< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3214. sayfa)

-
-
Merhaba. Modele göre incelemek lazım.
Giriş segmentlerinde Mitsubishi daha iyidir.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sınıfının iyilerindedir. 24 BTU olsa da Soğutmada 30.200 BTU ye Isıtmada ise 32.200 BTU çıkan bir klima.
Oldukça sağlam, 6 yıl garantiye sahip, çok iyi servis ağına sahip, ayı gibi güçlü bir klimadır. 2 tane 18 BTU (Adana) 1 tane 24 BTU (İstanbul) aldırdım. Hepsi de çok memnun.
Bu klimanın en yakın rakibi Midea Extreme Save modelidir. Fiyat, SEER ve SCOP, güç olarak çok yakın modellerdir.
-
Hocam yanıtınız için çok teşekkürler.
Ben eksik anlattım özür dilerim, Kaira için Bosch kumandası birkaç tane ekstra özellik sağlıyordu, bir tanesi mode tuşuna uzun basmaktı sanırım, bu özellikleri kullanmamda bir sakınca olur mu ve bunların komutlarını merak etmiştim.
Tekrardan teşekkürler.
Saygılarımla.
-
Merhaba. Ailemin evinde sekiz, dokuz yıldır sorunsuz çalışan (İç ve dış ünitelerinde bakır kullanılmış.) Arçelik marka 17000 btu klima mevcut. Geçenlerde kart arızası oldu ve tamir edildi. Usta dış ünitede bir bölümü göstererek 3 yıl içinde burada korozyon olacak ve buradan da arıza verecek dedi. Bunu satıp yenisini almak daha mı mantıklı? Aklımızda Midea xtreme save 18000 btu var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özgür eğitimci -- 30 Temmuz 2025; 23:52:16 > -
Merhaba.
Bütçenize uygun olacak şekilde E.C.A Syplos Pro serisini tavsiye edebilirim.
TCL T Pro tercih edilebilir.
(Eskişehir Merkez'e yakın iseniz tavsiye ederim. Tek servisi bu bölgede mevcut)
Saygılarımla...
Merhabalar.
Güveniniz için teşekkür ederim. Hayırlı olsun. Memnun kalmanızı temenni ediyorum. Arıza yüzü görmeden kullanmanız dileklerimle.
Kumanda için çözüm üretildi mi?
Rica ederim,Allah sizlerden de razı olsun
Saygılarımla...
Eve merkezi klima düşünüyorum, bu konuda bilgisi olan var mı?
Tavan yüksekliğim 2.70 tuvalet ve banyo dahil odalar, salon, antre, mutfak her yerden geçecek bir sistem için önerisi olanları dinlemek isterim.
-
Demirdöküm a7 ve Bosch 3000i arasında kaldım yardımci olabilir misiniz ikisi de iyi görünüyor ama bilemedim
Merhaba.
Faydalı ama ilk açılışta kullanmaya başlamamak gerekir.
Yani içerisi sıcakken klimayı açtığınızda önce normal üfleme ile soğutmayıp yaptırıp ortam hedef sıcaklığa ulaştığında Wind Free moduna alırsanız etkisi oluyor. Ama en baştan sıcak odayı Wind Free ile soğutmak isterseniz çok zaman alıyor.
Cihaz yapay zeka destekli olduğu için bunu otomatik yapabiliyor. Yani önce hızlı soğutma yapıp sonra Wind Free özelliğine otomatik geçebiliyor.
Saygılarımla...
Merhaba. Vestel olumsuz yönleri olsa da popüler bir marka. Yoğunluk bölgeye göre değişebiliyor ama bu sene geçen seneye göre klima alışverişleri azalmış durumda. Onun etkisi olabilir.
Saygılarımla...
Merhaba. Infini serisi Kaira'dan daha performanslıdır,daha güçlüdür.
Bu nedenle nispeten pahalıdır ve tavsiye edebileceğim bir cihazdır.
Saygılarımla...
Selamlar.
Kalite olarak iyidir ve sektörün lider markalarından biridir. İklimlendirme sektörü üzerine birçok patentli icada sahiptir.
Ama her modeli aynı kaliteyi yansıtmamaktadır.
