Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2973. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (6 Mobil) - 7 Masaüstü6 Mobil
5 sn
64.863
Cevap
961
Favori
4.895.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 29712972297329742975
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnan bana fiyat değilde kurulum süresi beni soğutuyor :) O yüzden kışın almak mantıklı geliyor.

• emrecyln kullanıcısına yanıt

17k tl klimalar 25k tl oldu... $100 tutmayan vantilatörlere 15k tl fiyat çekiyorlar. Yani, fiyatlar "seve seve", illaki düşecek. Allah'ın emri. Tabi $ bazında düşücek... TL bazında ne olacağı malum...

• Ne zaman alınacağından bağımsız şu klima nasıldır ? 12 binlik bir klima arıyorum. Tavsiye alırım.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]www.hepsiburada.com
    Kaira DTXR35E A++ 12000 BTU Wifi Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatı
    https://app.hb.biz/vvy5wyozSza7
  • Eagle.BJK kullanıcısına yanıt

Büyük şehirlerde öyle bir durum yok. Hepsi sıkıntılı.

LG'ye gittim 30 gün dediler, Samsung'a gittim 25 gün dediler, Arçelik-Vestel-Beko klima sattığından haberi bile yok gidiyorsun cevap bile veremiyorlar, Siemens'e gittim klima var mı yok mu bilmiyorlar ki memnunum kullanıyorum.

En son Bosch buldum 10 güne kurarız dediler, güvenip aldım 7 günde geldiler; ''elektrik tesisatı bağlatın, sigorta taktırın, camı kesin, oradan dönmez, buradan çıkmaz, öyle olmaz'' vs.... 50 tane bahane buldular, ekibi kovdum, 2 gün sonra başka ekip geldi 7 saatte zor kurulum yaptılar.

Kısaca klima işi kaka bir iş, teknoloji gelişiyor ama klima icat edildiğinden beri tek gelişmemiş aptal bir ürün olabilir.

• arkadaşlar merhaba, 2 hafta önce Baymak klima taktırmıştım. Arkadaşlar duvarı delerken balkon gider borusuna biraz hasar vermişti fakat bir su akıtma yok gibiydi. Şimdi bir süredir izliyorum, ilgili yerden su sızmaya başlamış.

servisi arayacağım elbette fakat bu tip durumlarda servislerin yaklaşımı nasıl oluyor? Bir yandan düşünüyorum, günahı tam servise de atmak istemiyorum, neticede punch ile delerken içinden ne çıkacağını bilme ihtimalleri de yok. Sonra diyorum daha dikkatli olsa görebilirdi ya da balkona deliyorken tam köşede boru olacağını tahmin etmeliydi. Benim de bilgim yoktu ama belki yönetime felan sorardık.

Kısacası, bende boru delindi ama belki elektrik hattı da zarar görebilirdi, belki başka su borusu da patlayabilirdi. Bu durumlarda servis %100 sorumludur ve her şeyi adam gibi tamir edene kadar üstüne gidebilir miyiz? Yoksa bir şekilde biz mi yolunu bulmalıyız.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Elektrik tesisatı bağlatmayla kurulumun ne alakası var sonra bağlatırsınız onlar yapmamak için bahane aramış resmen

benim de korkum kuruluma geldiklerinde düzgün yapmayacaklar bir arkadaşın duvarını mahfetmişlerdi hatta

klima işinde soğıutma mühendisi yada tekniker gibi profesyonel olan endüstriyel klimalara bakıyor bunların hepsi amatör aslında bunu bilip almak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 22 Temmuz 2024; 0:46:58 >
  • berk70 kullanıcısına yanıt

Seni mi kıracağım ? Elimden geleni yaptım hemen.

Yukarıdaki mesajımda kendim için oluşturduğum 12.000 Btu'luk fiyat-performans tablosunun 18.000 Btu'luk aynı modellere uyarlanmış hali.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

Göründüğü gibi Panasonic Etherea 12.ooo Btu'luk modeli için ne yazdıysam 18.000 Btu'luk modeli içinde aynısını yazabilirim.

Mitsubishi Legendera serisinin verdiği en iyi soğutma değerini nerdeyse 17.000 TL daha ucuza veriyor Panasonic Etherea modeli.

Isıtmadaki tüketim değeri ise hepsinden iyi.

Yani haftalardır Mitsubishi Electric Legendera'ya karşı olan kalite tutkum bir anda Panasonic Etherea modeline evrilmiş durumda.Ve bu çok net artık.

Çünkü Panasonic Etherea modeli ile Mitsubishi Electric'in en üst segmentteki Legendera modeline resmen kafa tutuyor ve Legendera'nın soğutmada sunduğu yıllık enerji tüketim değerini yaklaşık 17.000 TL daha ucuza sunuyor.

Üstelik 18.000 Btu'luk modelinde ısıtmada attığı farkı ise yazmama gerek yok , tabloda görebilirsiniz.Takip ettiğim 4 farklı model arasında en iyi ısıtma değerini yıllık 1225 kWh tüketim miktarı ile Panasonic Etherea modeli sağlıyor.

