Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2972. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: hardcrss , redali Daha Az
2 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (4 Mobil) - 15 Masaüstü4 Mobil
5 sn
64.878
Cevap
962
Favori
4.897.356
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
83. Sırada  bugün en iyi #15
Sayfa: önceki 29702971297229732974
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba bir hobi bahçemiz var elektrik hattı çok güçsüz su kaynatıcıyı vs açtığımız da hafif led ışıklar falan kısılıyor çok da elektrik den anlamam buraya sadece soğuma amaçlı bir klima almak istiyoruz az elektrik çekip bizi bir miktar serinletecek ne önerirsiniz, 20 metre kare civarı alan birde mesela bir klima 18 derece 1-2 fan seviyesinde çalışırken bir kettle a göre nasıl elektrik çeker

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rgsxmetin kullanıcısına yanıt

teknik verileri görmeden buna cevap vermek çok zor.

kettle cihazlar ortalama 1800w çeker.

12bin btuluk klimalar en yüksek frekansta 1000 w civarı çeker ortam ısısı set değerine yakınken 200 w altında bir tüketime sahip olur sürekli 1000w çekmez yani.

• 30 bin tl ye kadar klima tavsiyesi _

• Ya ne saçma iş şu klima olayı ya.

Burda yazılanlara göre bi karar veriyorum. Sonra bakıyim montaj durumu nedir diyorum ve bi sürü şikayet.

Ucuz yollu en kısa sürede montaj yapan firma hangisi arkadaşlar bi yol gösterin.

• 12000 Dolce Vita Bauhausta 21TL.

Kaira ise Hepsiburada da 24K.

9000btu olanlar ise Bauhasut DolceVita 19,5K

Kaira 20,5K

DolceVita bi tık daha ucuz.

Aradaki farka bakarsak hızlı kurulum yada kalite anlamında Kaira mı öndedir yoksa DolceVita mı?

DolceVita - > Baymak

Kaira -> Daikın

Yarın bi kaç servisi arayıp montaj süresi vs konuşarak artık bu işi kapatmak istiyorum.

• Emre-X kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

İsimlendirme olarak en son modeli de yine Ururu Sarara olarak adlandırılıyor. Ururu Sarara 1 , 2 gibi ifadeler kaldırıldı.

Bu nedenle güncel cihazı tanımlamak için " FTXZ " kodlu cihaz olduğunu söyleyebilirim.

Yani FTXZ50N en güncel olan modeldir.

Diğer klimalara ek olarak nem verme özelliği de bulunan bir cihazdır.

Taze hava özelliği olan başka marka modeller olsa da nem verme özelliği bireysel split klimalar içerisinde sadece bu modelde mevcuttur.

Ve tabii taze hava özelliği de bulunuyor.

İç üniteden dış üniteye soğutucu akışkan boruları,elektrik kabloları,su tahliye hattına ek olarak bir de taze hava borusu çekilmektedir.

Bu da dış ünitenin üst kısmında bulunan taze hava ve nem alıp verme ünitesine bağlanır.

Cihaz istediğinize bağlı olarak nem alma,nem verme ve içeri taze hava alma özelliğine sahiptir.

Bu da özellikle havalandırılmayan alanlarda faydalı olmaktadır.

Ayrıca Shira Plus serisinde de bulunan Flash Streamer özelliği sayesinde havayı temizlemeye katkı sağlamaktadır.

Cihaz çok donanımlı olmasına rağmen özellikle iç ünitede temizliği kolay bir yapıya sahiptir.

Toz toplama ünitesi ve flash streamer ünitesi tornavida vb. elemanlar kullanmadan kolaylıkla sökülüp yıkanabilir,temizlenebilir özelliktedir.

Fiziksel olarak görünümü şahsen bana çok dekoratif gelmiyor,eni çok kalın bir iç üniteye sahip ama bu göreceli bir şey. Yine de almaya karar verdiğinizde iyice görünüşüne bakmanızı tavsiye ederim. Mesela bir önceki nesil Ururu Sarara daha zarif bir görünüme sahipti.

Bütçeniz için uygun ise oldukça iyi bir tercih olacaktır. Bu tarz üst segment cihazların üreticisine göre çeşitli avantajları olabiliyor.

Ururu Sarara taze hava ve nem verme gibi ek özellikleri ile ön plana çıkıyor. Yüksek verimli olması zaten bu segmentte bir cihaz için olması gereken bir şey.

Panasonic Heatcharge ise ısıtma için tam bir canavar. Bu cihaz da ısıtma konusundaki başarısıyla öne çıkıyor.

