Şimdi Ara

Geri görüş kamerasının ucunu değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
10.848
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar geri görüş kameram çok iyi değil bayağı bulanık gösteriyor. hattım çekili, yeni kamera aldım sadece ucunu değiştirmek istiyorum. komple bağlantı için 70 lira istediler, bir oto elektrikçi de tekrar bağlantı yapmaya gerek yok ucunu kesip yenisini bağlarız dedi o da 50 lira istedi. sadece kabloyu kesip bağlamak içinde 50 lira fazla geldi kendim yapayım dedim fakat eski kameranın kablosunun içinde 5 tane kablo çıktı, yenisinde 3 tane var. hangisini nereye bağlamam gerekiyor?

kırmızı beyaz siyah bağladım, sarı ve yeşili dışarıda bıraktım çalışmadı. yardımcı olursanız sevinirim.

Geri görüş kamerasının ucunu değiştirmeGeri görüş kamerasının ucunu değiştirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exclusive -- 4 Temmuz 2018; 15:30:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Geri Görüş Kamerası Ucunu Değiştirme

Geri görüş kameranız bulanık gösteriyorsa veya hasar görmüşse, ucunu değiştirmeniz gerekebilir. Bu işlem nispeten basittir ve kendiniz yapabilirsiniz.

İlk olarak, araç aküsünün negatif terminalini sökerek gücü kesmeniz gerekir. Ardından, geri görüş kamerasını bulmanız ve bağlantısını kesmeniz gerekir. Kamerayı yerinde tutan vidaları çıkarın ve kabloyu keserek kamerayı çıkarın.

Yeni geri görüş kamerasını takmadan önce, su aldığını kontrol etmelisiniz. Kabloyu keserek ve içini kontrol ederek bunu yapabilirsiniz. Kablonun içi hasar görmüşse, kamerayı değiştirmeden önce kabloyu da değiştirmeniz gerekir.

Yeni kamerayı takmak için kabloyu doğru renkteki kabloya bağlamanız gerekir. Çoğu geri görüş kamerasında, yeşil kablo pozitif, beyaz kablo negatif ve siyah kablo topraklama kablosudur. Kabloyu bağladıktan sonra, kamerayı yerine takabilir ve vidalarla yeniden sabitleyebilirsiniz.

Gücü yeniden bağlayın ve geri görüş kameranızın düzgün çalıştığından emin olun. Hala bulanık gösteriyorsa veya hasarlıysa, daha kapsamlı bir onarım veya değiştirme gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 3 kabloyu baglamaya 50 lira isteyen ş....ze bak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sarı kablo video sinyali ekrana gidecek olan , kırmızı 12v geri görüş ışığına bağlanacak , siyah şase , yeşil kabloyu hiç elleme o öyle kalacak (park çizgileri) , beyaz kablo ise görüntüyü ters çeviriyor kesik kalıyor onlar,

Elindeki kamerayı anlamadım. Elektronik konusunda uzman değilim aracımıza taktırırken araştırdığım kadarıyla biliyorum, acaba beyaz kablo sarının işlevini mi görecek onu videoya bağla diğerleri aynı bakalım görüntü alacak mısın, ürünü nerden aldın bi kağıt vs çıkar genelde hangi kablo ne işe yarar onu açıklar. Geri görüş sistemlerinde 5 renk kablo olur yukarda genelde ne olduğunu yazdım...

Edit: Acaba elindeki normal bir kamera mı? Geri görüş için özelliklerinde ayrıca belirtiyorlar o yoksa görüntü ters olarak ekrana yansıyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Storm Raider -- 4 Temmuz 2018; 15:13:45 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Storm Raider

Sarı kablo video sinyali ekrana gidecek olan , kırmızı 12v geri görüş ışığına bağlanacak , siyah şase , yeşil kabloyu hiç elleme o öyle kalacak (park çizgileri) , beyaz kablo ise görüntüyü ters çeviriyor kesik kalıyor onlar,

Elindeki kamerayı anlamadım. Elektronik konusunda uzman değilim aracımıza taktırırken araştırdığım kadarıyla biliyorum, acaba beyaz kablo sarının işlevini mi görecek onu videoya bağla diğerleri aynı bakalım görüntü alacak mısın, ürünü nerden aldın bi kağıt vs çıkar genelde hangi kablo ne işe yarar onu açıklar. Geri görüş sistemlerinde 5 renk kablo olur yukarda genelde ne olduğunu yazdım...

