Merhabalar, öncelikle karşılaştırdığınız cihazlar aynı sınıfta değiller. Bir tarafta 24.000 BTU sınıfında bir cihaz varken diğer tarafta 22.000 BTU sınıfında bir cihaz var. Mitsubishi Heavy kanadında rakip aranıyorsa SRK71ZR-W-SET modeline bakılmalıdır. Bu iki model arasındaki kıyaslamada da Daikin Zeta Shira Plus modeli üstün gelir. Mitsubishi Electric markasında ise bu modelin dengi bir model yoktur. 24.000 BTU sınıfında, sadece Hare ve Enviro modelleri bulunmaktadır fakat onlar da Zeta Shira Plus modeline göre daha alt segment cihazlardır. Bu arada, amacınız sadece soğutma olacaksa ve tabiri caizse cehenneme yakın bir bölgede yaşamıyorsanız bu kadar üst segment cihazlara çıkmanıza gerek olduğunu düşünmüyorum. @arda02 |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3212. sayfa)

-
-
Merhaba,klima iç ünite kapağını kaldırınca sağ ve sol da iki vidanın olduğu yerin altında boydan boya beyaz köpük var mı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi El Profesor -- 30 Temmuz 2025; 17:14:34 >
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Merhabalar, iç ünite ses seviyesi oldukça düşük cihazlardır. Dış ünitesi de ilk çalıştırmada orta düzey, sonrasında ise sessizdir.
Performans olarak da orta karar diyebilirim. Aşırı sıcak iklime sahip bir bölgede yaşamıyorsanız performans konusunda da memnun eder.
Servis konusu ise tamamen şans. Her markada olduğu gibi bulunduğunuz bölgedeki servisin kalitesi de tamamen orada çalışan personelin yetkinliğine bağlı. Yalnız, LG'nin bu sene başında uygulamaya başladığı sistemle beraber servis kalitesinin belli bir seviyeye çıktığını düşünüyorum. Mesela, vakum işlemini zorunlu ve kanıtlı hale getirdiler. Hemen arkasından kablo uçlarına pabuç takılmasını zorunlu hale getirdiler. @Leonthas
-
Merhabalar, 24btu klima bakıyorum. Gree 24 btu fairy modelini düşünüyorum. Bugün birkaç bayii gezdim 58bin kurulum dahil fiyat aldım. Bu klima nasıldır bilgisi olan yardımcı olabilirse çok sevinirim. Bu fiyat bandında başka klima önerilerine de açığım. Şimdiden teşekkürler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar, gayet iyi bir modeldir. Kompresörünün çalışma aralığı da oldukça geniştir. Nominalde 24.000 BTU diye satılsa da tepe değerde 30 bin BTU'ya kadar çıkabilmektedir. Genel itibariyle alınabilir bir cihazdır.
Bütçenin üzerine çıkıldığı durumlarda tabii ki daha iyi modeller bulunur ama bütçeyi zorlayıp zorlamamak da size kalmış bir durumdur. İsteğe göre daha uygun fiyatlı modeller de bulunabilir. @kevzer
-
Yanıtınız için çok teşekkürler. Aynı fiyat bandında daha iyi bir klima öneriniz var mıdır?
-
Çok teşekkür ediyorum, Daikin Zeta Shira Plus aldım ve 7 Ağustos için kurulum randevusu verildi. Çift cephesi komple cam olan Güney-Batı 45 m2 açık planlı salon ve antre+koridor ile yaklaşık 60m2 alan var. Bu nedenle yüksek seviyede bir cihaz almak istedim. Gerçekten çok sıcak şu an salon 37 derece görünüyor. Her ne kadar soğutma amaçlı kullanacak olsam da mevsim geçişlerinde ısıtma amacıyla da kullanırım sanırım. Tekrar teşekkür ederim arkadaşlar.
Forumda yazılanları okudum genelde kaira plus önerilmiş. Ben de bunu sipariş verdim 12btu olarak. Kafam çok karışmıştı buradaki yorumlar karar vermemde yardımcı oldu. Bu vesileyle forumda yorum yapan arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım kurulum ve servis konusunda da yolunda ilerler her şey. Kurulum sonrası burayı güncellerim.
-
Bendede aynımmodel var. Yeterince soguttugunu dusunmuyorum bu yuzden su termomtereden alıp kontrol edicem ya. İsmi nedir bu termometrenin
-
birkaç gündür daha yeni taktırdığımız bosch 3000i'den tuhaf bir ses geliyor. yani nasıl tarif etsem bilemiyorum ama hırt hırt gibi yada puff puff
. hani kanepeyi çekersiniz de sürtülme sesi olur ya öyle diyeyim. internette araştırınca rüzgar sesi gibi problemler çıkıyor. benzetebiliriz ama emin değilim. sürekli yapmıyor hatta telefonu 5 dakika tuttum ses yakalamak için hiç olmadı. ancak ara ara yapıyor. hatta bugün sıklığı bir tık arttı gibi. ne olabilir problem? servis çağıracağım ama en azından bir fikrim olsun istiyorum.
alakalı mı bilmiyorum 1 ay önce de şöyle birşey yazmıştım. yoğunluk iş güç derken çağıramadım servis. ha tabi @J.Astb33 tavsiyesi ile klimayı kapatmadan fan modunu çalıştırdığım için soğutma esnasında koku tamamen kesildi. biraz da o yüzden salladım :) ama fan modunda koku devam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darth hede -- 30 Temmuz 2025; 20:24:53 >
-
https://app.hb.biz/LYW20yqLYbLz
Hocam HTC-2 olanlar problu. Dikkat edin resimde problu gösteriyor ama Açıklamada HTC-1 yazıyor. Onlarda prob yok. Gerçi problu daha küçük termometreler de var. Yorumlara bakarak onlardan da alabilirsiniz.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
LTXM35N modeli . Yeni
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
-
Beyler Arçelik 12.000 BTU ekolojik klima almayı düşünüyorum soğutması nasıldır önerir misiniz 28.500 diyor buradaki bayiler 16-18 oda için.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Soğutur ama fiyat konusunda daha araştırmacı olun
Yeni nesil klimalarda 0 derece görmedim hiç
Hep diyorum bu klimalar amerikadaki gibi cama direkt takılacak. Böyle usta kaprisi teknik doküman analizi vs uğraşılmayacak. Alınıp buzdolabı gibi fişe takılıp kullanılacak.
Kumandadan 27 dereceye çekip sessiz fanı açınca tüketim neredeyse 2 eski tip ampul seviyesine geldi. 26 da kullanmak bence en iyisi. Ne üşütüyor ne bunaltıyor [gree fairy 9]
Tabi sabahları bu kadar düşük tüketim mümkün değil haliyle
İmkanı olan klimayı prize bağlatıp akıllı priz kullansın çok işe yarıyor bu
İlk defa klima kullandığım için öğreniyoruz artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 30 Temmuz 2025; 21:30:43 >
-
Resimlerimi gördünüz değil mi hocam orada ağız içine termometre problu koyarak gösterdim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X