Yani her markanın en üst modellerinin diğer klimalardan ayrılan bir özelliği üstünlüğü mevcut oluyor diyebiliriz.

Ururu Sarara da gayet zengin özelliğe sahip iyi bir cihazdır. Bütçeniz yeterli ise rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Bu tarz üst segment,normalin dışında özellikle sahip cihazlar için servis personelleri ayrıca eğitime tabi tutuluyorlar.

Bu nedenle usulunce işlem yapacaklarını düşünüyorum.

Markası modeli ne olursa olsun montaj aşamasında mutlaka ve mutlaka vakum işlemi atlanmadan yapılmalıdır.

Onun haricinde bahsetmiş olduğum gibi normal klima montaj sürecine ek olarak bir adet de taze hava borusu çekilecektir. Bunların dekoratif bir şekilde döşenip dış üniteye ulaştırılması yeterli olacaktır.

Saygılarımla...

• Ebul-Liva kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

Tercihte bulundunuz mu?

Saygılarımla...

• grazie ragazzi G kullanıcısına yanıt

Kaçak varsa tespit edilie, düzeltilir ve gaz basılır. Tekrar vakum yapılır, problem olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cato16 kullanıcısına yanıt
    Randıman alma konusunda sıkıntı olmaz mı hocam sonuçta orijinal gazı kaçmış olacak ve kaçağı takarken farketmediler ihmalleri de var

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • grazie ragazzi G kullanıcısına yanıt

Dediğiniz doğru ama bunlar olabilecek şeyler. Gazı katalogda yazan gramına göre basılınca sorun olmaz.

• cato16 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim

• Arkadaşlar selam ,

27 m2'lik salonum için son 1 aydır devam eden bir klima arayışım var.Özellikle kalitesi ile ön planda olan bazı markaların modellerine odaklandım.Bunlar Mitsubishi Elextric - Legendera , Daikin - Shira Plus , Toshiba - Shorai Edge ve son olarakta Panasonic Etherea serisi idi.

İlk 3 markanın bayileri ile detaylıca görüşmüştüm ve hatta Legendera'yı satın almıştım ama benim aldığım akşam yeni kampanya açıklayınca ve fiyatı düşünce satışımı iptal ettim.Sonrasında da araştırmalarıma ve incelemelerime hâlâ devam ediyorum işte.

En son olarak bu konu başlığından bir arkadaşın bahsetmesi ile şimdiye kadar üzerinde hiç durmadığım Panasonic markasının klimalarına odaklandım.Araştırdım , okudum ve son olarak Cuma günü markanın Bursa Bölge Dağıtıcısı Onur Bey ile randevulaştık ve yaklaşık 45 dk'lık bir sohbetimiz oldu.

Çok keyifli geçen bu sohbet sonrasında öğrenebildiklerimi sizlerle de paylaşayım.

Öncelikle Panasonic markası satış anlamında özellikle Ege ve Akdeniz Bölgelerinde ( yani sıcak bölgelerde ) daha çok talep gören bir markaymış.

Ürettiği tüm klima parçalarının tamamını , Mitsubishi kendisi üretiyormuş.

" Panasonic Klimalarda yedek parça sorunu yaşar mıyız ? “ diye sorduğumda Onur Bey " Ben öyle bir sorun yaşadığımı hiç hatırlamıyorum " dedi ve kendi evinde de Etherea modelini kullandığını belirtti.

Ardından özellikle ısıtma kapasitesi ile ön plana çıkan ve merak ettiğim Heatcharge modelini sordum.6 yılda sadece 1 adet sattığını söyledi bana.Yani bizim bulunduğumuz Bursa bölgesinde ısıtma amacı ile Heatcharge modelini satın alan başka kimse çıkmamış şimdiye kadar.

( Not : Heatcharge gibi üst segment bir modelin neden dahili Wi-Fi ile gelmediğini ve Wi-Fi kitini neden ayrıca satın almak gerektiği konusunu özellikle ilettim.O da şaşırdı ve bu detayın farkında olmadığını ama genel merkeze ileceğini söyledi.)

Sonrasında Panasonic'in patentli Nanoe X havalandırma teknolojisini sordum kendisine.Çünkü internette okuduğum kadarıyla havayı temizleme ve cildi nemlendirme konusunda çok başarılı sonuçlara imza atmış patentli bir teknoloji bu ama Türkiye'deki broşürlerde yada web sitelerinde detaylıca göremiyoruz ve çoğu bilgiden yoksun kalıyoruz.