Edit: Acaba elindeki normal bir kamera mı? Geri görüş için özelliklerinde ayrıca belirtiyorlar o yoksa görüntü ters olarak ekrana yansıyor...
    hocam sadece bu ucu değiştiriyorum.

Geri görüş kamerasının ucunu değiştirme

deneme yanılma yöntemiyle belki bulabilirim ama kablolar çok ince olduğu için birbirlerine temas etmeden bağlamak zor, bayağı vaktimi alır bu şekilde. o yüzden hangi kablo birbirine bağlanacak hangisi dışarıda kalacak emin olmam lazım

• Karaktersiz esnaf çok geçen telefon tamircisine gittim adam geldi başka yerden batarya almış telefonuna takmıs çalışmamış aldığı yere gitmeden benim olduğum yere geldi. Neyse aldığı yere saydırıyor bozuk batarya sattı felan vs neyse adamın Samsung tel için aldığı sıfır bataryada üstte metal yerinde jelatin varmış adam bunu fark etmeden takmıs tele tel açılmamış telefoncu gözümün önünce sadede o jelatini açtı koydu kenera 10 dk sonra abi senin bataryanın temas ettiği ter hafif oksit yapmış temizledim düzelttim felan diyerek adamdan 15 TL aldı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DoctorEconomy

Karaktersiz esnaf çok geçen telefon tamircisine gittim adam geldi başka yerden batarya almış telefonuna takmıs çalışmamış aldığı yere gitmeden benim olduğum yere geldi. Neyse aldığı yere saydırıyor bozuk batarya sattı felan vs neyse adamın Samsung tel için aldığı sıfır bataryada üstte metal yerinde jelatin varmış adam bunu fark etmeden takmıs tele tel açılmamış telefoncu gözümün önünce sadede o jelatini açtı koydu kenera 10 dk sonra abi senin bataryanın temas ettiği ter hafif oksit yapmış temizledim düzelttim felan diyerek adamdan 15 TL aldı.
    dediğin gibi her yer çakal dolu. bir de karşısındaki insanları aptal yerine koymaları insanları daha da sinir ediyor, kavga yapmamak için kendimi zor tutuyorum. far kapağı yerine tam oturmuyor biraz gevşek kalıyor, gittim adam diyor ki bir iki damla yapıştırıcı damlat öyle tak bir şey olmaz. sende var mı yapsan bir zahmet diyorum 15 lira ücreti var diyor. yapıştırıcı kaç para diyorum ben satmıyorum diyor. iki dükkan yanındaki parçacıya gittim sordum koskoca yapıştırıcı 12 lira. herif iki damla yapıştırıcı kullanacak 15 lira diyor. adam işimi görse bundan sonra ona gideceğim veya işi olanı ona yönlendireceğim ama kafası böyle şeylere basmadığı için bunu düşünemiyor.

• arkadaşlar var mı yardımcı olacak? sorunu hala çözemedim. çakallara 50 lira vermek istemiyorum. olmadı komple yeni hat çektirip yeni kamera bağlatacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Adamlara çakal demeye hakkın yok. 50 tl, 5 kabloyu bağlama parası değil o ustanın bilgi ve tecrübesidir. O işi sen yapsan 10 tlye mi yapardın?

• Kirmizi-kirmiz
    Sari-sari
    Siyah, yesil beyaz- siyah olacak sekilde baglarsan olacak muhtemelen.
    https://www.youtube.com/watch?v=z40O48UgZY0&feature=youtu.be
    Burdaki videoda guzel aciklamis.

• Çok iyi anlatmış, izledim sorunum çözüldü. mrct Link için teşekkürler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.