Şimdi Ara

Havalandırmadan rahatsız edici koku geliyor???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
4.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Isınma amacıyla aracın klimasını çalıştırdığımda kanallardan rahatsız edici bir koku geliyor. Havayı içerden veya dışardan vermem bişey değiştirmiyor. Ancak yazın serinleme amacıyla soğuk çalıştırdığımda klimayı bu koku gelmiyor. Kışın her zaman olmasa da bazen gelen bu koku nedeniyle aracıma binenler bazen rahatsız oluyor. Havalandırma kanallarına araç parfümü sıkmama rağmen koku ara sıra geliyor yine. Klima filtresi değişmesine rağmen koku ara sıra yine geliyor. Acaba sorun radyatör peteğinde midir? Ne yapmam gerek hiç koku gelmemesi için?

• Büyük ihtimalle radyatör peteğinde delik var. Oradan geliyor o koku. Hatta pastırma kokusu gibi birşey. Ben o yüzden arabamı satmak zorunda kalmıştım. Sorunun radyatör peteğinde olduğu teşhisini koyabilecek usta da azdır bu arada. Bakteri var dediler, bakteri ilaçları sıktırdık faydası olmadı. Torpidonun oradan açıp temizlik yaparız derler o da sonuç vermiyor. Motora yapışan yağ kokusu dediler. Yıkattık nafile. Boş yere para gidiyor. İlla ki o göğüs sökülecek. Ben o işi yaptırmak istemediğimden piyasasının biraz altına arabayı satmıştım.
  • Aracıma 2-3 kişi bindiğinde kaloriferi açtığımda genelde oluyor bu. Yani gelen koku nefes kokusu gibi. Pastırma kokusu gibi değil.. Sizin bahsettiğiniz koku klimayı her açtığınızda mı geliyordu yoksa bendeki gibi araçta fazla kişi olduğunda ve sadece kaloriferi açtığınızda ara sıra mı geliyordu?

su çok kirlenmiş yada radyatörde kirleniyor olabilir..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burhan -- 24 Mart 2009; 19:52:51 >
    Kendime 4 kural koydum! Alkol alma, Hızlı gitme, Hızlı gitme, Hızlı gitme. *Sonra kendime 4 kural daha koydum! Hatalı sollama, Makas atma, Emniyet kemeri tak, Daha yavaş git. * En önemlisi "Arabada sevişme!"

Mazut Pawıı ~~ Kendi Mazotumu Üretmeye Çalışırken Kimyager Olacağım.. ~~
  • Hayır araçtaki kişi sayısı ile ilgisi yoktu. Klimada koku gelmiyordu. Sadece kaloriferin sıcak havasını açınca geliyordu bu koku.

Orjinalden alıntı: uazro

aklıma ilk olarak radyatördeki suyu değiştirmek geldi. bunu denediniz mi?

su çok kirlenmiş yada radyatörde kirleniyor olabilir..

Radyatördeki suyun değişimi derken soğutma suyu ise komple değişti. Antifreeze de eklendi. Koku bundan önce de vardı yalnız.

Orjinalden alıntı: buraksand

Hayır araçtaki kişi sayısı ile ilgisi yoktu. Klimada koku gelmiyordu. Sadece kaloriferin sıcak havasını açınca geliyordu bu koku.

Sıcak havayı açınca geliyor bende de koku ama her zaman gelmiyor. Araçta 3-4 kişi olunca oluyor. Bir de bunu her zaman yapmıyor. Bazen hiç koku gelmiyor, düzeldi sanıyorum. Ama başka bir gün koku olabiliyor..
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir yakınımızın Hyundai Accent' inde vardı buna benzer bir durum..
    Polen filtresini ve havayı ızgaralara dağıtan kanalları, basınçlı hava ile bir güzel temizlettik..Sorun düzeldi..
    Yaprak kalıntıları,çamurumsu toprak vb. uzun sürede bu bölgeye birikerek kokuya neden olabiliyor.
    Efendiler, sırası gelmişken, aziz milletime şunu tavsiye ederim ki, bağrında yetiştirerek başının üstüne kadar çıkaracağı adamların kanındaki, vicdanındaki öz cevheri çok iyi tahlil etmek dikkatinden bir an geri kalmasın!
    Mustafa Kemal ATATÜRK

Bu memleket tarihte Türk'tü, o halde Türk'tür ve ebediyen Türk olarak yaşayacaktır.

• Havalandırma kanallarında bakteri oluşmuş olabilir. Dezenfekte ettirmeyi deneyin bir de.

