Şimdi Ara

Pasta Cila yaptırmak mantıklımı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
59.893
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar aracımda ufak tefek çizikler var. Pasta cila attırsam çizikler silinir mi ? Pasta cila zararlımıdır? Pasta Cila, Boya koruma ve motor temizliğine 250tlye anlaştık fiyat nasıl. Yer:Denizli. Araç:Opel Astra GTC

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hep sanayi ağzı saçmalıklar. Boyacilar parça boya sonrası genel temizlik için pasta cila uygulamasına yanasmadigi için "aman abi boyan incelik" safsatasini uydurmuş sonra araştırmayan vatandaş bunu böyle kabul etmiş.

Öncelikle pastanın incesinden kalinina kadar asindiriciligi farklı birçok çeşidi vardır. Sanayide en kalın dyo krem pasta kullanıldığı için ince pasta nedir kimse bakmamış.

İnce pasta boya yüzeyinde oluşan yıkama kaynaklı hare ve çizikleri alır. Asindirici özelliği ile vernik veya boyada bir miktar incelme olur. Elimizde elcometer boya kalınlık ölçer mevcut. Bazen müşteriyi ikna etmek için ölçüm yapıyoruz. Örneğin pasta öncesi 170 mikron kalınlık ölçülerken sert bir pasta sonrası 3 en fazla 5 mikron değişiklik olur. Boya koruma için temizlik amaçlı ince pastada boyada fark bile görülmez. İncelme miktarı cihazın ölçüm hassasiyeti dışında olacak kadar önemsizdir.

Her yıl pasta işlemi yapsanız bile 10 yılda belki 10 mikron değişiklik olur. Kazalı görünme durumu ise tam saçmalık. Pasta tüm araç yüzeyine yapılır 10 yılda 10 mikron tüm yüzeyde azalma olur.

Cila ile düzenli bakımı yapılan, yikamasina dikkat edilen bir araçta zaten pasta işlemine gerek kalmaz.

Özetle pasta boyayı inceltir boya kalmaz safsatadan ibarettir.
    yılda 2 kere pasta cila yaparsanız 5 yıl sonra aracınız celik rengi olur yani hiç boyası kalmaz.

pasta cila bence 5 yılda bir yapılmalı oda artık iyice yıpranan üst katmandan hayır gelmeyeceği için.

diğer türlü pasta cila araca zararlı dır.

diğer cila türleridir o kullanma kılavuzunda bahsedilenler. silikonlu cila, yeni nesil cila vb gibi.

hayırlı günler.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Pasta Cila Yaptırmak: Mantıklı Bir Yatırım mı?

Pasta cila, aracınızın görünümünü iyileştirmenin ve değerini korumaya yardımcı olmanın etkili bir yoludur. Ancak, pasta cila yaptırıp yaptırmama kararı, dikkate alınması gereken birkaç faktöre bağlıdır.

Pasta Cilalama İşlemi

Pasta cila, aracın boyasındaki oksidasyonu, çapakları ve çizikleri gidermek için kullanılan aşındırıcı bir bileşiktir. İşlem, boyayı düzleştirmeye ve yeniden parlatmaya yardımcı olan döner bir makine kullanılarak gerçekleştirilir.

Süresi ve Maliyeti

Pasta cila işleminin süresi ve maliyeti, aracınızın boyutuna ve durumuna bağlı olarak değişir. Küçük bir araba için işlem birkaç saat sürebilirken, daha büyük araçlar için bir gün veya daha fazla sürebilir. Komple pasta cila fiyatları, aracın boyutuna ve kullanılan ürünlere göre 500 TL ile 2.000 TL arasında değişebilir.

Ömür ve Sıklık

Pasta cilaların ömrü, aracın kullanım sıklığına, sürüş koşullarına ve cila sonrası bakımına bağlıdır. Genel olarak, pasta cila 2-5 yıl sürer. Ne sıklıkla pasta cila yaptırmanız gerektiği, aracınızın durumuna ve ortam koşullarına bağlıdır. Uzmanlar, tipik olarak 2-3 yılda bir pasta cila yapılmasını önerir.

Alternatif Yöntemler

Pasta cila dışında, aracınızın görünümünü iyileştirmek için başka yöntemler de mevcuttur. Bunlar arasında çizik giderme, cila uygulaması ve seramik kaplama bulunur. Bu yöntemler, pasta cilalamadan daha az zaman alabilir ve daha ucuz olabilir, ancak sonuçlar genellikle daha az kalıcıdır.