Oysa 12.000 Btu'luk kıyaslamada tablosunda ; Isıtma / yıllık tüketim değeri grubunda Daikin Shira Plus çok daha iyiydi.Ama 18.000 Btu grubunda Panasonic Etherea modeli Isıtma / Yıllık enerji tüketimi bazında da arayı açmış durumda.Diğer 3 model yanına bile yaklaşamamış gözüküyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Temmuz 2024; 0:57:5 >

• emrecyln kullanıcısına yanıt
    Hocam cihaz fena durmuyor. Fakat şikayetler genelde servis ve satış sonrası destek kısmına ilişkin. Bir de dış ünite malzeme kalitesinin düşük olduğunu söyleyenler var. Ben de tercihte bulunmayı düşünüyordum son anda vazgeçtim. Fakat iş yeri vb. Ortamlar için girilebilir bir risk olabilir duruma göre... Fiyat sürekli değişiyor bu arada, 300 ileri 500 geri gibi.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • curly2807 C kullanıcısına yanıt

normal shira plus modeli az bulunuyor onu bulup almak daha iyi olur mu?

cevap: evet. parçaları daha kaliteli imiş.

• waitu kullanıcısına yanıt

Edindiğim bilgilere göre bu şekilde hava akışı sağlıklı olmaz ve klima verimli çalışmaz. Sıcak havayı dışarıya atamaz. Sıcak hava koridoru oluşur.

Aşağıdaki görseldeki üründen yaptırabilirsiniz veya hazır satın alabilirsiniz.

Klima destek braketi olarak buldum.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightfrostt -- 22 Temmuz 2024; 10:12:17 >
  • merhabalar evimde 85 cmlik bir köşe var küçük odamıza klima taktırmak istiyoruz 9000 ve 12000 btulu klimalar 84 cm oluyormuş . 1 cm pay var oraya takabilirler mi

2.sorum 18000 btuluk klimalar 100 cm evdeki köşeye sığmıyor acaba 18lik alsak duvara montelemeden takabilecekleri bi aparat var mı 1 karış önde duracak şekilde?

+ klimayı almadan önce elektriği çektirmek mi gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KendineAteist -- 22 Temmuz 2024; 10:35:50 >
  • SEHZADE63 S kullanıcısına yanıt
    Yabancı markalar çok daha pahalı arçelik servisi içinde çok iyi dediler

• KendineAteist kullanıcısına yanıt
    Cumartesi pazar tek başıma o işle uğraştım sigorta kutusundan klimayı koyacağım yere ayrı hat çektim . Mevcut tesisat içinden çektim sıva üstü yapmadım zor oldu ama iyi oldu 20 amper ayrı sigorta taktım

• https://www.klimasarayi.com/urun/ftxf35-sensira-serisi-12000-btu//

şu klimayı düşünüyoruz ama önerir misiniz?

salona değil küçük odaya takacağız 2 tane pc var ısınıyor yeter diye düşündük

• KendineAteist kullanıcısına yanıt

aynen yeter bence

• Daikın servisle görüştüm bugün. Kendilerinden alınan ürünlerde bu hafta içi yada gelecek haftaya montaj diyebiliyolar. Fakat internetten alınan ürünlerde fln servis talebi merkezden açılıyormuş. O zamanda ağustos başını kesin bulur diyorlar. 5-8 civarı.

Bilginiz olsun.

Şuan en mantıklısı servisin elindeki üründen alıp servise montaj yaptırmak. En hızlı öyle oluyor. Fiyat durumunuda düşünmek gerek tabi.

Kaira ve Airfel arasındayım.

• Eagle.BJK kullanıcısına yanıt

az önce bir servise sordum perşembe cuma montaj yaparız dedi.(daikin de serrvisi) ama işte ordan alırsan.

• istanbul ümraniye dominantklima teklifi şöyle

midea all easy pro 18.000= 48.000 TL

24.000=59.700

• okirgil O kullanıcısına yanıt

Airfel için fiyat aldım sorduğum srevisten.

9000BTU için 23250

12000BTU için 26100

fiyat verdi.Nakit fiyatlarmış. Kartla taksit devreye girerse %3 ilave dedi. 12000 ellerinde olmama durumuda varmış. Emin değildi. vs.

Sorduğun bayiden fiyat aldın mı sen?

• Merhaba arkadaşlar. Mitsubishi electric 12.000 btu krigamine zen satın almıştım ama henüz kurulum yapılmadı. Sonrasında almışken en iyisi olsun standart wifili legendera alayım dedim ama onunda 12.000 btu ellerinde yok. 9.000 lik legendera varmış ellerinde. Şu anda takılacak oda 14 m2 buraya çok rahat 9.000 legendera yeter diye düşünüyorum. İlkbaharda kendi evime taşınacağım orada salonum 20 m2. Oraya 9.000 legendera yeterli olur mu acaba arkadaşlar

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 29712972297329742975
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.