< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi economist52 -- 20 Ağustos 2025; 12:14:37 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3244. sayfa)

-
-
Teşekkür ederim hocam. İlk takıldığı gün daha çok soğutmuştu gibi geldi bugün biraz az soğuttu nasıl ölçebilirim bunu ? Borular biraz uzun yaklaşık 12 metre o yüzden endişeleniyorum. Yani bunu hissetmenin dışında bilemezmiyim ? Belki uygulamadaki değerlerden olmuştur diye düşündüm bende buraya yazarken
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
38 m2 ve 12 mt boru uzunlugu var diyorsun öylemi.? 14 btu bilemedim gaz ilavesi eklenebilir garantisi yok kimse garanti vermez gibi mühendisler firmalar haric.
karar vermek üzereyim
midea da karar kılıyorum fakat iki modeli arasında kaldım.
1 alll easy prro 18 lik
2. Solstice - bu yeni bir modelmiş
ikisi arasında hangisi dersiniz ?
-
Arkadaşlar iş yerinde odamda 12000 btu vestel klima var. Dış cepheye klima asmak yasak olduğu için kompresörden 20 metre boru ile odama geliyor odanın tamamını soğutmuyor hiç memnun değilim.
Genel anlamda da Vestel‘den memnun değilim yerine ne önerirsiniz borulari kalınlaştırma ihtimalim yok. 18.000 lik aynı boruya takabilir miyim ya da başka hangi klima önerirsiniz 12.000 lik
Yine indirim olmuş biraz
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Zaten pek performanslı klima değil birde 20 metre boru demek sınırları zorlamak demek. Çoğu klimanın maks boru uzunluğu 15metre zaten. 20 metre boruya muhakkak metre başına gaz eklenmesi gerekir. Mevcut haliyle kullanılıyorsa performans vermeyecektir.
-
Klima kurulumlarının oda boyunca olması tavsiye ediliyor. Yani mümkünse pencere tarafına kurmanız daha isabetli olur. 12.000 btu yeterli olur. Samsung WindFree Elite PM 1.0 klima sahibiyim; 32 m² salonum için 18.000 btu fazla geldiğini hissediyorum.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Oda boyunca kısmını anlamadım hocam ? Biraz detaylandırabilir misiniz?
Bu ev krokisi arkadaşıma ait. Yatak odasına bir tane (koridoru görecek şekilde) ;salona da bir tane (yeşil ile işaretli olan) koymayı hedefliyor. anladığım kadarıyla 30 m2 salon için bir tane 12K BTU luk yeterli. Diğer 12K BTU olanı da yatak odasında belirttiğim yere koyarsa , koridoru SOĞUTMAK DEĞİL , serinletmez mi ?
Bir de multisplit mi almalı yoksa ikisini ayrı ayrı mı almalı ?
-
Klimanın üfleme yönünün oda enine değil de boyuna doğru olması homojen soğutma adına daha performanslı olmasını sağlayacaktır. Belirttiğiniz yere kurulum senaryosunda soğuk hava koltuk takımının olduğu yerde kalır homojen olarak dağılmaz. Üfleme enine doğru kısa olduğu için klimaya geri dönen hava odanın gerçek sıcaklığını yansıtmayacak dolayısı ile klima yeterli sıcaklığı yakaladığını düşünerek rölantiye daha erken girecektir.
Krokide korkuluk yazan cephede sanırım pencere var. Klima o pencerenin sağına veya soluna (mümkünse soluna) monte edilirse üflemesi oda boyunca olacak daha homojen soğutma olacaktır. Ayrıca yemek masasının arkasına koyacağınız ve yönünü kapıya doğrultacağınız bir vantilatör ile koridoridoru da serin tutarsınız. Vantilatör direkt karşıya değil zemine doğru eğili baksın çünkü soğuyan hava altta toplanır 😉...
Bu öneriler Adem HELVACI'nın internetteki "Klima taktırmadan önce ..." başlıklı videosundan aklımda kalanlar...Adem Helvaciyoutube
Klima Satın Alma Rehberi. Klima Taktırmadan Evvel Bilmeniz Gerekenlerhttps://www.youtube.com/watch?feature=shared&v=_L7UUkviK44
Multi Split klima konusunu uzman arkadaşlar cevaplarlar. Benim genel olarak okuduğum mesajlardan çıkardığım sonuç çok önerilmiyor. En önemli sebebi bir klima sıkıntı çıkarttığında diğerinin de atıl kalması durumu. Ayrıca krokiye göre aradaki mesafe fazla, bakır boru masrafı çok olur gibi...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 21 Ağustos 2025; 15:39:20 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
Bugün öğle klima montajı (Lg pc18sq) gerçekleşti, 10 dk civarı dk vakum yapıldı, manometre ile değere gelene kadar yaptıklarını söylediler.
Performansa gelecek olursak oda 32 m2 iki cephesi boydan cam yüzey güneş alıyor.
Takıldığında oda 30 dereceydi, Po modunda 2 saatte 27 dereceye düştü ve sonrası 1,5 saatte otomatik mod 26.5 derecede şuan.(24 dereceye ayarlı)
3 3,5 saattir çalışıyor ancak hala tahliye borusundan su akmadı.Acaba borunun içinden akana kadar sıcaktan buharlaşıyor mu anlamadım.
Ankara şuan 29 derece, seneye çok daha sıcak günlerde nasıl performans göstereceğini bilemedim, ya da benim beklentim biraz fazlaydı.
Anlık güç tüketimi 0,54 kw
Günlük kümülatif 2,23 kwh
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m@spir -- 21 Ağustos 2025; 16:36:8 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Çevremde takılan 3 tane lg klimayı incelediğimde ben performansını yeterli bulmadım. Oysa lg den beklentim yüksekti. Tamam şatafatlı bir cihaz ama asıl yapması gereken işi yapamıyor gibi. Performansı zayıf.
Hiç bilen yokmu bu konuyu arkadaslar
Yakın zamanda midea xtreme save 12 -18. Btu fiyat alan var mı ?
Ciddi bir kütle sıcaklığı vardır dairenizde. Ayrıca yeni nesil cihazlarda kısa sürede cayır cayır soğutma beklemiyoruz. Özellikle LG Arçelik grubu bunu vermez. Uzun süreli kullanımda tatmin edecektir, canınızı sıkmayın.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X