Son mesajınızda bahsettiğiniz fiyat gayet iyi. Bu fiyat bandında muadil bir model bulmak zor. Ancak giriş segment ve daha uygun fiyatlı öneriler yapabilirim. Onlar da bu cihaz kadar verimli olmayacaklardır. Yine de öneri isterseniz Kaira Plus, Bosch CL2000U ve E.C.A. Spylos Pro modellerine bakabilirsiniz. @kevzer |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3213. sayfa)

-
-
Rica ederim, klimanız hayırlı olsun. Bu segmentte alınabilecek en iyi seçeneklerden birini almış oldunuz. Kurulum için geldiklerinde de vakum konusuna çok dikkat edin. Bu kadar para verilen bir cihazın kurulumunu asla ama asla vakumsuz yaptırmayın. Bu işin geri dönüşü olmaz ve pahalı da bir cihaz olduğu için değişim konusunu diretebilirler. Siz, işi en başından sağlam tutun ki sonrasında uğraşmak zorunda kalmayın derim. @arda02
-
Merhabalar, sesin ne olduğunu kafamda canlandırmaya çalıştım ama olmadı. Video kaydına alıp paylaşma şansınız var mı acaba? Ona göre bir değerlendirelim.
@darth hede
-
Evet hocam o teşekkürler 👍
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Modellerinin çoğu Sakarya/Hendek'teki fabrikada üretilmekte. Yanlışım yoksa Ururu Sarara modeli Japonya, Emura ve Stylish modelleri Avrupa, geriye kalanlar da Türkiye üretim olmalı.
Aynı durum Mitsubishi Electric modelleri için de geçerli. Legendera ve Kirigamine Zen modelleri haricindeki tüm modeller, halis muhlis Manisa üretim. @Folivora
-
Merhaba.
İsim ve logo benzerliği 1870'li yıllara dayanıyor.
İlk başta hepsi Mitsubishi çatısı altında faaliyet sergileyen markalardı.
Mitsubishi Electric 1921'de kuruldu. Zannedilenin aksine sadece klima değil, PLC otomasyon sistemleri vb. elektronik donanımlar da üretiyor.
M.Heavy ise uçak,gemi gibi ağır sanayi üzerine faaliyet sergiliyor.
Geçmişten gelen bağlar sebebiyle ikisi de aynı ismi ve logoyu kullanıyor.
Ama ticari,finansal ve teknik olarak birbirlerinden tamamen bağımsızlar,hiçbir alakaları yok.
Mitsubishi Electric sektörün en iyilerinden biri. Daikin ile yarışır bir marka ve bazı noktalarda daha üstün.
Mitsubishi Electric kalite olarak daha önde. Ama elektronik kartları hassas. Arıza ihtimali daha yüksek.
Heavy'in ise iç ünite plastik kalitesi fiyatına göre düşük. Ama sessizlik ve performans konusunda bu marka da çok iyi.
Denk modellerde Electric daha iyidir. Ama örneğin sırf Electric alayım diye Heavy'in orta segment cihazını alabilecekken Electric'in giriş segmentini almanız memnuniyeti düşürür.
Daikin'de ise Shira Plus ve üzeri modeller Daikin kalitesini çok iyi şekilde yansıtır.
Daikin'lerde de kompresör biraz narindir ama kompresör de en dayanıklı parça olduğu için bu pek göze batmaz.
Ayrıca eskiden en düşük modellerini Gree ve Acson markasına ürettirdiği zamanlar olduğu için hangisi orijinal Daikin? Sorusuna sebep olmuştur.
Türkiye için konuşmak gerekirse iki Mitsubishi de hiçbir zaman fason üretim getirmedi.
Ama daha düşük sınıf ülkelerde bu markaların Gree TCL gibi markalara ürün ürettirip kendi adıyla pazarladığı oldu.
Bu markaların özellikle orta ve üst segmentleri son derece sessizlik ve kalite yönünden memnun edecek potansiyele sahiptir.
Markalar Japon olsa da artık Made in Japan cihaz kalmadı.
Tayland , Çin , Malezya ve Türkiye üretim cihazlar var artık.
Çünkü buralarda işçilik maliyetleri düşük ve yerli üretim teşvikleri var.
Eski kalite artık hiçbir markada kalmadı maalesef.
Kâr hırsı ve plânlı eskitme sebebiyle kalite düştü.
Ürün daha erken arıza yapsın , yenisi daha çok alınsın diye cihazlar kısa ömürlü üretiliyor. Yani eskisi gibi 15 20 sene tık demeden çalışacak cihazlar kalmadı.