Ne tür bilgilerden yoksun kalıyoruz derseniz ; mesela en dikkat çekici olanından bahsedeyim.Fransa'daki bağımsız test kuruluşu TexCell tarafından yapılan testlerde ; bu Panasonic’e patentli Nanoe X teknolojisinin SARS CoV-2 virüsünü dahi % 99,9 oranında engellediği tespit edilmiş.

Ama SARS CoV-2 konusundaki bu engelleme özelliğinin Türkiye'deki broşürlerde kullanılmasına ( testlerin yurtdışında yapılmış olmasından dolayı ve haksız rekabete girer diye ) rekabet kurulu izin vermemiş.Dolayısıyla Türkiye'deki broşürlerde bu tarz güzel detayları okuyamıyoruz ama internette biraz araştırdığımızda yabancı sitelerde rahatlıkla bulup okunabiliyor.

Bunun haricinde ortamı nemlendirme ve havayı temizleme özelliği ile odadaki sigara kokusundan tutun , Polen , Alerjen ve koltuklara sinen ter kokusunu dahi temizlemede çok başarılı olan bir teknoloji olarak gözüküyor Nanoe X teknolojisi.Ben okudukça hayranlığım bir kat daha arttı diyebilirim.

Odadaki yemek kokusu , ter kokusu , evcil hayvan kokusu , kafa derisi kokusu , terli olarak koltuklara oturmaktan dolayı koltuklara sinen kötü kokulara dahi etki edebiliyormuş bu teknoloji.Yani nemlendirme özelliğini de kullanarak kumaşlara sinen kokulara dahi ulaşıyormuş bu teknoloji.Ama tabii ki belli bir süreye ihtiyaç duyarak.

Ayrıca kullandığı nemlendirme teknolojisinin başımızdaki saça ve cildimizdeki deriye katkıları konusunda labaoraturlarda oldukça güzel sonuçlar alınmış.

Detaylıca incelemek ve okumak isteyenler için...

www.panasonic.com
    Odours | nanoe™ X | Air Conditioner | Panasonic
    https://www.panasonic.com/global/hvac/nanoe/odour.html

Son olarak Panasonic firması ; klimalarındaki teknolojileri hem kendisi test ediyormuş , hemde Avrupa'daki bağımsız firmalara test ettiriyormuş.

Şimdi gelelim fiyatlarına.

Klima modelleri için aldığım fiyatlar Euro üzerinden fiyatlar ve bu fiyatları günlük kur üzerinden hesaplayabilirsiniz.

( Etherea ve Compact modellerinde 9.000 Btu olarak fiyatları almaya unutmuşum.O yüzden direk 12.000 Btu'dan başlayarak yazdım , Affola... )

Devam edelim : Sonrasında elimdeki tüm verileri bir araya topladım ve özellikle kendim için araştırdığım 12.000 Btu'luk klima modelleri için aşağıdaki fiyat-performans tablosunu hazırladım.Bu tablodaki asıl amacım ; en performanslı soğutma değerlerini takip ettiğim markaların hangi modelinde daha ucuza alabileceğimi görmekti.

Şöyle bir tablo çıktı ortaya...

Tabloda görebileceğiniz üzere 12.000 Btu'luk bu modeller , özellikle benim almaya odaklandığım markalara ait modeller.

Soğutma anlamında baktığımızda en iyi tüketim değeri Mitsubishi Electric - Legendera modelinde gözüküyor ama onu yüksek fiyatından dolayı eliyorum.Çünkü yıllık 128 kWh tüketime sahip olan bu cihaz 79.000 TL'lik yüksek bir fiyata sahip ve Ağustos ayında tekrar zamlanacağı söyleniyor.

İşte Legendera'nın hemen arkasından yıllık 129 kWh'lık tüketimiyle Panasonic - Etherea modeli geliyor.Ve bu performansı 1700 Euro'ya ( yani günümüz için yaklaşık 61.000 TL civarlarında bir rakama ) sunuyor.Ve böylelikle yaklaşık 18.000 TL daha ucuza Legendera modeli gibi en az elektrik tüketen bir model olarak çıkıyor karşımıza Etherea modeli.Çünkü Etherea'nın Soğutma / Seer değeri Legendera ile 9.50 olarak birebir aynı.Aynı zamanda tüketim değerleri olarakta nerdeyse eşitler. Mesela Legendera'da 128 kWh olan yıllık enerji tüketimi , Etherea'da 129 kWh.

