Şimdi Ara

Klimadan kötü kokulu hava geliyorsa....??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
43.369
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benimde başıma bu koku olayı aracı her servise verdikten sonra gelirdi.Olayın çözümü bende çok basit oldu ve tesadüfen keşfettim.
    Arabanın silecek suyunu serviste değiştiriyorlar ve antifirizli cam suyu dolduruyorlar.Camlara su sıktığında kötü koku aracın içine doluyor. Sana tavsiyem cam suyunu kontrol et. Kötü koku devam ediyorsa polen filtresini değiştir.Sorunun kalmaz gibi geliyor.
  • Böyle bi şey başıma gelmişti daha önce klima filan açıldığı zaman kötü kokular geliyordu içeriye sonra serviste kontrol sırasında altta motorun oralarda bir yerde yavru kedi leşi çıkmıştı sanırım bu konuyada dikkat etmek lazım biraz. Genel bi temizlikten sonra koku filan kalmadı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Brada -- 20 Mart 2007; 13:43:52 >

quote:

Orjinalden alıntı: Wolverine

...Ne yapmalıyım dersiniz? Polen filtresi yazın temizlenmişti.. ...
  • karbonmonoksit karbon filtresinin süzemeyeceği bir gaz. dikkatli olmak lazım. tünelde bu yüzden bebekleri-çocukları ölen insanlar var. tüneldeyken trafik durursa tüm camları ve klimayı kapatmak ya da iç sirkülasyona almak lazım. benim arabanın kitabında bu durumlarda otomatik iç sirkülasyona geçtiğini iddia ediyor ama malesef fosss. anladığı filan yok...

quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

yA ben bide önde giden araç varsa vede benim klima açıksa öndekinin eksoz kokusu içerde o yüzden bir araca yaklaşınca ya klimayı kapatıyroum ya da sirkulasyonu açıyorum.bu eksoz kokuları fitil ediyor beni vede çok sakıncalı arkadaşlar.araba içinde daha çok ciğerlere dolluyor ilerde sorun yapabılır.bunun için sanırım filitre pek birşey yapamyor kanımca ne dersiniz

• Ben de bu nedenle dışardan içeri hava alımı şeklinde kullanmıyorum klimayı.. aynen dışardaki hava arabaya doluyor. hele de önde bir araç varsa onun rgzosu resmen içeri geliyor. sirküle şekli en iyisi veya ön boşsa o zaman dışardan alım şeklinde yapılabilir.

Ya bu polen filtresi zımbırtısını her bahar değiştirmek lazımmı?

NE kadar bunu değiştirmek?

Bir de klima gazını ne kadar da bir yenilemek lazım.

Ben şu ana kadar hiç bu işlerle ilgilenmedim hep babam ilgilenirdi ama babam artık arabaya karışmıyor ben halledecem maalesef...

Orjinalden alıntı: anchorman

Arkadaşlar klimadan gelen kötü kokunun sebebi BAKTERİ oluşumudur. Filtrenin değişti-rilmesi bir işe yaramayabilir. Servislerde bakteri gidericilerin olduğunu biliyorum, benim gittiğim servis bakteri gidericinin 45-50 YTL civarında olduğunu söylemişlerdi

Kesinlikle çok önemli. Hastalık tehdidinden kurtulmak istiyorsan hemen temizlet.
  • Bende polen alerjisi var doktorun söylediği polen mevsiminde(mayıs-temmuz arası)camları kapatın ve klimayı kullanın araçtaki polen filtresi sayesinde daha rahat edersin olmuştu.Alerjisi olanlara tavsiye.Eğer mayıs ayında sürekli hapşırık gözve burun kaşıntısı ve burun akıntısı varsa büyük ihtimalle alerjiniz vardır.Soğuk algınlığıyla karıştırmayın.Bu hastalık çok yaygın.
    150 ps 320 nm 6 ileri Active Select
  • Arkadaşlar,
    aracım Hyundai getz 2005 model. Son zamanlarda aşırı koku kaplıyor arabanın içerisini.
    Polen filtresi yeni tamamen değişti yine de yaptı. Servise gittim aracın içindeki peteklerden ilaç sıktılar ve yine aynı koku.
    kafayı yicem bir türlü koku gitmiyor. servis dedi ki göğüslüğü sökmemiz gerekir tamamen içini temizlemek lazım.
    Sizce kaynak nedir? Acaba klimanın gazıyla alakalı olabilir mi? Bununla ilgili beni yönelndirebilecek insanlar cevap yollarsa sevinirim.
    teşk.

• alıntı.

Araçı park edeceğiniz yere yaklaştığınız zaman kompresörü durdurmak ve havalandırmayı bir süre daha çalıştırmak.

Yararı ise şuymuş;
    Peteklerde oluşan nem yoğuşma nedeniyle bakteri oluşuyor. Bunu engellemek için klima kapandıktan sonra havalandırmanın bir süre daha çalıştırmaya devam ettirilmesi ile peteklerde kalan nem - yoğuşmanın yok edilip bakteri üremesine engel olmak.

umarım işinize yarar..

