< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih_h -- 29 Temmuz 2023; 18:34:8 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2796. sayfa)

-
-
Bugün arayıp deneyeyim şansımı belki randevu verirler. Ama şimdi kargo ne zaman gelir onu da kestiremiyorum :) Sizin kargonuz kaç gün içinde geldi ?
Hem sararma korkusu var hem de siyah daha şık görünüyor ondan düşünüyordum ama yapacak bir şey yok, aldık artık beyazı 😂
-
Sms de gelen linkteki öngörülen teslim tarihinde getirdiler. 21 inde horoz a sevk edilmiş, bugün getirdiler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Selam arkadaşlar ve @klima5505 hocam;
Buradan tavsiye üzerine Samsung WindFree Premium Plus 12.000 BTU klima aldım. Klimanın dış ünitesinden WindFree modundayken (turbo bile değil) bu şekilde sesler geliyor. Video ile kayıt altına aldım. Bu sesin sebebi dış ünitenin duvardan tarafa gelen kısmındaki tel yapının yoğun titreşimden dolayı üniteye çarpması. Yazınca anlaması biraz zor olduğu için ben videoları ekliyorum. Bu normal midir yoksa teknik servis çağırılmalı mıdır? Teşekkürler...
NOT: Bu titreşimi ve sesi her zaman yapmıyor, ne zaman yapacağı hiç belli olmuyor. Özellikle WindFree modundayken daha fazla yapıyor. Yoğun kullanım da yapmıyorum, günlerce açık bırakmıyorum, 5 saat çalıştırdıktan sonra dinlendiriyorum...
VİDEO LİNKLERİ:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagkan007 -- 29 Temmuz 2023; 20:33:29 >
-
Samsung WindFree Premium Plus asla tavsiye etmiyorum. 1 aya kargoya veriyorlar... Kargo hasarlıysa hiçbir şey yapmıyorlar. İade edin, hasarlı almasaydınız vb. diyorlar. (hasarlı değildi ama hırpalanmıştı. Ki horoz lojistik'in taşıdığı tüm kargoların böyle olduğunu düşünüyorum. Antalya'da aşırı kötü hizmet veriyorlar. İKEA ve Samsung alışverişimde bundan emin oldum) Şikayervar'da kaydım var. Bir şekilde aldıktan 34 gün sonra kurdurttum klimayı ve dış üniteden çıkan sesi burada bir önceki postumda paylaştım. Dünya kadar para verip bu şekilde ses dinlemek istiyorsanız ve 34 günde kurulumu yapılsın istiyorsanız buyrun alın.
@Chngrgny @fatih_h Mesajlarınızı gördüm bu ürün için stok kovalamaya inanın değmez, şikayervar'da o kadar şikayet olmasına rağmen "Amaaan! benim başıma gelmez" deyip ben de sipariş verdim. İnanılmaz pişmanım. Zamanı geri alabilsem asla bu ürünü sipariş etmezdim. Yerli tercih eden arkadaşlarım bile daha memnunlar ve 1 hafta içinde kurulumlarını yaptırdılar. Samsung Shop ayrı pişmanlık (çok geç kargoya veriyorlar şikayervar'da onlarca konu mevcut) bunun üstüne servisde aşırı geç geliyor. Bunun üstüne de hiçbirşeyi çözemeyen bir çözüm merkezleri var. Samsung çözüm merkeziyle kurulum yapılmadan önce 3 saat abartısız telefonda konuşmuşumdur. Teknik servise bilgi verdik, merak etmeyin demelerine rağmen gelen teknik servisin hiçbirşeyden haberi yoktu. Bu kadar çabanın ve beklemenin üstüne ürün de iyi değil... Plastik kalitesini gidip mağazada incelemenizi öneririm. İç ünite titreşim yapıyor, dış ünitenin çıkardığı sesi zaten bir üstteki postumda paylaştım. Fıkra gibi bir marka... Umarım size ve yeni klima bakan arkadaşlara yardımcı olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagkan007 -- 29 Temmuz 2023; 20:34:45 >
-
Hocam çok talihsizlik olmuş umarım kısa zamanda çözüme kavuştururlar. Mesajınızı okuyunca pimpiriklenmedim değil, umarım bu ses sorunu kronik değildir. Ses gerçekten çok rahatısız edici plastik kelepçe ile arkadaki telleri geriye doğru gerdirseniz çözüm olur mu acaba?
