Şimdi Ara

Klimadan gelen kötü koku...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
341
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Klimayı ilk çalıştırdığımda kötü koku geliyor. İnternetten araştırdığıma göre kanallarda biriken baktarilerden oluyormuş. temizlemek için iki çeşit dezenfektan var. birisi traş köpüğü gibi klima deliklerinden sokup içeri köpük basılıyor. ikincisi sprey. hangisi iyi olur? birde köpük olan arabanın elektrik sistemine zarar verir mi?

• Evaparatörü söküp temizlemedigin kanallari dezenfekte ettirmedigin sürece bu koku gelir maalesef turkiyede çok onemsenmeyen bir konu birçok hastalığa davetiye çıkarıyor 3 sene önce Antalya'da halk otobüsünü kullanmıştım birkaç kez ardından bronşit oldum, çünkü otobüsün havalandırma kanalları küflenmiş berbat kokuyor ve hiçbir bakım temizliği yapılmamıştı lejyoner hastaligi bile olabilirsiniz çok dikkat etmek lazim özellikle bağışıklık sisteminiz düşükse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Polestar191

Evaparatörü söküp temizlemedigin kanallari dezenfekte ettirmedigin sürece bu koku gelir maalesef turkiyede çok onemsenmeyen bir konu birçok hastalığa davetiye çıkarıyor 3 sene önce Antalya'da halk otobüsünü kullanmıştım birkaç kez ardından bronşit oldum, çünkü otobüsün havalandırma kanalları küflenmiş berbat kokuyor ve hiçbir bakım temizliği yapılmamıştı lejyoner hastaligi bile olabilirsiniz çok dikkat etmek lazim özellikle bağışıklık sisteminiz düşükse

hocam köpüklü olanı izledim bana baya temizleyici birşey gibi geldi. uzun borusu var baya gidiyor. adam içeri iyice köpük bastı en son doldu petekten çıktı. ben kendim yapacam ama korkum arabanın elektrik sistemine zarar gelir mi? sprey olan çok etkili gelmedi.

• Sprey olanların daha iyi olduğunu duymuştum. Temizlik yaptıktan sonra polen filtresine parfüm sıkarsanız klimayı açtığınız da güzel koku verir.

• Nedenini anlatayım. Yazın klimanın çalışması sonucu biriken nem kanallar ve klima peteğinde (evaporatör denen şey buymuş) mantar gibi bir şey oluşturuyor. Mantar da birşeyleri çürütür öyle beslenir. Bakteri olduğunu sanmam aynı kokuyu ablamların sulu süpürgesi de yapmıştı. En baba çamaşır suyu bile kokuya engel olmamıştı. Bakteri olsaydı giderdi diye düşünüyorum. Neyse ben bu dezenfektan türü olanı kullandım. Aytemiz markaydı. Kanallara sıktım. 1 sene sonra tekrar yaptı. 2. Sefer klima peteğinin yerini öğrenmiştim oraya daha çok ve kanallara sıktım 2 senedir idare ediyoruz.

Yazın arabayı stop etmeden önce klimayı kapatıp biraz dışarı havasını vererek kanallar vesaire kurutulmazsa aynı koku tekrar ürer.

Klima açıkken arabayı stop edince kanallardan bir yerlerden yere su dökülüyor. Yani köpük elektrik sistemine zarar vermez büyük ihtimalle.

• a101 den buharlı temizleyici alıp , içine el dezenfektanı koyup kanallara ve polen filtresini söküp oradan da içeriye buharı verdim baya faydası oldu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Megane 3 klimadan koku geliyor
    6 yıl önce açıldı
    MOTORDAN GELEN KESKİN KOKU ???
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Koku bombası alabilirsiniz. Klima temizleme de yardımcı oluyor. Öncelikle kolay olan bu yolu tercih edin baktınız sonuç alamıyorsunuz dediğiniz şeyi denersiniz.

• Şunu kullandım tr de varmı bilmiyorum. 500 mg bitti. Nekadar mikrop varsa geberdi diye tahmin ediyorum. :)Yarın sabah klimayı açınca belli olacak

Klimadan gelen kötü koku...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravrav -- 12 Ocak 2021; 17:52:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozgutozkan

Nedenini anlatayım. Yazın klimanın çalışması sonucu biriken nem kanallar ve klima peteğinde (evaporatör denen şey buymuş) mantar gibi bir şey oluşturuyor. Mantar da birşeyleri çürütür öyle beslenir. Bakteri olduğunu sanmam aynı kokuyu ablamların sulu süpürgesi de yapmıştı. En baba çamaşır suyu bile kokuya engel olmamıştı. Bakteri olsaydı giderdi diye düşünüyorum. Neyse ben bu dezenfektan türü olanı kullandım. Aytemiz markaydı. Kanallara sıktım. 1 sene sonra tekrar yaptı. 2. Sefer klima peteğinin yerini öğrenmiştim oraya daha çok ve kanallara sıktım 2 senedir idare ediyoruz.

Yazın arabayı stop etmeden önce klimayı kapatıp biraz dışarı havasını vererek kanallar vesaire kurutulmazsa aynı koku tekrar ürer.

Klima açıkken arabayı stop edince kanallardan bir yerlerden yere su dökülüyor. Yani köpük elektrik sistemine zarar vermez büyük ihtimalle.

“Araba istop etmeden önce klimayı kapatıp biraz dışarı havası vererek kanallar vesaire kurutmazsa aynı kokoiu ürer”

hocam dışarı havası denekle neyi kastettiniz? Yani klima iç dolaşım değil, polen filtresinden hava girişi mi yapmalıyız?

• koku bombası, klima bombası adı her neyse her yaz sıkıyorum. geçiriyor kokuyu ama her yaz tekrarlıyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.