Sensira serisi giriş segmentinde tercih edilebilirdir ama asgari olarak giriş - orta sınıf olan Shira Eco serisini tercih etmek daha iyidir.
Bütce yeterli ise Shira Plus ve daha üst modelleri tercih edilirse Daikin kalitesi tam olarak hissedilebilir.
Saygılarımla...
Selamlar. Kapı olmadığı için 18000 tercih edebilirsiniz.
Yalıtım var mı?
Ara kat mı,son kat mı yoksa zemin kat mı?
Saygılarımla...
Merhaba. Muhtemelen dış ünitenin altından geliyor ama onu yönlendirmek için hortum çekilmesi gerekir,aksi taktirde sikayet devam edebilir. Su gelmesi ise normaldir.
Saygılarımla...
Merhabalar iyi günler.
Boru eklendikten sonra gaz eksilme hatası vermesi iki sebepten olabilir.
Kaçak var
Boru uzadığı için gaz yetersiz kaldı
Genellikle birinci sebepten hata verir.
Usta gelmiş basınca bakarak ilave yapmış tamam ancak neden 6.5 bar değerine indi onu sorgulamamış.
Şimdi ise performans düşmüş , yine U0 hatası gelebilir.
Borularda özellikle ek yapılarak uzatıldı ise kaçak olabilir,tespit edilmesi gerekir.
Kaçak olup da gaz eksildi ise kaçak tamir edildikten sonra gaz terazi kullanılarak gramaj değeri ile verilmelidir.
Bu arada cihazınız inverter olduğu için dış ünite klima açıkken durmaz,sürekli ama uygun devirde çalışır. Ama sürekli yüksek tempoda çalışıyorsa o istisnadır.
ME HaRe serisini tavsiye edebilirim. Kalitesi memnun edecektir. Ancak Shira Plus üst segment olduğu için ikisinin arasındaki farkı hissedebilecek olmanızdan ötürü HaRe serisi beklentinizin altında kalabilir. Ama segment önemli değil,garanti güvencesi ile kaliteli ürün almış olmam yeterli derseniz rahatlıkla tercih edilebilir.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba hocam.
Mümkünse ayrı ayrı almanız daha iyi,daha verimli olur. Ama multi için hevesliyseniz asla alınmaz diyemem,ikinci seçenek olsa iyi olur.
20m² ve 25m² için 12000 Btu yeterli olacaktır.
30m² alan için ise 18000 Btu tercih etmeniz uygun olacaktır kapasite olarak.
Saygılarımla...
İki adet klima Almayi düşünüyorum salonum 41 M2 yatak odası da 16 M2 servis 24 ve 12 btu nün yeterli olacağını söyledi.butcem ise 40 ve 22 civarı yani toplamda 62-63 gibi bı rakam ödeyebilirim.bulundugum ilçede Bosch bayisi var aynı zmaanda başka markaların da yetkili servisi bu sebeple hemen kurulacak ,arıza anında müdahale gerektirebilecek bir servis olması tercihim.bana Simfer in klimasini almamı tavsiye etti. Boru 3.5 m bakır ve 4.5 m elektrik tesisatı ile geliyor.tavsiyelere açığım.simdiye kadar olumsuz bir geri dönüş almadıklarından bahsettiler.
ilgili satıcıdan sıfır ürünler o fiyata denk gelicek ise, şu ortamda bedava fiyat.
-
Hocam teşekkür ederim.
arçelik
09325 A Ekolojik Inverter Klima 9.000 Btu/h | Split Klima | Fiyatını Gör, İncele, Satın Al | Arçelikhttps://www.arcelik.com.tr/split-klima/09325-a-klima?srsltid=AfmBOoqtDEAR2MNlnqP17mGqsvKMcqZYaWqZjjmUfp39wnY3aTrSp8cV
Bu klimayı 24bin tlye alabiliyorum. Bu iyi midir? 2-3k fazla ver şunu al dediğin olur mu?
Ek olarak eski mesajlara baktım kaira plus önerilmiş bunun 12.000 olanını alabilirim bu bantta kıyaslanınca en iyisi kaira plus mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvriL -- 31 Temmuz 2025; 9:9:39 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X