-
Mesajınızı görmemişim şimdi farkettim. Kutuda AR18BXCAAWKX olarak yazıyor.
-
Hocam teknik servis kaydı oluşturacağım. Problem olduğu bariz. Ancak ben de almadan önce şikayervar'da titreşim problemi yaşayanları görmüştüm. İç ünite de zaman zaman ufak bir titreşim sesi yapıyor.
-
Merhabalar. Yoğunluğa ek olarak bir takım sıkıntılar sebebiyle mesajlara dönüş yapamadım. Aksilik olmaz ise gündüz vakti yine parça parça yardımcı olmaya çalışacağım.
Saygılarımla...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Satış sonrası hizmetin önemli olduğu, hele de klima gibi, malın neredeyse kendisi kadar önemli olduğu bir üründe, Türkiye içinde Samsung alınmaz. Samsung Türkiye garantisini 25 yılda onlarca kez tecrübe etmiş olmama rağmen bir kez bile sözleşmeye uyduklarını görmedim. Ayrıca duymadım da.
-
Valla şikayetvardaki yorumları ben de gördüm ama burda çok memnun olan insanlar da gördüm. Çok fazla kişiye önerilen bir model olduğu için sipariş verdim umarım başıma gelmez bu sorunlar. Eğer kargo ve montaj dediğiniz gibi çok gecikirse iptal eder arçelik falan alırım yapacak bir şey yok. Nedense içimden bir ses bizim aldığımız ürünlerin de iadeden gelen ürünler olduğunu söylüyor. Çünkü ürün çok nadir 1-2 adet stoğa giriyor bunlar da sipariş iptali ya da iade olabilir. Kargodan hırpalanmış gelebilir.
@cagkan007 Peki hocam ses dışında başka bir sıkıntı yaşadınız mı? Soğutma performansı nasıl ? Yapay zeka ve akıllı göz özellikleri güzel çalışıyor mu ?
-
arkadaşlar samsung teknik servisi bakır boru kaynak işleminden ücret alıyor mu bilginiz var mı? Dış ünite için bırakılan boru kısa kalmış ve ucunda vidalanabilen aparat yok, tesisatı döşeyen kişi bakırı kesip bırakmış.
Yatak odasına 12.000btü, salona 18.000btü klima almayı düşünüyorum. Tek isteğim yatak odasındakinin sessiz çalışması. Bir kere alındığı için en ucuzu olsun diye bir ısrarım yok. F/p öneriniz var mıdır?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4+1 duvlex eve merdiven boşluğuna 15binlik mitsubishi hare taktırdım. Üst kat beton çatı olduğundan çok sıcak oluyordu. Geçenki 40 derece sıcakta üst kat toplam 3 oda buz gibi yaptı.
Alt odaları da yeteri kadar serinletti. Bu şekilde montaj yapmayı düşünen varsa bilgi olarak yazayım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Dün arçelik için aynı işlemde hem iç hem dış tarafta bakır kaynak yapıldı ve 400 TL verdim. Tesisat 18 binlik için boruymuş, hem de kısa kaldı, uçlar kaynakla 12'ye dönüşüm yapıldı.
-
Bir ufak karşılaştırma yapayım, İzmir doğu ve hafif güney cephe 23 m2 salon, çift kanatlı balkona açılır kapı + büyük boy açılır pencere var. Daha önce 18'lik Samsung varmış ve düşükte bile çalıştırınca salonda üşütüyormuş. Dün aynı yere 12'lik Arçelik taktırdım, balkon kapısı açık, pencere hafif açık, hol kapısı açık 26 derecede eşim üşüdü. Holden bile serinliği geliyordu.
Çok anlamam ama şahsi fikrim bu tarz büyük klimalar takılacaksa hol gibi ortak alanlara takılırsa daha iyi olacak gibi, oturma alanında anladığım kadarıyla fazla performans nedeniyle üşütüyor.
