Şimdi Ara

MOTORDAN GELEN KESKİN KOKU ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
1
Favori
20.462
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu sabah bayan bir akrabamıza araç öğretmeye çalışmak gibi bir gaflette bulundum.
    Aracı kullanmaya başladığımızdan bu yana en çok yokuş kalkışlarında zorlandı.
    Yani şöyleki en az 2 saat içinde en az 30-40 kez motoru stop ettirdi.
    Neyse buraya kadar sorun yok.
    Fakat en sonunda aracı yokuşta kaldırmaya çalışırken debriyajı yarım kaldırıp gaza köklendi.
    Devir ibresi sona vurdu ve bu şekilde bir on saniye kaldı motor bağıra bağıra
    En sonunda debriajı biraz kaldırmayı akıl ettide araç yavaş yavaş kalktı.
    Fakat o andan sonra aracın için çok feci bir şekilde yanık lastik-plastik kokusu ile doldu.
    Tekerden patinaj çekmediği için gelmediğine,motor tarafından geldiğine eminim.
    Fakat hangi parçadan geldiğini bilmiyorum.
    Şuan o olay yaşanalı 4-5 saat oluyor aracıda çok havalandırdım kapıları,motor kaputunu açarak ama hala araca bindiğim zaman ve kalorifer'i çalıştırdığım ve zaman suratıma o pis koku vuruyor.
    Fakat o kadar kötü bir koku ki ne yanık lastik kokusuna benziyor nede başka birşeye çok keskin pis bir koku.
    Bu hangi parçadan,bölümden geliyor olabilir?
    Aracın herhangi bir parçası zarar görmüş olabilir mi?
    Kontrol etmek için ne yapmam lazım?

Ford focus 1.6 tdci 90ps manuel 2009 model.
    Bu arada işin kötü kısmı araç dizel

Bunların haricinde birde şunu farkettim aracı yokuş aşağı(burunu aşağı bakar şekilde) geri viteste veya birinci viteste el frenini çekmeden bıraktığım zaman araç çok yavaş yavaş aşağı kayıyor.
    Mesela 5 cm kayıyor,30 saniye-1 dakika duruyor,sonra bir 5-10 cm yine aşağıyo kayıyor.
    Bunun bu olay ile bir bağlantısı olabilir mi?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 19 Ekim 2010; 14:12:20 >

• Muhtemelen baskı-balata zarar görmüş.
    Arabam yok ama 1.5 DCI Dacia Logan'ım var. Arabadan daha üstün.
  • araya para sıkışmış çıkartırsan duzelir
  • Balata kokusudur o. Aracın gidişinde hızlanmasında bi sorun varmı ? Yoksa bişeyi yoktur aracın. 1. viteste bıraktığınız zaman aracı benim bildiğim yavaş yavaş gider. Aynı sizin tarif ettiğiniz gibi. Bunda bi anormallik yok diye biliyorum.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • koku baskı balatadan gelmiştir... başka açıklaması yok. öyle bir anda bitmez ama ömründen baya bi ömür gitmiştir...
    yokuşta yavaş yavaş aşağı kendini salıvermesi normal. aracı 2. veya 3. vitese atıp kalkış yapmayı deneyin.bir ayağınız frende bir ayağınız gazda olsun yani aracı zorlayın kalkış yapması için. eğer stop ederse baskı balata iyi durumdadır. stop etmezde olduğu yerde bağırırsa debriyajı bırakınca baskı balata sizlere ömür. 1 yaşında aracında öyle kolay koley baskı balatası bitmez.. bence endişelenecek bir durum yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşımız gayet güzel açıklamış.balata öyle hemen bitmez.biriki patinajla.çünkü kullandığınız sürede her vites değişiminde çok olmasada mutlaka patinaj vardır.bu baskı-balatanın doğası gereğidir.bence abartılacak durum yok.balata yanarmı elbette yanar amma bazı belirtileride beraberinde getirir.geçmiş olsun.
  • baskı balatalar zarar görmüş.

aracı rampaya park etmeyin ve hemen bir servise götürün
    https://www.instagram.com/ikinci_el_otomobil_tavsiye/

Pm ile soru cevaplanmayacaktır.
  • Sağolun arkadaşlar,servisi aradım oraya da sordum onlarda baskı balata dediler ama onun konusu yarım saatte kaybolur diyorlar bu kadar sürmesi normal değil kokunun dediler.
    @husam74
    dediğinin aynısını yaptım araç anında stop etti,bir gariplik göremedim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi anilxx92 -- 19 Ekim 2010; 16:22:10 >
    ed:varsa polen filtrenizi değişin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hezerfen -- 19 Ekim 2010; 16:35:22 >

Orijinalden alıntı: anilxx92

Sağolun arkadaşlar,servisi aradım oraya da sordum onlarda baskı balata dediler ama onun konusu yarım saatte kaybolur diyorlar bu kadar sürmesi normal değil kokunun dediler.
    @husam74
    dediğinin aynısını yaptım araç anında stop etti,bir gariplik göremedim ben.