Sonuç

Pasta cila, aracınızın görünümünü iyileştirmenin ve değerini korumaya yardımcı olmanın etkili bir yoludur. Bununla birlikte, karar vermeden önce işlemin süresini, maliyetini, ömrünü ve aracınızın bakım ihtiyaçlarını dikkate almanız önemlidir. Pasta cila, aracınızı uzun süre yeni ve parlak tutmak için mantıklı bir yatırım olabilir, ancak durumunuza ve bütçenize bağlı olarak alternatif yöntemleri de değerlendirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • araç zımparalandığı için ufak kılcal çizikler gider ama normal çizikler kalıyor maalesef. ben yaptırdım gerek yok bence. kendiniz alıp uygulayın derim
  • Pasta cila + boya koruma yılda en az bir en fazla iki kere yapılmalı diye düşünüyorum. Eğer çok tozun toprağın içerisindeyseniz bu sayı artabilir. Her aracın kullanım klavuzunda boyanın uzun ömürlü olması için belirli aralıklarla cilaya maruz bırakılması gerektiği belirtilir.

Cila, hem bir parlatıcı hem de bir koruyucudur. Boya üzerinde görünmeyecek derecede ince ve şeffaf bir katman oluşturmak amacıyla yapılır ve genellikle 3-4 ay süre ile etkilidir. Bu katman hem minik çakıl taşı çizikleri gibi etkilerden boyayı korur, hem de boyanın daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bc_

Pasta cila + boya koruma yılda en az bir en fazla iki kere yapılmalı diye düşünüyorum. Eğer çok tozun toprağın içerisindeyseniz bu sayı artabilir. Her aracın kullanım klavuzunda boyanın uzun ömürlü olması için belirli aralıklarla cilaya maruz bırakılması gerektiği belirtilir.

Cila, hem bir parlatıcı hem de bir koruyucudur. Boya üzerinde görünmeyecek derecede ince ve şeffaf bir katman oluşturmak amacıyla yapılır ve genellikle 3-4 ay süre ile etkilidir. Bu katman hem minik çakıl taşı çizikleri gibi etkilerden boyayı korur, hem de boyanın daha canlı ve parlak görünmesini sağlar.

yılda 2 kere pasta cila yaparsanız 5 yıl sonra aracınız celik rengi olur yani hiç boyası kalmaz.

pasta cila bence 5 yılda bir yapılmalı oda artık iyice yıpranan üst katmandan hayır gelmeyeceği için.

diğer türlü pasta cila araca zararlı dır.

diğer cila türleridir o kullanma kılavuzunda bahsedilenler. silikonlu cila, yeni nesil cila vb gibi.

hayırlı günler.

• Her cila pasta cila değildir.

• Pasta cilayı bilmiyorum ama 2000 model beyaz pejo 206 yı cif ile sildim. Rengi çok değişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serhatcn -- 15 Mayıs 2017; 18:01:39 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • serhatcn kullanıcısına yanıt
    Cif boyayı mahveder diye biliyorum

Pasta cila sürekli yapılmamak kaydıyla iyidir boyayı inceltir 2-3 senede bir yaptırmak en makulu diye düşünüyorum...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eski aracımda yılda 2 defa, sonlara doğru yılda 1 defa pasta-cila yapmıştım, 7-8 sene sonra özellikle tavanda ve kaputta boya kalmadı (neredeyse astar çıktı ortaya) ve güneş yanıkları oluştu. Malumunuz kaputla tavanı boyatınca da kazalı diye uzaklaşıyor insan... öyle iğrenç bir görüntü oluştu yani en sonunda. Bilginize...

Her şeyin azı karar, çoğu zarar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulentcandan -- 16 Mayıs 2017; 20:29:9 >
  • Cilanın zararlı olduğunu burada okudum ilk defa

5 yıldır her aracıma pasta cila uygularım pastayı yılda 1 defa yaza girerken uygularım cilayı ise ayda 2 defa uygularım(Yazın haftada 1) cila hem parlatıyor hemde boya üzerinde ince bir katman oluşturarak yağmurdan çamurdan su ve güneşten koruyor.

