Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3215. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: SEHZADE63 , sebom Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 11 Misafir (2 Mobil) - 10 Masaüstü3 Mobil
5 sn
64.943
Cevap
962
Favori
4.900.962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 32133214321532163217
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 12.000 klima arıyorum evim çok büyük değil onerebilecıgınz bir model var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

En ust katin bir alti hocam. Yalitim var. Konum Ankara, cephe bati. Ayrica cok gunes isigi sevmedigim icin karartma perde de kullaniyorum.

• Klimadan cızırtı sesi geliyordu. Ama arıza bozukluk gibi bir ses değil, trim sesi gibi. Klimaya dokundum ses kesildi. Filtrenin olduğu kapağı aç kapa yapınca ses kesildi. Tırnaklar oturmamış takarken.

Başına gelen olur belki diye söyleyeyim dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kovalenko -- 31 Temmuz 2025; 9:14:17 >
  • Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Merhaba evin cephesi kuzey doğu sabah güneşi direk salona geliyor 40m2 için 24.000 BTU tcl elite plus ve tcl t-pro arasında kararsız kaldım hangisini tavsiye edersiniz?

• ShinQda kullanıcısına yanıt
    Hocam simferin 12 ilk kliması 22 bin TL 24 Luk kliması 38 civarı ilçede kalıyorum Bosch climate için gerçek Bosch değil termodinamik dediler onu almak yerine yerli Simfer almak daha mantıklı dediler.Haricî internetten finlux windsor keysmart Arçelik Beko Vestel bunları alabilirim hemen kurulabilecek olması ve servisinin olması ondan dolayı biraz simfere yakınım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • joker155 J kullanıcısına yanıt

hepsi denk performans vericek, içinize hangisi siniyorsa, hangisi kesenize uygun ise alın biran önce taktırın.

Tşkler hocam

Beklesek kışa doğru daha uygun fiyat olmaz mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • S@N@Ne!!! kullanıcısına yanıt
    Klimalar şu anda geçen seneyle aynı fiyata satılıyor zaten. Aynı oranda zamlanmaya devam etse 12liklerin 40 binden başlaması gerekiyordu ama 25 bine satılıyor halen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 31 Temmuz 2025; 13:55:16 >
  • Bizde eski bir Bosch klima var. Uzun süredir kullanılmıyordu, şimdi tepki vermiyor. Onu yaptırıp, söktürüp diğer eve taşımak mı yoksa yeni klima almak mı ikilemindeyim o yüzden sordum

• quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba.

İsim ve logo benzerliği 1870'li yıllara dayanıyor.

İlk başta hepsi Mitsubishi çatısı altında faaliyet sergileyen markalardı.

Mitsubishi Electric 1921'de kuruldu. Zannedilenin aksine sadece klima değil, PLC otomasyon sistemleri vb. elektronik donanımlar da üretiyor.

M.Heavy ise uçak,gemi gibi ağır sanayi üzerine faaliyet sergiliyor.

Geçmişten gelen bağlar sebebiyle ikisi de aynı ismi ve logoyu kullanıyor.

Ama ticari,finansal ve teknik olarak birbirlerinden tamamen bağımsızlar,hiçbir alakaları yok.

Mitsubishi Electric sektörün en iyilerinden biri. Daikin ile yarışır bir marka ve bazı noktalarda daha üstün.

Mitsubishi Electric kalite olarak daha önde. Ama elektronik kartları hassas. Arıza ihtimali daha yüksek.

Heavy'in ise iç ünite plastik kalitesi fiyatına göre düşük. Ama sessizlik ve performans konusunda bu marka da çok iyi.

Denk modellerde Electric daha iyidir. Ama örneğin sırf Electric alayım diye Heavy'in orta segment cihazını alabilecekken Electric'in giriş segmentini almanız memnuniyeti düşürür.

Daikin'de ise Shira Plus ve üzeri modeller Daikin kalitesini çok iyi şekilde yansıtır.

Daikin'lerde de kompresör biraz narindir ama kompresör de en dayanıklı parça olduğu için bu pek göze batmaz.

