gün gece de olsa varma niyetindeyim. Bu veriler ışığında Giresun üzeri 1000km. civarında ve 14sa. yol gösteriyor. Samsun üzerinde mesafe daha fazla ve haliyle süre de uzuyor.

Bir de yolda nerelerde mola vermemi önerirsiniz? Bildiğiniz yerlerden örnek verirseniz sevinirim.
Aracımda alpin usa 334 anfi ile destekli orjinal sony CDXF5550 cd/mp3 çalar ve pioneer 25cm sanırım 250watt bass var. Fazlasına gerek duymadım, bu şekil bana yetiyordu.
Bugüne kadar hiçbir sıkıntım yoktu ancak son bir aydır bir türlü çözemediğim bir sıkıntı yaşıyorum. Şöyle ki:
Aracı ilk çalıştırıp teybi açtığımda bir sorun yok ama hareket ettikten kısa bir süre sonra bass tan teybin sesini sona kadar kıstığımda bile çıkan çok rahatsız edici bop bop bop şeklinde bir ses gelmeye başlıyor.
Bagajı açıp baktığımda bass sürücüsü o sesi verirken sanki çok güçlü bass sesi olan bir şarkıdaki gibi ileri-geri sallanıyor.
O anda çalan şarkıdan tamamen bağımsız bir ses bu. Bir süre sonra bu ses kesiliyor, sonra yine başlıyor.
Bu ses çıksın çıkmasın park lambalarını açıp kapadığımda hoparlörden aynı ses anlık da olsa yine duyuluyor.
Anfideki tüm kabloları kontrol ettim, çıkma, gevşeme veya kopma yok.
Teybin kendinden bass ve ana sesi kıssamda bu ses yine geliyor. Anfi üzerindeki bass ve ana sesi kıssam da yine duyuluyor.
Anfi üzerindeki power yazan lamba sürekli kırmızı renkte yanıyor teyp çalışırken.
Anfi ve bass ı bağlattığım tesisatçıya gitmedim henüz ama biraz nette bişeyler araştırdım şase ile ilgili yazılar okudum. İşin içinden çıkamadım.

Sorun nerden kaynaklıdır? Ne yapmam lazım?
.....
.........
Hakkında
Forum İmzası:
Everything that has a beginning has an end
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 6 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 6 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 8.532
İkinci El Bölümü Mesajları: 169
Konularının görüntülenme sayısı: 313.565 (Bu ay: 4.597)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 23 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.