Not:Pasta ince çizikleri çıkarır tırnak giren çizikleri çıkarmaz kapamaz.
  • İlk önce belirtmek gerek pasta ve cila ayrı şeyler. Benim bizzat yapmışlığım yok ancak çok okudum ve videolar seyrettim. Her ciladan önce pasta yapmak şart değil. Cilası iyi durumdaysa direk cila tazelenebilir. Ayrıca pastanın aşındırıcılık dereceside boyanın durumuna olmalı. Yani gereksiz yere fazla aşındırmamalı. Önemli olan bir kez güzel ve yeterli pastadan sonra uygun cila uygulamak. Ondan sonra uygun şampuan ve eldivenle aracı yıkayarak cilanın uzun ömürlü olmasını sağlamak. Ve zamanı geldiğinde cila etkisini yitirmeden pastasız ön temizlik sonrası cilayı tazelemek.

Neticede pasta boya üzerinden tabaka kaldırır. Sık uygulama zararlıdır. Eskiyen ve matlaşan tabakayı sık sık traşlamak yerine mevcut tabakayı korumaya çalışmaktadır önemli olan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fth1907 -- 16 Mayıs 2017; 4:44:41 >
  • Biriniz zararlı demiş birinizde zararlı

• Çizik giderme için fiyatlar nasıldır ve nerelerde yaptırılmalı?

Bu arada bir tanıdığım aracını sürekli pril ile yıkardı araba parlıyordu, sıkıntı da yaşamadı. Tabi ben asla yapmam orası ayrı.
  • Hep sanayi ağzı saçmalıklar. Boyacilar parça boya sonrası genel temizlik için pasta cila uygulamasına yanasmadigi için "aman abi boyan incelik" safsatasini uydurmuş sonra araştırmayan vatandaş bunu böyle kabul etmiş.

Öncelikle pastanın incesinden kalinina kadar asindiriciligi farklı birçok çeşidi vardır. Sanayide en kalın dyo krem pasta kullanıldığı için ince pasta nedir kimse bakmamış.

İnce pasta boya yüzeyinde oluşan yıkama kaynaklı hare ve çizikleri alır. Asindirici özelliği ile vernik veya boyada bir miktar incelme olur. Elimizde elcometer boya kalınlık ölçer mevcut. Bazen müşteriyi ikna etmek için ölçüm yapıyoruz. Örneğin pasta öncesi 170 mikron kalınlık ölçülerken sert bir pasta sonrası 3 en fazla 5 mikron değişiklik olur. Boya koruma için temizlik amaçlı ince pastada boyada fark bile görülmez. İncelme miktarı cihazın ölçüm hassasiyeti dışında olacak kadar önemsizdir.

Her yıl pasta işlemi yapsanız bile 10 yılda belki 10 mikron değişiklik olur. Kazalı görünme durumu ise tam saçmalık. Pasta tüm araç yüzeyine yapılır 10 yılda 10 mikron tüm yüzeyde azalma olur.

Cila ile düzenli bakımı yapılan, yikamasina dikkat edilen bir araçta zaten pasta işlemine gerek kalmaz.

Özetle pasta boyayı inceltir boya kalmaz safsatadan ibarettir.

• cila mantıklı ama pasta mantıksız.
  • Çizikler gitsin diye yaptıracağım zaten aracım zaten parlak renk.

• madmax50 kullanıcısına yanıt
    Değerli yorumun için teşekkür ederim gayet açıklayıcı olmuş. Peki fiyat nasıl sizce saydıklarım için ?

• İnce verniği olan ve kırmızı veya lacivert gibi hassas renklerde sıkıntı. Misal 3 yaşındaki aracımın verniği çok ince (Peugeot) ve metalik olduğundan, birçok çizik olmasına rağmen pasta cilaya korkuyorum malesef. Sanayiye gidip baktım adam nasıl yapıyor diye. İnanın killeme bile yapmadan kasap gibi direkt dalıyor hiç acımadan.

Uzun lafın kısası, ilmi olarak ehil ellerde yapılmadığında geri dönüşü imkansız felaketlere yol açabilir.

• Derin olmayan çizikte dursun yani nazarlık olsun. 250 tl pasta cila saçmalığı yerine rutin bakımını yaptırır ihmal etmem.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • billybeat B kullanıcısına yanıt
    Yapılan işi tamamen işçilikten oluştuğu için ücret çok değişir. 100 liraya da pasta cila yapılır 1000 liraya da yapan var.

Kimisi saatlerce hazırlık yapıp 12 saat işçilik ile işlem yapar. Kimisi 2 saatte işi bitirir. Malzeme burada en kötü ürünle 10 lira en iyi ürünle 100 lirayı geçmez.

Yaptıracağiniz yer için mutlaka referans arayın. Firma adını nette araştırıp forumlarda uygulama yapan yerler hakkında kullanıcı deneyimlerine bakın.

• Yaptırdım arkadaşlar aracın son hali böyle

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.