Ayrıca eskiden en düşük modellerini Gree ve Acson markasına ürettirdiği zamanlar olduğu için hangisi orijinal Daikin? Sorusuna sebep olmuştur.

Türkiye için konuşmak gerekirse iki Mitsubishi de hiçbir zaman fason üretim getirmedi.

Ama daha düşük sınıf ülkelerde bu markaların Gree TCL gibi markalara ürün ürettirip kendi adıyla pazarladığı oldu.

Bu markaların özellikle orta ve üst segmentleri son derece sessizlik ve kalite yönünden memnun edecek potansiyele sahiptir.

Markalar Japon olsa da artık Made in Japan cihaz kalmadı.

Tayland , Çin , Malezya ve Türkiye üretim cihazlar var artık.

Çünkü buralarda işçilik maliyetleri düşük ve yerli üretim teşvikleri var.

Eski kalite artık hiçbir markada kalmadı maalesef.

Kâr hırsı ve plânlı eskitme sebebiyle kalite düştü.

Ürün daha erken arıza yapsın , yenisi daha çok alınsın diye cihazlar kısa ömürlü üretiliyor. Yani eskisi gibi 15 20 sene tık demeden çalışacak cihazlar kalmadı.

Eski Japon kalitesi kalmasa da yine en kaliteli ürünler bu markalardan çıkıyor.

Yerli üretim var. Daikin Sakarya'da , M.Electric Manisa'da üretim yapıyor.

Ama çoğu parça yurt dışından geliyor,burada montajlanıyor.

Eğer bütçeniz için uygun ise

Mitsubishi Electric Noviro serisi ve daha üstü ( Kirigamine Zen veya Legendera serisi )

Daikin Shira Plus serisi ve daha üstü ( Emura , Stylish )

Mitsubishi Heavy Premium veya Diamond serisi

Gibi cihazlar efsane olarak nitelendirilebilir.

Verimleri çok yüksek,performansları oldukça iyidir.

Saygılarımla...

Hocam bu güzel detaylı doyurucu bilgi için teşekkür ediyorum .

açıkçası ben me legandera yı beğendim .sizce alınırmı .

çok beğendim .daikin emura yerine alınırmı .

kalite anlamında memnun kalırmıyım. kalite ve performans ?

açıkçası ucuza da alabilirim grree airy falan ama biraz daha bütçe ekleyip legandery alıp kapatsammı bu işi?

• S@N@Ne!!! kullanıcısına yanıt

klima sök takı Kocaeli'de 6000 civarı oldu. Biz taşınırken eski nanay durumda olanı evde bırakmıştık.

• make up kullanıcısına yanıt

teşkekkür ederim öyle bakayım kaç görmek gerekir en düşük fanda ortalama?

• senaydn kullanıcısına yanıt
    Sanırım 12 dereceye kadar normal deniyor.

• Kovalenko kullanıcısına yanıt

Sök tak işi sağlıklı oluyor mu ? Vakumlamanın falan tekrardan yapılmasını gerektirir sanırım değil mi? İlerleyen zamanlarda taşınma işi planlarımız dahilinde olduğundan dolayı sormak istedim.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

sizinki daha büyükmüş btu olarak demekki bu inverter klimalar böyle aşağı yukarı normali bu

• senaydn kullanıcısına yanıt
    Bunun klima tarafında bir standartı yok gibi, farklı zamanlarda farklı dereceler ölçebilirsiniz.

Klima 28 derece düşük fanda
    İstanbulun en sıçak olduğu gün ölçtüğüm.

Bunuda dün klimayı açmasamda olur dediğim zaman yaptığım, aynı ayardaki deyer, ki normalde 12 derece idi 11'i zorlama ile elde ettim.

Farklı zamanlarda 14' de gördüm 4'dü de ama onlarda klima hangi ayarda idi, hava nasıldı hatırlamıyorum.

25-30bin civarında bunların dışında farklı marka model önerirmisiniz yoksa direk bunlardan birini seçelim mi sizce?

Teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Evet kumanda için satıcı ile iletişime geçtim fotoğraf çekip gönderdim ne yapmam gerektiğini sordum adres isteyip hemen yenisini gönderdiler sagolsunlar.

• 
Sayfa: önceki 32133214321532163217
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.