-
Üstadım merhabalar Şırnak’ta ikamet ediyorum ve sıcaklardan bunalmak üzereyim 2+1 95 metrekare bi evde yaşıyorum 15 bin tl bandında hangi klimayı önerirsiniz en kısa zamanda almak istiyorum yardımınıza ihtiyacım var 12000 BTU düşünüyorum
İç ünitelerin borusunu istediğimiz yönden verebiliyor muyuz yoksa standart mı geliyorlar
Samsung Windfree Premium Plus hakkında yazılmıştır…
Valla hocam ben şunu fark ettim ki biz Türk milleti olarak başımıza gelmeden “benim başıma gelmez” kafasında yaklaşıyoruz her şeye. Ben de aynısını yaptım o yüzden söylüyorum yanlış anlamayın. Suanki fiyatına piyasada bir çok güzel klima varken yeniden düşünmenizi tavsiye ederim.
SORUN 1) Samsung Shop ürünü minimum 20 güne kargoya veriyor. Parayı o süre boyunca kullanıyor. Günümüzde çoğu şirket ertesi gün kargo yapıyor.
SORUN 2) Ürünü Horoz lojistik gibi kötü bir kargo şirketi taşıyor, İkeadan aldığım 4 adet 2.5 metre dolap kapağını tek bir adam getirmeye çalışıyordu. Aşağı inip yardım ettim. 2 kişi bile çalıştırmıyorlar. Samsung klimamı da aynı şekilde aynı kişi tek başına sürüye sürüye getirdi.
SORUN 3) Ürün ile ilgili problem yaşayınca Samsung çözüm merkezine işiniz düşerse hicbirseyi çözemiyorlar. Kopyala yapıştır cümleler kuruyorlar.
SORUN 4**) Ürünün kendisi de problemli iç unite de bazı zamanlar titreşim sesi çıkarıyor. (Bu sorun sikayetvarda epey mevcut) Dış ünite zaten üst postumda paylaştım, o kadar titriyor ki, aşırı ses yapıyor. Komşularıyla papaz olmak isteyen tercih edebilir. Kesinlikle montaj hatası yok, klimacı bir akrabamız eve gelip inceledi epey iyiydi montaj.
SORUN 5) Ürün sana ulaştıktan sonra kayıt açsan bile minimum kurulum için 10 gün teknik servis bekleyeceksin. Yerli alan bir arkadaşım benden daha düşük bir meblağ ödeyerek 3 günde kurdurttu klimasını.
SORUN 6) Ürün ufak tefek hasarlarla gelirse kapıdan asla teslim alma hatasına düşme benim gibi. Samsung nasıl olsa düzeltir deyip. Ürünün dış ünite ayaklarının olduğu kutudaki ayaklar eğilmiş kutu yırtılmış geldi. Aman sadece bir ayak değiştirirler dedim teslim aldım. Samsung çözüm merkezi bir ayağın bile değişimini yapamadı. 1 hafta Samsung çözüm merkezi ile konuştum. Sadece bir ayak sunun değişimini yapın dedim, yapamadılar. Teknik servise ilettik dediler. Teknik servisten gelen görevlinin hiçbir şeyden haberi yoktu. Bizim ısrarlarımız üzerine kendisi tamam ben değiştireyim arabada vardı dedi.
Akilli gözü sormuşsunuz. Evet çalışıyor ama akıllı kısmını anlamadım. Sizin olduğunuz yere havayı doğrudan seçerseniz veya dolaylı seçerseniz verebiliyor evet. Ama bazen kafasi karıştığı oluyor. Siz soldayken sağa verebiliyor. Yani bu ayarı zaten isteseniz kendiniz de kumandadan 1 tuşla flapleri aşağı yukarı oynatarak yapabiliyorsunuz. O yüzden akıllı göz benim açımdan inanılmaz bir fark yaratmadı. Windfree modu sessiz diyorlar, Windfree alıyorsun yatarken iç ünite titreşim sesi çıkarıyor. Zaten söylediklerimi anlamak için gidip bir mağazada teşhirdeki Windfree klimaların flaplerine, kasasına dokunun, plastiğine dokunun. Oyuncak plastiğinden hallice ne demek istediğimi anlayacaksınız. Klimadan her açıp kapamada da genleşme sesi de geliyor. İçerde başka marka klimam var tık yok.
Ve hocam evet soğutabiliyor ancak zaten gününüzde uygun odaya göre seçilmiş 12lik bir klimanın o odayı soğutamaması mümkün değil.
Yani benim uğraşacak zamanım var, 30-35 güne kurulması problem değil, sesi de problem etmem diyen Samsung Windfree klima alsın ne diyeyim daha üstüne.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagkan007 -- 30 Temmuz 2023; 13:17:9 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X