Eski Japon kalitesi kalmasa da yine en kaliteli ürünler bu markalardan çıkıyor.
Yerli üretim var. Daikin Sakarya'da , M.Electric Manisa'da üretim yapıyor.
Ama çoğu parça yurt dışından geliyor,burada montajlanıyor.
Eğer bütçeniz için uygun ise
Mitsubishi Electric Noviro serisi ve daha üstü ( Kirigamine Zen veya Legendera serisi )
Daikin Shira Plus serisi ve daha üstü ( Emura , Stylish )
Mitsubishi Heavy Premium veya Diamond serisi
Gibi cihazlar efsane olarak nitelendirilebilir.
Verimleri çok yüksek,performansları oldukça iyidir.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Merhaba. Gayet güzel fiyat. Hepsiburada'da bazen sepette %10 indirim oluyor onu da yakalamanızı tavsiye ederim.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba.
Yetkili FG Europe satıcısı ise gayet iyi bir fiyat. Midea'nın kendi cihazları pahalı.
Daha uyguna bulmak imkansız olmasa da zor.
Saygılarımla...
Merhaba. Bu klimalar duvar tipi cihazların en zengin özelliklere sahip olanı.
Xtreme Save iyi ama Samsung'un AR80 olanı bunu geçer.
Benim tavsiyem AR80 kodlu olan Samsung olur.
Saygılarımla...
-
Hocam o köpük ne ola ki sen deyince bende merak ettim şimdi
Merhaba. Arçelik ve Baymak markalarında ince oluyor. Onun haricinde multilerin kapasitesi büyük olduğu için derinlik daha fazla olacaktır.
Saygılarımla...
Arada bir ses geliyor bana o köpükten geliyor gibi geldi ondan sordum acaba montaj esnasında çıkarmadilar mi diye
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selamlar. Alternatifleri değerlendirmenizi tavsiye ederim.
E.C.A Syplos Pro
TCL T Pro gibi alternatiflere de bakın derim.
Saygılarımla...
Merhaba.
16 Amper olur. C tipi olmasına gerek yok inverter olduğu için kalkış esnasında B tipi sigortayı attıracak kadar demeraj akımı çekmeyecektir.
3x2,5 kablo uygundur.
Saygılarımla...
Merhaba. Gree Airy 18bin olur ama denk olmayan diğer mideller için mutlaka 24000 Btu olması gerekir. Cam alanınız çok fazla ve saydam bir yapı. Bu ısı kazancını arttıran bir unsurdur.
Bu nedenle Airy için 18000 uygun görülebilir. Aksi taktirde 24000 Btu gerekir.
Saygılarımla...
Hocam daikinde en düşük shira plustan tavsiye verme sebebinizi merak ettim, eco ile arasında çok fark var mı? Sensör farkını biliyordum sadece
Köyde Gree Airy 18 BTU kullanıyoruz.
Kendim ise Daikin Zeta Shira Plus 12 BTU kullanıyorum.
Gree elektrik tüketimi, soğutma ve ısıtma gücü olarak mükemmel. Ancak hem dış ünite hem iç ünitenin rüzgar sesi fazla.
Daikin Zeta Shira Plus ise her açıdan kusursuz bir klima. Dış ünitenin çalışıp çalışmadığını yanına gidiyorum anlamıyorum. Ancak elimi hava çıkışına tutunca esen rüzgardan anlıyorum. İç ünitesi de oldukça sessiz.
Ancak şöyle de bir durum var ki Daikin baya pahalı. 14 BTU Zeta Shira Plus asla 18 BTU Gree Airy kadar ısıtma ve soğutma performansı veremez. Gree Airy 18 BTU zaten 22 BTU soğutma 23 BTU ısıtma gücüne sahip. Öylesine ayımsı bir klima.
-
Merhabalar hocam.
Fonksiyonlar ile ilgimi tam rehber niteliğinde yazmak yerine örnek paylaşabilirim.
Olası değişm veya iade gereken durumlar için pek kutu aranmaz.
Takribi 1 hafta geçtiyse her şey yolunda ise atabilirsiniz.
Veya bantlı kısımlarını söküp katlayıp dümdüz levha haline getirip saklayabilirsiniz ama günün birinde lazım olur durumu olmayacaktır.
Rica ederim,sizler de sağ olun.
Saygılarımla...
-
Merhaba.
KP (Plus) modelinde
Sağa sola üfleme kumandadan ayarlanabilir , diğerinde klimanın üzerinden ayarlanır.
Bir de KP'de Ionizer var. Negatif iyon yayarak hava temizleme sağlayan fonksiyon mevcut.
Saygılarımla...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X