Orjinalden alıntı: C.McRae

Bir yakınımızın Hyundai Accent' inde vardı buna benzer bir durum..
    Polen filtresini ve havayı ızgaralara dağıtan kanalları, basınçlı hava ile bir güzel temizlettik..Sorun düzeldi..
    Yaprak kalıntıları,çamurumsu toprak vb. uzun sürede bu bölgeye birikerek kokuya neden olabiliyor.

Az önce eve geldim, araçta yanımda sadece eşim vardı. Hava üfleme her zamanki gibi iç sirkülasyon şeklinde ayağa ve havaya şeklindeydi ve hiç koku olmadı. Bazen koku olmuyor.
    @C.McRae, tam olarak nereyi temizliycem? Havayı ızgaralara dağıtan kanallar derken neresi temizlenmeli? Radyatör peteğinin temizlenmesi işe yarar mı?

Orjinalden alıntı: Wolverine

quote:

Az önce eve geldim, araçta yanımda sadece eşim vardı. Hava üfleme her zamanki gibi iç sirkülasyon şeklinde ayağa ve havaya şeklindeydi ve hiç koku olmadı. Bazen koku olmuyor.
    @C.McRae, tam olarak nereyi temizliycem? Havayı ızgaralara dağıtan kanallar derken neresi temizlenmeli? Radyatör peteğinin temizlenmesi işe yarar mı?

Aracınızda polen filtresinin olduğu bölüm(bazı araçlarda çok değişik ve zor ulaşılan yerde olabiliyor) bölümden filtreyi çıkartıp, buradan içeriye doğru giden bölüme basınçlı hava tutulması işlemi benim dediğim..Arabanızın içi biraz toz olacaktır ama faydalı olabileceğini düşünüyorum eğer radyatör vs. farklı kaynaktan değilse koku..
    Kolay gelsin

• quote:

Evet zamanla bu tür birikintilerden dolayı olabiliyor.
  • Aynı pastırma çemeni benzeri koku benim 2005 daihatsu sirionda da oldu. İçin ilginç yanı bu araçta polen filtresi yok. Servis gerekirse komple göğüs sökülüp temizlenir demişti. 5 aydır kokuyor. Sıcağı açınca ama klima açık denemedim. Havalar ısınsın denerim

Polen filtresiz araba mı olur . Sizin filtre bu.

https://www.mann-filter.com/tr-tr/katalog/arama-sonuclar%C4%B1/urun.html/cuk1611_mann-filter.html

• Kışın klimayı "ısıtma" modunda çalıştırdığında kabine gelen hava genelde motorun ısıttığı kalorifer peteğinden (radyatör) geçerek geliyor. Eğer bu petekte sızıntı varsa veya zamanla içinde kirli su, pas veya antifriz kalıntısı birikmişse, buharlaşan sıvıyla birlikte içeriye kötü bir koku yayabilir.
    Özellikle hafif tatlımsı ya da ağır metalimsi bir koku varsa bu kalorifer peteği sızıntısı belirtisi olabilir.

Yazın klima soğutma modundayken hava genelde buharlaştırıcı (evaporatör) üzerinden geçer. Eğer o kısımda koku yoksa, sorun evaporatörde değil, muhtemelen kalorifer peteğinde veya kanal içlerinde olabilir.

Bu tip kokular bazen motor sıcakken, bazen araç uzun süre çalıştırılmadan bırakıldığında daha çok hissedilir. Bu yüzden "her zaman olmaması" normal bir durum. Ama bu da kokunun sabit bir kir veya sızıntı kaynağından geliyor olabileceğini gösteriyor.

Havalandırma kanalına sıkılan parfümler sadece yüzeysel bir maskeleme sağlar. Eğer koku bir sıvı sızıntısından (örneğin antifriz) ya da mantarlaşmış bir kalıntıdan geliyorsa, bu spreyler işe yaramaz.

Ne yapabilirsin?
    Kalorifer peteği kontrolü: Petekte kaçak var mı, içerden sızma oluyor mu, antifriz seviyesi düşüyor mu gibi şeyleri kontrol ettir. Eğer sızıntı varsa koku oradan geliyor olabilir.
    Profesyonel klima kanalı temizliği: Oto klima servislerinde yapılan özel spreyler ve makinelerle kanal içi temizliği yaptırabilirsin. Bu, parfüm sıkmaktan çok daha etkili olur.
    Evaporatör ve havalandırma sistemi dezenfeksiyonu: Klima dezenfeksiyon ürünleriyle (örneğin Würth, Liqui Moly gibi markaların ürünleri) sistemin tamamını temizletebilirsin.
    Kabin filtresi yönüne dikkat: Filtrenin doğru takıldığından ve kaliteli bir filtre kullanıldığından emin ol. Bazı ucuz filtreler nem tutup koku yapabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.