Biraz ömrünü yemiştir baskı balatanın ama bitmesi söz konusu değildir... Bitseydi araç 2.vitesde frene basılı kalkış yapmaya çalışıldığında stop etmez çalışırdı... Koku bir süre sonra geçer.. Geçen sene benim de başıma geldi 2-3 gün kokmuştu.. Motor kaputunu açıp biraz havalandırın...
  • Aracı servise götürdüm,ustanın söylediği ''balatalar çok zarar görmüş eğer profesyonel biri kullanacaksa biraz daha götürür,fakat eğer acemi birini kullandırırsan fazla götürmez bu baskı balata seni''dedi ve ben sana değiştirmeni tavsiye ederim dedi.
    Bu arada iyiki volantı yakmamışsın yoksa başına çok masraf çıkardı gibi birşeyler söyledi ne kadar tehlikeli işmiş bu araba öğretmen daha yeni duyuyorum bunları.
    İşçilik dahil toplamda 660 tl fiyat çıkardı(yetkili servis)
    Fiyat nasıl arkadaşlar?
    Aracı bu şekil kullanmaya devam etmemin bir zararı olurmu?

Aracı servise götürdüm,ustanın söylediği ''balatalar çok zarar görmüş eğer profesyonel biri kullanacaksa biraz daha götürür,fakat eğer acemi birini kullandırırsan fazla götürmez bu baskı balata seni''dedi ve ben sana değiştirmeni tavsiye ederim dedi.
    Bu arada iyiki volantı yakmamışsın yoksa başına çok masraf çıkardı gibi birşeyler söyledi ne kadar tehlikeli işmiş bu araba öğretmen daha yeni duyuyorum bunları.
    Fiyat nasıl arkadaşlar?

aracını düzgün kullanırsan birşey olmaz.

• yok artık !!!! baskı bakata biraz zorlandı ve koku geldi diye hemen edebiyatmı parçaladılar?? nerden biliyorlar baskı balatanın zarar gördüğünü içinimi açıp baktılar testmi yaptılar yoksa sadece uzaktan bakarak hocam tamam bu aracın baskı balata değişecekmi dediler?? servisin para tuzağı işte... nerde görülmüş baskı balatanın zorlanıp volanı yaktığı?? (teknoloji değiştide benmi geri kaldım yoksa)
    hocam aracın kaç km de ?? eğer 40-50 bin civarıysa sen korkma yoluna devam et..baskı balatan biterse en fazla aracın vites değiştirmez veya viteslere atarken zorlar.. yada işin en başında yakıt tüketimi artar araca gaz verirsin gitmez zaten en ufak zorlamada kokuda gelir.. bunlar başgöstrene kadar devam et..ama sen bunları görmezden gelirde devam edersen zorlarsan ha o zmaan yolda bırakır..

quote:

Aracı servise götürdüm,ustanın söylediği ''balatalar çok zarar görmüş eğer profesyonel biri kullanacaksa biraz daha götürür,fakat eğer acemi birini kullandırırsan fazla götürmez bu baskı balata seni''dedi ve ben sana değiştirmeni tavsiye ederim dedi.
    Fiyat nasıl arkadaşlar?

• quote:

Fiyat nasıl arkadaşlar?

Eğer aracınızın baskı balatası sadece yanmışsa kalkışlarda titreme yapar.. Hem yanmış hemde bitmişse kaçırma yapar ki bu durumda değiştirmek elzemdir.. Bunu anlamanın yolu 4. veya 5. viteste durduğunuz yerde sağ ayağınızı hem frene hemde aynı anda gaza basarak devri 4000 e kadar çıkarın.. Sol ayağınızı debriyajdan birden tamamen çekin.. Motor hemen durursa balatanız iyi durumdadır.. Yok hemen stop etmez bir süre daha çalışır gibi yapar veya çalışırsa balatanızı hemen değiştirin.. Tabi bu saydıklarımı usta bir kullanıcının yapmasında fayda var..

• günümüzde baskı balatalar asbest-sertleştirici madde içermez,daha narindirler,bir iki aşırı zorlamayla bitebilirler..ben olsam o akrabamın kredi kartından bir baskı balata seti parası çektirirdim polen filtresini değiştirirsen kokudan da kurtulursun..

Güney Kore Sinema Sever
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.