Orjinalden alıntı: barbarino

Arkadaşlar,
    aracım Hyundai getz 2005 model. Son zamanlarda aşırı koku kaplıyor arabanın içerisini.
    Polen filtresi yeni tamamen değişti yine de yaptı. Servise gittim aracın içindeki peteklerden ilaç sıktılar ve yine aynı koku.
    kafayı yicem bir türlü koku gitmiyor. servis dedi ki göğüslüğü sökmemiz gerekir tamamen içini temizlemek lazım.
    Sizce kaynak nedir? Acaba klimanın gazıyla alakalı olabilir mi? Bununla ilgili beni yönelndirebilecek insanlar cevap yollarsa sevinirim.
    teşk.

hocam bende aynı derten muzdaripdim,kesin çözüm şu şekilde havanın soğutan evaporator ile blower dedğimiz havayı üfleyen fanın birleşim plastik boğazına bir delik açıp ince bir hortum ile sıvı kokusuz çamaşır suyu püskürtüyorsun bu sırada fan soğutma en hızlı moda çalışarak püskürtmüş olduğun tüm çamaşır suyu zerecikleri evaporatör üzerine gelerek bütün mikropları öldürüyor yarım litre çamaşır suyu yeterli oluyor,püskürtmek için çam sil püskürten ler ucu kesip o ince deliğe sokacak hale getirmeniz yeterli ,daha sonra klimayı 10 dakika kadar daha çalıştırmaya devam ediyoruz,ve işlem tamam buarada bastığınız çamaşır suyu kirli olarak klima su çıkış giderinden çıktığını göreceksiniz,ilk birkaçgün çamaşır suyu az miktardada olsa kokusunu duyarsınız sonra oada yok olup tertemiz mis gibi olacaktır tabi polen filtrede yenilenecek buarada

• bu delik açma işi ilginç!

aracımı aldığım ilk yıldan beri bu problemi yaşıyorum. klimayı ya da fanı ilk çalıştırma esnasında nemle karışık toz kokusu yayılıyor kabine. berbat!
    bir de klima çalıştıktan sonra klimayı kapatıp fana geçersem yine aynı nem ve toz karışımı koku... 7-8 yaşında tırt pandada klimayı açtım, cayır cayır ve kokusuz! o an canım çok sıkılmıştı. kanala sıkılan klima dezenfektanları kesinlikle bu sorunu çözmüyor boşa para vermeyin.

diğer bir faktör ise şiddetli yağmura kalmış, giderleri tıkanmış ya da bir şekilde polen filtresinin ıslanmasına neden olunması.
  • Kokunun sebebi küf. Nemli ortamı sever. Bakteriler bu ortamda çoğalır ve hava kanallarında küf oluşur.

Çözüm: polen filtresi değişimi zamanı hava kanallarında temizleyici köpük ürünlerden alıp kullanmak. Koku bombası şeklinde olanları var ama en sagliklisi hava kanallarina sıkılan köpükler.

Önlem: küf oluşumu yaz veya kış olabilir. Örneğin yazın klimayı açarsınız. Hava kanallarında soğuk hava dolaşır. Arabayı durdurmadan önce klima kapatılıp bir süre içeride dışarıdaki sıcak hava dolastirilmazsa sıcaklık farkından kanallarda terleme nem ve zamanla küf oluşur. Varış noktasına 500mt kala klima kapansa kanalların içi dışarı havası ile eşitlenir ve nem oluşmaz.

Kışın da bunun tersi olur. Dışarısı soğukken sıcak kalorifer havası kanalları ısıtır. Araba bu. Şekilde stop edildiğinde içeride yazın kadar olmasa da nem oluşabilir. Sebebi ısı farkı. Biraz soğuk hava verilse kanal içi ve dışarı ısı farkı azalır. Nem ve dolayısıyla bakteri ve küf oluşumu engellenebilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    DH 2005 Üyesi

• Beyler peki klima açılıp bir süre soğuk hava şeklinde kullanıldıktan sonra kapatılıp normal fanla devam ederken neden tozlu/topraklı kötü bir koku geliyor? Epeydir klimayı kullanmamıştım ama koku klima açılınca değil kapanınca geliyor.

Klimayı (AC) kapattıktan sonra gelen bir koku.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 4 Temmuz 2020; 2:26:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Polen filtresi en son ne zaman değişti?

Polen filtresini söktüğünüzde kazanın etrafını sağını solunu iyice temizleyin. Genelde eski ve dolu polen filtresinde bu koku gelir.

Klima çalışırken nem tutuluyor, koku ve toz da nemli alanda kalıyor genelde.

Çözüm bulamazsanız Stac İtaly marka klima temizleyici sprey deneyebilirsiniz. Önceki aracımda çeşitli klima bombaları, Liqui Moly klima temizleyici vs kullandım kokuyu bir türlü sonlandıramadım. En son denemek için Stac İtaly aldım daha detaylı olarak polen filtresinin girişinden tüm hatta, hava emişe, üfleme hattına vs kullandım iş çözüldü.

Orijinalden alıntı: canocan_07

Polen filtresi en son ne zaman değişti?

Polen filtresini söktüğünüzde kazanın etrafını sağını solunu iyice temizleyin. Genelde eski ve dolu polen filtresinde bu koku gelir.

Klima çalışırken nem tutuluyor, koku ve toz da nemli alanda kalıyor genelde.

Çözüm bulamazsanız Stac İtaly marka klima temizleyici sprey deneyebilirsiniz. Önceki aracımda çeşitli klima bombaları, Liqui Moly klima temizleyici vs kullandım kokuyu bir türlü sonlandıramadım. En son denemek için Stac İtaly aldım daha detaylı olarak polen filtresinin girişinden tüm hatta, hava emişe, üfleme hattına vs kullandım iş çözüldü.
    Hocam ne yalan söyleyeyim epey zaman oldu değişmeyeli ve araç tozlu ortamda, açık otoparkta kaldı epey süre. Ama benim asıl öğrenmek istediğim, klimayı açınca hiçbir toprak/toz/nem kokusu yokken AC'yi kapatıp normal fan ile hava vermeye devam ettiğim an bu kokular geliyor. Kapatma ile alakasını kuramadım. Selamlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.