Diğer iki model ise haliyle 3. ve 4 sıraya yerleşiyor.Çünkü aynı fiyat segmentinde olmalarına rağmen Soğutma / SEER değerleri ; birinde 9.25 , diğerinde 8.60 gözüküyor.Bu değerler ise Mitsubishi Electric ve Panasonic'teki değerlerden ( soğutma kategorisinde ) uzak değerler.

Sonuç olarak fiyat performans anlamında Panasonic Etherea serisi beni etkiledi diyebilirim.Panasonic markasının kullandığı Nanoe X teknolojisi ise çıktığından bugüne her geçen sene daha da geliştirilmiş ve son haliyle çok daha iyi başarılara imza atmış durumda zaten.

Haliyle Panasonic'in böyle teknolojilere sahip başarılı cihazlar üretmiş olması ve Avrupa'da son 3 yıldır en fazla konut kliması satan firma seçilmesi , beni gerçekten o kadar etkiledi ki bugün itibarı ile gönül rahatlığı ile Etherea modelini alıp kullanabilirim.

Ama beğendiğim Etherea modeliyle ilgili can sıkıcı olan durum şu :

Son dönemdeki aşırı sıcaklardan dolayı Etherea modelinde tüm stoklar tükenmiş ve stoklarda maalesef ürün yok.Yeni Etherea modelleri ise Ağustos sonunda Türkiye'de olacakmış ve gümrük işlemlerinin ardından Eylül ayının 10 yada 15'i gibi satışa sunulabilecekmiş.Yani benim gibi Etherea modeline odaklanmayı düşünen arkadaşlar olursa stoklarda bu modeli bulamayabilir.

Önemli : Yukarıdaki görüşlerim markalardan tamamen bağımsız ve kendi evine klima araştıran birisi olarak yaptığım değerlendirmeleri içermektedir.Ve sadece kendim için takibe aldığım bu 4 kaliteli markanın belli modellerini kapsamaktadır.Diğer yandan yaptığım incelemede performans değerlerini oldukça başarılı bulduğum Panasonic markası ile uzaktan yakından bir ilişkim yoktur.Bu inceleme sadece kişisel görüşlerimi yansıtmaktadır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 22 Temmuz 2024; 12:39:26 >

• akakce.com
    Arçelik Ekolojik 18325 A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/klima/en-ucuz-arcelik-ekolojik-18325-a-18000-btu-inverter-duvar-tipi-fiyati,247762907.html#m-std

Bu klimayı sipariş verdim 15 gün önce 20 bin civarıymış biz 36nya aldık siparışı iptal etsemmi diye düşünmeye başladım.
    18000 btu çnerebileceğiniz 30 bin altı klina varmı

• Klima fiyatları kışa doğru düşer mi acaba? Kurulum vs. süreç 15-20 günü bulacak ve klima gereksinimi azalacak. Beklemek mantıklı olur mu?

• 19721974 1 kullanıcısına yanıt

O kadar para arcelik beko regal vestel gibi markalara verilmez kendini ispatlayan kaliteli klima markalari varken neden bu tür markaya yöneldin.?

• emrecyln kullanıcısına yanıt

Benim fikrim mantıklı zaten Eylülden itibaren yaz bitiyor, Kasım Aralık'a kadar fiyatların çok daha uygun olacağını düşünüyorum. Geçen sene óyle oldu. Bu sene hazirana kadar 17-18 bine giden klimalar talep fazlalığı nedeniyle 25 civarına satılıyor şuan. Giriş seviyesi Airfel baymak sigma vs gibi klimaların fiyatı genelde bir asgari ücret kadardır. Ama tabi garanti veremem fiyatların düşeceği konusunda.

• 19721974 1 kullanıcısına yanıt
    Alma hocam ben son kes şans verdim pişman oldum sakın bulaşma. Git japon bak diğer markalara bak ama yerlilerden uzak dur

• Papirus P kullanıcısına yanıt

Elinize sağlık hocam 18000liklerin de tablosu gelir mi  

Aynı kafadayım ama bu ülkede artık kolay kolay fiyat düşmez. Hiç umudum yok. Bu hafta montaj konusunu netleyebilirsem alıcam.

Yarin ne olucaği belli olmaz bu fiyatlare satiyorken kış geldi diyip 3-5k indirmezler ellerde stok yapar yaza dogru 5-10k daha yükseğe satarlar,cürüyen mal değil tarihi gecen de mal değil,Param olsun depom olsun klimaya da stok yapardim:))

• 
Sayfa: önceki 29702971297229732974
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.